yine cinayet, yine yine yine!!!

MaşAllah tavrınız çok takdir edilesi. Her kadın keşke böyle yetiştirse erkek çocuğunu.
Her kadın değil, her aile.
Ben sorunun başat olarak babalardan kaynaklandığını düşünüyorum mesela. Anne saçını süpürge etse de, çok naif yetiştirse de hödük bir rol model baba içine işliyor çocukların. Yine kadın cinayetinde kadınları suçlamayalım, kadın oğul yetiştiremedi, kızı koruyamadılar falan. Baba ne oluyor şam babası mı?

Son düzenleme:
Cocuklari şiddetle büyüttüler kendinden güçsüz kim varsa şiddet uyguladı büyüyünce. Oğlum sana hangi kızı alayim dediler bütün kızlar onun ben onaylarsam benle olmak zorunda diye düşündü büyüyünce. Oyuncaklar eşyalar herseyi aldılar her istediğini yaptilar yoku bilmeyen saygı duymayan insan oldular buyuyunce. Kızım abine hizmet et abindir dediler köle oldu kızlar kocalarina büyüyünce. Kızım aman kimse duymasin millet duymasin dediler sesini çıkarıp bagiramadi kadınlar büyüyünce. Babalar aldattilar sovduler dövdüler ilk gördüğü ilgiye sığındı kızlar büyüyünce. Böyle çocuk büyüktenler hala çocuk yapmaya rahat rahat devam etmekte. Bilincliler aman allahım ben bu dunyaya nasıl çocuk getiririm nasıl alırım o sorumluluğu demektem düşünmekten kafayı yedi. Ama ne insanlık kaldı ne kadın hakkı ne hayvan hakkı. Hepsini yediler. Bitirdiler. Okuyun artık öğrenin bilin susmayın bağırın. Aglamayana meme yok bu zamanda.

bence sorunun kaynagi yetistirdigimiz cocuklarimiz , sadece erkek cocuklari icin degil kiz cocuklarinida yanlis yetistiriyoruz.

ben oglumu hayir kelimesini kabul edecek sekilde yetistiriyorum mesela . ergenlik caginda su an . ama bir kadin hayir derse onun gercekten hayir oldugunu biliyor . erkekler arasinda genel bir düsünce söyle '' kadin hayir derse bu nazlaniyor demektir '' bu düsünceyi silmek lazim kafalardan, sanki yeterince zorlarsam evet dedirtirim olayini . erkekler arasinda gevrek gevrek siritarak söylenen ''tecavüz kacinilmazsa bari zevk almaya bak '' cümlesi kadar insanlik disi bir cümle daha yok sanirim kadinlar icin söylenen .

kizimda ergenlik döneminde ona istemedigi hic bir seyi yapmak zorunda olmadigini söyleyerek yetistiriyoruz. hayir derse bunun kötü birsey olmadigini hayir demenin daha az sevilme nedeni olmadigini bilerek büyüyor. iki cinsede hayatta herseyden önce kendilerine saygi duymayi ögretmek ve pisman olacaklari birseyi yapmamalarini tavsiye ediyoruz anne baba olarak.

sorunun kökünden halledilmesi gerek , simdi calismaya baslarsak gelecek nesilleri kurtarabiliriz :(
Malesef bu tür olaylar ve söylemler her ülkede ortaya çıkıyor. Bu bizim ülkemize özgü bir durum değil bilin.

* Pınar ile ayrıldıktan sonra kendime gelemedim. Yeniden onunla birlikte olmak istedim, teklifimi kabul etmedi.

* O zaman son olarak “Çiftlikte bir akşam yemeği yiyelim” diye ikna ettim. Çiftliğe gittik, yemek yedik, yine bana dönmesini istedim. Oysaki o başkası ile olduğunu söyledi, zaten bunu hissediyordum.
Kıskançlık krizine girmiştim. Tartıştık, bana saldırdı, kavga ederken öldü. Cesedini yok etmek istedim. Önce yakmaya çalıştım. Olmadı, başaramadım.

* Sonra bidona soktum, üzerine beton döktüm, yakalanacağımı biliyordum.

* Onu çok sevmiştim, çaresiz kaldım. Kıskançlık krizine girmiştim. Çok pişmanım. Çiftliğe gittiğimizde öldürme niyetim yoktu. Barışıp birlikte olmayı düşünüyordum.

kavga ederken ölmüş...
bir de sütten çıkmış ak kaşıklığa soyunuyor,
çok sevmişmiş, kıskançlık krizine girmişmiş..
Yani bizim burdan şu dersleri çıkarmamız gerekiyor. Sevgi nedir? Sevgi sevdiğin kişinin iyi olması için çaba göstermektir. Bunlarda şiddeti barındırmaz. Sevmeyi bilelim. Bencillik sevmekle çok uzak kavramlar. Karşı görüşe ve karşımızdaki insana saygı duyalım. Bizimle beraber olmak istemeyebilir. Farklı düşünebilir. Bunu kabullenelim. Sinirlenince etrafa zarar veriyorsak psikiyatrise gidelim. Ve empati kuralım. Bunların zıttı zittini düşünen evlenmesin toplum içine cikmasin. Çocuk istemesin. Bu tarz kişilerle karsilastigimizdada derhal uzaklasalim. Maalesef ölmemek için yine bizim biseyler yapmamız lazim. Yoksa insanlık kalmadı artık çok üzücü

bugün belki kaç milyon kez duyduğumuz şeylerden birini daha duyduk.... her cinayetten sonra ah vah ediyoruz, bu son olsun diyoruz... ama yok hep aynı.... kelimelerim kifayetsiz..
pınar Gültekin cinayeti.. kansız evli ve bir çocuk babasıymış. yakmış, üstüne beton dökmüş ve toprak atmış. nasıl bir vicdan bu, nasıl bir yaratık? içim acıyor içim, gencecik kız hayalleri vardı, umutları vardı. sorun ne, kim, kimler? yetiştirenler mi? ortam mı? yoksa hiçbir nedeni yok da tamamen ş*refsizliğinden mi? bilmiyorum...

bi de hala sosyal medyada bu kansızı savunanlar var,
kız bağ evine gitmeyi kabul ediyorsa hakediyodur, hiçbir ölüm sebepsizdir diyenler...
şoklardayım,
artık bu ülkede yaşamak istemiyorum
gün geçmiyor ki yeni bir sapıklık, yeni bir vahşet türemesin!!!
Bir de bu kadın cinayetlerinde erkekler dangalak dangalak yorumlar yapar ya. Abartıyorsunuz, su testisi su yolunda, kuyruk sallamış ve daha nice saçmalıklar... Bir an olsun sus da kadın cinayeti, uygulanan baskı ve şiddet konusunda biz konuşalım. Senin çöp fikirlerini soran yok. Vik Vik ötme her konuda.

Hadi bunu yapan manyak hayvanın teki, destekleyen de fırsatını bulsa aynısını hatta beterini yapacak. Manzara korkunç.

Back
X