Yine bir bayram yine mutsuzluk

Eşimle arama bağlı gidip gitmemem.
Onun için çok önemliyse ve normalde aramız iyise 1-2 günlüğüne giderdim. Çokta kafama takmazdım gittiğim zaman fazla birşeye karışmadan gider dönerdim.

Kv deniz çok cahil ötesi belli sizi hadi anladım ki o bile anlaşılır gibi değil yorumlara neden bunu yapıyor belli ediyor ne kadar ayıp bişey yaa.bide sormuş glicekmisinz diye hayret bişey.valla tercih sizin giderseniz gerilirsiniz gitmezseniz eşiniz üzülür çok zor bir karar

Evet işin içine eş girdi mi insan onun için yine katlanırım diyor. Ama sizde haklısınız gerçekten böyle sevilmediğini hissettiğin onu geçtim saygı bile duyulmayan bir ortama girmek tam bir işkence. Ben evli değilim ama köye gitmekten nefret ediyorum köyü seviyorum içinde ki cehaleti sevmiyorum. Ama maalesef 2 3 yılda birde olsa gidiyordum keşke kendimi hafızalardan sildirmeyi çok isterdim :KK70: Peki eşin ne diyor bu duruma aslında var ya erkek çocuğu da düşkünler genelde yani eşiniz güzelce karşısına alığ konuşsa azda olsa etkisi olacağını düşünüyorum. Gerçekten erkeklerin bu konuda eşlerini savunmuyor olması savunmadan kastım taraf tutmak değil ama saygısızlık söz konusuysa buna kendilerinin fark ettiğini de güzel bir dille söyleyerek orta yolu bulabilirler bence. Oğlunun gözünden düşmek istemez anneler genelde. Bu yüzdne kayınvalide görümce sorunu Türkiye'de son bulmayacak bir problem maalesef. Kaç gün kalacaksınız gittiğiniz yerde günü birlikse gidin derim
Zamanında beni ailesi için çok üzdü yıprattı.
Ama şimdi sen bilirsin diyor.
Ailesi eşime de değer vermiyor ki.
Millet sormuştur kesin utanmışlardır ondan özledik vs demişlerdir.
Yoksa mümkünatı yok istemezler.

Kv deniz çok cahil ötesi belli sizi hadi anladım ki o bile anlaşılır gibi değil yorumlara neden bunu yapıyor belli ediyor ne kadar ayıp bişey yaa.bide sormuş glicekmisinz diye hayret bişey.valla tercih sizin giderseniz gerilirsiniz gitmezseniz eşiniz üzülür çok zor bir karar
Yemin ederim bayramlardan nefret ettim artık.

Bazı davalar unutulmaz yerinizde olsam ne kendimi ne cocuklarimi sürüklemem şehir dışı diyorsunuz ben ne sizi ne de çocukları özlediğini düşünmüyorum bence o sadece kendi oğlunu ozlemistir gidince de 4 senedir içinde biriktirdikleri mi dokerse psikolojik olarak hem siz hem çocuklarınız etkilenir bence gitmeyin

Bende kv demi sevmezdim 14 yıllık evliyim her bayramda köye gittik eşimin ailesi köyde ünlü cicuklari görmek iaterler di cocuklara düşkünleri halada öyle severler.fakat ben resmen soğuk savaş ve çok resmiydik .kv dem gecen sene vefat etti benim bir yıl olucak.ben onu Allah'a havale ettim.yalan yok onsuz bir bayram varlığını bile unuttum diyebilirim çünkü bana birgün güler yüz bile göstermedi.kirk yabancı bile ondan daha sevgi doluydu.

