Yine kalbim paramparça

bilmiyorum inanın
önce kv arayıp ağzıma geleni saymak istiyorum
daha sonra kardeşlerini her yerden engellemeyi
eve gitmek ve herşeyi alt üst etmek kırmak dökmek
ve kırgınlığımı görmesini
zaten ortada kalan birşey yok
ne kaldıysa geriye bitip gitmesini istiyorum
e yapın o zaman belliki laftan kimse anlamıyor

• Beğen
Reactions: anu
e eniştenizede deyin gitme diye

çok mantıklı

Pink_Women Pink_Women canım ablana sizinle özel birşey konuşacağım eniştemde bizimle olsun dersin, eğer makul bir adamsa ona da açılabilirsin ablanla birlikte

neden ailenden bu kadar çekiniyorsun ki... hiç anlamıyorum, hata yapmak insana özgü, yedim bi halt evlendim ama aklım başıma geldi diyeceksin ailene...

Evliliklerin de insanlar gibi ömrü olduğunu kabul edersek ve bitmesine facia gözüyle bakmazsak daha rahat olur diye düşünüyorum

Kaybetme korkusu varsa bile belli etmeyeceksin kapı orda diyeceksin zırt pırt boşanalım diyen erkek mi olur

sevgili pembe kardeşim, bak benim bi tane bebem var, bi tane daha bekliyorum, kocamı 15 yıldır tanıyorum... beni böyle üzse bildiğin kovarım ya...

ne borcun var da bu adama bu kadar sabrediyorsun... ha ailen anlayış göstermiyor mu, dön totonu onlara da... akademisyenim demiyor muydun ya:( ne güzel bir mesleğin var senin, oturup makale yazmaya kafa patlatacağına, bilmediğin bir kültürün zorbalıklarına dayanmaya çalışıyorsun...

gerçekten beklentin bu hayat mı? hep eşinin ve ailesinin sana yaşattırdıkları/hissettirdikleri üzerine konular açıyorsun...

olmuyorsa oldurmaya çalışma, kendini sev-say önce, ailenden önce kendine güven, yazık sana ve seni yetiştiren ailenin emeklerine

senin annen ya da ablan olsam sağlam tokatlardım aklın başına gelsin diye:(

Ah canım benimkiler de bin beterdi.. kaç defa evi terkettim.. boşanmanın kıyısından döndük hep.. anası ortalığı ayağa kaldırırdı hatta bi defa polis gelmişti evimize.. eşimin kalbi sıkıştı hastaneye zor yetiştirdim.. olayın hemen ardından kp eşimle konuşmuş.. hayatında ilk defa beni tutmuş ve "oğlum eşin doğru konuşuyo ablanla annen kafa kafaya verip yalan yanlış ortalığı karştırıyolar. Sen kendi karına yuvana sahip çık demiş.. bu benim içün milat gibi bi şey oldu..

Yoksa o dolduruşlara kp im de gelir dangalak dangalak davranırdı bana.. hatta bi konu açmıştım orda da yazıyodu kamil şakir diye sesleniyo bana

Valla bana Şabanda dese o adamı başımın üstünde tutardım.Helal olsun karın haklı yuvana sahip çık demiş.

çok mantıklı

Pink_Women Pink_Women canım ablana sizinle özel birşey konuşacağım eniştemde bizimle olsun dersin, eğer makul bir adamsa ona da açılabilirsin ablanla birlikte

neden ailenden bu kadar çekiniyorsun ki... hiç anlamıyorum, hata yapmak insana özgü, yedim bi halt evlendim ama aklım başıma geldi diyeceksin ailene...
bende bilmiyorum inanın
belki bir kez cesaretli oldum ve en büyük hatayı yaptım
bir kez daha cesaretli olmayı göze alamıyorum

sevgili pembe kardeşim, bak benim bi tane bebem var, bi tane daha bekliyorum, kocamı 15 yıldır tanıyorum... beni böyle üzse bildiğin kovarım ya...

ne borcun var da bu adama bu kadar sabrediyorsun... ha ailen anlayış göstermiyor mu, dön totonu onlara da... akademisyenim demiyor muydun ya:KK43: ne güzel bir mesleğin var senin, oturup makale yazmaya kafa patlatacağına, bilmediğin bir kültürün zorbalıklarına dayanmaya çalışıyorsun...

gerçekten beklentin bu hayat mı? hep eşinin ve ailesinin sana yaşattırdıkları/hissettirdikleri üzerine konular açıyorsun...

olmuyorsa oldurmaya çalışma, kendini sev-say önce, ailenden önce kendine güven, yazık sana ve seni yetiştiren ailenin emeklerine

senin annen ya da ablan olsam sağlam tokatlardım aklın başına gelsin diye:KK43:
ahh keşke yakınımdan birisi bu tokatı atsa bana
tek birisinin yanımda olduğunu hissetsem
evet çok şükür kimseye muhtaçlığım yok maddi olarak
beni korkutan düşeceğim manevi boşluk
ailemden yana

