- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
Doktor musun ?? Sorunla seviyeni belli ettign için o seviyede cevp verdm ..Hahahasizin seviyenize tam yakışan cevap ben size bu bayanin ki tekrar etmiyor demedim her düşük yapanın sonrakide artarak tehlikeli olmuyor dedim..neyse anlamanızı beklemiyorum bunu ama çirkin konuşmalarınızla kimseyi üzmeyin...
Sen çok iyi anlıyorsun maşallahkonuma yorum yapmak zorunda değilsiniz. anlamadığınız için daha fazla açıklama yapmacağım. bebeğimi sizden daha çok umursadığım için sinirlerimi germenize izin vermiyeceğim.
Ben sadece annenin "2. bebek diye daha rahat davraniyorum..unutuyorum biraz da. diger dusugumde de oyle olmustum cok ozenli olamamistim. ilk hamileligimde cok dikkat ederdim herseye." lafina cok takildim...İyi yazmışsınız da, hamile anneler ne yapacak?
Yatıp dinlenme şansımız yok ki!
Şuan hamileyim 10 haftalık, doktorum bana dinleneceksin bol bol dese, vallahi billahi yapamam.
Başka bir bebeğim var çünkü.
Onu kucağıma da alıyorum, mecburen saatlerce taşıyorum, işini gücünü hallediyorum, sorumluluklarım var vs.
Karnımdaki da can, kucağımdaki de.
İkinci bebeğimi korumak için, ilk bebeğimin tüm ihtiyaçlarını görmezden gelmem, ilgilenmemem diye bir şey söz konusu olamaz.
Dedikleri gibi, sağlıklıysa zaten tutunuyor ama bir şey olacak diye de elini sıcak sudan soğuk suya sokmama gibi bir lüksü yok annelerin!
Evet haklisinkz sagliksizsa tutamazsiniz, evet haklisiniz saglikliyaa bir sekilde tutunacaktir ama... daha once bir kez anne olsaniz dahi sonraki gebeliklerinizde bu kadar umursamaz davranmaniz acikcasi bana itici geldi... hamile kalmak icin yillarca direnen, bebegine birsey olmasin diye 9 ayi yatarak geciren, evlat hasretiyle tutusan insanlar varken sanki bu biraz fazla rahatca...kaldiki icinizdekinin bir can oldugunu unutmayin ne olursa olsun.
Bazi bebek oluyor ki, saglikli ama annenin fiziki durumundan dolayi tutunma sorunu yasiyor tum gebelik boyunca annenin istirahati ve ilac tedavisi gerekiyor... boyle bir durum varsa bebeginizin canina su an kast ediyor olabilirsiniz farkinda misiniz?
Anladım.Ben sadece annenin "2. bebek diye daha rahat davraniyorum..unutuyorum biraz da. diger dusugumde de oyle olmustum cok ozenli olamamistim. ilk hamileligimde cok dikkat ederdim herseye." lafina cok takildim...
Soylediklerinizde hakli olabilirsiniz, eyvallah. Sadece sunu merak ediyorum. Yazdigi cumleler bana "itici"geldi dedim sadece ne sucladim ne birseyle itham ettim bu tavrin bana sevimli gelmemesi sizleri neden bu kadar rahatsiz etti onu anlayamadimAnladım.
Ben de sizi üyenin belirttiği '2. bebek diye daha rahat davranıyorum, unutuyorum' ibaresini açıklayayım kendimden yola çıkarak.
Dediğim gibi küçük bir bebeğim var ve yeniden hamileyim.
Gerçekten hamile olduğumu günün en az 10 saati unutuyorum!
Çünkü bir çocuğun ya da bebeğin peşinde koşarken, onunla full konsantre ilgilenirken bırakın hamileliğinizi, açlığı susuzluğu unutup 'aaa akşam olmuş ben daha bir şey yiyemedim' diyorsunuz.
Çünkü kendiniz adına yaptığınız şeyler nefes almaktan ibaret.
Yani istememekten ya da önemsememekten kaynaklı bir durum değil.
