Aynen öyle
Çok bencil ve ben artık kaldıramıyorum bunu
Bir insanın kendi iyiligini düşünmesi kötü birşey degil. En temel gereksinim hatta. Size sayfalarca tavsiye ettigimiz şey de artık olaylara "ben merkezli" bakmanız.
Annesi zor günler yaşadıgı için böyle birine dönüşmüş olabilir, eşiniz de onun yükledigi sorumluluklar altında eziliyor olabilir. Yani belki onlar da birer mağdur kabul edilebilir.
Fakat bunların hiçbiri size haksızlık yapmaya hakkı oldukları anlamına gelmiyor. O noktadan itibaren bu durum artık art niyetten başka birşey değildir.
Eşinizin bencilligi, kendi mutlulugu icin başkalarını ezmek ve onları istemedikleri bir hayata mecbur bırakmak üzerine kurulu.
Bu bile fazlasıyla yeterli ancak öyle düşünen bir insandan şahsen ben her şeyi beklerim. Yarın bir gün çıkarları dogrultusunda şiddet de uygular, evi de yıkar, tehdit de eder. Yeter ki kendi istedikleri olsun...
Yani size karşı adaletsiz, saygısız, sevgisiz ve birey olamamış, bencil bir insandan bahsediyoruz.
Böyle biri sevilmeyi hakeder mi? Bence hayır.
Mutlu olunur mu? Asla.
Çocuk olursa problemler çıg gibi büyür mü? Kesinlikle evet.
Yaşamak istediginiz hayatın kimle değil, nasıl olduguna karar verin ve ona göre hayatınıza bir yön verin.
1 Milyon kişi arasından emin olun adaletli ve dürüst bir yandan da cinsel çekimin oldugu bir insan bulunur. En azından sevilmeyi hakeder, sizi sevmesinin de bir anlamı olur.
Yani yalnızlıktan ziyade art niyetten korkun bence.