MalesefSevgilimin iki abisi var ikisi de bekar, bunu söylediğimde neden bir sorun mu var acaba diye bana soran bile olmustu
Bunun kadın olma ile tam olarak alakası yok bence. Belli bir yaştan sonra bazi insanların muhabbeti e ne zaman evlenceksin, e ne zaman çocuk yapacaksına dönüyor
Aslında alınganlik değilde patavatsızlik bana yapılan bence o an hissettiklerim hiç güzel değildi herkes sevmek sevilmek evlenmek ister bende diyorum herşeyi zamaninda yaşamiş olsaydim şimdi bu insanların laflarina maruz kalmazdim o kadar üzücüki inanin bunlari yaşayan bilirYani bu kadar istemiyorsanız net bir şekilde istemiyorum diyin, konuşmayın kimseyle de. Bana biraz alıngan geldiniz. Neticede bir amaç için tanıştırılmışsınız neden evlenmedin diye sorulması bana garip gelmedi. Laf olsun diye söylemiş işte kaldı ki kısmetsizlik mi var demiş, kusurlu muyuz diye siz kendi kendinize anlam yüklemişsiniz. Ne yazık ki herkesin her şeyi sorabilme hakkını kendinde gördüğü bir toplumuz. Evlenince de ne zaman çocuk diye soruyorlar. Bununla da bitmiyor ikinci ne zaman, üçüncü çocuk düşünüyor musunuz hep soracak bir şey buluyorlar.
İyi bari başından görgüsüzlüğünü, hadsizliğini belli etmiş de 2. Bir görüşmeye katlanmak zorunda kalmamışsınız. Ayrıca isteyen 20 isteyen 40 ında evlenir veya hiç evlenmez bu kimseyi ilgilendirmez. Bi duyguyla da baş etmeniz gerekmiyor siz bir bireysiniz, özgür bir kadınsınız, biriyle nikahlanıp mutsuz olmaktansa hayatınıza mutlu bir akış kazandıracak birini beklemek de siZin kendinize verdiğiniz değer ve kalitedir. Sakın böyle duygulara kapılmayın bizim toplum bayılır diretmeyeKızlar meraba, evet yine bir tanıştırılma vakası . Vakası diyorum çünkü bıktım artık arkadaşlarım birileri oldukça iyi niyetliler sağolsunlar tanıştirirlar neyse birisini dediler iyi dedim bi tanişalım konuşalım neyse aradı konuştuk çocukla ya sanki konumuz buydu ben 33 yaşındayım neden evlenmedin dedi ya dedim öyle nasip yani görüştüklerim hep oldu anlaşamadik kardeşlerimi sordu ablam var oda 35 yasında ,bekar erkek kardeşimde bekar bana dediki siz de bir kısmetsizlikmi var ne alaka diyebildim sadece o kadar kötü oldumki ya ne yani biz kusurlumuyuz sırf evli değiliz diye bu ne mantiktir birdahada asla konuşmam sanki icime öküz oturdu insanlardan artik laf duymaktan sıkıldım gerçekten herşey için çok geç kaldık biliyorum bizim toplumun zihniyeti bu oldukçada kimle evlenicez bu saatten sonra bende bilmiyorum bu duyduklarimami üzüleyim iyce zaman geçtikçe karamsar oluyorum onami üzüleyim o kadar kötüyümki birden öyle laf diyorki insanlar ne diyeceğimi şaşiriyorum ya mal gibi kaliyorum afedersiniz sanki evlenmemiş kadınalrda bir eksiklik var bu konu yüzunden o kadar çok kişiyle iletişimi kestimki kendi halimeyim ama yinede gelip beni bir şekilde buluyor bu insanlar ve ben bu duyguyla başedemiyorum
Sanırım öyle insan strese girip üzerine düştükçe hem itiyor hemde daha çok üzülüyorum bu ara sürekli arkadaşlarim birisiyle tanistirmaya çaliştilar beni bende bir şans vermek istedim nebileyim böyle patavatsızlar cok sinir oldum size anlatamam .Diyorumki akışına bırakcam ya nolursa olsun ay ordan biri çıkıyo bir laf diyo aninda benim mod yerler bir :) bi beni bana bırakmıyor insanlar o kadar çok kişiyi çıkardimki hayatimdan inanin ama bir şekilde birileri biryerden çıkıp bana laf söyleme hakkina sahip olduklarini saniyorlarSize bir şey söyleyeyim mi sizi böyle devamlı birileriyle tanıştıran insanlardan da uzak durun bence akışına bırakın. Bu pandemi sürecinde ve biraz daha öncesinde, aklımda evlilik fikri falan yokken arkadaşlarım evlenmeye başladı ve bir anda hepsi bana hadi senin de hayatında biri olsun, gel şununla tanış bununla görüş böyle olmaz ki şöyle olmaz ki diye diye beni bir anda strese soktular. Ya bi anda o kadar karamsarlığa kapıldım ki eve de kapanmanın etkisiyle. Geç mi kaldım kimse olmayacak mı vs diye. Sonra durdum dedim noluyoruz ya olursa olur, nasip bu işler lütfen o bunu demiş o onu demiş canınızı sıkmayın bunu düşünüp üzülmeyin. İnsanlar her zaman konuşacak bir şeyler bulur bunu herkes biliyor. Evli olsanız başka bir şey diyecekler çocuklarınız olsa başka bir şey diyecekler. Hep konuşacaklar yani.
