Yine kalbim paramparça

ne kadar mantıklı bir yorum,
bende şu yazdıklarınıza katılıyorum, yaklaşık 5 ay önce boşandım,
siz evlimisiniz.

Rabbim gönlünüze göre versin inş . ve pişman ettirmesin.
ewt evliyim ;) biz eşimle farklıyız aynı değiliz yani. genelde bazen onun dediği olur bazen benim. ikimiz de birbirimize fark etmez uyarım falan deriz. her telden çalarız genelde ;)
misal en basiti o köy, börtü böcek falan sever ben modern hayatı. köye bir çiftlik kurdu gündüzleri sürekli gidiyor, akşamları ben işten geldiğimde birlikteyiz. yani ikimizinde dediği oluyor ;)

Rabbim gönlünüze göre versin inş . ve pişman ettirmesin.
ewt evliyim :KK66: biz eşimle farklıyız aynı değiliz yani. genelde bazen onun dediği olur bazen benim. ikimiz de birbirimize fark etmez uyarım falan deriz. her telden çalarız genelde :KK66:
misal en basiti o köy, börtü böcek falan sever ben modern hayatı. köye bir çiftlik kurdu gündüzleri sürekli gidiyor, akşamları ben işten geldiğimde birlikteyiz. yani ikimizinde dediği oluyor :KK66:

amin inşallah
4 yıl bekledim bende, ama boş yere beklemişim daha önce boşansaydım,
çocuğum yok, 30 ların başındayım,
bundan sonrası iyi olur inşallah.

farklılıklarda orta noktayı bulmak anlayışlı olmak önemli olan kısım, ama tek taraflı bekleniyor özellikle erkekler tarafından

mutsuz yaşama alışılmıyorda kabullenilmiyorda
benim gibi her gün bir yerinden patlak veriyor
evet haklısınız eşim boşanmaktan korktuğu mu çok iyi anlıyor
Ama ben konuşalım bitti dersek aileleri haberdar edelim diyorum
ama bu zamana kadar ki tüm tartışmalarda eşim herkese söyleme çabasında
boşanmaktan korkmadığını göster o halde. evdeki özel hayatı başkasından duysam onun huzurunu kötü bozarım çok net söylüyorum. kocalarınızdan korkmayın lütfen ya. inan senin kocan korkundan besleniyor

• Beğen
Reactions: anu
boşanmaktan korkmadığını göster o halde. evdeki özel hayatı başkasından duysam onun huzurunu kötü bozarım çok net söylüyorum. kocalarınızdan korkmayın lütfen ya. inan senin kocan korkundan besleniyor

Onlar bende kalır demesinden daha gıcık bir durum.Sanki anasıyla konuşmuşlar anası dört gözle bu haberi bekliyor gibi yetiştirmiş.Alın istediğiniz oldu der gibi.

Adam boşanmak istemiyor ama böylede mutsuz.O yüzden hep ortaya atıyor çok istiyorsan sen boşan gibisine.

Çekip gitse adamın gerçek niyeti ortaya çıkacak.Bi tercih yapmak zorunda kalacak.

Sanırım Pink kocası işi inada bindirir boşanır diye korkuyor.

Benim kuzenimi annesi boşandırdı, bir yıl beraber yaşadılar, artık adam dayanamadı anasına , babasına ayrı eve çıktı.Olan bir yuvayı yıkmak oldu, sorsan kadın bir melek.

Ağzına sağlık gene kibar davranmışsın.Eşin akıllanıyor dedim ama akıllanmamış ,annesinden mi etkileniyor anlamadım bir öyle bir böyle.

Bir empati yapıyor özürler diliyor gönlünü almaya çalışıyor bir bakıyorum hoop değişmiş anamı da getiririm yiğenimide diyor.Bu konuda ne kadar hassas olduğunu bildiği halde.Zaten bu noktaya gelmenizin sebebi vıcık vıcık aile ilişkileri.

