- Konu Sahibi eftelya2015
Aynen canim.canan hanım çok haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum. çalışmıyorum. eşimde çalışırsan da ben o paraya dokundurmam biriktirirsin ilerde istersen birikimizle yatırım yaparız istemezsen ne istersen onu yaparsın. evimi ben geçindiririm sana da bakarım diyorbence adam gibi adam da böyle olmalı. karısının çalıştığında gözü olan adama ben adam demem. hee adamla kadının çalıştığı geçimi anca sağlar bu ayrı bir konu o durumda erkek de kadın da eşitlenir. ama adamın kazandığı evi geçindiriyorsa kadının çalıştığını istememeli.
Mesela ben evde hic bir harcamaya karismam. Bana ne lazimsa gider aliriz ben birsey istedigimde esim alir. Pahali geleni soyler bu pahali baska zaman aliriz yada ne gerek var der. Ama benim esim gelecek kaygili bir insan. Birikimini yapar, ödemelerini hic gexiktirmez dikkatli bir sekikde yapar. Heo daha iyi nasil gecinir nasil yasariz dusunur. Hesabni bilir. Ben hic karismamm nezaman ne odeme yapar neyi öder bilmem. Bana der bu kredi kartina su kadar olmus sunlari almissiz su zaman odeyecegiz vs. Diye bende tamam derim :)
Bu konuda askinda hic bir yujun ustumde olmadigina cok memnunum. Cunku kizken ailem hollandaca bilmediginden herseyi ben yapiyordum. Yorucu birsey gercektende. Simdi tabiri caizse yiyip iciyip oturuyorum. Geziyoruz.