Siz bence bir süre bu meseleleri rafa kaldırın akışına bırakın olması gereken zaten olacak. Siz böyle strese girdikçe üzerine düşündükçe daha çok itiyorsunuz bence.
Kesinlikle düşüncelerinize katılıyorum ama artik herkes bi taraftan o kadar çok şey söylüyorki kafam allak bullak oluyor iyce.Kendimi o kadsr geri çektimki aslinda çevremden sadece bir arkadaş biraktım kendime oda sağolsun çok iydir ama bir şekilde insanlar beni üzecek birşey buluyorİyi bari başından görgüsüzlüğünü, hadsizliğini belli etmiş de 2. Bir görüşmeye katlanmak zorunda kalmamışsınız. Ayrıca isteyen 20 isteyen 40 ında evlenir veya hiç evlenmez bu kimseyi ilgilendirmez. Bi duyguyla da baş etmeniz gerekmiyor siz bir bireysiniz, özgür bir kadınsınız, biriyle nikahlanıp mutsuz olmaktansa hayatınıza mutlu bir akış kazandıracak birini beklemek de siZin kendinize verdiğiniz değer ve kalitedir. Sakın böyle duygulara kapılmayın bizim toplum bayılır diretmeye
Öyle dedim :) görüşmem çok kırıldım çünküSen niye evlenmedin deseydinBu erkekler kendilerini ne sanıyor anlamıyorum .Böyle biriyle görüşmeyin. İlerde laf çarpar
Kızlar meraba, evet yine bir tanıştırılma vakası . Vakası diyorum çünkü bıktım artık arkadaşlarım birileri oldukça iyi niyetliler sağolsunlar tanıştirirlar neyse birisini dediler iyi dedim bi tanişalım konuşalım neyse aradı konuştuk çocukla ya sanki konumuz buydu ben 33 yaşındayım neden evlenmedin dedi ya dedim öyle nasip yani görüştüklerim hep oldu anlaşamadik kardeşlerimi sordu ablam var oda 35 yasında ,bekar erkek kardeşimde bekar bana dediki siz de bir kısmetsizlikmi var ne alaka diyebildim sadece o kadar kötü oldumki ya ne yani biz kusurlumuyuz sırf evli değiliz diye bu ne mantiktir birdahada asla konuşmam sanki icime öküz oturdu insanlardan artik laf duymaktan sıkıldım gerçekten herşey için çok geç kaldık biliyorum bizim toplumun zihniyeti bu oldukçada kimle evlenicez bu saatten sonra bende bilmiyorum bu duyduklarimami üzüleyim iyce zaman geçtikçe karamsar oluyorum onami üzüleyim o kadar kötüyümki birden öyle laf diyorki insanlar ne diyeceğimi şaşiriyorum ya mal gibi kaliyorum afedersiniz sanki evlenmemiş kadınalrda bir eksiklik var bu konu yüzunden o kadar çok kişiyle iletişimi kestimki kendi halimeyim ama yinede gelip beni bir şekilde buluyor bu insanlar ve ben bu duyguyla başedemiyorum
Beyimiz nezaket kavramını hic duymamış galiba.Kızlar meraba, evet yine bir tanıştırılma vakası . Vakası diyorum çünkü bıktım artık arkadaşlarım birileri oldukça iyi niyetliler sağolsunlar tanıştirirlar neyse birisini dediler iyi dedim bi tanişalım konuşalım neyse aradı konuştuk çocukla ya sanki konumuz buydu ben 33 yaşındayım neden evlenmedin dedi ya dedim öyle nasip yani görüştüklerim hep oldu anlaşamadik kardeşlerimi sordu ablam var oda 35 yasında ,bekar erkek kardeşimde bekar bana dediki siz de bir kısmetsizlikmi var ne alaka diyebildim sadece o kadar kötü oldumki ya ne yani biz kusurlumuyuz sırf evli değiliz diye bu ne mantiktir birdahada asla konuşmam sanki icime öküz oturdu insanlardan artik laf duymaktan sıkıldım gerçekten herşey için çok geç kaldık biliyorum bizim toplumun zihniyeti bu oldukçada kimle evlenicez bu saatten sonra bende bilmiyorum bu duyduklarimami üzüleyim iyce zaman geçtikçe karamsar oluyorum onami üzüleyim o kadar kötüyümki birden öyle laf diyorki insanlar ne diyeceğimi şaşiriyorum ya mal gibi kaliyorum afedersiniz sanki evlenmemiş kadınalrda bir eksiklik var bu konu yüzunden o kadar çok kişiyle iletişimi kestimki kendi halimeyim ama yinede gelip beni bir şekilde buluyor bu insanlar ve ben bu duyguyla başedemiyorum
