Nasıl bir erkekle birlikte olursa olsun hiçbir kadın öldürülmeyi göze almaz. Biz medyadan okuduğumuz kadarını biliyoruz, “şöyle adamlarla olmayın”, “böyle tiplerden uzak durun” diyenler iyi niyetli bile olsa vefat edenin yakınlarının canını çok yakıyorlar. Kim ister başına böyle bir olay gelsin? Belki kız adamın arıza olduğunu anladığı an uzaklaşmak istedi ama adam kafayı taktı. Ya da velev ki metres oldu, bile isteye evli adamla birlikte oldu. Bu bile öldürülmesine iyi niyetle bile olsa açıklama olabilir mi? Hele ki varilde yakılarak, üzerine beton dökülerek öldürülmek, ben yazarken ürperiyorum, bunu yapmışlar
Geçen sene bu zamanlar 25 ve 18 yaşındaki akrabamız olan iki kızkardeşi 21 senelik kapı komşuları silahla vurarak öldürdü. Haberlerde aşk cinayeti diye yazdılar, sosyal medyada vardır işin içinde bir iş diye imalarda bulundular, öyle içimiz yandı ki ettiğimiz küfür bedduanın haddi hesabı yok. Halbuki işin içinde iş falan yoktu, kendi halinde çok düzgün yaşayan bir ailenin çocuklarıydı, komşularıyla hiçbir münasebetleri yoktu, babası yaşındaki bir sapığın saplantısının kurbanı oldu o yavrular. İsteyen şeyma ve tuba sarı diye aratsın, görsün herifin at hırsızı halini. O herifin pırıl pırıl kızlara kıymasının adına aşk cinayeti dediler.
Liseyi küçük yerde okudum, sınıfım 15 kişiydi herkes birbiriyle samimiydi. Beraber gezer tozar beraber dersaneye giderdik. Bir tanesiyle kitap değiş tokuşu yapardık, sonra okuduklarımızı tartışırdık. Hiçbir zaman flört etmedik, asla ona karşı farklı hislerim olmadı. Hatta zamanla ısrarcı ve itici bulup samimiyeti azalttım. Üniversite başladığında açıldı bana. Kabul etmedim, peşimi bıraksın diye uğraştıkça oradan buradan ulaşmaya başladı kendinden iyice nefret ettirdi. Ortak çevremize aşk yaşadığımızı, ona türlü kötülükler ettiğimi vs anlatmış ve daha fenası inandırmayı da başarmıştı. Sınıf arkadaşlarım yıllar sonra itiraf ettiler biz hepsini doğru sanıyorduk diye. Herkes bunun tedaviye ihtiyacı var resmen hasta diye uzaklaştı zaten zamanla. En son ben mihaili öldüreceğim diye dolaşmaya başlamıştı. 10 küsür yıl öncesi bu, o zamanlar çocuk sayılırım saplantılı insan nedir bilmiyorum, şimdiki gibi kadın cinayetleri haberleri fazla yok, gülüp geçmiştim, uzak yerde de oturuyordum zaten. Hiçbir şekilde temasta olmadım ve hayatıma devam ettim. Şimdi düşünüyorum da ya dediğini yapsaydı? Kaldı ki bu kişi beş vakit namazında biriydi, odtünün iyi bir bölümünde okuyordu. Serseri hayat yaşayan biri değildi. Ben de başörtülüyüm, hani “ama öldürülen kızlar da yani şimdi” imaları yapıyorlar ya o profilden epey uzağım. Akrabamız olan kızkardeşler de benim gibi insanlardı. Benim de başıma gelebilirdi böyle bir olay, ben değil ama kuzenlerim yaşadı, pisi pisine öldüler. Madem serseriyle birlikte olarak, gece dışarı çıkarak, açık giyinerek kadınlar başlarına böyle olaylar getiriyorlar ya (!), benim kuzenlerim bunların hiçbirini yapmadıkları halde neden bir sapığın elinde öldüler?