Yine hamileyim :(

Olmuyir canim.daha az ilgilenmek oldurmek kadar gunah olmuyor.nasil ayni kefeye koyarsin.ikiz ucuz olsa ne olcakti.1 den sornasini yine öldurun mu diycektiniz
Sokaklarda başıboş tehlikeye açık halde bırakmak, aç kalmasına seyirci olmak, organ mafyalarının istismarcıların eline düşmesine zemin hazırlamak aldırmak kadar günah olmuyor yani. Valla büyük aydınlandım şu an
 
Yazilanlara bir baktimda ne yazik ki buradan saglikli fikirler sonuclar asla alamazsiniz akliniz daha da cok bulanir ve daha cok uzulursunuz. Bence en guzeli esinizle uzun uzun konusmak, her durumu ölcüp bicip tartmak..En dogrusu emin olun ikinizin gorusleri..bu konuda aileniz disinda baskalarinin yazdiklariyla hareket etmenizi dogru bulmuyorum. En hayirlisi en güzeli ve en dogrusu olur insaallaah..
 
Sokaklarda başıboş tehlikeye açık halde bırakmak, aç kalmasına seyirci olmak, organ mafyalarının istismarcıların eline düşmesine zemin hazırlamak aldırmak kadar günah olmuyor yani. Valla büyük aydınlandım şu :rolleyes:evet zaten biz kadinlar o niyetle dogurup o niyete gore gun ah kiyaslamasi yapariz
 
Sokaklarda başıboş tehlikeye açık halde bırakmak, aç kalmasına seyirci olmak, organ mafyalarının istismarcıların eline düşmesine zemin hazırlamak aldırmak kadar günah olmuyor yani. Valla büyük aydınlandım şu an

Boşver yahu ben ne diyorum kadın benim bakıcı örneğime takmış yani tamamen farklı frekanslardayız. Bu kadar doğur da doğur diye hiç hayatını bilmediğin kadın hakkında telefonundan yazmak kolay, ben de derim doğur cnmm diye. Madem o kadar düşünüyorsun her ay maddi yardım sağla bir bakıcı tutsun hem maddi hem manevi yetişsin diyorum "Sen bakıcıyla mı büyüdün" diyor. Ne anlatabilirim ki?
 
Yakisir.ebeleri ne olarak goruyorsan bu zaten senin kaliteni ortaya koyar :KK66: benim gayet kutsal bi meslegim var tipki duygularim gibi.simdi bana bulasma daha fazla baskalariyla tartis
Sen bana hayvan derken kaliteli ve de kutsalsın, karşılık verince ben kötü oluyorum öyle mi? Sana ne yazdım ki bana hayvan deme gereği duydun? Özür dilemen gerekirken iyice zırvaladın.

Konu sahibi alacağın olsun :) Kk’ya böyle konu mu açılır?
 
Sokaklarda başıboş tehlikeye açık halde bırakmak, aç kalmasına seyirci olmak, organ mafyalarının istismarcıların eline düşmesine zemin hazırlamak aldırmak kadar günah olmuyor yani. Valla büyük aydınlandım şu an
Bence sizde omega 3 ve D vitamini eksikliği olabilir . Kesin bu aksam banlanacagim bari, ise yarasın!
Şimdi kadınlar var ticaret için doğuruyor , biz oylemiyiz değiliz !
10 tane evladın olsa , 1 tanesini sokağa atabilirmısın?
Neyine Bakamayacaksin ya 2 çocuğun pardon .
Organ mafyasi da dedi ya :) :)
Tamam ben daha fazla anlatamayacagim. İdrak edebilmek de nasip meselesi !
Senin söylediklerinin altında , cok cok derin mevzular var çıkılmaz ama hiç birinin konu ile alakası yok.
 
Sen bana hayvan derken kaliteli ve de kutsalsın, karşılık verince ben kötü oluyorum öyle mi? Sana ne yazdım ki bana hayvan deme gereği duydun? Özür dilemen gerekirken iyice zırvaladın.

Konu sahibi alacağın olsun :) Kk’ya böyle konu mu açılır?
Ben sana hayvam demedim.yazani gordm dedim.ayrica kisiligime hakaret edebilirsin ama meslegime edemezsin hic kusura bakma :KK20:
 
Hiç bir gerekçe olmadan kişinin kendi isteğine bağlı olarak 10.haftaya kadar ister devlet hastanelerinde ister özelde kürtaj yaptırmak kanunen uygundur...

Bu kadın bu çocuğa bakamayacaksa yetemeyecekse aldırabilir bu kararı yargılamak da hiç kimseye düşmez...

Eşi ve kendi kararıdır. 3.kişiler bunlar kendi annesi babası dahi olsa hesap vermek zorunda değil, kaldı ki bize hiç değil...

