Yine ben 🤷🏻‍♀️

Bu eksikliği hissetmenizin gerçek temelini bulun mesela dağınık olmak düzensiz olmak ya da instagram fenomenleri gibi yüzünüze 50 farklı şey sürmemek sizi pasaklı yapmaz. Bu sebeple onlar gibi değilim pisim demeniz kendinize yazık etmenize neden olur. yetersizlik hissinden dolayı da komple bırakabilirsiniz ne yapıyorsanız. yaz aylarında haftada 3 (beni bıraksan sabah akşam yıkanırım suyu severim) kış aylarında 2 olmak üzere duşunuzu alıyorsanız vücut bakımlarınızı ve temel olan şeyleri yapıyorsanız (tüyleri almak kaşları bıyıkları almak rolon ya da deodorant kullanmak diş fırçalamak saç taramak temiz iç çamaşırı kıyafet giymek) sadece internette olanlar gibi olmadığınız için kendinizi kötü hissetmenize neden olur. ayrıca pahalı markalı şeyler olmak zorunda değil her yerde herkesin ulaşabileceği fiyatta kalitede ürünler var. iç çamaşırı konusunda da biz gibi yetişkin kadınlar hergün değiştirmeli aslında bunlar temel şeyler yapılırsa bakımlı ve temiz olursunuz. illa 75 kat şey sürüp saçınıza yüzünüze vücudunuza gezmek zorunda değilsiniz.

Düzenli olarak duş almak, deodorant koku vs kullanmak , beden temizliğine dikkat etmek çok önemli. Fakat ben de hiç makyaj yapmıyorum neredeyse. Hayatımda ilk kez geçen yıl oje sürmüştüm. Göz kalemi, rimel falan kullanıyorum. Yakın zamanda kendime ruj, dudak kalemi de aldım kendimi biraz makyaj yapmaya alıştırıyorum. Eyeliner çekmeyi de hiç beceremiyorum. Öyle her gün krem falan da kullanmam. Sadece haftada 1 kere maske yaparım. Aloe vera jeli, güneş kremi ve nemlendirici kullanıyorum.

Kızlar iyi geceler öncelikle yargılamadan kırıcı olmadan fikirlerinizi yazın olur mu 🌸
Ben kendimi bildim bileli hiç bakımlı temiz bir kız olmadım bedenime o saygıyı duymadım herkes temiz bakımlı hijyenik olacak diye bir kural yok unutmayın hepimiz yaratılış gereği farklıyız asıl sorun ben bu durumu değiştirmek istiyorum nerden nasıl başlamalıyım artık bende bakımlı temiz hijyenik olmak istiyorum 😔
Bakımlı olmanız için birşey diyemem ama temiz olmanız gerekiyor. Ev temizliğinden bahsediyorsanız ok bende 4 4'lük titiz değilim ama kişisel temizliğim hususunda gerçekten çok hassasım.Hergün duşumu alırım, hergün yüzümü temizlerim.Haftada bir maske peeling ve bu rutin 12 yaşımdan beri böyle.Ayda bir komple ağdamı yaparım 1 ay tertemiz oh mis. Mutlaka deodorant kullanırım, ayaklarım kokar mesela bunu en aza indirmek için herşeyi yaparım. Vücud spreyi kullanırım simli, kapalıyım ama saçlarım çok bakımlıdır, evde maşa yaparım.Takarım takıştırırım oh mis gibi. Aksi halimi kabul etmiyorum.Kadına giyinmek kuşanmak süslenmek ve güzel kokmak yakışır.İnsan olana yakışır daha doğrusu.Dinimiz ne diyor Temizlik imandandır.

