Yine kaynanam...

Lohusa kadın bebeğin 40 ı çıkıncaya kadar yanlız bırakılmaz diye biliyorum, kayınvalide yanlız gitsin gidecekse başkası adına söz vermesin.

20 gün önce doğum yaptım. Eşimin ailesiyle birlikte yaşıyoruz. Eşimin anneannesi ve dedesi de bize gezmeye geldiler. Bir hafta kalacaklar sonra köyden oğlu arabasıyla gelip alacaktı sözde. Az önce kaynanam kardeşiyle konuştu, siz gelince bende gelirim sizle köye sonra otobüsle geri dönerim dedi. O da ben gelmiyorum siz annemleri getirin dedi. Kaynanam da bebeğin kırkı çıkmadı daha o zaman gelin bebekle evde kalır biz oğlumla getiririz dedi kapattı telefonu. Deminden beri patlıyorum sinirden. Eşimin bizi bırakıp gidip orda bi gece kalması doğru mu? Bayanlar siz olsanız kabul eder miydiniz? Bu duruma nasıl tepki verirdiniz?

olaya yüzeysel bakıp sinirlenecek bir şey yok bence. yani kayınvalidenin annesi sizde anlaşılan ve yaşlı olsa gerek bir de senin kayınvaliden... yani eşinin bırakıp dönmesi kada doğal bir durum yok ki..2 yaşlı insanı otobüsle göndermesi tuhaf olur mesafeyi bilmiyorum ama nezaketen en azından böyle davranılır. 1 günse sorun yok. neden bu kadar sinirlendin ki? aynı durumda senin annen ve annnanen olsaydı aynı şekilde sinirlenir miydin? azcık empati lütfen..

Emri vaki hoş olmamış ama eşiniz hayır diyebilirse annesi öyle gelişi güzel şeylere kalkışmaz kendi kendine

Soruya gelince de 1 günden birşey olmaz

İş için 1 gün eve gelmezse eminim problem etmezdiniz..

Altı üstü bir gün gidip gelinecek.Lohusalık alınganlıkları ve beraberinde tartışmaları getiriyor sanırım.Keyfinizi kaçırmayın bence.

1 geceden bişey olmaz bencede....
daha uzun kalsa sorun olabilirdi....

Daha çok konu açacak gibi görünüyorsun.
İlk konularında ne kadar kızıyordun bize ama zerre değişiklik yok.
Yine aynısın hem pastam dursun hem karnım doysun diyorsun.
Eşi asker polis olanlar ne yapacak,gurbette yaşayanlar ne yapacak
iyi onlar çıldırsın o zaman beni nasıl yalnız bırakır diye?
Bencilsin arkadaşım üstelik yaptığın hatalara rağmen eyvallah demeyi bile bilmiyorsun.
Demişsin ya gelinler el üstünde tutuluyor bana saygı duyulmuyor diye .
Ne bekliyordun ki hamile kalıp eşine kaçtın nasıl davranmalarını istiyorsun ?
Seni sevmiyor saymıyorlar seni incitmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Çünkü istemedikleri kaçarak gelmiş bir kızsın onlar için ,niye el üstünde tutsunlar seni.
Biraz burnunu eğsen durup düşünsen belki bir çıkış bulacaksın ama bu bencillikle mutsuzluk kaçınılmaz gibi.
Bebeğinin Allah yardımcısı olsun ,Allah ona güzel yazılar yazsın inşallah
.

losa masalı derken sanırım lohusa masalı demek ıstedın canım..
bence ınan..ben de senın gıbıydım..teyzemın basına gelınceye kadar ınanmıyordum...
gündüz birsey olmuyor da geceleri malesef:18:

-evet canım aynen öyle demek istedim şimdi 1-2 harf için krma beni :) okadar evde tek kaldım okadar kırklıyken dışarı çıktım gezdimki anlatamam.hatta akşam banyomu yaptım ki yapılmaz derler ancak ozaman vakit bulabiliyodum. ne zamanki birileri gelip saçma sapan şeyler anlattı yok benim şu tanıdığıma şu olmuş falan filan bende acayip şeyler görmeye başladım sonra duamı okudum yattım kalktım yine dışarı çıktım herkesede bidaha benim yanımda konuşmayın diye uyarıda bulundum. insanın zorla kafasına sokuyolar illa inandıracaklar böyle şeylere başarılıda oluyolar hani ben bile bi dönem inandım o derece.
zaten hep yaptığım şeyi nas, felak, ihlas, fatiha surelerini okudum ondan sonra allaha emanet. bu insanların başına gelenler aslında hep lohusa sendromuyla alakalı şeyler. yani insan bilimsel kısmınıda araştırınca korkulacak bişey olmadığını daha iyi anlıyo ama milletimiz öyle bi korku salıyoki birbirine. kadında o depresif haliyle hayal dünyasını genişletiyo he başına şöyle bişey gelebilir kafayı böyle şeylere okadar takar ve okadar korkarki sonunda musallat olunur. rabbimden büyük güçlü hiç bişey yok. her kötülükten rabbime sığınırım o beni korur.
ama korkan kiilerin tek kalamamasınıda anlarım herkes aynı yapıda değil sonuçta.

Kocam varken başkasinın kapisini neden calayim? Ayrıca lohusa kadin yalnız birakilmaz..ister 1 gece ister 3 gece.. Taa ki 40 i cikana kadar..[/QUOTİ

Boşver canım sen,40 az sen 80 gün ayırma kocanı yanından...Ya bu kadar yapışmayın adamlara,yük olmayın sırtlarına ,sonra kaçacak delik arıyorlar :68:

Back
X