- 29 Mayıs 2021
- 14.542
- 94.698
- 548
- 37
Ben sizi anlıyorum. Kınamı ben dışarıda yaptım kapımın önünde para yoktu çünkü. Düğünümü hatırlamak bile istemiyorum yarısından çoğunda fiziki olarak ordayım. 3 yıllık evliyim bi kere yarım yamalak izledim m cd yi bi daha tövbe. Travmalarım tetikleniyoBenim eşimin ailesi bana nişanlıyken hiç birşeyi layık görmedi herşey zorumla oldu açıkcası şimdi kına videolarını izleyince aşırı üzüldüm içimde kaldığı için ne zaman görsem iç çekerim sadece kına da değil halbuki organizasyon olsun gelin bohçası ne bileyim bride partileri herşey içimde bir ukte şimdide hepsinden nefret ediyorum yanlış anlaşılmasın eşimin ailesinin durumu iyi ve sadece bu yönden değil gelin olduğumu hiç hissedemedim hiç sevmediler sevmedikleri için bana düğün salonunu bile çok gördüler nikahtan gel bile dediler amaann gece gece yine dertlendim sanırım regl zamanım iyice yaklaştı
Geçmişe bu kadar takılı kalmak insanı mutsuz eder.Benim eşimin ailesi bana nişanlıyken hiç birşeyi layık görmedi herşey zorumla oldu açıkcası şimdi kına videolarını izleyince aşırı üzüldüm içimde kaldığı için ne zaman görsem iç çekerim sadece kına da değil halbuki organizasyon olsun gelin bohçası ne bileyim bride partileri herşey içimde bir ukte şimdide hepsinden nefret ediyorum yanlış anlaşılmasın eşimin ailesinin durumu iyi ve sadece bu yönden değil gelin olduğumu hiç hissedemedim hiç sevmediler sevmedikleri için bana düğün salonunu bile çok gördüler nikahtan gel bile dediler amaann gece gece yine dertlendim sanırım regl zamanım iyice yaklaştı
40 yaşında biri bile sırf cocuk sahibi olmak için hoşuna gitmeyen şeyler yapan insanlarla akraba olmamalı.e tamam da babanin durumu yoksa, sen de cok hevesliysen böyle seylere keske 20 yasinda, igrenc bir ailesi olan sevgilinle evlenmeseydin. biraz bekleseydin, calisip para biriktirseydin hem kendi heveslerin icin hem babanin durumunu az toparlamasi icin.
20 yasinda es kacmiyor ya, hersey vakitlice olsaydi, o zaman salonunu da tutardin organizasyon da ayarlardin.
para babanin cebinden cikmayinca hic kirilmamissin, seninle hic bagi olmayan - seni mutlu etmek gibi bir dertleri olmayan kayinbabandan cikmayinca onlardan kötüsü olmamis.
bride partisini nerede görülmüş kayinbabanin ödediği? kızın arkadaslari organize eder böyle seyleri. ya da kiz mekan ayarlar arkadaslarini cagirir icer eglenirler. kizlarin kendi arasinda eğlendiği seyi de mi kayinbaba odeseydi yani el insaf
cok yanlis yerlerden olaylara bakiyorsunuz.
ayrica sana "sen nasilsin?" "ne istiyorsun" sorusunu sormasi gereken kisi nisanlin.
benim ailem de nisan hazirliyor, sormadılar es adayima "oglum sen ne istersin, neye hevesin var" diye. bu süreci planlarken ben sordum ogrendim hevesini, kendi nikahiyla ilgili istedigi birkac onemli maddeyi söyledi, o sekilde planlamasini yaptik. eger istediği sey ailemin planiyla cakissaydi ailemi ikna etmek de benim gorevim olurdu.
siz yanlış kisiyi gunah kecisi ilan etmişsiniz.
aradan bes sene gecmis. madem bu seyler sizin icin onemliydi evlenmeseydiniz keske olmadan. ya kendilerini zorlayip yapsalardi ya da 20 yasindaymişsiniz yapani bulurdunuz elbet.
kendiniz gözünüzle görmüşsunuz aile tırt, laf sokup pisman ediyorlar. yol da yakinmis. hani yasiniz da kirka yaklassa falan anne olmadan son tren diye atlarsaniz anlayacagim ama 20 yasta , bunca beklentini karşılamadıgi gun gibi belli olan aileye sen gelmissin. kizacaksan kendine kiz, nişanlin disinda kimse senin babanin yapmasi gereken seyleri hevesin kirilmasin diye yapmak zorunda degil.
