Yine okudu bir şey olmadı denilmesinden korkuyorum

Her gittiğim yerde eğitim hayatım konu oluyor. Yıllarca okudun hani ne oldun gibisinden. Şimdi de doktoraya başvurmak istiyorum ama doktora sonrası da kadro bulmak zor deniyor bu süreci deneyimleyen birileri var mı
Kardeşim doktora yaptı hiç zorlanmadı gayet kadro buluyorlar hatta daha yeni taşındı ve çalıştığı unv değiştirdi. Herhâlde çevreniz okumayanlarla dolu. Yüksek lisans öyle dillere dolanacak bir durum değil kendi cahilliklerinden gözlere batıyorsunuzdur.

Her gittiğim yerde eğitim hayatım konu oluyor. Yıllarca okudun hani ne oldun gibisinden. Şimdi de doktoraya başvurmak istiyorum ama doktora sonrası da kadro bulmak zor deniyor bu süreci deneyimleyen birileri var mı
Insanlarin yargilama özelliklerinden nefret ediyorum kendilerinde eksik gördukleri herseyi baskasini ezerek kapatiyorlar ama özleri belli sonuçta zavallilar.

Takilmayin asla modunuzu düsurmeyin. Allah okuyanin emeklerini boşa cikarmasin.

Kardeşim doktora yaptı hiç zorlanmadı gayet kadro buluyorlar hatta daha yeni taşındı ve çalıştığı unv değiştirdi. Herhâlde çevreniz okumayanlarla dolu. Yüksek lisans öyle dillere dolanacak bir durum değil kendi cahilliklerinden gözlere batıyorsunuzdur.
Aslinda temelde kıskançlık yatiyor bu millet konservatuvar okuyana olsun neyse hiç yoktan iyi diye yaklasiyor durum vahim cidden.

Evet kolay değil ama istiyorsanız vazgeçmeyin

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Beni ben yapan aldığım eğitim oldu. Oturmasını konuşmasını kendime güvenmeyi eğitim hayatıyla öğrendim. Okumamış halimi hayal bile edemiyorum. Okuduğum için zerre pişmanlık yok üçimde. İyi ki Allah nasip etti derim hep.
Genellikle belli zorluklar çekip okuyamayan insanlar alınıyorlar. Okudun da ne oldu diyorlar. Ya da bazı insanlar okulu sadece para kazanmak için araç olarak görüyor. Para kazanmıyorsan okuduğun okul ne işe yarıyor diyorlar. Ben de merak ediyorum, herşey geçimse ve kimse gerek yok diye okumaz ise dünyanın sonu ne olur? Ben öğrendiğim herşeyden dolayı mutluyum, çevremdeki insanlara da anlatıyorum. Türkiye’de beş para etmese de edebiyatı ve felfesefeyi seviyorum.

Ahahahaha iyi güldum buna beyni yok fikri var denilen tiplerden.

Müge anlinin konuklari olan Aaaaaaaaa teyzeler gibi asla degismezler 🤣🤣😅🤣
Ben muhendislik okudum. Yurtdisinda farkli bir muhendislik dalinda master yaptim. Bir kac makalem yayinlandi, oyle bir ask ki okumak. Suan Odtu de bir baska muhensilik alaninda kayitli ogrenciyim. Kamu da calisiyorum bu yuzden kaydim var unide vakit bulursam herhangi bir boslukta okucam hemen olmazsa yaslaninca okurum diyorum. 😅 acikogretimden adaleti bitirdim dgs ye girdim hukuk olursa onu daha cok istiyorum okumak. Muhendislik alaninda doktora icin de kabul bekliyorum.
okumak bana gore bir ask. Ben tv izlemeyi sevemedim, ogrenciligi hic birakamadim hayatimda. Askli meskli genc kiz kitaplari da okuyamadim. Okumayi dusunmeyi uretmeyi paylasmayi sevdim. Yalnizca kamudan para kazaniyorum. Para icin degil yani. Seni anlamayan teyzelere selam soyle anlasalardi okuma askini okuyo olurlardi 😂 . Siz de asla vazgecmeyin baskalarinin lafi yuzunden.

Amacınız iş bulmak mı yoksa sevdiğiniz bir alanda derinlemesine araştırmak ve bir dağa tırmanmak mı?

YL ve doktora programlarının sonucu dil puanı da ales iyi olsa da kadro olmayabilir. Ama iş için değil de kendinizi geliştirmek ve alanınız sevdiğiniz için uzmanlaşma adına yapılabilir. Başkasının ne dediği doktora yapacak bir yapısındaki insanın umrunda olmamalı.

Okuyanı okumayanı çalışanı çalıştığı yeri beğenmeyeni kısacası agzı olup aklı olmayan nekadar varsa hepsi heryerde.
Siz okuyun okumak istedikçe okuyun millet çocuğunun kafasına vura vura okutuyor

Back
X