Çok istiyorsa ayrı ev açsınlar anasında danasına da .Hem kadının parası var diye biliyorum.Senin ne mecburiyetin var onları çekmeye.
bende zaten ona bu konuda böyle konuşma dedim
yani tabiki ziyaret etmeye gelebilirler
ama biz müsaitsek dedim
yok o kadın ne oradan ayrılır nede burada bizi mutlu eder

Bi karar versin Pink.

Ben onlarla aynı evde durmam de.

Y a ailesi ya sen.İllede ailem diyorsa al eşyalarını git Pink.Durma onun yanında.

Boşa koyuyorsun olmuyor doluya koysan gene olmuyor.
hani bazen böyle yüzmeye çalışırsınız
iyi güzel yüzerken bir dalga gelir
çıkmaya çalışırsınız ama çabaladıkça daha da dibe gider ya benim ki işte o hesap
doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor

bunu nasıl yapabilirim
böyle bir karar alsam bile ben sadece evliliği mi değil
kendi ailemide kaybedeceğim
çünkü benim yanımda olmayacaklar malesef

Bence rahatlayacaksan yap pink,içinde kalmasın. Walla ben de geçen gün bi meseleden deli oldum,kendi kendimi yedim,sonra dedim ki şu siniri sahibine iade ediyim. Aradım,söyledim sonunda da çat diye kapattım yüzüne. Ne yaparsak yapalım sevmeyecekler ne de olsa,varsın haklı bi gerekçeleri olsun. Benim bağırıp çağırasım geldi inan senin yerine:sinirli:
çok yalancılar biliyor musun
şimdi söylemediğim sözleri bile söylemişim gibi yaparlar
onların çirkefliğinden korkuyorum

bence sağlam bi rest çekmeniz gerek değilsede bence böyle gitmez ruh sağlığınızı kaybedersiniz. bunun tek çözümü kaybetme korkusu ,korkmuyorsada gerçekten kaybolmak. karşısına geçip nedenlerinizi açıklayıp ciddi şekilde boşanmak istediğinizi söyleyeceksiniz hatta harekete geçeceksiniz. kv deyede eteğinizdeki taşları dökün. siz mutsuzsanız sizi mutsuz edenlere huzur vermeyin sayın dökün onlar huzursuz olup mutsuz olsunlar. lafla peynir gemisi yürümez icraat ortaya koymadıkça siz kimse ciddiyetinizi anlamayacak

kv senin kabullenmeni istiyor.
tabi eşin de.
senin direnç göstermen her ikisinin de sinirlerini bozuyor.
istedikleri yaşam bu değil çünkü.
alışmışlar içli dışlı koloni gibi yaşamaya.
kv sorgusuz sualsiz gelip oğlunun evinde kalabilmek istiyor.
bir neyi yedek ev gibi.
akraba da gönderecek vs vs.
iş eşinde bitse de kv bu baskılarından vazgeçmediği sürece eşin bir irade gösteremeyecek.
sana hak veriyormuş gibi yapsa da ne yazık ki ailesi annesi haklı onun kalbinde de beyninde de.
bu sebeple bu sorunu aşmanız cidden zor.
kv ile bu konular hakkında konuşmuşluğunuz olmuşmuydu?
hani tartışmadan güzellikle konuşulsa anlayabilecek biri mi ki?
onlar gerçekten bunu kabullenemiyor
yani nasıl olurda diyorlar
biz oğlumuzun evini yönetemiyoruz diyorlar

bende zaten ona bu konuda böyle konuşma dedim
yani tabiki ziyaret etmeye gelebilirler
ama biz müsaitsek dedim
yok o kadın ne oradan ayrılır nede burada bizi mutlu eder

Bence hiç açık kapı bırakmamalısın.Her zaman kesin dille reddet.Eşinin işine gelirse ,ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek misali senin kararlı olman lazım.

onlar gerçekten bunu kabullenemiyor
yani nasıl olurda diyorlar
biz oğlumuzun evini yönetemiyoruz diyorlar
aynen.
onların yaşam tarzları bu.
sen nasıl olur da kabul etmezsin diyerek tepki gösteriyorlar.
eşinin de gönlündeki yaşam şekli bu.
bu sebeple iki gün iyi olsanız 3. gün bir yerden patlıyor olaylar.