O kadar dolu dolu yaşıyorsunuz ki günü, kendinize ayırdığınız bir yarım saat bile yokken karnınızda sizinle beraber yaşayan, henüz de hareketleri olmayan bir bebeği unutmanız çok normal.
Rahatlık da şuradan geliyor, tecrübe var.
Ve zaten eldeki imkanla ilk gebelik gibi olması mümkün değil, mecburen rahat olmak durumundasınız yoksa iki çocuğunuz da kötü etkilenir.
Şuraya uzanmayayım, bunu kaldırmamayım yerine, Allah'ım sen koru diyerek her işe girişiyorsunuz mecburen.
Hayatımız doğuma kadar duramıyor.
Nacizane anlatabildiysem ne mutlu bana.
Bayanlaar hele hamislerr uzuldum boyle birbirinize saldirmaniza.lutfen karninizdaki bebisleri daha fazla uzmeyinben tekrar hamile kalsam dunya yikilsa umrunda olmaz.en sonki gebeligimde biraz uzulmustum dis sebeplerden.hele sonra dusuk riski arttikca daha cok uzulmustum ama moral gebeligi coook etkiliyor.tabiki omru varsa kalacaktir ama dert bu degil.dert acaba ondan mi oldu bundan mi oldu diyip kendi kendini yem n.bence tıp oynayalim 1...2...3.. Tıp
cok güzel izah etmissiniz. daha da anlamak istemeyenlere anlatmaya calismayacagim. kanamam yok ama agrim devam ediyor..birde bu sekilde ugrasamicam. tesekkur ederim sizeAnladım.
Ben de sizi üyenin belirttiği '2. bebek diye daha rahat davranıyorum, unutuyorum' ibaresini açıklayayım kendimden yola çıkarak.
Dediğim gibi küçük bir bebeğim var ve yeniden hamileyim.
Gerçekten hamile olduğumu günün en az 10 saati unutuyorum!
Çünkü bir çocuğun ya da bebeğin peşinde koşarken, onunla full konsantre ilgilenirken bırakın hamileliğinizi, açlığı susuzluğu unutup 'aaa akşam olmuş ben daha bir şey yiyemedim' diyorsunuz.
Çünkü kendiniz adına yaptığınız şeyler nefes almaktan ibaret.
Yani istememekten ya da önemsememekten kaynaklı bir durum değil.
O kadar dolu dolu yaşıyorsunuz ki günü, kendinize ayırdığınız bir yarım saat bile yokken karnınızda sizinle beraber yaşayan, henüz de hareketleri olmayan bir bebeği unutmanız çok normal.
Rahatlık da şuradan geliyor, tecrübe var.
Ve zaten eldeki imkanla ilk gebelik gibi olması mümkün değil, mecburen rahat olmak durumundasınız yoksa iki çocuğunuz da kötü etkilenir.
Şuraya uzanmayayım, bunu kaldırmamayım yerine, Allah'ım sen koru diyerek her işe girişiyorsunuz mecburen.
Hayatımız doğuma kadar duramıyor.
Nacizane anlatabildiysem ne mutlu bana.
evet öyle olmasi lazim farkindayim. deniyorum. insallah basaririm :)Konu sahibesii senin modun bu olsun risk altindasin hic bi seyi takmaman lazim
Soylediklerinizde hakli olabilirsiniz, eyvallah. Sadece sunu merak ediyorum. Yazdigi cumleler bana "itici"geldi dedim sadece ne sucladim ne birseyle itham ettim bu tavrin bana sevimli gelmemesi sizleri neden bu kadar rahatsiz etti onu anlayamadim
Evet haklisinkz sagliksizsa tutamazsiniz, evet haklisiniz saglikliyaa bir sekilde tutunacaktir ama... daha once bir kez anne olsaniz dahi sonraki gebeliklerinizde bu kadar umursamaz davranmaniz acikcasi bana itici geldi... hamile kalmak icin yillarca direnen, bebegine birsey olmasin diye 9 ayi yatarak geciren, evlat hasretiyle tutusan insanlar varken sanki bu biraz fazla rahatca...kaldiki icinizdekinin bir can oldugunu unutmayin ne olursa olsun.
