Yine hüzünlendim 😏

Gelin bohçasından bahsetmedim çarpıtmayın. Ama üzüldüğünüze göre onuda beklemişsiniz. Kına nişan vs gelin tarafı yapar bunu dedim. Bohça siz gönderdiyseniz onlar utansın bence. Son sözleriniz için teşekkür ederim sevgi ve değer benim için çok önemli olmadığı yerde kalmam siler atarım boyle biri ile evlenmektense hiç evlenmem. Hastalığınız yok birşey yok after kına falan takılacak şeyler değil yani amannn. Herşeye rağmen evlendiyseniz geçin bunları gün gelir hesap döner sizi sevmiyorlarsa Size işi düştüklerinde yüzlerine bakmazsınız. Size esenlik dilerim.

Regl zamanı aşırı etki ediyor gerçekten.daha 2 gün önce yaşadım oradan biliyorum haklısın ama ne diyeyim? insanın çok kalbi kırılır gerçekten.

Senin yorumlarına neredeyse her zaman katılırım ama bu sefer katılmadım valla.evet kimse kimseye hiçbir şey yapmak zorunda değil bu her konuda böyle ama biz de insanız be.ondan bekleme bundan bekleme... evet güçlü olmaya çalışıyoruz, çoğu zaman oluyoruz da ama yeri geliyor o kalp kırıklığına söz geçiremiyorsun. Ben de yeni bu hisleri yaşadım ondan çok iyi empati yapabiliyorum.o kadar da rasyonel bakılmıyor her zaman hayata işte.insanız zaaflarımiz var.şimdi bu aileye gelin gitmeyi kendisi seçmiş ama herşey dört dörtlük olsun diye bekleyene kadar ömür bitecek gidecek?.durumları iyi diyor.baksalardı gelinimiziin ailesi şu an imkan bulamıyor biz destek olalim.onların da kendi evlatları yani.iş anlaşması değil ki bu.durumları iyi olmasa konu sahibi de bu tarz kırgınlıklar yasamazdı zaten.Eee ne yapsın insanlar? Ne zaman herşey dört dörtlük olmuş?

Son düzenleme:
Canım benim sana önemsiz gelen eğlence başkasının en eğleneceği gündür maddi imkanlar elveriyorsa tabii bizde düğünlerde eğlenilir ona verilen para da boşa verilen para değildir
yok bee benim ailem de düğünde eglenen insan degiller. sirf gösteriş , yapti "desinler" hevesi işte.
yoksa ablam da bu adimlarin hepsini yapti. ne annem ne babam kalkti bir kere oynadi. onlar oynamayi hic sevmez (isin ilginci oynayan insan izlemeyi de sevmezler, elestirirler). e ben zaten sifir dans yeteneği oynayamam. buldugum adam bambaska bir kulturden o da bizim danslarin halayin h'sini bilmez.
niye bosu bosuna kendimizi minimum ucyuz binlik, beşyüz binlik bir masrafin icine sokalim ki?
tasarruf ettigim parayla daha cok eglenecegimize eminim:)
benim cocukluktan beri hep hayalim konsolosluk nikahiydi. daha 11 yasindayken sevgilimle italyaya gidip sabah onun benim saclarimi yaptigi, yolda canli cicek alip gelin buketi yaptigimiz, konsolosluk calisanlarindan 2 sahitle evet evet dedigimiz sonra da guzel bir yere gidip hatira fotosu çekindiğimiz, romantik yemek yedigimiz bir nikah hayali kurardim . zaten yasim da oldu 34
hic sanmiyorum aklimin kalacağına

Cok haklısın.yeri geliyor görünüşte çok büyük olaylardan etkilenmiyorsun. Yeri geliyor ufacık görünen şeyler dert oluyor insana. İstemeyen için hiç sorun yok tabi ki de yapmaya kalksan ve kimse elini cebine atmasa içerlemez miydin? Yoo ailesinin durumunun iyi olması eşinin de durumunun iyi olduğu anlamına gelmiyor.adamların cebinden parayı zorla mı alacak? Aynı evde yaşıyorlar diye onların parası senin paran olmuyor ki.bzi aynı evde yaşarken bir ekmek parası birbirimize geçmezdi neredeyse.

Kınayı kız tarafı yapar bizim köyde erkek tarafı napcakki kına da?Cerezi mi begenmedin icinde kaldı ablacım?

