Yine Ev Meselesi :(

Birakin gidip gelsin.Mesleginde 17-18 senesinde olup hala köylere giden ogretmenler var.Erkek gitsin valla.Ben 9sene köy yolları cektim 1 saat git 1 saat dön.
bence de o birde şimdiki evimizden yarım saat sürüyor daha yakın yani bir iki defa otobüsle gittim fena oldum
Beni araba tutuyor uzun yolda kusarım deyin .
O erken saatte çıkacak sizin o kolaylığınız yok .
Kötü olduğumu bildiği halde hala kafası karışıyor bu bir sene içerisinde o fikri unutturmam gerekecek gerekirse merkezde daha uygun eve çıkarım

Siz bu ev meselesi yüzünden nisanliyken ayrılma aşamasına gelmemiş miydiniz? Niye ailesi dönüp dönüp ev meselesini açıyor? Sanki oradan taşınınca sizin daha güzel bir evde oturmanizi istiyorlar!? Tek dertleri sizi yan sokaklarına veya alt katlarına tasindirmak

İnsanlar laf söylemeye bayılır akraba olsun kırk kat yabancı olsun bizi evi tutttuğumuzda da perde ölçülerini almaya gelen adam niye burayı tuttunuz dedi sanki üzerine vazife gerçi onu kaynanam doldurmuş gibime geldi ama :D

eşim bir ara devamlı anneainin ağzıyla kınuşuyordu. Şöyle yapsak böyle yapsak demeleri hep kv fikirleriydi. Ev ve çocukla ilgili konulardı. Ben birkaç kere “annemle bu evde yaşayıp çocukları onunla beraber büyütmek istiyorrum diyorsan ben gideyim” dedim sonra yoluna girdi. Ay herkes kendi evine ocağına baksın ya şişirmesinler insanı

Millete evin kirasını neden söylediniz ki? Herkes sizin çekirdek ailenizde söz sahibi, konuşturmayın. Eşine de ailenin yanına gitmeyeceğini kesin dille söyle. Amaç sizin rahatınız değil zaten onlar için kendi keyifleri.

Siz bu ev meselesi yüzünden nisanliyken ayrılma aşamasına gelmemiş miydiniz? Niye ailesi dönüp dönüp ev meselesini açıyor? Sanki oradan taşınınca sizin daha güzel bir evde oturmanizi istiyorlar!? Tek dertleri sizi yan sokaklarına veya alt katlarına tasindirmak
Bana gösterdikleri evlerin içi o kadar kötüydü tezgahı bile kırıktı hala aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor
İnsanlar laf söylemeye bayılır akraba olsun kırk kat yabancı olsun bizi evi tutttuğumuzda da perde ölçülerini almaya gelen adam niye burayı tuttunuz dedi sanki üzerine vazife gerçi onu kaynanam doldurmuş gibime geldi ama :KK70:
evet burdan gidiş geliş yapar ne olacak diyor birde
eşim bir ara devamlı anneainin ağzıyla kınuşuyordu. Şöyle yapsak böyle yapsak demeleri hep kv fikirleriydi. Ev ve çocukla ilgili konulardı. Ben birkaç kere “annemle bu evde yaşayıp çocukları onunla beraber büyütmek istiyorrum diyorsan ben gideyim” dedim sonra yoluna girdi. Ay herkes kendi evine ocağına baksın ya şişirmesinler insanı
Önceden annesi bu evde kalırsınız taşınmayın diyordu sonra ne oldu anlamadım evi beğenmiyor 20 dk sürüyor işimle ev arası

Millete evin kirasını neden söylediniz ki? Herkes sizin çekirdek ailenizde söz sahibi, konuşturmayın. Eşine de ailenin yanına gitmeyeceğini kesin dille söyle. Amaç sizin rahatınız değil zaten onlar için kendi keyifleri.
Evet on bin şuan için fazla gelmiyor bana pek sıkıntı çektiğimiz yok bu evi tutmasaydık sıkıntı çekmezdik diyor birde

Onlar size daha rahat çat kapı gelmek için diyordur onlara yakınsa. Şimdi bir saat yok çekiyorlar. Bir de yıllık 10bin kira zaten çok ucuz değil mi, daha ne kadar ucuz olabilir?

Ben bu eve çok alıştım başka yerde mutsuz olurum, sen tüm evde tüm gun yüzü asık bir kadın görmek ister misin diye anlat. O söyledikçe usanmadan sen de anlatmaya devam et. Mükemmel bir evimiz yok ama beni mutlu eden bir evimiz var, buradan gitmek istemiyorum, hatta ev alırsak bu çevreden almak istiyorum de 🌼

Ben bu eve çok alıştım başka yerde mutsuz olurum, sen tüm evde tüm gun yüzü asık bir kadın görmek ister misin diye anlat. O söyledikçe usanmadan sen de anlatmaya devam et. Mükemmel bir evimiz yok ama beni mutlu eden bir evimiz var, buradan gitmek istemiyorum, hatta ev alırsak bu çevreden almak istiyorum de 🌼
bu yolu kullanayım ben sağol :)

Ben şu an yıllık yaklaşık 19.000 kira veriyorum 14.000 lik bir ev çıkmıştı arkadaşımın tanıdığıydı üstelik daha geniş bir ev demişti. Bir mahalle öteye taşınmayı göze alamadım. Bugün taşınayım desem zaten 5000 lira masraf yapmam lazım işin kârı nerede kalıyor ? Sonraki sene de Allah kerim yani

Bana gösterdikleri evlerin içi o kadar kötüydü tezgahı bile kırıktı hala aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor
evet burdan gidiş geliş yapar ne olacak diyor birde
Önceden annesi bu evde kalırsınız taşınmayın diyordu sonra ne oldu anlamadım evi beğenmiyor 20 dk sürüyor işimle ev arası
Zorlandılar gelip gitmekte zağar 😂 ya da size iş buyuramaz oldular

Ben şu an yıllık yaklaşık 19.000 kira veriyorum 14.000 lik bir ev çıkmıştı arkadaşımın tanıdığıydı üstelik daha geniş bir ev demişti. Bir mahalle öteye taşınmayı göze alamadım. Bugün taşınayım desem zaten 5000 lira masraf yapmam lazım işin kârı nerede kalıyor ? Sonraki sene de Allah kerim yani
ev taşımayı da kolay sanıyorlar

Aklı basında kimse de dememiş ki yıllık 10 bin kiralı evi öp basına koy diye.
Allah başka dert vermesin.
İnsanlar asgari ücretle aylık 1500 1600 tl kira veriyorlar ortalama ülkede

Back
X