Evliliklerin de insanlar gibi ömrü olduğunu kabul edersek ve bitmesine facia gözüyle bakmazsak daha rahat olur diye düşünüyorum

Kaybetme korkusu varsa bile belli etmeyeceksin kapı orda diyeceksin zırt pırt boşanalım diyen erkek mi olur
ahh keşke öyle bakabilsem
neyden korkuyorum onu bile bilmiyorum
belkide tam olarak sevgim bitmedi
o yüzden bu kadar korkum

Valla bana Şabanda dese o adamı başımın üstünde tutardım.Helal olsun karın haklı yuvana sahip çık demiş.
5 yılda bir defa doğru olanı söyledi sağolsun yoksa onun da nolduğu belli.. çeken bilir.. daha geçen gün bi şey konuşuyoduk söylediğimi yanlış anlamış her zamanki gibi dövücek gibi bağırıp üstüme gelmesi vardı ki eşim araya girdi hemen düzgün dinle kendine gel diye..

karın doğru konuşmuş annen yalan yanlış şişirmiş diye doğruyu söyledi diye bana istediği gibi davranma hakkı yok.. ben kendi kızından özenli ve saygılıyım.. bana bağıramaz terbiyesizlik edemez.. ben de yapsam hakkı var derim.. hele kızına prensesim dedikten sonra ardından dönüp bana kamil derse tabiki de uyuz olurum o adama

Birbirinizi severken ayriligi dusunmeniz saglikli olmaz.esinizle karsilikli kavga etmeden birbirinizi dinleyip sorunlariniza cozum bulabilmeniz gerekli.evliliginizi bozan sebeplerde de birbirinizin yapmaniz gereken seyleri belirleyip sozler vermek guzel bi sayfa acmak gerek.ancaakk
Iki tarafin evliligi yurutme gibi bir niyeti varsa gecinme niyeti varsa olur duzelir.yoksa biri koyverirse zor.evlilik birinin hep alttan aldigi birinin de hep somuruldugu bir kurum degildir.terazi dengede olmalidir.

Birbirinizi severken ayriligi dusunmeniz saglikli olmaz.esinizle karsilikli kavga etmeden birbirinizi dinleyip sorunlariniza cozum bulabilmeniz gerekli.evliliginizi bozan sebeplerde de birbirinizin yapmaniz gereken seyleri belirleyip sozler vermek guzel bi sayfa acmak gerek.ancaakk
Iki tarafin evliligi yurutme gibi bir niyeti varsa gecinme niyeti varsa olur duzelir.yoksa biri koyverirse zor.evlilik birinin hep alttan aldigi hep somuruldugu bir kurum degildir.terazi dengede olmalidir.
eşim gerçekten çok şey yaptı hakkını yiyemem
ama demekki içine atmış
ilk fırsatta döktü ortaya
ben alttan almaktan yoruldum
eşime görede hep o alttan almış

bende bilmiyorum inanın
belki bir kez cesaretli oldum ve en büyük hatayı yaptım
bir kez daha cesaretli olmayı göze alamıyorum

İki yol var Pink.Ya evden gideceksin ya da kalıyorsanda adamın karşısında dimdik duracaksın.

Nasıl söyleyim zırt pırt o konulara takık olmayacaksın.Bazen birazda sen konuları kaşıyorsun.Konu açmayacaksın.Konuşmak istemiyorum benim kararım belli diyeceksin tartışmaya mahal vermeyeceksinAma sindirilmiş bir şekilde değil kendinden emin bir şekilde söyleyeceksin...Kimseyi kendi kendine eve getiremez.

Yok illa tartışmamı çıkarıyor ben seninle evlendim ailenle değil kendin ne yapıyorsan yap beni ve evimizi karıştırma diyeceksin.Yaparım dersede bu senin son şansındı deyip kapıyı göstereceksin.Sen değil o senden korksun.

eşim gerçekten çok şey yaptı hakkını yiyemem
ama demekki içine atmış
ilk fırsatta döktü ortaya
ben alttan almaktan yoruldum
eşime görede hep o alttan almış

Eşinin alttan aldım dediği şu olabilir: O terapiye gitti iyi bir adım attı.Sonra ailesine defalarca hayır dedi yine bir adım attı.En son sen boşanalımmı dediğinde gönlünü almak için yemeğe götürdü çiçek aldı özürler diledi sen haklısın dedi ama sen soğuk davrandın.Uzattın bu kırgınlığı diye kızmış olabilir.

Ama en son ki davranışlarıyla herşeyi batırdı.

