Yine ben yine kızım konusunun devami

Cirkef olmasa konuscam ama çok değişik bir insan.her kötülüğü yapacak cinsten.suan tartışmayı kaldıracak durumda değilim.egosu aşırı yüksek.
siz savaşmiyorsunuz ki zaten kaçak dövüşüyorsunuz ve isin kotu kismi kizinizada aynisini ogretiyorsunuz ne demek sen onu yok say gormezden gel birisi gelicek surekli iliskilerimi bozucak ama yok sayicaz siz daha cocukla bile başa cikamam diye kodlamisiniz kendinizi simdi okul değiştirdiniz tamam eee sonra buyucek sorunlar başka sekilde decam edicek gep kacicak misiniz

Ya ben olsam coktan hesabini sorardim ay bu ne boyle siz cok pasifsiniz o sirretse siz de bi sesinizi cikarin.Okul muduruyle konusun bari siz bisey cozemiyorsaniz

Öğretmenle konuştum yerlerini falan ayırdı.cuma günü kızım yine geldiği gibi öğretmenimi ara şöyle anne diye tutturdu.cok arayipta öğretmenin gözünden batmak istemiyorum.
Bu kızın en büyük şanssızlığı sizin bu aşırı pasif durumunuz. Madem beceremiyorsunuz lütfen çocuğun okul süreçleri ile babası ilgilensin. İlla bu işler anne üzerinden yürüyecek değil.

Hayatınız hep böyle mi merak ettim. Onun gözüne batmiyalim idare edelim bununla zitlasmayalim aman daha kötü olur. Bir bok olmaz arkadaşım silkelen.

En fazla kavga edersiniz 1-2 hafta sürer sıkıntısi tasası sonra size bulasmazlar. Baktınız iş tehlikeli boyuta varıyor o zaman geri vites yaparsınız.

Arkadaşım bak bizim üstümüzde deli bir karı var. Ses gürültü yapıyordu biz de biraz kizdik. Sonra bu iyicene sapitti bizi taciz etmek için geceleri zile basmalar, sabah 6 da ise giderken tv yi son ses açıp açık bırakıp gitmeler. Biz de her yaptığına misli ile tepki verdik. Misli ile. Şimdi gık diyemiyor.

Ama söyleyeyim sen bunu yapamazsın. Pasifik senin karakterine işlemiş artık andan kurtulmak çok zor o yüzden bu işin senin boyunu aştığını kabul et ve bu işi daha güçlü ve şık durun biri var mı çevrede ailede mesela kocan (ama bence o da senin gibi) annen teyzen kız kardeşin enişten artık kimse ona devret.yazık kızın kayıp gider. Kolay bir şey yaşamıyor.

Bir de kızına kendi işini kendi halletmeye gerektiğini söyle lütfen. Öğretmenin yanından geliyorsun niye ders bitince yanına gidip konuşmadın desene. Arkadaşı ile mücadele edebilirsin diyebilirsin. O senin arkadaşlarını çalıyorsa git arkadaşlarını köşeye çek tek tek anlat. Beni kıskanıyor biz aslında iyi arkadaştık ama sonra işte başka arkadaşlarım olunca çekemedi şöyle böyle diye anlatıp kulis yapsın.

Kolay kolay hicbir anneye boyle birsey soylemem ama siz hakediyorsunuz gercekten , kizinizi yanlis yetistiriyorsunuz

Kiziniza kacmayi , sorunlari cozmek yerine hali altina supurmeyi , kendini savunmamayi ogretiyorsunuz

Bu kiz buyudugu zaman ne olacak hic dusundunuz mu?

Siz sadece simdi uzulmesine uzuluyorsunuz ama sizin yaklasiminiz yuzunden hayati boyunca onu uzecek insanlar

Lutfen kendinize gelin , cocugunuza mucadeleyi ogretin , o kizla kendisi bas edebilir yeter ki siz destek olun

Neden bu kadar pasifsiniz? Öcü mü bu kadın, biraz yükseltin sesinizi, çirkefleşin. Çocuğunuzun karşısına hayatı boyunca uyumlu, hep sevecen insanlar çıkmayacak. Olaylarla savaşmayı değil, kaçmayı mu öğretiyorsunuz ona?

Okul değiştirmeyin bence, kadına ve kızıma karşı tavırlarınızı değiştirin. Kız ne yapıyor kızınıza mesela? Dövüyor mu, aşağılıyor mu, ne yapıyor?

Kızı görseniz varya bana öyle tavır yapıyı sanki dövecek.on yaşındaki çocuk sanki koca bir kadın.o yokmuş gibi davran yaklaşma diyorum
Tatlım hep bu yaklaşım ile hareket ettin ettin isxbak nasıl büyüdü.

Bir kere kıza ne baktın desen kız belki geri basacak.

Tatlım hep bu yaklaşım ile hareket ettin ettin isxbak nasıl büyüdü.

Bir kere kıza ne baktın desen kız belki geri basacak.

Boyleleri bi laf duysa hemen tirsar kacar , cocukla cocuk olunmaz ama konu sahibi el kadar cocuktan bile tirsiyor saka gibi

Muduru devreye soksaniz ogretmeni aramayin
Muduru korkutun esiniz gitsin
Erkekler daha iyi anlasir beraber gidin esinjz konussun
Durum neyse anlatin yoksa okuldan alacaginizi ogretmetmenin bile fayda etnedigibi soyleyin.

İlkokul öğretmeninin kadın ilkokul müdürünün de erkek olduğunu düşünüyoruz hep. Belki tam tersi.