Valla standart yaptığım şeyler var onun dışında makyaj çok az yaparım nadir zamanlarda özel bişey varsa ama 3 gün spor yaptığım için o günler duş alırım akşam ama genelde sabahları yıkanıp temiz olmayı daha çok seviyorum rolon kullanıyorum parfüm daha az sıkıyorum (astımım var) kokuyu genellikle vaseline markasının kremlerinden alıyorum onu sürerek tamamlıyorum sabah akşam öğle diş fırçalıyorum (işyerinde var malzemem) her akşam kuru fırçalama yapıyorum bacaklarıma kollarıma kıl dönmesine etkili oluyor bide bacaklarımdaki şişkinlik için iyi geliyor krem sürüyorum akşamlarıda retinol (haftada 2 kez) ve gece kremi sürüyorum. sabahları da nemlendirici ve güneş kremi sürüyorum yazın her gün her an yıkanabilirim. Her hafta epilatörle vücut tüylerimi temizliyorum (her hafta yapınca çokta zaman almıyor en fazla 10 dk) oje sürerim ama çok fazla değil açık renkler ama maniküre falan hiç gitmedim kendim keserim kısa olur genelde çok uzatmam saç için bişey kullanmıyorum şampuan ve fön suyu sadece krem sürmüyorum çabuk yağlanıyor zaten (sabahtan akşama) bunları yapınca temiz ve daha iyi hissediyorum aslında kimse için değil kendini iyi hissetmek için yaptığın şeyler

Kızlar iyi geceler öncelikle yargılamadan kırıcı olmadan fikirlerinizi yazın olur mu 🌸
Ben kendimi bildim bileli hiç bakımlı temiz bir kız olmadım bedenime o saygıyı duymadım herkes temiz bakımlı hijyenik olacak diye bir kural yok unutmayın hepimiz yaratılış gereği farklıyız asıl sorun ben bu durumu değiştirmek istiyorum nerden nasıl başlamalıyım artık bende bakımlı temiz hijyenik olmak istiyorum 😔
Ağda canını acıtıyorsa jilet yap. Her duşta 10 dk jilet yapmak,duştan çıktıktan sonra rolon sürmek saatler almaz.
Pis kıyafetlerini tekrar dolabına koyma mesela
Makineye at yarım saatte yıkansın.
Saçlarına elli tane krem sürmene gerek yok ama her akşam tarayıp öyle yatağa girebilirsin.

Kural bir kendine başkalarına saygısı olan herkes temiz ve hijyenik olmalı. Bakımlı olmak geniş bir kavram o kişiye özeldir ama temizlik genel birşeydir.

Evde dolaba gir giymediğin kıyafetleri ayıkla çekmeceleri deş kapı cam sil ya da sildir halıları yıkamaya ver yatak ve koltukları yıkat mutfak dolabının üstünü sil çekilen eşyaları çek bunlar benim evimde çok pislenen yerler kapı çok değil ama camlar dışardan çamur oluyor mutfak dolabı üstü yağ bağlıyor çekmeceler takıl tukul doluyor hep. Günlük banyo mutfak temizle bi robot al günlük süpürsün hava temizleyicisi de al bunlar varken zaten ev temiz kalır.
Kişisel bakımım benim için çok önemli çünkü zor özelliklere sahibim saçım kalın kıvırcık gür uzun cildim egzamaya yatkın hassas. Hamileyim günde 4 5 kere kremleniyorum. En kötü hamama git keselen hamamlarda artık kuaför var tırnakçı var. Bunları rutin hale getirmen lazım. Bi yüzde saç kaş çok önemli direkt dikkat çekiyor bakımlı saçların olursa zaten öndesin çok önemli kıl tüy bunu çözünce de geriye ne kalıyor tırnak etlerini düzenli it ben senelerce kalıcı ojeyle gezdim bıraktım arada kötü geliyor ama yapacak bir şey yok. G5 masajına git düzenli spor yap güzel fizik ve saç varsa zaten ortalama üstü oluyorsun