Kendi kac yasindaymis ve evlenmis mi simdiye kadar? Acik konusmak gerekirse belli bi yasin ustunde kadin olsun erkek olsun neden evlenmemis acaba diye dusunuyor insan . Ama artik cogunluk 30 civari evlendigi icin cok da dert edilmemesi gerekir .Bunu yuzunuze bu sekilde soylemesi daha cok onun patavatsizligiyla ilgili ipucu . Bosverin kader kismetKızlar meraba, evet yine bir tanıştırılma vakası . Vakası diyorum çünkü bıktım artık arkadaşlarım birileri oldukça iyi niyetliler sağolsunlar tanıştirirlar neyse birisini dediler iyi dedim bi tanişalım konuşalım neyse aradı konuştuk çocukla ya sanki konumuz buydu ben 33 yaşındayım neden evlenmedin dedi ya dedim öyle nasip yani görüştüklerim hep oldu anlaşamadik kardeşlerimi sordu ablam var oda 35 yasında ,bekar erkek kardeşimde bekar bana dediki siz de bir kısmetsizlikmi var ne alaka diyebildim sadece o kadar kötü oldumki ya ne yani biz kusurlumuyuz sırf evli değiliz diye bu ne mantiktir birdahada asla konuşmam sanki icime öküz oturdu insanlardan artik laf duymaktan sıkıldım gerçekten herşey için çok geç kaldık biliyorum bizim toplumun zihniyeti bu oldukçada kimle evlenicez bu saatten sonra bende bilmiyorum bu duyduklarimami üzüleyim iyce zaman geçtikçe karamsar oluyorum onami üzüleyim o kadar kötüyümki birden öyle laf diyorki insanlar ne diyeceğimi şaşiriyorum ya mal gibi kaliyorum afedersiniz sanki evlenmemiş kadınalrda bir eksiklik var bu konu yüzunden o kadar çok kişiyle iletişimi kestimki kendi halimeyim ama yinede gelip beni bir şekilde buluyor bu insanlar ve ben bu duyguyla başedemiyorum
Daha ilk günden isteyip istememek tuhaf değilmi ben kabaliktan olduğunu düşünüyorum .Evet yani sanane bizim medeni durumumuzdan belki sevdiğim vardıda öldü nebileyim her şey olabilir.Amin canim inşallahBu erkekler böyle, canı istemediğine lök diye sen neden bu yaşa kadar evlenmedin kismetsiz misin derler ama canı istediğine nasıl oldu da bu yaşa kadar seni bekar bıraktılar diye iltifat ederek sorarlar. Seninkinin zaten gönlü yok çok kaba ve münasebetsiz şekilde sormuş. Ona ne senin ailenin medeni durumundan. Allah iyilerle karşılaştırsın böylesi iyi olmuş takma kafana
Oda benle aynı yaşıt bende aynisini sordum sen niye evlenmedin diye ki asla birine bu soruyu sormadim şimdiye kadar yani bu bence açıklama yapilacak bir durum değil ki çok garipKendi kac yasindaymis ve evlenmis mi simdiye kadar? Acik konusmak gerekirse belli bi yasin ustunde kadin olsun erkek olsun neden evlenmemis acaba diye dusunuyor insan . Ama artik cogunluk 30 civari evlendigi icin cok da dert edilmemesi gerekir .Bunu yuzunuze bu sekilde soylemesi daha cok onun patavatsizligiyla ilgili ipucu . Bosverin kader kismet
Ebet değmez ama böylesi kalitesiz insanlarla muhatap oldukça iyce çıldırıyorum sanırım.İnşallah o doğru kişi bunu sormazBeyimiz nezaket kavramını hic duymamış galiba.
Sorusu birkaç defa konuşup samimiyet kurmaya başlayınca sorulur.
Böyle itham eder gibi olmuş, evet.
Üzülmeyin, öküzmüş. Degmez degil mi?
Eksik falan degilsiniz, ayıp da degil evli olmamanız. Dogru kisi bu soruyu sormayacaktır ilk konuşmada.
Ya nasil konu acacagini bilemedi sacmaladi ya da gercekten cok kaba biri . Her halukarda dogru olani yapmissinizOda benle aynı yaşıt bende aynisini sordum sen niye evlenmedin diye ki asla birine bu soruyu sormadim şimdiye kadar yani bu bence açıklama yapilacak bir durum değil ki çok garip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?