Kiziniz bir bullying kurbani. Siz de bununla mucadele etmede yetersiz kalmissiniz. Kendinizce cozumler denemek yerine bir psikolojik danismandan yardim alin.

Bullying ya da akran zorbaligi su sekilde tanimlanir:Bir ya da birden çok öğrencinin kendilerinden daha güçsüz öğrencileri kasıtlı ve sürekli olarak rahatsız etmesiyle sonuçlanan ve kurbanın kendisini koruyamayacak durumda olduğu bir saldırganlık türüdür. Akran zorbalığı, tekme atma, tokat vurma, itme, çekme gibi fiziksel, sataşma,
alay etme, dalga geçme, kızdırma, hoşa gitmeyen isim takma, küçük düşürücü sözler söyleme gibi sözel; dedikodu ve söylenti çıkarıp yayma, arkadaş grubundan dışlayarak yalnızlığa terk etme gibi dolaylı ya da para veya diğer eşyalarını zorla alma, almakla tehdit etme, eşyalarına zarar verme gibidavranışsal olarak ortaya çıkabilir.’

Basligi gorur gormez nickini hatirlamadigim halde sen oldugunu anladim. Ogretmene baski yapma karsi tarafa birsey yapma ee nolcak bu isin sonu. Ben bastada dedim okul degistirmek kacmak olur her yerde bu gibi olaylarla karsilascak dedim..mucadele etmeyi ogret dedim.. oldurmeyen aci guclendirir dedim.. arkasindayim dediklerimin ama.. bukadar tepkisiz olmayi ve kalmayi nasil beceriyosun? En fazla kavga olur sac bas girisirsin yani nolabilir? Kizini harciyosun bence

Öğretmene anlattınız mı durumu

Öğretmenle değil, okul idaresiyle konuş. Gerekirse mobingden mahkemeye gideceğini söyle. Öğretmen ne yapabilir en fazla sus kızım dur kızım...

Bence hatalı davranıyorsunuz. Bu bir insan olur başka bir şey olur, herhangi bir problem karşısında nasıl davranmak gerektiğini kızınıza sizin öğretmeniz lazım. Okul değiştirmek de nedir? Annesiyle konuşmadım çünkü çirkinleşir diyorsunuz. Hele bir deneyin, gerekirse siz de çirkinleşirsiniz. Çocuklara kavgadan olabildiğince uzak kalmayı öğretmek ne kadar gerçekçi? Kendi hakkını savunmayı ancak siz onun hakkını savundukça öğrenecek.

Öğretmenle değil, okul idaresiyle konuş. Gerekirse mobingden mahkemeye gideceğini söyle. Öğretmen ne yapabilir en fazla sus kızım dur kızım...
Mudur yapsin adam gibi uyarisini.. gerekirse baska yaptirimlara gidilsin. Aglamayana meme yok bu devirde

Çocuk falan dinlemem bir ara sıkıştırır tehdit ederim. Bir daha kızımı rahatsız etme diye. Eğer gider şikayet ederse ben sadece konuştum der çekilirim kenara. Çok pasifsiniz ve kızınız da öyle olacak...

Okulunuzun rehberlik servisinden yardım isteyin.
Siz de problem çözme ve zor insanlarla baş etme yöntemleri üzerinde biraz araştırıp okuyun.
Hayretler içerisindeyim yaşını başını almış,evlat büyütmüş bir kadın olarak 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile baş edemiyorsunuz.
Haftada bir bu kızla annesi sizin gündeminizde yer alıyor,kökünden çözün bitsin,nedir bu böyle?

Sizi geçtim, kızınız da sizi örnek alıyor, onu da pasif olmaya yönlendiriyorsunuz.
Kızınıza ömrü boyunca sorun yaşadığı insanlardan kaçmasını mı tavsiye edeceksiniz?

Gerekirse bu konuyu idare ile görüşüp halletmelisiniz. Kızınızın tek başına üstesinden gelebileceği bir durum değil ki. Sınıfını yada okulunu değiştirin bir kaç gün üzülür. Ama en azından psikolojisi normal kalır. İnstagramda takip ettiğim bir çocuk gelişim uzmanı var. https://www.instagram.com/p/Boa37aqlxKb/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=plotifu2ya0k. Burda akran zorbalığı ile karşılaşınca nasıl davranılması gerektiği ile ilgili bir yazısı var.

Ya açıkça gidip konuşsana. İlla kavga etmene gerek yok, canım kızın böyle böyle yapıyormuş benim kızda üzülüyor, lütfen konuşur musun kendi kızınla. Kavgaya evriltirse gerekirse kavga da edersin onunda iki eli var senin de. Kızın da arkadaşıyla konuşsun. 10 yaşında çocuklar konuşarak anlaşabilirler. Öğretmeni yer değiştirmekten fazlasını yapabilir. Çocukla o da konuşabilir, otorite olduğu için öğretmenini dinler.

Yanı sız kızınıza dırek kaçmayı ogretıyorsunuz bu cok yanlış!
Sahsen kızım sorsun ısterım arkadasına neden böyle yapıyorsun amacın ne? falan sorsun hesabını
herseye anneler mı kosacak yahu bana garıp geldı.

Olmadı annesi madem çirkinleşiyo geçer karsısına sorarım yanı hayırdır derdın nee usulca sorar olmadı kükrerim neee yani neden korkuyosunuz?
Hayır yanı boyle ınsanlar hep var okul ev mi degıstırcez oldu baskaaa
Bana niye zehır olsun hayat?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…