Erkek İnfertilitesi yine morfoloji

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar eşim bugün spermiyogram testi yaptırdı.sonuçlar şöyle
SAYI : 1 ml' de 50 milyon , toplam 160 milyon
HAREKETLıLıK : Progresif Hareketli %16
Yavaş Hareketli %30
Yerinde Hareketli %16
Hareketsiz %38
MORFOLOJı : normal sperm YOK

kızlar doktor sayı iyi ama morfoloji 0 dedi.bu yüzden varikosel ameliyatı olman gere dedi eşime.fakat ben varikosel ameliyatının morfolojiyi etkilemiyor diye biliyorum.sizce bu durumda ameliyat olmasına gerek varmı?

öncelikle çok geçmiş olsun canım....muyene ve doopler ile varikosel teşhisi koymuşlar mıydı???

öncelikle çok geçmiş olsun canım....muyene ve doopler ile varikosel teşhisi koymuşlar mıydı???
evet canım elle muayene ve dopplerde sol varikosel teşhisi kondu ama işte dediğim gibi sayı iyi ama morfoloji 0 bizde.ameliyatla da morfoloji düzelmez diyolar. o yüzden ameliyat olup olmama konusunda karrasız kaldık.

evet canım elle muayene ve dopplerde sol varikosel teşhisi kondu ama işte dediğim gibi sayı iyi ama morfoloji 0 bizde.ameliyatla da morfoloji düzelmez diyolar. o yüzden ameliyat olup olmama konusunda karrasız kaldık.

derdı veren allh dermanınıda verır ınşşşş.bnde morfolojının zor duzeldgını bılıorum.ama hıc bellı olmaz 1 testlen kalmayın derım

biz 1,5 yıldır düşünüyoruz.ama ara ara bende basit kistler oluştu,eritmek için doğum k.hapı aldım..eşimin toplam sperm sayısı 92 milyon.toplam hareketli:%51 ileri hızlı:%9 morfoloji:%3 çıktı en son.bundan 3 ay sonra tıp fak.de yapıldı.ama kruger yöntemi değildi.orada toplam sayı 195 milyon çıktı.harekettede fazla çıktı.(bu 3 ay proxeed plus kullandı.halada devam ediyo)ama morfoloji bakılmıyomuş.tabi kruger olmayınca kıyas edemedik.bende doğum kontrol hapını yeni bıraktım.umudum yok hiç.morfoloji yüzünden.nisanda aşılama yaptıracağız.işte benim durumum bu:) inşallah çok sürmez bu bekleyiş..

bende öyle biliyordum morfolojinn warikoselle ilgisi yok die. 2 doktorda aynısını söylerse bence amliyat olun. ama ilgisi yok derlerse uzun zamndırda deniyorduysanız aşılamayı düşünün. derim ben. ama 2 hatta 3 doktora danışın. illa muayeneye gitmeniz gerekmez ara tel.de sor. morfoloji warikosel alakasını we ya morfolojisi bozuk olan hastann ne yolla bebek sahibi olması gerektini sor.

hee bak birde hareketlilikte düşük yaa warikosel işte onu etkiler. ameliyat olursanız o hareketlilik baya artar.

Son düzenleme:

sizin değerlerde gayet iyi aslında. şöyle 5-6 ay ara wermeden denerseniz olur gibi sanki. isterseniz öyle 1 deneyin. baktınız olmuyo. iyi oldundan emin oldunuz 1 doktora aşılamaya gidin.

bana göre nisanda aşılamaya gitmenize gerek bile kalmicak. İNŞALLAH...

canım yaa..yüzümü güldürdün valla,,çooooookk sağol:)inşallah dedğin gibi olur.morfoloji düşük deniyo genelde..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

canım bizimde sorunumuz sizinle aynı eşimdin doktoruda ameliyata gerek görmemiş ve bu değerlerle çocuk olur demiş ama malesef bizim 1,5 sendir çocuğumuz olmuyo canım.sana zahmet olmazsa eşinin değerlerini yazabilirmisin canıma.s.

merhaba arkadaşlar biz de iki yıldır çocuk sahibi olamıyoruz bu morfoloji yüzünden.biz de morfoloji %0 dı bir kaç doktora gittik en son gittiğimiz tıp fakültesindeki doktor morfoloji bozukluğu iki şekilde olur biri spermin üretilirken bozuk üretilmesi biri de varikosel sebebi ile oluşan bozukluklar bunu da ameliyat yapmadan öğrenemeyiz dedi bu yüzden eşim ekimin 7 sinde ameliyat oldu nisan ayında tekrar spermiogram yaptıracağız sonuçlar iyi çıkar inşallah eğer varikosel sebebli ise düzelir ama üretilirken bozuk üretiliyorsa o zaman tüp bebek deneyeceğiz bunlarında birçok çeşidi varmış yuvarlak baş senduromu denen bir morfoloji bozukluğu varmış bu en kötüsü allah kimseye vermesin o zaman tüp bebekte de şans azalıyormuş. Ama biz ümitli olmak zorundayız yoktan var eden allah 'OL' derse oluverir hep kendimiz gibim arkadaşlara dua edeceğim

