yine kayınvalide....

benim kocam ailemi hiç aramaz.bende görümcelerimi sevdiğim için arada ararım bunu ben artık sorun etmiyorum ister arasın konuşsun ister konuşmasın keyfi bilir o da bana baskı yapmıyor zaten :31:sende bu konuyu sorun etme sana baskı yapmıyorsa hiç üsteleme.baskı yapıyorsa iyilikle ben ararım tamam ama sende ailemi ara gönüllerini al diyebilirsin ama tartışma zıtlaşma güzellikle söyle.evlilikte senin ailen benim ailem mevzusu olunca herşey kötü oluyor buna izin verme canım:34:

dün akşama doğru kayınvalidelere gittik eşimle. ziyaret amaçlı. haftada bir gitmeye çalışırız. ikimizde çalıştığımız için elimizden geldiğince. Muhabbet şu bu derken; erkek kardeşim var birtane evlilik çağında. çok da cici bir kız arkadaşı var ciddi düşündüğü. Kısmetse yakın zamanda girişimler başlar. Konu ordan açıldı.Napıyor evlenmiyormu daha dedi kayınvalide. ben de; Yakında bişeyler olur artık zamanı dedim kız çok tatlı annemle zaman zaman telefonda konuşuyolar arıyor annemi dedim. Demez olaydım. Vay efendim ne kadar şanslı ben hiç öyle bişey görmedim.Bende dedim ki anne hayatta her şey karşıkıklı kardeşimde onun ailesini arıyor konuşuyorlar dedim. Hemen ordan eşim lafa girdi. Birbirinize iyi laf sokuyosunuz dedi gülerek. Bende laf sokmak değil konuşuyoruz dedim. Ortam bir anda gerildi. Bu arada eşim benim ailemi hiç öyle arayıp sormaz.Sanki uzaktan bir akrabayla arada bir gürüşülür ya öyle bir yaklaşımı vardır her zaman. Tabi o öyle olduğu için ben de hiç bir zaman çok sıkı fıkı olamadım ailesiyle. Karşılık alamadığım için. Akşam ordan çıkıp eve gelene kadar pek konuşmadı eşim, annesine laf sokulduğunu düşünüyor sanırım. Bi sessizlik hakimdi evde. Sabah zaten erkenden işe geldik. Sizce bundan sonra konu devam ederse nasıl davranmalıyım...

Seni tebrik ediyorum gerçekten. Bence herkes eşinin ailesine karşı saygılı olmalı ama bu demek değil ki her lafın altında kalmalı. Sinirlendiğini belli etmeden güzelce kendini savunmuşsun. Keşke fırsat olsa da ben de senin gibi cevap verebilsem.

dün akşama doğru kayınvalidelere gittik eşimle. ziyaret amaçlı. haftada bir gitmeye çalışırız. ikimizde çalıştığımız için elimizden geldiğince. Muhabbet şu bu derken; erkek kardeşim var birtane evlilik çağında. çok da cici bir kız arkadaşı var ciddi düşündüğü. Kısmetse yakın zamanda girişimler başlar. Konu ordan açıldı.Napıyor evlenmiyormu daha dedi kayınvalide. ben de; Yakında bişeyler olur artık zamanı dedim kız çok tatlı annemle zaman zaman telefonda konuşuyolar arıyor annemi dedim. Demez olaydım. Vay efendim ne kadar şanslı ben hiç öyle bişey görmedim.Bende dedim ki anne hayatta her şey karşıkıklı kardeşimde onun ailesini arıyor konuşuyorlar dedim. Hemen ordan eşim lafa girdi. Birbirinize iyi laf sokuyosunuz dedi gülerek. Bende laf sokmak değil konuşuyoruz dedim. Ortam bir anda gerildi. Bu arada eşim benim ailemi hiç öyle arayıp sormaz.Sanki uzaktan bir akrabayla arada bir gürüşülür ya öyle bir yaklaşımı vardır her zaman. Tabi o öyle olduğu için ben de hiç bir zaman çok sıkı fıkı olamadım ailesiyle. Karşılık alamadığım için. Akşam ordan çıkıp eve gelene kadar pek konuşmadı eşim, annesine laf sokulduğunu düşünüyor sanırım. Bi sessizlik hakimdi evde. Sabah zaten erkenden işe geldik. Sizce bundan sonra konu devam ederse nasıl davranmalıyım...

Bence sen usturuplu bir şekilde zaten o noktada söyleyeceğini söylemişsin.

Hakaret etmemişsin, yanlış bir laf söylememişsin, en doğru şekilde yanıt vermişsin...

Birşey yapmanı gerektirecek bir durum yok bence, eğer konu devam ederse aynı uslubunla devam et.

Sonuçta saygısızlık yapmıyorsun, olanı söylüyorsun...

Bende şahsen bana bu şekilde davranılsa bende senin yaptığın gibi yapardım... Ne kadar ekmek o kadar köfte... :34:

teşekkür ederim canım. kimse kendini görmeden hep karşı taraftan bir şeyler bekliyor. Almadan vermek Allah a mahsustur diye bir söz vardır. Herkez önce bi ben ne veriyorumda ne istiyorum diye düşünse hiç sorun kalmayacak...

Haklısın ki sen.. O yüzden birşey yapmana gerek ok şu an.. Yanlış birşey olmamış.. ( Önce kaynanan laf atmış, bu bir yanlışsa bile.. )

Bende kayınvalidemlerle çok samimi değilimdir ama bu benim yapımla alakalı sadece.. Çok canım cicimli bi tip değilimdir kimseye.. Ama saygıda kusur etmemişimdir, onlar da severler beni..

Çoook samimi olduğum kişiler hariç, diğer herkese mesafeli olduğumu eşim bildiği için ailesi ile de sizli bizli olmamı yadırgamaz..

Back
X