Bir arkadaşım var yüzüne sürmediği krem kalmadı. Özel olarak eczaneye gidip test yaptırıp kendine uygun kremler alıyor. En az on bin gözden çıkardı. Ama yüzünde değişimi geçtim pırıltı bile yok. Bana altı yedi tane ürün kullanmak saçma geliyor. Hepsi kimyasal içerik. Sivilce problemin varsa doktora gider ilaç yazdırırsın. Bakım adı altında yüzündeki her şeyi kafaya takıp ayrı ayrı krem kullanmak içime sinmiyor. Geçen güzel bir markanın nemlendiricisinden aldım. Sürüyorum ama bir faydası yok gibi. Aksine cildimi kızartıyor. Ne zaman özenip bir şeyler kullanmaya çalışsam aynı durumu yaşadım. Temizleme jelleri, serumlar vs. hep reaksiyon gösterdi. Mesela o arkadaşımın da yüzünde kırmızı noktalar var. Cilt kaldırmıyor bence.
Bazı ünlülerin cildi güzel oluyor ama onlar işlem yaptırıyorlar. Cilt altına enjeksiyon vs. yani o kremler tamamen pazarlama stratejisi olarak insanlara zorunluluk gibi lanse ediliyor ama değil.
Milyon dolarlık insanlar bile yaşlanıyor. Şeyma sbaşı mesela. neler kullanıyordur allah bilir ama genç yaşında göçmüş kadın. Kendinle fazla oynamamak lazım.
Can sıkıntısından protez tırnak jel tırnak yaptırıyorlar. Yemin ederim kendi tırnağının yerini tutmuyor. Her sene saçma bir şey moda oluyor.
Maniküre de gittim. Gülseren hanımın muhteşem değişimi oldu resmen. Verdiğim paraya yazık. Düzgünce duşunu al, güneş kremini sür, kaşını bıyığını aldır, bir de saçlarına yağ kullanabilirsin ben badem yağı sürüyorum duştan önce güzel oluyor. Bitti gitti gerisi boş iş.

Ben günlük duş alırım ve rolon kullanıyorum. Krem var bir iki , arada makyaj da yaparım da hep değil. Tırnak bakımını sevmiyorum, törpü içimi tuhaf yapıyor kesinlikle kullanamıyorum 🤭. Şuan kapatıcı ve ruj var.

Bakımlı olmak kişiye göre değişe bence.

Bir insan 7'sinde neyse 70'inde de odur. Size denk gelen temiz erkeklere Allah yardım etsin. Bu kilo vermek gibi bir şey değil. Tamamen alışkanlık ve huy. Alışkanlıkları ve huyu değiştirmek zor.

bence temiz olmakla bakımlı olmak farklı bişey.
temiz olmak zorundayız bence ama bakımlı olmak işin bonusu.
ne kadınlar gördüm bakımlı gibi görünüyor leş gibi.

gün aşırı banyo yaparım, her gün vücudumu yıkarım. özel bölgelerimi temiz tutarım, bacak tüylerimi her hafta banyoda hallederim.
saçlarımı her banyodan sonra fönlerim, ertesi gün sıkı toplarım.
kaşlarımı 3 haftada bir aldırırım.
tırnaklarım için kuaföre gitmem genelde ama senede 2 kez falan keyif için manikür pedikür yaptırırım.
oje de sık sık sürerim. makyajım da sadece renkli güneş kremi, rimel ve dudak kaleminden ibarettir, her gün yapmam.
yüzüm için her sabah serum+nemlendirici kullanırım.

bakımlı değilim ama bakımsız da değilim.

bakımlı olmakta kendine vakit ayırabilmekle ilgili bişey bence, üşenmeyeceksiniz en başta.

ben mesela çoğu zaman akşam silmekle uğraşmayayım diye makyaj yapmıyorum, üşeniyorum.

biraz da maddiyat elbette.

Bence en güzeli hem evini hem kendini temiz tutmak bakımlı olmak işin başka boyutu bir insanın kendini en iyi hissedeceği ruh hali evinin ve bedenin temiz olması
Benim yaptıklarım
Sabah uyanirim yüzümü yikar dişimi fırçalarım sonra kahvaltı hazırlıyorum yiyoruz eşim çıkar başlarım ev temizligine tüm evi elden gecirip çoğu zaman akşam yemeğinde önden hal edip en son duş alırım temiz giyinirim tabi bu bir rutin bazen değişikler oluyor hastalk misafir vs

Ama bakımlı olmayı çok isterim cocuklarimda var zaman ve maddiyat istiyor bakımlı olmak ve ben kapaliyim ama içerde açığım saçlarım asla istediğim gibi olmadı hep kabarık hayalim düz veya duze yakın saç evde yapsamda kabarıyor derhal

Back
X