Zamanında beni ailesi için çok üzdü yıprattı.
Ama şimdi sen bilirsin diyor.
Ailesi eşime de değer vermiyor ki.
Millet sormuştur kesin utanmışlardır ondan özledik vs demişlerdir.
Yoksa mümkünatı yok istemezler.
İnsan evladını nasıl sevmez ya. Çok tuhaf gerçekten. Size karşı nasıl davranıyorlarsa sizde öyle davranın o zaman. Sabredip takmamak eşiniz içinde iyi olacak ama onunda bir desteği bir tepkisi olmalı. Benim eşim bu kadar sessiz kalsa karşı tarafın bana laf sokması, değişik tavırlarına karşı kızarım ki benim ailem bunu eşime yapsa ohooooo neler olur :D izin vermem gerçektende ama bunu erkekler yapamıyor işte. Peki siz eşiniz ve çocuklarınızı gönderip kendiniz kendi ailenize gitseniz bayramda :D Ben öyle yapıyorum ama evli değilim işte yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum aile içi sıkıntı doğar diye :) Ama çok netim ben bu konularda ya saygısızlığa tahammülüm yok

Ben olsam gitmem, çocuklar büyükse eşin ve çocuklar birlikte gitsinler. (Çocuklarında gitmek isteyeceklerini hiç sanmıyorum ya) Eşimin gönlü olacak diye huzurumu bozamam özellikle zamanında ailesi yüzünden çok canımı yaktıysa 🤷‍♀️
Bayramların tadı tuzu kalmadı zaten. Gerçekten artık yük gibi geliyor sevmedigim insanları ziyaret etmek. Yolda görsem selam vermeyeceğim insanları sırf bayram diye ziyaret etmek çok saçma

4 yılda insan torunlarıyla telefonda konuşmaz mı ya?
Konuşmadı evet.
Çocuklar yolda görse tanımaz.
Sevmiyor ki. Evi ıncık cıncıl dolu çocuklar gidiyor aklı çıkıyor dokunacaklar diye.
Yahuu biliyorsun eve çocuk gelecek kaldır.
Yok, kaldırmaz dokunsunlar istemez.

Bekar kaynıma 38 yaşında.
Köfte patates kızartıyordu. Senin çocukların yemez dimi onlara yapmıyorum dedi.
Allah aşkına hangi çocuk hayır der köfte patates e.

O kadar çok şey varki.
Çocukları yıkarım kapıya gelip kovayla yıka su gitmesin der.

Selamlar Güzel hatunlar;

Burası iyiki var. En yakınıma bile anlatamadıklarımı anlatabiliyorum.

Benim derdim eşimin ailesi. 15 yıllık evliyim.
Evliliğimin ilk beş senesi eşimin ailesi yüzünden çöp. Bildiğiniz sürekli kavgalar, huzursuzluklar, psikolojik şiddet bir çok şey yaşadım.

Kayınvalidem benimle hep bir rekabet içinde.
Düpedüz fesat kendisi.
Evlenirken maddi manevi hiiç bişeyimize karışmadılar bu arada misafir gibi gelip gittiler.
Yapmak zorunda değiller tabiki. Ama manevi desteklerinid göremedik.

Asla ne beni ne çocuklarımı istemez sevmez.
En son evine 4 yıl önce gittim. Pandemi girdi araya vs ( şehir dışında yaşıyorlar) o günden bu yans bir kere çocuklarımla konuşmadı bile.

Geçtiğimiz yaz. Eşimin babası eşimi aramaya çalışırken beni aradı yanlışlıkla. Xxx arıyordum yanlışlıkla oldu demek yerine çay diye yüzüme kapattı telefonu.

Kayınvalidemin babası vefat etti.
Başsağlığı için aradım. Kendisinin hasta olduğunu hiç bişey yapamadığından bahsetti. Bende üzülme ben gelirsem yaparım dedim.
Bana boşver boşver hastalık var dedi.

Bugün eşimle konuşmuşlar çocukları özlediğini bayramda gidip gitmeyeceğimizi sormuş. Eşim kararı bana bıraktı. Ama gitmek istiyor belli. Eşim kırılsın istemiyorum. Ama ne beni nede çocuklarımı istemediğinden adım gibi eminim.

