Yine bir nişanlı vakası.. :(

Kişinin ailesi ona ne yaparsa yapsın bilmek zorunda bizde öyle değil miyiz ailemiz ne derse dersin barışırız küsemeyiz unuturuz hemen lütfen böyle bakalım benim eşim ailesiyle görüşürken onu arayıp sormam merak etmem çünkü o onun ailesi bunu yapmaya mecbur.Kuzeninizin bunu onu yaptılar demesi nişanlısını sadece ondan uzaklaştırır kimse kör değil verilen kıymetin farkında.Bu sene aşure zamanı eşimin annesi onu arayıp çağırmış gel aşure yaptım ye diye eşim hemen ertesi gün isteseydi giderdi git diye bile ısrarla bulundum gitmedi her hafta hangi gün görüşüyorsa o gün gitti ki aşure bozulmuş.Dediğim gibi bilir ama canım anam babam kardeşim diyede ölmez kıymeti kadar kıymet verir.

Çok seviyor ama kim ölmüş aşk acisindan.

Burada hanımlar "ama çok seviyorum" lafının arkasına sığındıkları için sormak zorunda hissettim.
Madem öyle aklımdakini yazayım.
Nişanlı olacak insan evladı zayıf tabiatlı, zayıf karakterli biri. Bu çok açık.
Elbette anne baba kardeş başka eş/ nişanlı başka. Biri için diğerini atamaz satamaz.
Bu adam bunu yapacak buna yanaşacak biri değil.
Biraz akıllı bir adam olsaydı kuzeniniz aile içindeki durumundan hanersiz olurdu veya hissetmezdi bile.
Mantıklı olan yollarını ayırmak. Sabırla düzelecek bir şey değil bu. Öyle bir karaktere sahip nişanlısı.
Hakkında hayrlısı olsun.

Siz kardeşlerinizi caninizdan çok sevip sayabilirsiniz ne mutlu ki size kardesleriniz sizi hayatından bezdirmemis...
Eminim ki size ve eşinize saygıları olmasa, sizi hep kullansalar, sürekli talepkar olup
Siz bir sey istediğiniz zaman banane deseler, evlilik sürecinde bir kez ne yaptınız demeseler yine çok seversiniz.
Hiç kimse normal giden bir olayi bozma derdine düşmez.
Kuzenim zaten çok idare etti.
Onunla konuşmadılar yine birşey demedi.
Tatsızlık olmasın diye.
Ozaman biraz uyanik olsunda parasini yedirmesin. Kuzeninde ozaman ayrılsın yani yapicak birsey yok uzatmasın bos yere. Evlendiklerinde daha kotu olacak çünki. Şimdiden bunlar böyleyse ohooo

Eşinizin ailesi sizi istemese hemde durduk yere.
Eşinizi hep kullansa ama sizin en ufak işiniz olsa onlar banane dese, maddi manevi hep bekleseler ama evlilik aşamasında bir kez olsun ne yaptınız demeseler, eşiniz yok iken size slm vermeseler bu kadar anlayışlı olur iseniz haklisiniz.
Ama dediğim gibi bunları hesap eden bir gelini istememeleri çok normal. Kocaman insanlar, sizin 2 kat hayat tecrübenize sahipler nerdeyse. Gelinleri tarafından sevilip sevilmediklerini anlıyorlardır heralde.

Ailesinin yardım etmesi konusuda dediğim gibi, nişanlısına batmıyorsa niye kuzeniniz bu kadar ilgileniyor? Aralarında bu bir mesele değil demek ki. Olmasında ya. O yaşa kadar sokakta mı büyüdü bu adam? Çok yanlış 20-30 yıllık aile ilişkisini eleştirmek.

Nişanlılık dönemi niye var?Böyle şeyleri önceden görüp olur mu olmaz mı emin olmak için.Kuzeniniz için gelecekteki yaşantısının fragmanı bu.Doğru veya yanlış.Bakacak,oluyorsa,ilerde problem etmem diyorsa devam edecek,çekemem diyorsa vazgeçip bitirecek.

Annesi ve babası değil konu abisi.
Anne ve babası ile sıkıntı yasamiyor
birebir aynisini yaşadım,yaşiyorum . Eşimin babasindan çok çok razıydım vefat etti. Ama abisi taniştiğimizdan günden beri beni delirtiyor.Eşimin ailesinden mesafeli olduğum sevmediğim tek kişi... Maddi sömürmesi hiç bitmez çenesi hiç durmaz.Eşim dengeyi kuruyor hatta oda artık illallah dedi ama kardeş sonuçta... Atılmıyor satılmiyor.... Kuzeninizin işi zor... Bu tarz insanlar yüzsüz oluyor,yüzüne tükürsen Yarabbi şükür derler...

Back
X