Yine kalbim paramparça

Bu aileleri anlıyamıyorum.
İki kişi duvar örer iken sende bir tugla briket koy.
Ölmezsin ya.
Ama yok. Gencler niye mutsuz olmasın. Niye boşanmalar artmasınki.
Dua et bol bol boşver. En güzel ve en güvenilir limandır.
gerçekten öyle
neden yani
madem oğlunuz bu denli kıymetliydi neden evlendirdiniz?
muhtemelen eşime yine gelmek istediklerini söylediler eşimde yok dedi
sonra kv felan vicdan yaptırmıştır
oda hırsını benden çıkardı
Allah herkese kalbindekinin bin katını versin
Ben dualarımda bile eşimin ailesine öncelik verirdim,
rabbim onlara huzur, mutluluk ver diye
ama inanın duamı bile boşa meşgul eden insanlar...

gerçekten öyle
neden yani
Sen hiç konuştunmu.Kv ile? Bu olayların akabinde.
Yok diyebilmiştir acaba :süslü: eşin kvde ye.

Sen hiç konuştunmu.Kv ile? Bu olayların akabinde.
Yok diyebilmiştir acaba :süslü: eşin kvde ye.
Yo konuşmadım aradı açmadım
Demiştir muhtemelen bir kez daha demişti
Kv beni hiç birşey olarak görmediği için haberim olmaz geleceklerinden felan

gerçekten öyle
neden yani

Senin dediğin gibi hayır dediyse yine seni düşünüyor demektir.Öyleyse daha kolay hallolur .Kayınvalide vicdanmı yaptı aynısı bende eşime yapardım.Bize söylediklerinin aynısını söylerdim kardeşiyle ilgili olanları mesela.Seni sevdiğim için ailenide ailem gibi gördüm iyi olsunlar istedim ama yine yaranamadım yine ben kötü oldum .Onların yüzünden huzursuz olduk boşanma aşamasına geldik o yüzden artık onları evimde istemiyorum derdim.Aile huzurumuz için bu şart derdim.

Gelip gelmeme konusunda bende hayır diyemediğini düşünmüştüm.Senin önce şakayla karışık ağzını aramıştı ne tepki vereceğini merak ediyordu.Senden uzakta görevdeyken yine annesiyle konuştular .Kadın bayağı doldurdu eşini.Vicdan yaptı.Kendide annesiyle aynı fikirdeki istesem getirim bilmem ne sana dayatmaya çalıştı.Sonrada annesini aradı boşanıyoruz diye.

Bundan sonra sadece kendini düşün.Birde eşine de kayınvalideye de kendini tam ifade edemediğini düşünüyorum.Çekineceğin hiçbir şey yok.Aman kimse kırılmasın darılmasın saygısızlık falan olur diye düşünme.

Umarım şu 2 ayın güzel geçer ve herşey gönlünce olur.

Senin dediğin gibi hayır dediyse yine seni düşünüyor demektir.Öyleyse daha kolay hallolur .Kayınvalide vicdanmı yaptı aynısı bende eşime yapardım.Bize söylediklerinin aynısını söylerdim kardeşiyle ilgili olanları mesela.Seni sevdiğim için ailenide ailem gibi gördüm iyi olsunlar istedim ama yine yaranamadım yine ben kötü oldum .Onların yüzünden huzursuz olduk boşanma aşamasına geldik o yüzden artık onları evimde istemiyorum derdim.Aile huzurumuz için bu şart derdim.

Gelip gelmeme konusunda bende hayır diyemediğini düşünmüştüm.Senin önce şakayla karışık ağzını aramıştı ne tepki vereceğini merak ediyordu.Senden uzakta görevdeyken yine annesiyle konuştular .Kadın bayağı doldurdu eşini.Vicdan yaptı.Kendide annesiyle aynı fikirdeki istesem getirim bilmem ne sana dayatmaya çalıştı.Sonrada annesini aradı boşanıyoruz diye.

Bundan sonra sadece kendini düşün.Birde eşine de kayınvalideye de kendini tam ifade edemediğini düşünüyorum.Çekineceğin hiçbir şey yok.Aman kimse kırılmasın darılmasın saygısızlık falan olur diye düşünme.

