Yine hüzünlendim 😏

Pandemi dönemi, ailenizin maddi olarak kötü olduğu, sizin de çalışmadığınız bir zamanda evlenip, yaşınızda küçücükmüş, içinizde kalanların faturasını sadece eş ailesine kesmek nasıl bir kolaycılık öyle?
Onlar bir şeyleri eksik yapmış olsalar dahi her olmayanın suçlusu ilan edemezsiniz. Kınayı kız tarafı yapıyor, biz yapamadık onlar yapsaydı diye suçlamak çok manasız. Bekleseydiniz biraz madem bu kadar önemli.

Son düzenleme:
Ben sizi anlıyorum. Kınamı ben dışarıda yaptım kapımın önünde para yoktu çünkü. Düğünümü hatırlamak bile istemiyorum yarısından çoğunda fiziki olarak ordayım. 3 yıllık evliyim bi kere yarım yamalak izledim m cd yi bi daha tövbe. Travmalarım tetikleniyo
Benimde içimde kalan çok şey oldu. Sağolsunlar ailem destek olmasaydı o düğün bile olmazdı.
Ben şöyle düşünüyorum aslında istemedikleri sen değilsin evlatlarını sevmiyolar.Ona değer verseler zaten ellerinden gelenin fazlasını yaparlar.
Çok şükür mutluyum eşimle ama tabiki insanın içinde bi yara olarak kalıyo. Artık olan oldu diyip hayatına bakıyosun.

5 yıl olmuş evleneli nişan falan desek 18-19 yaşında neden hiçbir geliriniz yokken herşeyi milletten bekleyerek evlenip bu kadar süre onlara kinleniyorsunuz ki?
Açıp videoyu izleyip hüzünlenmek falan çok cringe ya. O zaman o gencecik yaşınızda işe girip sevdiğiniz insanla birikim yapardınız her istediğinizi yapacak gücünüz olurdu. Bence eş ailesine değil kendinize kendi ailenize kızın eş ailesinin ne suçu var? Paraları vardı yapsınlar mantığını lütfen bırakın bunun doğru olmadığını herkes biliyor çünkü yapmak zorunda değiller. Bebek istiyormuşsunuz biraz daha kafanızı rahatlatmanız lazım çok gençsiniz 25 yaşında çocuğum olmuyor diye üzülmeyin yani. Kariyerinize odaklanın gezin tozun yaşayın hayat bu dediklerinizden ibaret değil.

Geçmişe bu kadar takılı kalmak insanı mutsuz eder.
Sahip olduklarınıza bakın ve mutlu olmayı deneyin.
Her zaman diyorum

Mutlu olmak çok basit zor olan mutsuz olmak.

40 yaşında biri bile sırf cocuk sahibi olmak için hoşuna gitmeyen şeyler yapan insanlarla akraba olmamalı.
yenGEnC hanım yine yazılacak her şeyi yazmış, bize yazacak bir şey bırakmamış sağ olsun. :)

Ailenin parası olmadığı için kına yapmama tercihine neden saygı duymuyorsun? " Biricik kızımız bir kez evleniyor" diye neden harç borç bir şekilde kendilerini zorlayarak bir kına vb bir organizasyon yapmadılar?

Ha tüm bunlar bu kadar içinde kaldıysa şimdi de aynı organizasyonları yapabilirsiniz. Fenomenler sırf etkileşim olsun diye her ota moka organizasyon yapıyor, sen içinde kalan şeyler için bir ufak organizasyon yapsan çok mu? Değil. Eşine söyle, kına kutlama , nikah tazeleme, fotoğraf çekimi, artık neyi istiyorsan onları yapın.

Kayinailenizin sizi sevmedigini başta biliyor muydunuz?
Eger bu durumu bilerek evlendiyseniz de beklentiye girmeniz ve beklentilerinizin gercekesmemesi sonrasi ugradiginiz hayal kırıklığı onlarin sucu degil.
Sonuçta herkes herkesi sevmek zorunda değil, oğullarıyla evlendiginiz icin kayinaileniz de sizi sevmek zorunda degil.

Son düzenleme:
Canım benim sana önemsiz gelen eğlence başkasının en eğleneceği gündür maddi imkanlar elveriyorsa tabii bizde düğünlerde eğlenilir ona verilen para da boşa verilen para değildir

Kınam olmadı ya hani kanka ondan birikmemiş olabilir mi düğünde takılanlarıda verdim fitre ile geçinen aileme mecbur kaldım sonuçta herşeyim borçla olmuştu
Aceleniz neydi ki? Hem okuyormussun, hem ailenin durumu kötüymüş.
Yaslarinizin biraz olgunlasmasini bekleyip, ikiniz de saglam bir birikim yapip, kimseden beklentiye girmeden, gözün arkada, aklın geçmişte kalmadan evlenseydin

Bir de şu var; bir çeyiz en fazla ne kadar tutacak? Mutfak eşyaları, havlusu, çarşafı, osu busu en ucuzundan alınsa çeşit çeşit küçük ev aleti alınmasa, sadece birkaç temel küçük ev aleti alınsa sanırım çeyiz ortalama 100 bin tl tutardı, belki daha az. Haydi birkaç parça şey kaliteli alındı, maliyet 150 bin oldu diyelim. Yani kızları için ortalama 150 bini zoraki veren ( sebebi ne olursa olsun) bir aile bir zahmet kızını evlendirmesin.

Kaçarak falan mı evlendin?

Kız tarafı iki beyaz eşya getiriyor tanesi 35 binden iki beyaz eşya hadi en ucuzundan diyelim ikisi 30 bin yapar daha bunun yemek tabağı bilenderi ütüsü süpürgesi cartu curtu 200 bin eder.

Kız tarafı iki beyaz eşya getiriyor tanesi 35 binden iki beyaz eşya hadi en ucuzundan diyelim ikisi 30 bin yapar daha bunun yemek tabağı bilenderi ütüsü süpürgesi cartu curtu 200 bin eder.
Ben büyük eşyaları hesaba katmadım, çünkü şehirden şehre göre de bu işler değişiyor, âdetler farklı sonuçta.

Sonuç olarak kızını evlendirirken bu kadar maddi zorluk yaşayan bir aile kız çok istiyorsa bile " durumumuz uygun değil, hem de pandemi var, şu nikah düğün işini birkaç sene sonra yapalım" diyebilirdi.

Maddi durum yokken daha çocukluktan yeni çıkmış gencecik kızı yangından mal kaçırır gibi evlendirmeye ne gerek vardı?

Burada sorun eş ailesi değil ki,eşiniz ve kendiniz....Madem sizi çok seven eşiniz var ona bu hayalinizden neden bahsetmediniz,ailesi burun kıvırdıysa eşiniz canım ne istiyorsun,içine sindi mi diye sormadı mı? Kurulacaksınız lütfen kendinize kurulun size bunların yapılmasına müsaade ettiğiniz için ...

Vahh vah derde bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…