5 yılda bir defa doğru olanı söyledi sağolsun yoksa onun da nolduğu belli.. çeken bilir.. daha geçen gün bi şey konuşuyoduk söylediğimi yanlış anlamış her zamanki gibi dövücek gibi bağırıp üstüme gelmesi vardı ki eşim araya girdi hemen düzgün dinle kendine gel diye..

karın doğru konuşmuş annen yalan yanlış şişirmiş diye doğruyu söyledi diye bana istediği gibi davranma hakkı yok.. ben kendi kızından özenli ve saygılıyım.. bana bağıramaz terbiyesizlik edemez.. ben de yapsam hakkı var derim.. hele kızına prensesim dedikten sonra ardından dönüp bana kamil derse tabiki de uyuz olurum o adama

Off işin zor.Şu anlattıklarını bilmiyordum.Tabiki haklısın .Sana bağıramaz.

sen bu adamla yalnızken mutlu musun Pink?
zamanında evliliğimin ilk zamanlarında benzer sıkıntılar yaşadım, yıllar geçtikçe aştık.
ama kimseye yaranamadığım doğrudur. ama adamı seviyordum ve onunla yalnızken mutluydum.
sonra ailesi de belirli bir kıvama geldi, çünkü hayatın neler getireceği belli olmadığından kıymetimizi anladılar.
senin durumunda ailede bu potansiyel var mı? senin arkanda duran sana sahip çıkan ailenden çekinirler mi?
eğer aşabileceğine inanıyorsan devam ama eşinin söylediği sözler hiç hoşuma gitmedi:KK12:

Bu adam benim psikolojimi yerle bir ediyor hanımlar
Söylemiştim size bugün eve geç gideceğimi
Mesaj yazmış haber ver gelip seni alayım diye
Cevap yazmadım
Tek başıma döndüm eve kapıdan girdiğimde kapıdan odaya kadar yerler gül yaprakları ve mumlarla doseliydi
Yarin benim doğum günümdü
Çok şaşırdım dün bana o kadar şey söyleyen insanın bunu yapmasına
Bir pasta vardı her yerde çiçekler
Sonra benim için bir şiir ezberlemiş
Şiirle felan alakası olmayan adam onu okudu
Teşekkür ettim yalnızca
Ne diyebilirdim ki

Cevap yazmadım
Tek başıma döndüm eve kapıdan girdiğimde kapıdan odaya kadar yerler gül yaprakları ve mumlarla doseliydi
Teşekkür ettim yalnızca
Ne diyebilirdim ki
Resmen iki uçta yaşatıyor sana evliliği..bi kendi ailem sen olsan da olur olmasan da,istersen boşan(bunu senin korkunu bilerek yapıyor üstelik) bi de sen benim hayatımın aşkısın,en kıymetlimsin(podyum gösterisi yapıyor sanki) ..bu adamda showman lik var mı???

eşiniz bipolar bence:))herkesin karakteri şuyı buyu farklı ama bence yapıp yapıp özür dilemenin hiç bir mantığı yok. madem özür dileyecek kadar katşıdakini haklı görüyorsun hatanı tekrarlamayacaksın.

mutsuz yaşama alışılmıyorda kabullenilmiyorda
benim gibi her gün bir yerinden patlak veriyor
evet haklısınız eşim boşanmaktan korktuğu mu çok iyi anlıyor
Ama ben konuşalım bitti dersek aileleri haberdar edelim diyorum
ama bu zamana kadar ki tüm tartışmalarda eşim herkese söyleme çabasında

Cevap yazmadım
Teşekkür ettim yalnızca
Ne diyebilirdim ki

Bu son yaptıgı şeyden sonra yine yumuşayacagınızı düşünüyorum ancak sizin eşinizden istediginiz şey güller değil, saygı görmek.

"senin sevilecek neyin var ki?" cümlesini ben bir ömür unutamazdım sanırım.
Mutsuzluga alışılmıyor da kabullenilmiyor da demişsiniz ancak siz alışmaya çalışmayı seçiyorsunuz.

Evlenilmemesi gerektigini söylediginiz kişilerle neden evli kalınsın? Bu çelişkiyi anlayamıyorum.

Size boşanın/boşanmayın yazmayacagım çünkü bunun için geçmişten bugune fazlasıyla yeterli nedeniniz olmasına ragmen devam etmekte ısrarcısınız, birden bire fikrinizin değişecegini de sanmıyorum.

O yüzden siz de terapiye gidin bence. Kendinizi yeniden keşfetmek, korkularınızdan sıyrılmak, bahaneler arkasına sıgınmamak, daha güçlü durup tepkilerinizi daha net verebilmek ve kendinize olan saygınızı korumak için gidin.

Cevap yazmadım
Teşekkür ettim yalnızca
Ne diyebilirdim ki
:KK57:

Ne yapmaya çalıyorsun dedin mi? Bir gün öyle bir gün böyle.Bu kadar değişkenliği bünyem kaldırmazdı.

Aniden öfkelenip ağzına geleni söyleyip sonra da pişmanlık mı duyuyor nedir.Ee ne oldu şimdi madem yoluna güller dökecekti ne diye anasını aradı ortalığı velveleye verdi.Çocuk oyuncağımı bu

Back
X