Umarım şu 2 ayın güzel geçer ve herşey gönlünce olur.
Bunlar benim düşüncem ve umarım böyledir
Çünkü o zaman kv benden duyacaklarından korksun
Ya çünkü bir insan durduk yere böyle dolmuş olamaz
Eşime açıkça soracağım ailesi ile birlikte yaşamamı mı istediğini
Yoksa da bunun neyin dayatmasını olduğunu
Eğer evet ailemle yaşamanı istiyorum derse o gün kendi ailemle konuşup bu evliliği sonlandiracagim
Ha yok derse de ne için benimle tartıştığını soracağım
Sonuçta sevmedikleri bir insanın neden ısrarla suratını görmek istediklerini
Madem o kadar ağır konuştu eşim bende bu sözleri hepsinin burnundan fitil fitil getireceğim
Kendi lehime çekeceğim

Tekrarını beklemeyeceğim
Müsait olduğum zaman arayıp konuşacağım
Eğer evet ailemle yaşamanı istiyorum derse o gün kendi ailemle konuşup bu evliliği sonlandiracagim
Madem o kadar ağır konuştu eşim bende bu sözleri hepsinin burnundan fitil fitil getireceğim
Kendi lehime çekeceğim

Evet en güzeli fikrini açık açık sormak belkide senin dediğin gibidir umarım öyledir.Önceden hayır dedi yine hayır demiş olabilir ama öyleyse neden bu kadar ağır konuştu ,dayatma yaptı ve annesini aradı onu anlayamadım.

Kendi lehime çekeceğim

Eşiniz "beraber yaşamayı değil ama sık sık gelip gitmelerini istiyorum" dese ve hatta sizi samimi olmamakla suclasa yine aynı tepkiyi verir misiniz?

"Ben elimden geleni yaptım onlar beni sevmedi..." şeklinde savunma hiç yapmayın zaten.
Cevabı hazır: "senin sevilecek neyin var?"

Aynen böyle ilerleyen bir diyalogunuz var zaten. Bu sefer ne değişecek sizce?

Problemlerinizi bu tarz konusmalarla çözemezsiniz. Siz boşanmayı blöf olarak degil, şartlı bir talebinizin yerine gelmemesi durumunda kaçınılmaz tek çözüm olarak sunarsanız eşiniz de belki bir nebze tavır değiştirir (bence bu tarz bir konuşmaya dahi degmeyecek bir eşiniz var maalesef )
Ya da siz onu kaybetmekten bu kadar korkarken onun ne kadar korkusuz oldugunu ve size ver(me)digi değeri net bir şekilde görmüş olursunuz.

Eşiniz "beraber yaşamayı değil ama sık sık gelip gitmelerini istiyorum" dese ve hatta sizi samimi olmamakla suclasa yine aynı tepkiyi verir misiniz?

"Ben elimden geleni yaptım onlar beni sevmedi..." şeklinde savunma hiç yapmayın zaten.
Cevabı hazır: "senin sevilecek neyin var?"

Aynen böyle ilerleyen bir diyalogunuz var zaten. Bu sefer ne değişecek sizce?

Problemlerinizi bu tarz konusmalarla çözemezsiniz. Siz boşanmayı blöf olarak degil, şartlı bir talebinizin yerine gelmemesi durumunda kaçınılmaz tek çözüm olarak sunarsanız eşiniz de belki bir nebze tavır değiştirir (bence bu tarz bir konuşmaya dahi degmeyecek bir eşiniz var maalesef )
Ya da siz onu kaybetmekten bu kadar korkarken onun ne kadar korkusuz oldugunu ve size ver(me)digi değeri net bir şekilde görmüş olursunuz.
Günaydın...
Herşeyin açıklaması vardır ve malesef hepsininde tek cevabı çok sinirliydim olacak
Pek uzun uzun konuşmaya bile değer görmüyorum bu yüzden

Gerçekten erkekler sen iyiyken güleryüzlüyken çabalarken kıymet bilmiyolar; ne zaman kalbin kırılıyo suratın asılıyo artık senden bazı şeyler gitmiş oluyo o zaman peşinden geliyolar .. allah hepsini ıslah etsin:KK12:
bende gerçekten gitti bir çok şey
artık iyi niyetim
samimiyetim herşeyim

Back
X