Ailenin parası olmadığı için kına yapmama tercihine neden saygı duymuyorsun? " Biricik kızımız bir kez evleniyor" diye neden harç borç bir şekilde kendilerini zorlayarak bir kına vb bir organizasyon yapmadılar?Size göre çok olabilir bana göre az olabilir bundan doğal ne var ki zenginlerin 1 çantası bu para herkesin bütçesi kendinedir asgari ücretlileri aşağılamadan ne duyar kastınız ya güldüm vallahizaten bizim kınada eş dostun taktığı para bu kadardır lütfen olayları farklı yerlere çekmeyin eşim şuan ki durumunda olsa ki kendiside diyor herşeyin en güzelini yapardı zaten yapıyorda şükür biraz duygusallaştım diye neler duydum off keşke yazmasaydım pişman oldum ya tamam en duyarlı en haklı en iyi bilen sizlersiniz artık yazmayın lütfen herkesin vardır içinde kalan şeyler kimine saçma gelir kına kiminin istediği bir şeydir kimi nikahtan gitmek ister kimi gösterişli insanların tercihlerine bi saygı duymayı öğrenseniz mi acaba
Kayinailenizin sizi sevmedigini başta biliyor muydunuz?Benim eşimin ailesi bana nişanlıyken hiç birşeyi layık görmedi herşey zorumla oldu açıkcası şimdi kına videolarını izleyince aşırı üzüldüm içimde kaldığı için ne zaman görsem iç çekerim sadece kına da değil halbuki organizasyon olsun gelin bohçası ne bileyim bride partileri herşey içimde bir ukte şimdide hepsinden nefret ediyorum yanlış anlaşılmasın eşimin ailesinin durumu iyi ve sadece bu yönden değil gelin olduğumu hiç hissedemedim hiç sevmediler sevmedikleri için bana düğün salonunu bile çok gördüler nikahtan gel bile dediler amaann gece gece yine dertlendim sanırım regl zamanım iyice yaklaştı
Canım benim sana önemsiz gelen eğlence başkasının en eğleneceği gündür maddi imkanlar elveriyorsa tabii bizde düğünlerde eğlenilir ona verilen para da boşa verilen para değildirben de hic sevmiyorum, aileme tüm heveslerini alsinlar diye bir parti hakki verdim. ister nişan gibi yüzük ipi kessinler, ister akbaba gibi kina tepsisiyle basimda donsunler, ister davul, ister zurna. ne yaparlarsa serbest:)
ona da misafir gibi gideceğim, gelecegim:) istemeyi küçük bir aile ici tatilde ayarlayacagiz. nikah da dümdüz nikah
oh mis gibi, masrafsiz:) foto çekimi moto çekimi gelinlik melinlik hicbir sey yok.
sadece sonrasinda (ama cok sonrasinda, yaklasik 9 ay) es adayimin uzaktan gelmek isteyen tanidiklari icin küçük bir kutlama tatil plani yaptik ama o da külfet degil, severiz küçük tatilleri.
Aceleniz neydi ki? Hem okuyormussun, hem ailenin durumu kötüymüş.Kınam olmadı ya hani kanka ondan birikmemiş olabilir mi düğünde takılanlarıda verdim fitre ile geçinen aileme mecbur kaldım sonuçta herşeyim borçla olmuştu
Bir de şu var; bir çeyiz en fazla ne kadar tutacak? Mutfak eşyaları, havlusu, çarşafı, osu busu en ucuzundan alınsa çeşit çeşit küçük ev aleti alınmasa, sadece birkaç temel küçük ev aleti alınsa sanırım çeyiz ortalama 100 bin tl tutardı, belki daha az. Haydi birkaç parça şey kaliteli alındı, maliyet 150 bin oldu diyelim. Yani kızları için ortalama 150 bini zoraki veren ( sebebi ne olursa olsun) bir aile bir zahmet kızını evlendirmesin.iste diyoruz ki okusaydin calissaydin bir seyini de kendin yapsaydin.
cok zor degil yani 6 ay markette calissaydin bu surecte hem issiz babana bir destegin olurdu hem de nişanını yapardin.
kendi sorumluluklarinin birini bile yapmamis hep karsidan beklemissin.
ayrica "sana para mi verecegiz" diye kavga cikaran, herseyine karisan aileyi gördün madem ne demeye evlendin?
persembenin gelisi carsambadan bellidir. simdi ömürlük yuzlerine bakiyorsun, daha mi iyi oldu?
bir de turkiyede yasiyoruz, burada bellidir kimin neyi yapacağı. adam bakmiş kiz tarafi sözü evde yapiyor, nişani evde yapiyor, kınayı yapmıyor... e demistir "onlar tum sorumluluklardan kacarken yapmazken ben neden düğün yapayim" diye, sansini denemistir "yapmasak" diye. şaşırmadım. dugunde takilanlari babaniza vererek bence de iyi yapmissiniz ama kayin aileniz bundan rahatsiz olmus olabilir.
düşünsene onlarin kafasinda bir insansin. kiz kendi ailesine hicbir sey yaptirmıyor, kendi de calismamis bugune kadar sifira sifir gelmis, senden ille de düğün istiyor. dugunde de cogunlugu senin tarafindan gelen paralari aliyor babasina veriyor. yani su ulkede, böyle geleneksel zihniyette olan kim bu olayi hos karsilar? millete kızmayın, bosverin kac sene gecmis üstünden.