ben ailemi kaybetmeyi göze alamıyorum malesef
inanın bunu kaldıramam
bu nedenle ailenizi kaybedeceğinizimi sanıyorsunuz merak etmeyin bir iki trip atarlar ama sonra yanınızda olur kendinizi onlara iyi ifade etmeniz lazım dünyanın en iyi damadı olabilir ama iyi bir eş değil önemli olan iyi bir eş olması

bunu nasıl yapabilirim
böyle bir karar alsam bile ben sadece evliliği mi değil
kendi ailemide kaybedeceğim
çünkü benim yanımda olmayacaklar malesef

Senin gerçekten ne istediğin önemli.Sen cidden ayrılmak istiyorsun da tek çekindiğin ailen mi?

Başta onaylamasalarda sonra alışacaklardır.Bu senin hayatın onların değil.Dışarıdakine her zaman iyi gelebilir.Zaten sen söylüyorsun aileme çok ilgili bana karşı değil diye.Onların gözünde harika damat olması normal.

Bence aileni kaybetmek konusunda yanlış düşünüyorsun, ailen senin hayatını detayıyla biliyor mu? Bilseler yine de eşinle sürdürülecek evlilik onlar için senin ruh ve beden sağlığından kıymetli mi olur? Hem tut ki ailen senin kararını desteklemedi, sen kendine yetemez misin? Sana eziyet edecek insanları çıkardığında hayatın gerçekten daha mı kötü olacak?
Adam ve ailesi sana inanılmaz bir psikolojik baskı yapıyor farkında mısın? Bunu haketmediğini de biliyorsun... neden eşini iknaya çabalayarak kısır döngüyü sürdürüyorsun? Bence kayınvalideyle yüzleşmenin zamanı, hem de sebep de var, eşin aramış madem bir de sen konuş... sizin talep ettiğiniz yaşam biçimi, evliliğimin bilmem kaç ayı evimi işgal etmeniz beni çok mutsuz ediyor de en azından... pasif direniş her zaman sonuç vermez... bir kere de bu sorunların asıl kaynağıyla konuşmanız lazım... tabi birşeyleri göze alabiliyorsanız...
Bu arada birçok konunu okudum, belki daha önce yorum yapmamış olabilirim ama kendine bunları reva görmene üzülüyorum... çözülebilecek şeyler ile hayatı zindan ediyor eşin sana... ben olsam bu adamın beni sevdiğine inanmazdım...
ben ailemi kaybetmeyi göze alamıyorum malesef
inanın bunu kaldıramam

çok yalancılar biliyor musun
şimdi söylemediğim sözleri bile söylemişim gibi yaparlar
onların çirkefliğinden korkuyorum
İnanırım,hazmedemiyorlardır dediğin gibi kontrol edememeyi..walla pink ailemi kaybederim diyosun ama ailenin öncelikle düşünmesi gereken kişi sensin.
İki yıl önce ben de yaşadım benzer bi durum,boşanmak istedim eşimden,kendi ailem öyle bir tırmaladı ki beni(mecazi olarak),eşimin ailesi gıkını çıkaramadı eşimin tutumundan dolayı. Ama ben gözden çıkarmıştım kendi ailemi,çok ciddi bir şekilde gösterdim de tepkimi. Annemse de söz konusu kişi önce anneliğini bilsin,cici kv lik yapmasın..zaman geçti,biz eşimle devam ettik,ama yine çok yıpratıcı bir hal almıştı ilişki,beni görmüyorlardı ama sesimden anlıyorlardı ve onlar ısrar etmeye başladılar biyerden sonra,olmuyorsa zorlama diye..kimseye bişey anlatmak,ikna etmek zorunda değilsin. Bu kocayı çekmek zorunda da değilsin. Ailenin senin yanında olmamalarından korkuyorsan,durumu açıkla ve görüşme bi süre istersen. Ben uzun bi süre görüşmemiştim,iletişim kanallarını da kapamıştım. En azından daha az yıpratıcı olur. Gerçekten çok üzücü durumun, ama kocan insan değil seni böyle üzdüğü için:(

Back
X