Hasta olanlar gelmedi tabiki herkes çok tedbirliydi o konuda bir eksiklik yapmadık her neyse cidden çok uzadı bu konu haklısınız ben seçtim benim hatam çocuğum benzersede yapacak bir şey yok olsun da
Çok üstüne gelmişler.ben haklı buldum seni.kimse kimseye hiçbir şey yapmak zorunda değil doğrudur ama yine de hepimizin üzerinde haklarımız olduğu insanlar var.bizim onlara karşı, onların bize karşı yükümlülükleri var.yapay zeka âleminde yaşamıyoruz ki.torunları oldu mesela? Sevmeye görmeye gelmeyecekler mi? Hasta olsalar siz bakmayacak misiniz?.bayramlarda ziyaret beklemeyecekler mi? O zaman siz de bunları yapmak zorunda da değilsiniz.o zaman kimse evlat sahibi olmasın, aile kurmasın.kendi kendine yaşayıp ölüp gitsin kimseye bir faydası olmayacaksa.

Tamam işte herkesin tercihi zevki farklı bana göre de senin evlenme şeklin eğlenceli gelmiyor gösterişten bahsetmiyorum biz davul sesiyle eğlenmeyi seviyoruz yani bizim aklımızın kalmayacağı bir şey başkasının aklında kalabiliyor

Ferhans, kimse 18 - 19 yaşında nişanlanıp 20 yaşında evlenmek zorunda da değil. Bu çağda artık kadını erkeği yok, cebinde beş kuruşu olmayan da evlenicem diye ortalığı ayağa kaldırmasın. Babasının işleri bozulmuş, o kadar ki düğünde kendi tarafından takılan paraları babasına vermiş. Çalışmıyorum, bırak birikimi beş kuruş param yok, babamın da parası yok ama ben mutlaka hemen evlenmeliyim diyen biraz da bedel ödeyiversin. Parası olan nişan kına yapabilir parası olmayan yapamaz, bu kadar basit değil mi? En azından düğün olana kadar çalışıp biriktirdiğiyle kına nişan yapabilirdi. Okumadım çalışmadım kaldı mı bu zamanda? Bir kadın ucundan kıyısından da olsa iş hayatına girmeli.

Sana bir şey diyeyim mi geçen gün Bursa'nın köylerinden birine bir organizasyona gittim şalvar gecesi deniyor gelinlerde bir takı vardı dedim ucuz gitmişiz
Niloya siz bursalı değilsiniz sanırım, sadece orada ikamet ediyorsunuz zira kütüğü bursalı olanlar bilir, hatunları yürüyen kuyumcu gibi gezerpırlanta elmas altın modasını hangi setlerin trend olduğunu onlara sorun:)) denk gelirseniz köylerindeki sünnetlere de katılın, sünnet çocuğuna dönüm dönüm arazi bağışlıyorlar, gelecekteki eşi için takı setleri dahi hediye ediliyor.

Neyse

Hanımlar lütfen tartışmayın.

Mutluyum şükür ama yüzlerini görmeye tahammülüm yok ve içimde kalanlar acıtıyor ne yalan söyleyim ben bu kadar değersiz miydim diyorum hiç bir şey layık değildi sevgileri bile
Değerinizi maddiyatla mı ölçüyorsunuz,yapmayın Allah aşkına.Para harcasalar değerli olacaktınız;harcamadılar değersiz mi oldunuz?

Bu saçma sapan zihniyetleri kim aşılıyor bizim insanımıza?

Kız hani kınan yapılmamıştı.

7 kuşak Bursalıyız bizim köyde o kadar çok altın yapan yok ama görümcemin evli olduğu köy anlattığın gibi yürüyen kuyumcu olmuşlar

Bursalı değilsiniz sanırım lafınızı hiç duymamış olayım litfenBursa'da pek yoktur gerçek Bursalı çünkü

Gideyim de biride partisi yapmadı diye az kaynanama kinleneyim, iyi aklıma getirdin

Değerinizi maddiyatla mı ölçüyorsunuz,yapmayın Allah aşkına.Para harcasalar değerli olacaktınız;harcamadılar değersiz mi oldunuz?

Bu saçma sapan zihniyetleri kim aşılıyor bizim insanımıza?
Sosyal medya aşılıyor maalesef günümüz gösteriş zamanı olmuş

Ben de geçenlerde ilk defa bir doğu düğününe katıldık diyarbakır-şırnak
Ömrümde böyle takılar görmedim halay çeken tüm kızlarda altın kemerler vardı
Boyunlarından da kalın kalın kolyeler sallanıyordu

Ben de düğünümde bana fazla altın takıldığını düşünmüştüm meğerse takılmamış :)

Geçen gittiğim köyde gelinlerin çoğunda belinde altın kemer vardı abağğ dedim bunlar ne böyle

O kadar ayrıntısını bilmiyordum ben.yaş konusu falan aklıma gelmedi bilmiyordum da.

Kocanla aran iyi ise huzurluysan boşver bunları. Yaşandı geçti gitti. Bazı kültürlerde sadece nikah var. Şahsen düğün kına veda part vs hiç hazetmem. Gereksiz bulurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…