Kaçarak falan mı evlendin?Yaşım küçüktü farkında değildim babam işsizdi maddi durumunuzu başkaları karşılıyordu o dönem şükür şuan iyiler ama o dönem öyle kargaşalar olmuştu yoksa canı gönülden yaparlardı kimseden bir beklentim yoktu sadece kalbimi kıran şeyler hiç bir şeye layık görülmemem yoksa bende biliyorum kınayı nişanı kız tarafının yaptığını sadece bir kez sen ne istiyorsun sorusu sorulmadığı için hep laf sokularak yapıldığı için üstüne düşen görevleri bile yapmaya çekindikleri için bu üzüntüm ama haklısınız herşeyin suçlusu benim ama yaşın küçüktü farkında değildim şuan olsa çok farklı olabilirdi
Kız tarafı iki beyaz eşya getiriyor tanesi 35 binden iki beyaz eşya hadi en ucuzundan diyelim ikisi 30 bin yapar daha bunun yemek tabağı bilenderi ütüsü süpürgesi cartu curtu 200 bin eder.Bir de şu var; bir çeyiz en fazla ne kadar tutacak? Mutfak eşyaları, havlusu, çarşafı, osu busu en ucuzundan alınsa çeşit çeşit küçük ev aleti alınmasa, sadece birkaç temel küçük ev aleti alınsa sanırım çeyiz ortalama 100 bin tl tutardı, belki daha az. Haydi birkaç parça şey kaliteli alındı, maliyet 150 bin oldu diyelim. Yani kızları için ortalama 150 bini zoraki veren ( sebebi ne olursa olsun) bir aile bir zahmet kızını evlendirmesin.
Ben büyük eşyaları hesaba katmadım, çünkü şehirden şehre göre de bu işler değişiyor, âdetler farklı sonuçta.Kız tarafı iki beyaz eşya getiriyor tanesi 35 binden iki beyaz eşya hadi en ucuzundan diyelim ikisi 30 bin yapar daha bunun yemek tabağı bilenderi ütüsü süpürgesi cartu curtu 200 bin eder.
Burada sorun eş ailesi değil ki,eşiniz ve kendiniz....Madem sizi çok seven eşiniz var ona bu hayalinizden neden bahsetmediniz,ailesi burun kıvırdıysa eşiniz canım ne istiyorsun,içine sindi mi diye sormadı mı? Kurulacaksınız lütfen kendinize kurulun size bunların yapılmasına müsaade ettiğiniz için ...Yaşım küçüktü farkında değildim babam işsizdi maddi durumunuzu başkaları karşılıyordu o dönem şükür şuan iyiler ama o dönem öyle kargaşalar olmuştu yoksa canı gönülden yaparlardı kimseden bir beklentim yoktu sadece kalbimi kıran şeyler hiç bir şeye layık görülmemem yoksa bende biliyorum kınayı nişanı kız tarafının yaptığını sadece bir kez sen ne istiyorsun sorusu sorulmadığı için hep laf sokularak yapıldığı için üstüne düşen görevleri bile yapmaya çekindikleri için bu üzüntüm ama haklısınız herşeyin suçlusu benim ama yaşın küçüktü farkında değildim şuan olsa çok farklı olabilirdi
Vahh vah derde bakBenim eşimin ailesi bana nişanlıyken hiç birşeyi layık görmedi herşey zorumla oldu açıkcası şimdi kına videolarını izleyince aşırı üzüldüm içimde kaldığı için ne zaman görsem iç çekerim sadece kına da değil halbuki organizasyon olsun gelin bohçası ne bileyim bride partileri herşey içimde bir ukte şimdide hepsinden nefret ediyorum yanlış anlaşılmasın eşimin ailesinin durumu iyi ve sadece bu yönden değil gelin olduğumu hiç hissedemedim hiç sevmediler sevmedikleri için bana düğün salonunu bile çok gördüler nikahtan gel bile dediler amaann gece gece yine dertlendim sanırım regl zamanım iyice yaklaştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?