Kendim için düşündüğümde eğer 2.çocuğu er yada geç düşünüyorsam doğururdum fakat psikolojimin bozulacağını manen veya maddi olarak yetemeyeceğimi düşünüyorsam önümdeki fırsatları geç olmadan değerlendirirdim...

Kürtaj kararı kimse için kolay değil hele de bir anne için birde siz burada katilsin diye üstüne gitmeyin!..
 
Bence sizde omega 3 ve D vitamini eksikliği olabilir . Kesin bu aksam banlanacagim bari, ise yarasın!
Şimdi kadınlar var ticaret için doğuruyor , biz oylemiyiz değiliz !
10 tane evladın olsa , 1 tanesini sokağa atabilirmısın?
Neyine Bakamayacaksin ya 2 çocuğun pardon .
Organ mafyasi da dedi ya :) :)
Tamam ben daha fazla anlatamayacagim. İdrak edebilmek de nasip meselesi !
Senin söylediklerinin altında , cok cok derin mevzular var çıkılmaz ama hiç birinin konu ile alakası yok.
10 tane evladın olursa hangisi sokakta hangisi parkta hangisini kurt kaptı bilemezsin zaten tutup kolundan sokağa atmana gerek yok.
 
Canlıya değer sadece embriyo ile olmuyor
Hergün küçücük kuzular hayvancıkları öldürüp etini yemiyormuyuz onlar sizin bebek dediğiniz embriyodan daha fazla şey hissedip acı çekiyor ama kimse öldürülmesin demiyor bune ikiyüzlülük
Kimse bu mesajdan polemik çıkarmasın banlanmak istemiyorum
Çok haklısınız. Ben hamileliğinin son ayına kadar vegandim. Şu an emzirdigim halde hala veganim ve cani katil olmakla falan suclaniyorum.
Konu sahipleri neden buraya boyle bir konu acip akil danisir onu bir turlu cozemedim. En fazla annesine ,babasina ne biliyim cok samimi bir arkadasina acar ki bence acmamali bile sadece esiyle oturup konusup bir sonuca baglanmali diye dusunuyorum. Sizi ikna etmek icin ne soyleyelim? Hangi ikna yontemi agir basarsa onu mu uygulayacaksiniz.

Ben akıl danismadim sadece belki benzer durumlar yaşamış insanlar bir şeyler yazar ben de bı nebze olsun iyi hissedebilirim diye düşündüm ama mesajlara oldukça şaşırdım haklısınız böyle bir konu acmamaliydim. Şu eşim dışında kimse durumu bilmiyor o yüzden de yazmak istedim.
 
Canlıya değer sadece embriyo ile olmuyor
Hergün küçücük kuzular hayvancıkları öldürüp etini yemiyormuyuz onlar sizin bebek dediğiniz embriyodan daha fazla şey hissedip acı çekiyor ama kimse öldürülmesin demiyor bune ikiyüzlülük
Kimse bu mesajdan polemik çıkarmasın banlanmak istemiyorum
İyi de onlar etinden sütünden faydalanalim diye Allah tarafından insanlar için yaratılan canlılar.
Hem de geçim kaynağı..
O zaman siz balık ta yemeyin çünkü onlar da acımasızca ağlara takılıp katlediliyorlar :))
İnsan ile hayvanlar bir olsaydı, Allah gücü hayvana aklı da insana vermezdi.
Sokakta durduk yere eziyet gören, sırf zevk için katledilen hayvanlar hakkında sizin gibi düşünüyorum ben sadece.
İnek veya dana eti yemek vicdansızlık değildir..
Ayrıca konuyla alakasıni da kuramadım ben :)
 
Diyetisyenanne Diyetisyenanne bence burada yazılanlar size daha fazla kafa karışıklığından başka bir şey getirmeyecek,herkesin kendine göre bir doğrusu yanlışı ve "kürtaj" anlayışı var.. Siz bunu eşinizle ve doktorunuzla yapacağınız görüşmelerden sonra kendi iç sesinize sorarak anca karar verebilirsiniz..

Direkt sizinle ilgisi yok ama kürtajı cinayet sınıfına koyan hanım arkadaşlarıma sormak isterim,bir kadın neden 10 haftalıktan küçük bir embriyoyu aldırmak istediğinde bu kadar tepkiyle yüzleşmek zorunda? @Mery_Mery dediği gibi kadınlar yıllarca bunun savaşını vermişler bu hakkı elde edebilmek için,karar almaktan aciz,kendi bedeninin üzerinde kontrol sahibi olamayan, çalışmasına da gerek olmayıp boyuna doğuran bir kadın nesli fikrine isyan etmişler.. Kürtaj cinayet değil olsa olsa gerekli yerde kullanılması gereken bir haktır..