Bazi bebek oluyor ki, saglikli ama annenin fiziki durumundan dolayi tutunma sorunu yasiyor tum gebelik boyunca annenin istirahati ve ilac tedavisi gerekiyor... boyle bir durum varsa bebeginizin canina su an kast ediyor olabilirsiniz farkinda misiniz?
İlk sayfadaki iletiniz oldukça talihsiz ibarelerle dolu.Soylediklerinizde hakli olabilirsiniz, eyvallah. Sadece sunu merak ediyorum. Yazdigi cumleler bana "itici"geldi dedim sadece ne sucladim ne birseyle itham ettim bu tavrin bana sevimli gelmemesi sizleri neden bu kadar rahatsiz etti onu anlayamadim
Ben teşekkür ederim.cok güzel izah etmissiniz. daha da anlamak istemeyenlere anlatmaya calismayacagim. kanamam yok ama agrim devam ediyor..birde bu sekilde ugrasamicam. tesekkur ederim size
su anda iyiyim..kanamam devam etmedi. Sadece ise gidip geliyorum. evde fazla bisi yapmiyorum. senin arasi baya azmis Allah yardimcin olsun. benim oglum 4 yasinda olmak uzere. ama cocuk tabi yine de ilgi bekliyor oynamak istiyor. ansizin karnima zipliyor.Can'ım ne yaptın bebiş nasıl? Bende kızım 16 aylıkken hamile kaldım. Ve yavrum anne anne diye ayaklarıma kapandıkça mecbur aldım kucağıma ve hala alıyorum . Kızıma karşı kendimi çok yetersiz hissediyorum hep. 5+6 haftalıkken kanamam oldu bide karnımdaki için üzüldüm ikisininde Annesiyim hangisini ihmal edebilir ki insan. Ama çok şükür atlattık. Kızımı o sıralar çok kucağa almadım yada oturup öyle aldım . Gezme tozma işine ara verdim uzun süre dinlenmeye çalıştım uzanarak kızımla oynadım. Allah yardımcın olsun arka arkaya gebelik çok zormuş yaşayan bilir. Evlat sahibi olan bilir. Kızım annem diyo gözümün içine bakıyor onu reddedemiyorum .
Zamanında annelerimiz 9 ay tarlada geçirirmiş. Onlara bişey olmamış. Şimdi çocuğunu oynattı ve kendini zorladı diye bu arkadaşımız anne olmayı haketmiyor mu? O kadar anne olmak isteyen insana haksızlık mi yapıyor? Niye her olayı buna bağlıyorsunuz anlayamıyorumEvet haklisinkz sagliksizsa tutamazsiniz, evet haklisiniz saglikliyaa bir sekilde tutunacaktir ama... daha once bir kez anne olsaniz dahi sonraki gebeliklerinizde bu kadar umursamaz davranmaniz acikcasi bana itici geldi... hamile kalmak icin yillarca direnen, bebegine birsey olmasin diye 9 ayi yatarak geciren, evlat hasretiyle tutusan insanlar varken sanki bu biraz fazla rahatca...kaldiki icinizdekinin bir can oldugunu unutmayin ne olursa olsun.
Can'ım sağlıkla kucağına al inşlh. İkiside evlat yapacak bişey Yok o daha çok minik anlamıyorlar malesef. Benim plesentam da aşağıdaydı hiç ağır kaldırmaman Laz'ım diyordu Dr elimden geleni yaptım şükür iyi bebeğimsu anda iyiyim..kanamam devam etmedi. Sadece ise gidip geliyorum. evde fazla bisi yapmiyorum. senin arasi baya azmis Allah yardimcin olsun. benim oglum 4 yasinda olmak uzere. ama cocuk tabi yine de ilgi bekliyor oynamak istiyor. ansizin karnima zipliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?