Yine ben.. derdim kendimle.. aşağılık duygusu..

Marcenko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2016
183
124
23
Merhaba ablalarım, arada uğruyorum buraya.. Derdim yok aslında elle tutulur gözle görülür.. Ama en büyük derdim kendimim.. Malum kendimle derdim bitmiyor, en ufak şeyi kafama takıyorum-bir çok başlıkta belirttiğim gibi-

Normalde özgüvenimle her konuda bazen hissettiğim bu aşağılık hissini aşmaya çalışırdım ancak bu konuda şimdi aşamıyorum.. Evet çok basit bir konu ama, konudan çok benim hissettiğim yetersizlik ve aşağılık hissi bence size derdini yandığım konu..

Üniversite 2. sınıf öğrencisiyim, geçen eylülde 1. sınıf öğrencileri geldi, onlarla bir çok ders aldım. Aralarında biri vardı, 4. sınıfken başka okuldan gelmiş, 7-8 hafta yalnızca benimle konuştu, muhabbet açmaya hep o çalışıyordu, ders vs hakkında güzel muhabbetimiz vardı, utangaç, efendi birisiydi. Hayat Şarkısındaki Birkan Sokullu nun ikizi resmen. Sonra bir anda iletişimini kesti, bana giyiniş hal tavır olarak çok benzeyen kız ve arkadaşlarıyla samimi oldu, baya bozuldum ama ses etmedim, nasıl olsa üst sınıfım alttan bir daha ders almayacağım diye düşündüm.

Ama ne zaman yolda görsem aşağılık kompleksine giriyorum, Allah ne güzel yaratmış, iyi ki konuşmayı kesmiş ben kimim ki, yanına hiç yakışmıyorum falan diye düşünüyorum..

Ben nasıl kurtulacağım her olayda özgüvenim olmasa patlayan bu aşağılık hissinden, yardım edin ablalarım..

Bende takımtılıyım ama ınan kendını üzmeye değmez hele el insanı ıcın kendıne değer ver yaşa keyfını cıkar genclıgının ama islam cervevesınde bence

Hiç kimseye değmiyor. Asla kimseden aşağı görme kendini. İnsanın içi küfleneceğine dışı bakımsız olsun. Daha yeğdir.

Ne yani çocuk iletişimini kesti diyemi bunu dusunuyosun. Çevre yapmış kendine sende o çevrede tskilsan , biraz ozguvenle yurusen, ben güzel desen aynalara. Unutma çirkin kadın yoktur.abakimsiz ve retrica kadın vardir

Niye ben kiminki diyorsun bireysin üniversitede okuyorsun neyin kompleksini yapıyorsun.sen kendine değer vermezsen kimse vermez.seneden bir tane daha yok unutma

Konu sahibesi kucukken annenizin babanizin tavirlari nasilsi?evde huzursuzluk vs varmiydi?ozguven eksikligi ciddi sorundur basit birsey degil...birde cevrenin olumsuz tavirlari kendinizle alginizi bozar...guzel hissettiriyorlarsa guzelim oyle hissettirmiyorlarsa cirkinim gibi yanlis bir bakis acisina sebep olur bu saydigim sebepler

Elaemin güzelliğinden banane ! bir faydası varmı bana güzelliğinin yok Rabbim çok şükür beni böyle yaratmış ya dünyalar güzeli olsam içim çıkık çarşısı olsaydı dünya ahir hayatım bitmişti iyiki diyorum ben böyleyim Rabbimden başkasına muhtaç değilim kendimede şöyle ayar çekerim ibretlik olay gördüğümde şükür et Rabbine bak sende bu durumda olabilirdin vs .. insanoğlu bugün över yarın birşeyini beğenmez söver onun için dert etme aman kimse beni beğenmesin övmesin hiç önemi değil. Rabbim beğensin buda bana yeter sende böyle düşün kimseye de özenme sadece ınsanlarda özeneceğin beğeneceğin onlardaki güzel huyu olsun ben öyleyapıyorum yoksa dış güzellik fasa fiso

Son düzenleme:
Back
X