biliorum. sadece alıntıladığı arkadaş yanlış anlamasın diye yazdım. ona değidi yorumuKime yazdığı önemli değil bu yorumda hakaret var ben kibledim konu sahibini.
Ne hakareti var ki? Eflatun denen şahış resmen küfretmiş kıza. Terbiyesiz ise bir insan terbiyesiz denmesi hakaret değildir benceKime yazdığı önemli değil bu yorumda hakaret var ben kibledim konu sahibini.
O kişi banlanmış. Banlanmamış olsaydı onuda kiblerdim.Ne hakareti var ki? Eflatun denen şahış resmen küfretmiş kıza. Terbiyesiz ise bir insan terbiyesiz denmesi hakaret değildir bence
Ondan bahsetmiyorum. Yorumu cidden ağır felan değil, bildiğin terbiyesizlik yapmış. Hakaret etmiş durduk yere kıza. Haklı yani konu sahibi terbiyesiz demekte.O kişi banlanmış. Banlanmamış olsaydı onuda kiblerdim.
Ben diğer arkadaşı savunmuyorum ki. Kurallar herkes için geçerli.Ondan bahsetmiyorum. Yorumu cidden ağır felan değil, bildiğin terbiyesizlik yapmış. Hakaret etmiş durduk yere kıza. Haklı yani konu sahibi terbiyesiz demekte.
Yazmak istemediğimi anlamadın neyse boşver.Ben diğer arkadaşı savunmuyorum ki. Kurallar herkes için geçerli.
Ben cok sıkı kati bi ailede buyudum o yuzden kaldiramiyorum bubyasadigumi vurdumduymaz olamiyorum .biliyorum hayatin sonu degil ama toparlanamiyorum da o hayvan serefsizin de kopek gibi surundugunu gormek istiyorum atamiyorum sinirimi
Yine basa donduk.hayir yok .konuyu tam oku istersen
Farzedin annenizim...Yaşınız Çocuğum olacak kadar genç, burda yargılayanları bir kenara bırakın, size anne, abla gibi tavsiyede bulunanların omzunda ağlamaktan çekinmeyin.
Farzedin annenizim, o kabuk ve sargıları birgün açıp bakacak kadar güçleneceksiniz, yeter ki kendinize biraz zaman tanıyın, sizi hak etmeyen biriyle berabermişsiniz, önce siz kendinizin ne kadar Kıymetli olduğunu idrak edin, siz değerlisiniz, genceciksiniz, gün gelecek hayat size çok güzel şeyler yaşatacak.
Âmin, cümlemizin inşallah, yazınızı okuyunca gözlerim dolduFarzedin annenizim...
sevgili mune bu cümlede öyle bir yürek gördüm kişunu yapmadan geçemedim.Allah güzel yüreğinize keder düşürmesin.
Amin inşallah...Âmin, cümlemizin inşallah, yazınızı okuyunca gözlerim dolduAllah yüreklerimizdeki sevgi ve merhameti, vicdanlarımızı bizden almasın inşallah.
1 hafta oonce anlatmistim derdimi sizlere.sevgilimi ziyarete gitmistim beni dovmustu.ondan sonra ki 3 gunumde dogru duzgun yuzune bakmadim onun arkadasinin esine anlatmistim durumu destek oldu bana kafami dagitmam icin dışarı ciktik falan.c tesi gunu zaten donecektim cuma gunu de bahsettigim arkadasinin esi yemeğe davet etti ordaydik hep beraber.eve dondugumuzd3 surekli soylendi senin evin yok mu niye gec geldik 2 3 gundur cok gezdin niye bana haber vermedin gidrrken diye. Gittigimz evde arkadasi saz falanncaldi. Tabiki erkrk arkadssim muzigi sevmedigi icin diger odaya gidip tv izledi.eve gelince bana yanima gelmedin orda muzik dinledin falan dedi.Sonra tartismaya basladik ben kalkip giderken kolumu sıkıp kaneye atti ben sinirden aglamaya basladim yeter diye bagirinca herkese rezil mi edeceksin diye kalkti tekme tokat dovdu banyoya attim kendimi eelimi yuzumu yikadim diger odaya girmis kapinin arkasina oturmus korktum kendine bisey yapacak diye kapiyi zorladim kapiya vurdum cikti beni odaya götürüp yine dovdu yuzum morardi karnima attigi tekmeden nefes alamadim yere dustum gitti yatti uyudu.sabah oldugunda gozlerim sismis berbat bi haldeydim.havaalanina gittik.bana aldigi yuzugu hediyelerini biraktim zorla vermeye calisti bitti dedim istemiyorum.gizlice valizime atmis.ucak rotar yaptigi icin 2 saat gecikmeli kalkti.o arada emanete verdik esyalri.arabada oturalim dedi arabaya gittik konustuk falan derken.bana bakti bi sure ara verelim ben cok sıkıldım ssen beni bogdun bunaldim ben ozgur olmak istiyorum artik mutlu degilim dedi ben sok oldum gozlerim doldu elim ayagim titremeye basladi kapiyi actim gitme diye kolumdan tuttu birak dedim bitti dedim kapat kapiyi konusalim oyle demek istemedim dedi zorla ciktim havaalanina gidip esyalarimi aldim siraya girdim o arada arkamdan geldi ben askimiz bitmesin diye bi sure gorusmeyelim dedim ayrilalim demedim ki ozleyelim birbirimizi sevgimizi tukettik ben cok