Rızkıyla gelir lafına da gülebiliyorum sadece, sokaklarda yurtlarda o soğuk damlı evlerin çatılarının altında yatan bebelerin rızkları nerelere saklandılarsa kimse bulamıyor?!! Ben bir çocuğu evlat edinmek istesem kırk türlü kontrolden geçiriliyorken anne baba olmak isteyenler kimseye hesap vermeden rahat rahat üreyebiliyorlar,sonra o çocukların akibetini kimselerden soramıyorsun.. Hangi işimiz doğru ki bu da doğru olsun?!

Anne ve baba yeterli olabilecekleri sayıda çocuğa ebeveynlik yapıp geri kalan zamanlarında da sağlıklı korunma yöntemlerini kullanmak zorundalar.. Korunma yöntemlerinin işe yaramadığı zamanlar için de kürtaj var,bu kadar basit..
 
Şimdi hamile olduğunuzu daha yeni öğrendiğiniz için ne yapacağınızı bilemiyorsunuz tabii ki. Eşinizle güzelce oturup konuşun. Biz ikinci çocuğa maddi, manevi yetebilecek miyiz diye bir düşünüp taşının. İlk çocuğunuzun imkanlarından kısacaksanız eğer çocuğunuza haksızlık etmiş olursunuz. Ayrıca burada sizin kararınız daha önemli, bebeği taşıyacak olan sizsiniz. Eşinize de çocuk bakımı konusunda güvenmiyorsanız eğer size yardımcı olmuyorsa sizin üstünüzde muazzam bir yük olacak.

Bir de şöyle bir şey var. İki çocuğunuzu da birlikte büyüteceksiniz böyle olursa. Çocuk meselesini tamamen kapatmış olursunuz bir çırpıda :KK48:

Kürtaj cinayettir diyenleri kafanıza takmayın. Yok bilmemkaçıncı gün ruh girer içine yok rızkıyla gelir çocuk. Her gün kim bilir kaç çocuk açlıktan ölüyor. Onların rızkı nerede o zaman?

İçinizde kalbi atan kanlı canlı bebek olsa zaten bunu aldırmak yasal olmazdı ki. Dediğim gibi güzelce düşünün kararınızı vermeden önce. Ortada vicdan azabı çekilecek, katil olunacak bir durum yok. Aldırmak isterseniz aldırırsınız kimse de hiçbir şey diyemez.

Bu arada okuduğum bazı yorumlar ağzımı açık bıraktı.
 
Arkaslar mesajlarınızı okudum genel bir cevap vereceğim öncellikle şunu söylemek istiyorum bu benim için gerçekten zor bir karar. Güle oynaya kürtaja gitmeyeceğim. Keşke bu durumu hiç yaşamamış olsaydım. Bebeği doğurma konusunda endisem ise sadece iki çocuğa yetip yetememekle alakalı. Ben kızıma hakkı ile bakabilmek için işten ayrıldım sırf onunla daha iyi ilgilenebilmek için maddi konulardan taviz verdim. Şu an eşim yeni bir iş kuruyor ve durum pek iç açıcı değil. Daha önce de eşimin iş durumu ile ilgili uzun süre sıkıntı çektik. Evet aşırı kötü bir durumda olmadık hiç ama ben çocuklarımı en iyi şekilde en iyi okullarda bütün imkanları sağlayarak büyütmek istiyorum. Şu an için bunu sadece birine yapabiliriz. İleride ne olur bilemiyorum belki her şey iyi gider inanın kafam bu yüzden çok karışık. Eşim de pek istekli görünmüyor. Yarın randevu aldik. Dr ile durumu kesinlestirdikten sonra oturup konuşacağız belki bir süre dusunecegiz. Şu an o kadar yorgun üzgün ve stresliyim ki sabaha kadar toparlanmaya çalışacağım. Bütün mesajları okudum. Katil vs diyenlere kabalasanlara söylenecek bir lafım yok diğer türlü kibar bir şekilde fikrini söyleyen, deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
 
Konu sahibi size herkes kendi inancına düşüncesine göre yorum yapar.
Siz de fikir almak istemişsiniz, ki konuyu da bu yönde açtınız diye düşünüyorum..
Kimisi aldırma günah der, kimisi de bakamayacaksan aldır der. Benim fikrimi söylememe hiç gerek yok zaten şu noktada :)
Sonuçta kararı verip sonucu yaşayacak olan sizsiniz bu da sizin imtihanınız.
Umarim doğru olanı yapar mutlu olursunuz sonunda da..
Allah yardımcınız olsun demekten başka birşey gelmiyor o halde elimizden..
 
Back
X