yine ben yine eltim :(

tweety87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
366
1
46
İçel Mersin
selam kizlar.. size en son evliligimin ikinci haftasindayken eltimle ilgili yasadigim bir problemden bahsetmistim.. tam onu atlattim diyordumki sizlerle paylaşcak yeni bir konum daha oldu ne yazikki.. hemen konuya giriyorum eltim beni aradi gecen hafta bir gun ortanca kaynimin sözlusunude cagiralim bana gelin beraber oturalim diye bende olur x abla sen ayarla gununu bana haber verirsin demistim oda tamam demisti.. neyse dun aksam kayinvalidemdeydik ve kayinvalidem bana dediki dun eltine niye gelmedin x ide (ortanca kaynimin sozlusu) cagirmis benide cagirdi sen niye gelmedin diye bana cikisti.. bende anne oyle bir program olacagindan haberim vardi ama x ablaya abla gununu bana haber ver dedim oda tamam dedi bir dahada donus yapmadi dedim. kayinvalidemde eltimi aradi niye haber vermedin diye eltimde aaa anne her programa cagirmak zorundamiyim beni sanami sikayet ediyor dedi kayinvalidemde madem cagirmayacaktin kiza neden program yapalim ozaman dedin dedi eltimde bakiyorumda onun tarafina gecmissin anne dedi ve kayinvalidemin yuzune kapadi.. kizlar sizce benim kuruntummu yoksa cidden eltimle aramda problemmi var? ben bu davranisini anlayamadim kayinvalideme onun tarafina gecmissin demek ne demek ben aramizda taraf oldugunu dusunmuyordum.. sizce nasil davranmaliyim aksamda onlarla piknige gidilecek kayinvalidem ve kayinpederimde gelecek ve tabiki ortanca kaynim ve sozlusude sizce gitmelimiyim ? esim senin gitmemeni gerektirecek bir durum yok ortada o utansin o gelnesin gelmeyecekse diyor.. ben daha 1 aylik evliyken neden bu davranislar (

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış böyle bir deyim vardır bence git gitmemeni gerektirecek durum yok ortada senin utanacagım bir şey de ha gitmişken sözlsüne de kusura bakmayın haberim yoktu gelemedim diyerek gönlünü almaya calış en kısa zamanda ziyeretine gidecegini söylersin.Başka zmanada tek gidersin ziyaretine...

Eltinin iyi niyetli davrandığını düşünmüyorum açıkçası.
Kendince sana karşı bir cephe oluşturmaya çalışıyor.
Önceki konunu bilmiyorum ama kv nin. Eltinin yada senin tarafında olması gereken bir durum olmamalı.
Belliki seni dışlamaya çalışıyor.
Yeni eltinide yanına almaya çalışarak.
Hiç takma ama yüzde verme bence.
Merheben kalsın yeter.
Ortamdan kendini dışlama , rahatsız oluyorsa o gelmesin.
Böylesine papuç bırakma.

haklisin gercekten dusununce benim gitmememi gerektirecek bir durum yok ortada.. sozlusu sabak kahvaltisinda bizdeydi zaten kaynimla birlikte kaynim aramisti yenge kahvaltiya gelcez onunla aramizda sorun yok yani.. tesekkur ederim yorumun icin.

haklisin tatlim.. aslinda nisanliyken eltimin davranislari boyle degildi evlenmeme 1 hafta kala bi anormallesti ve ben daha 1. aydan boyle bi konu acmis olmama uzuldum.. kendim icin uzuldum Allah bilio ya simdiden boyleyse 1 yil sonrasi icin korkmaya basladim kayinvalideminde boyle bir durumun icine girmesine uzuldum cunku ben ona sikayet etmedim o bana cikisiyorduki bende haber verilmedigini soyledim.. ama kendimi huzursuz hissediyorum..

Elti gemisi yürümez derler.
Zamanında bende eltimle kardeş gibiydim yada ben öyle sanıyordum.
En iyisi her daim mesafeli olmak.
Net olmak , böylece eltinde duracağı yeri bilir.
Huzurunu kaçırmasına izin verme yeter.
Küçük oyunlar küçük insanlar içindir.
Baştan bazı şeyleri farketmek daha iyi olmuş senin için.
En azından durumun farkındasın sende ona göre davranırsın.

evett cok cok haklisin gercekten .. erken farketmem kendi yararima olcak eminimki.. bnde ona gore tavrimi koyarim durumun farkinda olup.. en azindan esimin basinin etini yemem yengen neden boyle yapti diye kendi huzurum ve esimin huzuru kacmamis olur.. nasil bukadar degisti eltim saskinliklar icerisindeyim..

eşin haklı bence, eltın olcak o sahıs utansın!
sen git pikniğe, sözlü olan mustakbel eltıye de programdan haberının olmadıgını soylersın. yanlış anlamasın...

hep soylerım, mesafeden hıc bır zaman zarar gelmez. merhaba merhaba der gecersın eltıne de. mesafenı koru. ıyı muameleyı haketmıyorsa göstermeyeceksın bacım...