tükendim bunaldim senden once boyle degildim s3nden sonra bunaldim boyle ciddi iliskim olmadi dedi bende ayni sey ara verelim bitirelim demenin kibaridir dedim.sarildi seni seviyorum dedi.ucaga bindiğimde mesaj atmis bindinmi seni seviyorum affet beni ozur dilerim hersey iicin seni simdiden ozledim demis.ankaraya geldim havaalanina geldigimde servise bindgimde aradi eve gidrrken dusundum seni cok üzmüşüm vurmamaliydim sana dedi.kapattik telefonu .otogara geldim zar zor bilet buldum 12 de evde oldum ve beni hic aramadi o gece eve gittin mi sag salim diye.sabahinda mesaj atmis gunaydin askim diye pazar aksami aradi cevap vermdim dun aradi 1 kez cevap vermedim.baska da aramadi.simdi asil mesele ona cok buyuk ders vermek istiyorum vurdugu yerler hala aciyor.kendime gelemiyorum hem onu unutmak hemde ona buyuk bi ders vermek istiyorum.ne yapmaliyim?ailesi ariyor konusmayayim demi ailesi ile de ve ona ayrilik mesaji mi atmaliyim nasil cani yanacak zaman gectikce aklim basima geliyor diyorum salakmisim ben kendimi bi iliski yasadim diye ona mahkum gordum ve oda bunu bildigi icin beni cok guzel kullandi.
1 hafta oonce anlatmistim derdimi sizlere.sevgilimi ziyarete gitmistim beni dovmustu.ondan sonra ki 3 gunumde dogru duzgun yuzune bakmadim onun arkadasinin esine anlatmistim durumu destek oldu bana kafami dagitmam icin dışarı ciktik falan.c tesi gunu zaten donecektim cuma gunu de bahsettigim arkadasinin esi yemeğe davet etti ordaydik hep beraber.eve dondugumuzd3 surekli soylendi senin evin yok mu niye gec geldik 2 3 gundur cok gezdin niye bana haber vermedin gidrrken diye. Gittigimz evde arkadasi saz falanncaldi. Tabiki erkrk arkadssim muzigi sevmedigi icin diger odaya gidip tv izledi.eve gelince bana yanima gelmedin orda muzik dinledin falan dedi.Sonra tartismaya basladik ben kalkip giderken kolumu sıkıp kaneye atti ben sinirden aglamaya basladim yeter diye bagirinca herkese rezil mi edeceksin diye kalkti tekme tokat dovdu banyoya attim kendimi eelimi yuzumu yikadim diger odaya girmis kapinin arkasina oturmus korktum kendine bisey yapacak diye kapiyi zorladim kapiya vurdum cikti beni odaya götürüp yine dovdu yuzum morardi karnima attigi tekmeden nefes alamadim yere dustum gitti yatti uyudu.sabah oldugunda gozlerim sismis berbat bi haldeydim.havaalanina gittik.bana aldigi yuzugu hediyelerini biraktim zorla vermeye calisti bitti dedim istemiyorum.gizlice valizime atmis.ucak rotar yaptigi icin 2 saat gecikmeli kalkti.o arada emanete verdik esyalri.arabada oturalim dedi arabaya gittik konustuk falan derken.bana bakti bi sure ara verelim ben cok sıkıldım ssen beni bogdun bunaldim ben ozgur olmak istiyorum artik mutlu degilim dedi ben sok oldum gozlerim doldu elim ayagim titremeye basladi kapiyi actim gitme diye kolumdan tuttu birak dedim bitti dedim kapat kapiyi konusalim oyle demek istemedim dedi zorla ciktim havaalanina gidip esyalarimi aldim siraya girdim o arada arkamdan geldi ben askimiz bitmesin diye bi sure gorusmeyelim dedim ayrilalim demedim ki ozleyelim birbirimizi sevgimizi tukettik ben cok tükendim bunaldim senden once boyle degildim s3nden sonra bunaldim boyle ciddi iliskim olmadi dedi bende ayni sey ara verelim bitirelim demenin kibaridir dedim.sarildi seni seviyorum dedi.ucaga bindiğimde mesaj atmis bindinmi seni seviyorum affet beni ozur dilerim hersey iicin seni simdiden ozledim demis.ankaraya geldim havaalanina geldigimde servise bindgimde aradi eve gidrrken dusundum seni cok üzmüşüm vurmamaliydim sana dedi.kapattik telefonu .otogara geldim zar zor bilet buldum 12 de evde oldum ve beni hic aramadi o gece eve gittin mi sag salim diye.sabahinda mesaj atmis gunaydin askim diye pazar aksami aradi cevap vermdim dun aradi 1 kez cevap vermedim.baska da aramadi.simdi asil mesele ona cok buyuk ders vermek istiyorum vurdugu yerler hala aciyor.kendime gelemiyorum hem onu unutmak hemde ona buyuk bi ders vermek istiyorum.ne yapmaliyim?ailesi ariyor konusmayayim demi ailesi ile de ve ona ayrilik mesaji mi atmaliyim nasil cani yanacak zaman gectikce aklim basima geliyor diyorum salakmisim ben kendimi bi iliski yasadim diye ona mahkum gordum ve oda bunu bildigi icin beni cok guzel kullandi.
