Yine ben yine endişe bir bakın ne olur

5 buçuk aylık bebeğimin her seslendiğimde bakmaması,umursamaması normal mi

• Evet normal

OY: 24 42,9%
  • Hayır değil doktora götür

OY: 6 10,7%
  • Bu kadar evhamlı olma, her şey yolunda

OY: 32 57,1%

• Ankete Katılan
    56
Bende oglum 16 aylikken felan bazen bakar bazen bakmazdi. Cunku cocuk tv izlerdi yada oyuncaklariyla oynardi. Anneme soyledim hastaneye goturcem diye sacmalama dedi. Yine bir gun ben tv izliyorum annem birseyler anlatiyor ben hee hiii felan diyorum bi bagirdi en sonunda elif diyorum elli kez bi bakmadin bi de cocuga bakmiyorsun diyorsun dedi. Icim rahat ettimi? Hayir hastaneye goturdum. 2 yasindaki cocuklarda bazen bakiyor bazen bakmiyor. Cocuklarin dikkati az olur bu kadar evhamli olmak iyi degil dedi biz burda ne soylersek soyleyelim senin icin rahat etmicek. Ama ben sana soyliyim. Bu zamanlari cocugu gozetleyerek kiyaslayarak acaba? Ilerle gecirme benim gibi pisman olursun.

Vakit ayırıp yazdığın için Allah razı olsun senden. O kadar haklısın ki baz en o ka da r çok bakıyor ki miniğim diyorum tamam artık at şu huzursuzluğu içinden bazen Dr top patlatsam bakmıyor, geç bakıyor çok üzülüyorum öyle olunca

Doktoruyla görüştüm normal olduğunu söyledi ed i. Dışarıda daha fazla uyaran var keşfediyo çok normal dedi. Ben bide sizlere sormak istedim tecrübeli annelere...

Merhaba bebeginiz buyumuştür simdi nasıl benjm.bebegim de kucaginda bana bakmiyir eemerjen nadiren bakiyor kanepede yerde besikte iken bakiyor guluyor bende cok huzursuz uyorum lutfen yardimci olur musunuz

Merhaba bebeginiz buyumuştür simdi nasıl benjm.bebegim de kucaginda bana bakmiyir eemerjen nadiren bakiyor kanepede yerde besikte iken bakiyor guluyor bende cok huzursuz uyorum lutfen yardimci olur musunuz
Bebeğiniz kaç aylık..gülüyormuş.. Bakıyormuş zaten.. Bazen bakmayabiliyorlar gayet normal..

gozleri daha yeni bir kac aydir etrafindaki renkli seyleri gormeye baslayan hayata adapte olmaya calisan dokunarak hissederek kesfetmeye baslayan bir insan olarak sesinizi umursamamasi normal degil mi?
birde bagirmak yerine fisildayarak seslenmeyi deneyin

Bebeğiniz kaç aylık..gülüyormuş.. Bakıyormuş zaten.. Bazen bakmayabiliyorlar gayet normal..
3 aylık ama kucağımda ilken asla bakmıyor her kanepede de yerde sürekli ilken iletişim kürüyorum , kucağımda ilken sürekli kafasını başka taraflara çeviriyor

3 aylık ama kucağımda ilken asla bakmıyor her kanepede de yerde sürekli ilken iletişim kürüyorum , kucağımda ilken sürekli kafasını başka taraflara çeviriyor
Ya ben de ayni durumdayim son durum nedir. Benim.bebegim de kucağımda bakmıyor ama yatarken bakıyor gülüyor benim de içim içimi yiyor