İçimde bir huzursuzluk oldu.
Zerre gitmek istemiyorum.
Ama benimde oğullarım var. Sonuçta bu bir kültür bayramda aile ziyareti.
Bunu görsünler de istiyorum.
Kafam karmakarışık istenmediğimi bile bile gitmeyi de hiç istemiyorum 😥

Sizin fikriniz nedir, sağlıklı düşünemiyorum.
Duygularım mantığımın önüne geçiyor.
Gidin.
Yarın bir gün vefat ettiğinde eşiniz vicdan azabı çekerse yok yere sizde suçluluk hissetmezsiniz.
Nasıl olsa uzaktalar ve eşiniz sizi destekliyo bu durumda sizde biraz düşünceli davranabilirsiniz bence.
Hem dediğiniz gibi neticede sizde bi annesiniz

Ben olsam gitmem, çocuklar büyükse eşin ve çocuklar birlikte gitsinler. (Çocuklarında gitmek isteyeceklerini hiç sanmıyorum ya) Eşimin gönlü olacak diye huzurumu bozamam özellikle zamanında ailesi yüzünden çok canımı yaktıysa 🤷‍♀️
Bayramların tadı tuzu kalmadı zaten. Gerçekten artık yük gibi geliyor sevmedigim insanları ziyaret etmek. Yolda görsem selam vermeyeceğim insanları sırf bayram diye ziyaret etmek çok saçma
İstemiyorlar çocuklar.
Bir kere çocuklarla gitti eşim
Tövbe etti bir daha gitmemeye.

Kesinlikle 👍👍👍

Yemin ederim bayramlardan nefret ettim artık.
Sizi varya en iyi ben anlarım en.ama ben naptım benim şartlarım farklıydı ben köyde iki evi var eşim gilin yukarı ev de kvgil oturuyor aşağıda diğer evde biz gidince kalıyoruz🤭eşim ve çocuklar babannryi bayramda ziyaret e çıkıyor ben gitmiyordum.mis gibi diğer akrabaları gezip köyde egleniyorduk yiyip içip çocuklarımda oynuyor bu hep böyle takıldık uzaktan uzağa☺️

İnsan evladını nasıl sevmez ya. Çok tuhaf gerçekten. Size karşı nasıl davranıyorlarsa sizde öyle davranın o zaman. Sabredip takmamak eşiniz içinde iyi olacak ama onunda bir desteği bir tepkisi olmalı. Benim eşim bu kadar sessiz kalsa karşı tarafın bana laf sokması, değişik tavırlarına karşı kızarım ki benim ailem bunu eşime yapsa ohooooo neler olur :KK70: izin vermem gerçektende ama bunu erkekler yapamıyor işte. Peki siz eşiniz ve çocuklarınızı gönderip kendiniz kendi ailenize gitseniz bayramda :KK70: Ben öyle yapıyorum ama evli değilim işte yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum aile içi sıkıntı doğar diye :) Ama çok netim ben bu konularda ya saygısızlığa tahammülüm yok
Eşim beni ezdirmez.
Ama kadın o kadar çok konuşuyor ki neye ne kadar yetecek oda.

Sizi varya en iyi ben anlarım en.ama ben naptım benim şartlarım farklıydı ben köyde iki evi var eşim gilin yukarı ev de kvgil oturuyor aşağıda diğer evde biz gidince kalıyoruz🤭eşim ve çocuklar babannryi bayramda ziyaret e çıkıyor ben gitmiyordum.mis gibi diğer akrabaları gezip köyde egleniyorduk yiyip içip çocuklarımda oynuyor bu hep böyle takıldık uzaktan uzağa☺️
Eşime defalarca söyledim.
Yakınlarında 1+1 bir ev alalım.
Tamam gidelim ama kendi evimizde yatıp kalkarız kabul ettiremedim
Gereksizmiş.

Back
X