erkek infertilitesi bölümüne ara sıra giriyorum benim gibi olup umutsuzluğa düşen var mı diye.
CANIM ARKADAŞLARIM
bzim morfolojimiz %0 dı yani bir tane bile normal yoktu ileri hareketlilikte çok çok azdı ve bende çift taraflı endometrium (PKO) vardı.
tüp bebk denedik çünkü doktorlar sizin bebğiniz olmaz dediler
bebekler tutmadı kalp atışı yoktu. bebekler diyorum çünkü hcg de yüksek çıkmışlardı doktorlar ikiz galiba dediler ama kalp atışına gittik yoktular:sinifsinif:
morfolojiden dediler genetiği bozuk spermlerden milyonlarca ama kafasız kolsuz kubağa yavrusundan farksızdı eşimin spermlerialsanaalsanasmile baktık olcak gibi değil ben kocama sırılsıklam aşığım napalım canım allah bizi birbirimize vermiş ya bu da yeter dedik :1hug: sonra vur patlasın çal oynasın:içelim: içki de içtim sigarada spor da yaptım hem de popomdan ter aktı deli gibiydim bacağım kafamda hop oraya hop buraya:dance: ve bir sabah evlilik yıldönümüzde evde gebelik testi kalmış düşen bebeklerimden 'aman canım yapiim bitsdin dedim. :sm_cool: bi de ne göriim çift çizgi. şimdi 33 haftalık bi kızım var serseri deli gibi bi oraya bi buraya karnımda dört dönüyo tombul sağlıklı onu çok seviyorum. Canım kızım Elif'im
ALLAH HEPİNİZE VERSİN İNŞALLAH
benim tavsiyem boşverin yahu bu sıpalar canları gelmek isteyince geliyo gelmek istemezlerse ağzınızla kuş tutsanız nafile. işleri akışına bırakın
HAYAT HEP SÜPRİZ ZATEN BEKLEMEKTEN VAZGEÇİNCE OLUYO HERŞEY

ya canım gerçekten mi bunlar gerçek demi ya bizim de morfoloji % 0 benim de proloktin hormonum yükseliyo bana ümit oldun yazdıkların gerçek demi çevremde bana ümit verenler az olunca inanmakta zor oluyo rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almanı nasip etsin demekki hiç kafaya takmamak gerekiyomuş aman sakın şimdi vur patlasın yapma ha elifciğe bişey olmasın bizlerede dua etmeyi unutma

Son düzenleme:
hayatım bende istanbuldayım.acaba bahsettiğin prof.kim.bilgi verirsen sevinirim ben şu an dr araştırıyorumdaa.s.

ARKDAŞLAR TÜP BEBK FıYATLARI VE YENı GENELGEYLE ıLĞıLı DESTEK HEPıMıZ BU TEDAVLıLERLE BOĞUŞUYORUZ DESTEĞıNıZı BEKLıYORUZ arkadaşlar bu yeni genelgeyele ilğili
bana mail geldi çider deneğiNDEN AYNEN KOPYALIYORUM

Lütfen her arkadaşımız ayrı olarak yazıp tek tek maille yollasın .Kişisel itiraz ve başvurular daha çok dikkate alınmaktadır. Bizde müracaatımızı yaptık.
bimer@basbakanlik.gov.tr
BıMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK
cevdet.erdol@tbmm.gov.tr
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr
ADALET VE KALKINMA PARTiSi GENEL MERKEZı
fsahin@fatmasahin.net
fsahin@akparti.org.tr
Gazeteler:
turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
mmutlu@gazetevatan.com

merhaba arkadaslar
tup bebek hakkinda cikan yeni genelge icin tepkimizi gosterelim
tek yurek olalim
kimse bizden anne olma hakkimizi alamaz
lutfen yetkili yerlere mail gonderelim sesimiz ne kadar cok cikarsa etkimizde o kadar fazla olur

Mail adresleri..

bimer@basbakanlik.gov.tr Sayın Recep Tayyip Erdoğan,(Başbakan) adına
BİMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) adına

recep.akdag@tbmm.gov.tr Sayın Recep Akdağ ( Sağlık Bakanı) adına

cevdet.erdol@tbmm.gov.tr Sayın Cevdet Erdöl ( TBMM Sağlık,Ail eve Sosyal İşler Komisyon Başkanlığına
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Sayın Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) adına
fsahin@fatmasahin.net ; fsahin@akparti.org.tr ( Sayın Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili, Ak parti Kadın Kolları Başkanı,tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanması için Meclise yasa teklifi verip bizi desteklemişti.)

AKİM ak parti dilekçe başvuru formu (mutlaka cevaplandırılacağı bildirilmektedir.)

Gazeteler ve sağlık muhabirleri: ( sizin ayrıca tanıdıklarınız var ise onlara da lütfen yollayınız)

turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
mmutlu@gazetevatan.com

Arkadaslar inanamiyoruz Kaan Aydos un verdigi ilaclardan sonra esimin sperm sayisi 2 ayda 9 milyondan 19 milyona cikmis ml de. Ileri hizli ve morfoloji degismemis ama sperim artmasi bir umut oldu bizim icin hemde oyle boyle artmamis. 3 problemden biri gitti kaldi ileri hiz ve morfoloji sorunu .

Biz dün doktora gittik.eşimde %1 normal morfoloji çıkmıştı testte.Kadın bi rahat bi rahat.Sigarayı bırak dedi eşime.Sorduğum sorular havada kaldı filan.Adetimin 3.günü için hormon testleri yazdı.eşime de o gün gelip bidaha test yaptır dedi.yumurtlama takibi yaparız dedi.Olmazsa aşılama dedi.ıyi de ne zamandır korunmuyoruz olmuyo.Ayrıca %1 morfolojiyle aşılama işe yaırycakmı.aptallaştım kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…