Merhaba 4 bucuk aylık bebeğim emerken hiç bakmaz biberonla beslerken bakar bazı. Yattığı yerden bakıyor ama kucakta bakmıyor sağa sola çeviriyor başını. Bu konuda otizmden şüphelenmelimiyim sizin son durum nedir. Cevaplarsanız memnun olurum lütfen

konu sahibi ben degilim ama emerken nereye baksin ki en fazla sizinle göz temasi kurar belki
benim kizim bana hic bakmazdi o aylarda kafasini cevirir oraya buraya bakardi emerken
onune renkli nesneler koyun su cubuga gecirilen halkalar falan olabilir.
4 aylik cocuktan çok sey beklemeyin
surekli ismiyle seslenin lakap takmayin yani atiyorum minnosum kuzum tarzi seylerden ziyade hep ismiyle seslenin ki ismine tepki verip vermedigini anlayabilesiniz ilerde
benim kizim ismine hic donmezdi cunku ben hep minnoş derdim minnoş diyince bakar ismini soyleyince ustune almazdi
kucaginiza alip evde gezdirin herseyi gosterin
gozleri yeni acilmis bir bebegin hemen herseye tepki vermesini bekleyip rahatsizlik endisesi yasamayin
onun işi çok simdi etrafinda bir suru bakmasi gereken sey var bizlemi ugrasacak

Teşekkür ederim cevap için.7 aylık oldu şuan. Hala kucakta sağa sola çeviriyor başını. Ama normalde bakabiliyor. Gülüyor ba ba ba ınga gibi sesler çıkaroçıyor. Üfleme çok yapıyor. Oturmayı sevmiyor hep gezecez evde. İsmine bazen bakıyor bazen bakmıyor. İsminemi sese mi bakıyor anlamıyorum hep ismiyle seslendim lakap takmadım. Düşünmekten bıktım usandım benimle aynı durumda olup normal gelişen bebek var mı diye. Hani kucakta bakmayıp tipik bebek var mı off offf ne zor anne olmak

kucakta basini saga sola cevirmesine neden bu kadar takildiniz anlamadim ben.
ne yapmasini bekliyosunz cocugu bir salin bence.
suphelendiginiz sey olsa sese de bakmazdi isminede, cocukta bir tuhaflik yok bence.

Bebeğinşze gözükmeden kulağının yakınında bir yerde birşeylerle ses çıkartın tepki verip o tarafa dönüyorsa sorun yok Benim kızım küçükken kuzenimin kızıyla aynı aylardaydılar dikkatimi çekmişti tepkisizliği annesi farkında değildi ikintane legoyu aldım kulağının arkasında birbirine vurdum hiç bakmadı anneyi uyardım aldırış etmedi işine geleni duyuyor diye 4yaşına gelince farkedebildiler otizmliymiş 11yaşına geldi şuan tedavi görüyor .Bence geç kalmayın

Normalde göz teması kurabiliyorsa sorun ne anlamadım. 7 aylık bebek zaten her seslendiğiniz de bakmaz ki. O an başka bir şeyle ilgileniyordur mesala. 16 aylık bebeğim bile her seslendiğim de bakmaz. Bazen umursamaz bazen başka birşeye dalar.

Bu kadar incelemeyin çocuğunuzu. Fazla evham hem sizi hem bebeğinizi yorar.

kucakta basini saga sola cevirmesine neden bu kadar takildiniz anlamadim ben.
ne yapmasini bekliyosunz cocugu bir salin bence.
suphelendiginiz sey olsa sese de bakmazdi isminede, cocukta bir tuhaflik yok bence.
İnşşallah arkadaşların bebekleri kucakta hep annelerine bakıyor benim ki bakmadığı için takıldım ne bileyim. İlk bebeğim birde ne doğru ne yanlış bilemiyorum

Ay inşallah biraz içim rahatladı.

İnşşallah arkadaşların bebekleri kucakta hep annelerine bakıyor benim ki bakmadığı için takıldım ne bileyim. İlk bebeğim birde ne doğru ne yanlış bilemiyorum
hic mi bakmiyor yoksa goz temasi var ama etrafiylami ilgileniyor.
benim kizim 4 5 aylikti emerken bile gozleri fildir fildir donerdi, bazen bisey dikkatini cekince memeyi birakir o tarafa donerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…