yok gostermeyecegim zaten artik.. hak etmiyor benim iyi davranislarimi bundan sonra o nasilsa bende ona karsi oyleyim.. o gun kayinvalidemin ablasida varmis bizim muhendis gelin nasil demis benim icin eltimde aman nesi muhendis onun okulunu bile yarim donem uzatti demis onun haddine dusmus gibi.. hazirlaniyorum zaten canim gidecegim piknige benim cekincek birseyim yok kendi ayip etti bana karsi ..

bence gitmelisin belliki eltinde bi kiskanclik durumu var yerinde olsam hic takmam keyfime bakarim o catlasin mantigi yani sen hic takilma buna eltinde az deilmis ha

Birdahakinde eltin seni evine davet ederse, gel oturalım derse , gitme..
Bir süre ondan gelecek tüm davetlere kapalı ol..

Git kayınvalidenle otur, onunla birşeyler yap bence..

Burda da bir taktir edilmeme söz konusu bizde de eltim hep el üstünde tutulur bilirim ama yine de ses etmem hatta ilk evlendigi zmanalar kayınvalidem lise mezunu vs demişti yanında sordum hangi okuldan mezun oldun belki bilirim die ben okumadım lisayei demişti çok garibime gitti insan önce kendini yetiştirmeli mezun yada degil beni ilgilendir mez ben sormamıştım ki...

benim anladıgım kadarıylada bir kıskançlık mevzusu var gibi. Senin piknige gıtmen en dogrusu ve en yerındesı olucak bana görede. Zaten k.v dende farkında sanıyorum durumun.

Piknige gider yeni eltimlede kv ile hosbsohpetlerde bulunurum
Gitmemen onu mutlu eder hic gerek yok

bence gitmelisin belliki eltinde bi kiskanclik durumu var yerinde olsam hic takmam keyfime bakarim o catlasin mantigi yani sen hic takilma buna eltinde az deilmis ha

tatlim simdi geldik piknikten eltim hic kimseyle muhattap olmadi kimsede onunla muhattap olmadi piknikten kalkmadan once durup dururken aglamaya basladi ve eve gitti :s ilgi gormeyince taktik bumu oluyor acaba :)

Birdahakinde eltin seni evine davet ederse, gel oturalım derse , gitme..
Bir süre ondan gelecek tüm davetlere kapalı ol..

Git kayınvalidenle otur, onunla birşeyler yap bence..

yook gitmem zaten kayinvalideme gidip geliyorum sozlu olan eltimlede yarin alisverise gitmek icin sozlestik oteki kala kaldi orda.. bu duruma kendisi boyle getirdi yoksa ben onunlada aramda problm olsun istemezdim..

tatlim ne ilkokul mezunlari var konusmalarina bilgilerine hayran kaldigim.. haklisin insanin hangi okuldan mezun oldugu degil kendini gelistirip gelistirmedigi onemli.. ama benim eltimde zerre kendini gelistirme denilen bisey yok olsa zaten boyle kucuk numaralara basvurmaz..

benim anladıgım kadarıylada bir kıskançlık mevzusu var gibi. Senin piknige gıtmen en dogrusu ve en yerındesı olucak bana görede. Zaten k.v dende farkında sanıyorum durumun.

k.v de de yeni yeni farkina variyor canim.. gelinlerinin arasinda taraf tutmasini istemem kayinvalidemin bu inuda arada birakmaktan baska birsey olmaz ama eltim cok tuhaflasti 1 yil sonrasi icin korrkmaya basladim ben yapcaklarindn yani :)

Piknige gider yeni eltimlede kv ile hosbsohpetlerde bulunurum
Gitmemen onu mutlu eder hic gerek yok

aynen tatlim gittim ve hos sohbetlerde bulundum sozlu olan eltimle yarin icin programlar yaptik kayinvalidemide cagirdik ama o temizlik yapcam dedi.. diger eltime hic pas veren olmadi ve oturdu agladi ..

Güzel arkadaşım bak evleniyoruz ve hiç tanımadığımız insanlarla aile oluyoruz annemin çok söylediği bir laf vardır elin iyisi olmaz diye % 95 gelin gittiğimiz yerde karşılacağımız sorunlar bunlar elti eltiyi çekemezmiş ,görünce görünmez dağların arkasından gelesin,kaynanayı kaynar kazana atmalı diye denilenler boşa değil,annem 16 yaşında evlenmiş ve eltilerinin yaptıklarını anlatsam ağlarsınız inanın eltileri bırakın kayınvalidesi kayınları hep çektirmiş size tek bişey diyeyim insanın güveneceği tek kişi kendisi olsun ,ve burada bakıyorum bende dahil eşlerimizin yakınları tarafından eziliyoruz aslında kimse kendini ezdirmez ama yuvamız ve eşlerimiz için sabrediyoruz karşımızdakilerde kendilerinde güç buluyorlar bizler iyi niyetli oldukça allah ıslah etsin fesat kötü kalbi kararmış insanları....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…