evet canım elle muayene ve dopplerde sol varikosel teşhisi kondu ama işte dediğim gibi sayı iyi ama morfoloji 0 bizde.ameliyatla da morfoloji düzelmez diyolar. o yüzden ameliyat olup olmama konusunda karrasız kaldık.öncelikle çok geçmiş olsun canım....muyene ve doopler ile varikosel teşhisi koymuşlar mıydı???
evet canım elle muayene ve dopplerde sol varikosel teşhisi kondu ama işte dediğim gibi sayı iyi ama morfoloji 0 bizde.ameliyatla da morfoloji düzelmez diyolar. o yüzden ameliyat olup olmama konusunda karrasız kaldık.
canım tahliller eşimin cebinde kaldı dr a gidecek ya test içn unutmasın diye cebinde taşıyor..
ama sperm sayısı çok çok iyi. ancak hareketllik %50 olması gerekirken bizde yanlış hatırlamıyorsam %20-30 larda falan.. morfoloji ise %3 tahlillere bakarak daha ayrıntılı yazarım inş..
siz de ne sorun vardı canım yazar mısın sende dğerleri sorunu kaç yıldır beklediğini vs vs
kızlar eşim bugün spermiyogram testi yaptırdı.sonuçlar şöyle
SAYI : 1 ml' de 50 milyon , toplam 160 milyon
HAREKETLıLıK : Progresif Hareketli %16
Yavaş Hareketli %30
Yerinde Hareketli %16
Hareketsiz %38
MORFOLOJı : normal sperm YOK
kızlar doktor sayı iyi ama morfoloji 0 dedi.bu yüzden varikosel ameliyatı olman gere dedi eşime.fakat ben varikosel ameliyatının morfolojiyi etkilemiyor diye biliyorum.sizce bu durumda ameliyat olmasına gerek varmı?
biz 1,5 yıldır düşünüyoruz.ama ara ara bende basit kistler oluştu,eritmek için doğum k.hapı aldım..eşimin toplam sperm sayısı 92 milyon.toplam hareketli:%51 ileri hızlı:%9 morfoloji:%3 çıktı en son.bundan 3 ay sonra tıp fak.de yapıldı.ama kruger yöntemi değildi.orada toplam sayı 195 milyon çıktı.harekettede fazla çıktı.(bu 3 ay proxeed plus kullandı.halada devam ediyo)ama morfoloji bakılmıyomuş.tabi kruger olmayınca kıyas edemedik.bende doğum kontrol hapını yeni bıraktım.umudum yok hiç.morfoloji yüzünden.nisanda aşılama yaptıracağız.işte benim durumum bu:) inşallah çok sürmez bu bekleyiş..
sizin değerlerde gayet iyi aslında. şöyle 5-6 ay ara wermeden denerseniz olur gibi sanki. isterseniz öyle 1 deneyin. baktınız olmuyo. iyi oldundan emin oldunuz 1 doktora aşılamaya gidin.
bana göre nisanda aşılamaya gitmenize gerek bile kalmicak. İNŞALLAH...
canım bizimde sorunumuz sizinle aynı eşimdin doktoruda ameliyata gerek görmemiş ve bu değerlerle çocuk olur demiş ama malesef bizim 1,5 sendir çocuğumuz olmuyo canım.sana zahmet olmazsa eşinin değerlerini yazabilirmisin canıma.s.canım eşim için prof üroloji uzmanından randevu aldım gitmiş aradı beni. diğer üroloji uzmanları sadece ayakta muyene ediyorlardı bu dr tamamiyle pantolonunu çıkartırıp sedye ye uzandırp iyice muyene etmiş (prof ya uzman tabi) ele gelen varikosel yok yani ameliyatlık bi durum yok demiş.. esk tahlillerde hafif varikosel ve reflu olduğuna bakmış ama gerek yok demiş.. sperm analizini incelemiş 5-6 ay önce yaptırmıştık tekrar istemiş. bunu yaptır gel sonrasında ne tedavi önereceğimi konuşalım demiş.. aslında bu şartlarda olması lazım demiş. yani değerlerin iyi ama sadeece morfoloji düşük demiş.
yeni sperm tahlilinden sonra inş hayırlı haberler veririm ama çok şükür içim rahatladı. prof dan bunları duymak iyi geldi ... öneml olan yeni tahlil bakalım sonuç ne çıkacak hayırlısıyla 3 günlük perhizden sonra yapacak inş..
hayatım bende istanbuldayım.acaba bahsettiğin prof.kim.bilgi verirsen sevinirim ben şu an dr araştırıyorumdaa.s.canım eşim için prof üroloji uzmanından randevu aldım gitmiş aradı beni. diğer üroloji uzmanları sadece ayakta muyene ediyorlardı bu dr tamamiyle pantolonunu çıkartırıp sedye ye uzandırp iyice muyene etmiş (prof ya uzman tabi) ele gelen varikosel yok yani ameliyatlık bi durum yok demiş.. esk tahlillerde hafif varikosel ve reflu olduğuna bakmış ama gerek yok demiş.. sperm analizini incelemiş 5-6 ay önce yaptırmıştık tekrar istemiş. bunu yaptır gel sonrasında ne tedavi önereceğimi konuşalım demiş.. aslında bu şartlarda olması lazım demiş. yani değerlerin iyi ama sadeece morfoloji düşük demiş.
yeni sperm tahlilinden sonra inş hayırlı haberler veririm ama çok şükür içim rahatladı. prof dan bunları duymak iyi geldi ... öneml olan yeni tahlil bakalım sonuç ne çıkacak hayırlısıyla 3 günlük perhizden sonra yapacak inş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?