açıkçası 30 sayfayı okurken kimler hakediyor demiş, kimler erkekler boşuna dövmuyor bir bildigi var demiş ve kimler bir tane de ben yapıştırsam diye temennilerini sunmuş bakmadım,
konu fake veya gerçek hic farketmez, yorumları okurken farkettigim şiddete karşı çıkma biçimimizdeki tutarsızlıkla ilgili idi eleştirim.
o yuzden senin yazdıgına istinaden soyledim dersem yalan olur.
fakat her kosulda bir kadın/bir insan maruz kaldıgı siddete karsı mazosist olmadıgı halde bu durumu sonlandıramıyor ve kabullenmiş gibi davranıyorsa bu "ögrenilmiş çaresizlik" olmuyor mu?
psikoloji okuyan arkadaslar benden cok daha iyi anlatacaklardır, hatta konu sahibi ve senin verdigin komsu ornegindeki gibi "kaçınabilecekleri" bir durum oldugu halde neden bunu yapamadıklarını daha iyi analiz ederler.
belki de "yaklasmalarını" gerektirecek bir durum olmadıgı halde kendi düşünceleri dogrultusunda "kaçındıkları daha baskın kavramlar" nedeniyle bir mecburiyet hissediyorlar...
saglıklı bir ruh haline sahip kadının zaten bunu kabul etmemesi, aynı çatı altında kalmaya devam etmemesi beklenir.
fakat verdigin orneklerdeki insanlar bunu yapabiliyor mu? hayır.
oyleyse neden bizim gibi davranmıyor diye onların yasadıkları eziyeti mesrulastırırcasına kendilerini suclu ilan ediyoruz? asıl suclu olan, bizi öfkelendiren o ezen kisi degil miydi? aynı dili kullanınca onlardan ne farkımız kalıyor?
çaresizlik veya ne yapacagını bilememeye karsılık olarak uygulanacak yaptırım dayak mıdır?
ustelik konuyu, ister istemez haksızlık karsısında hissettigimiz ofkeden dolayı kızmaktan cıkarıp cumlelerimizle darp uygulama gerekliligine getirirsek -her ne kadar aksini iddia etsek de- şiddeti de normallestirmiş oluyoruz.
itirazım bu noktada ikiye katlanıyor; çünkü hangi gerekceyle olursa olsun burada yazılan "bir tane de ben vurayım/ seni iyice dövmek lazım" ya da " hakediyorsun / senin gibi akılsıza mustehak" vb cumlelerin aslında uzuntuden ileri geldigini farketsem de ne işe yarayacagını düşünüyorum ne de kadına şiddete hayır derken, bunu savunurken, ogretirken kurulan cumlelenin dogru oldugunu.
çocuga acıma kısmını gayet kendi uzerime de alabilirim cunku her ne kadar bundan uzak oldugumuzu iddia etsek de hayatın her alanında siddetle o kadar iç içe yaşıyoruz ki ister istemez söylem olarak dahi tepkilerimizi verme biçimimizin bir parcası haline getiriyoruz ya da birilerini caydırmak icin ikna edecek argumanlar sunarken korkutmayı secmekle kalmıyor, bunu yine siddet temelinde yapıyoruz.
fakat bu davranıs, dogrulugunu savunabilecegim birsey degil; hele sinirlenince agızdan cıkan küfürler gibi ezberledigimiz siddet icerikli cumleleri yazıya dökmek hic degil.
biliyorum ki; öfkemi dogru yere yonlendirmez, kisilerin hatalarını ayırmaksızın sucu paylastırırcasına hedef seçersem hem duygularımın kaynagı olan orantısızlıgın ve haksızlıgın bir parçası olmuş, hem de eşin bireysel hatalarını sürekli kv.ye yukleyen insanların yaptıgı gibi yasanılan sorunları çözümsüzlüge itmiş olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?