yine siddete maruz kaldim kendimi aklimi toplayamiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi u3838
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ilk şiddet anında ne yapacağını bilememiş olabilir ama bu iki oldu işte dönmemesi onun hayrına olurdu bence de zaten şuanda da nasıl geri çeksek diye düşünüyoruz burada değil mi umarım bizi dinler

Ya bazılarınızın yorumumu gerekten çok kötü ve itici, kafasına vurmuş herhalde, geçen gene dayak yiyordum. Bu nedir dalga geçer gibi?
Bende ilk yorumda senin için üzülmüyorum dedim ama neden dedim 1. kere dayak yediğinde terk edecekti o evi o zaman çok üzülmüştüm. Ama 2. yediğinde sinirlendim artık çünkü o dayağa rağmen yanında olmak onun seçimi. Baız kişilerinde bu yüzden iyi olmuş dediğini anlayabiliyorum.

Hemen hemen herkese fake damgası yapıştırıyorsunuz özellikle bu sevgili konularına, anlayamıyorum sizi. İnsanların dertleri eşleri, kayınvalideleri, görümceleri olmuyor sadece. Hayat bunlardan ibaret değil. Artık insanlar buraya yazmaya çekiniyor.

Ben fake olduğunu düşünmüyorum, verdiği tepkiler normal. Zaten psikolojik olarak çökmüş durumda. Buna benzer şeyleri bende yaşadım. Hemen hemen aynı şeyleri hissettim. Şimdi kendime kızıyorum. Hatta konu sahibini de o yüzden kızdım. Sana üzülmüyorum diye, ben kendime bile üzülmüyorum yaşadıklarım için, neden güçlü olmadın, senin onurun, gururun yokmuydu akılsız kadın diyorum kendime.

Konu sahibi onunla ilk birlikteliğini yaşamış, bu yüzden kendini ona bağlı, bağımlı hissediyor. Ayrıca sevgilisi onu tehdit ediyormuş ailene anlatırım diye. İnsanlara kolay geliyor ama bir aile bir baba için " senin kızın benimle yattı" kelimesi ne kadar ağır olabilir farkında mısınız? Belki bunları yaşatmak istemiyor. Belki annesi veya babası hasta, belki sağlık sorunları var. Belki başka şeyler var.
Ben öğretim görevlisi olup, eşinden şiddet gören ama aile ve çevre baskısından korkup boşanmayan insan tanıyorum. Bazı insanlar ne kadar eğitim görse de görsün yeterince güçlü hissetmiyor kendini. Burada kıza yol göstermek yerine dalga geçmek neden?

İnsallah..Ama ozguvenini ve iradesini gelistirip kendine deger vermeyi ogrenmedigi surece benzer seyleri devamlı yasar..

Bu anlamda terapi alması sart.

Yeni ceza sistemi çok iyi bu anlamda Mune acımadan banlıyor valla ben de yedim geçen banı ama çok memnunum bu sistemden.
En azından linç girişimleri duracak diye düşünüyorum artık demek ki birinin kontrol altında tutmasına ihtiyacı var bazı insanların.

İnsallah..Ama ozguvenini ve iradesini gelistirip kendine deger vermeyi ogrenmedigi surece benzer seyleri devamlı yasar..

Bu anlamda terapi alması sart.

ben de aynını tavsiye ettim bakalım ne diyecek :)

Nasıl çirkin bir üslup bu ya. Sizin yazdıklarınız normal mi? Hayır bazıları da şu yazdıklarınızdan haz duyar gibi dalga geçmiş pes. Ne hakla insanlara hakaret ediyorsunuz.

açıkçası 30 sayfayı okurken kimler hakediyor demiş, kimler erkekler boşuna dövmuyor bir bildigi var demiş ve kimler bir tane de ben yapıştırsam diye temennilerini sunmuş bakmadım,
konu fake veya gerçek hic farketmez, yorumları okurken farkettigim şiddete karşı çıkma biçimimizdeki tutarsızlıkla ilgili idi eleştirim.
o yuzden senin yazdıgına istinaden soyledim dersem yalan olur.

fakat her kosulda bir kadın/bir insan maruz kaldıgı siddete karsı mazosist olmadıgı halde bu durumu sonlandıramıyor ve kabullenmiş gibi davranıyorsa bu "ögrenilmiş çaresizlik" olmuyor mu?
psikoloji okuyan arkadaslar benden cok daha iyi anlatacaklardır, hatta konu sahibi ve senin verdigin komsu ornegindeki gibi "kaçınabilecekleri" bir durum oldugu halde neden bunu yapamadıklarını daha iyi analiz ederler.
belki de "yaklasmalarını" gerektirecek bir durum olmadıgı halde kendi düşünceleri dogrultusunda "kaçındıkları daha baskın kavramlar" nedeniyle bir mecburiyet hissediyorlar...

saglıklı bir ruh haline sahip kadının zaten bunu kabul etmemesi, aynı çatı altında kalmaya devam etmemesi beklenir.
fakat verdigin orneklerdeki insanlar bunu yapabiliyor mu? hayır.
oyleyse neden bizim gibi davranmıyor diye onların yasadıkları eziyeti mesrulastırırcasına kendilerini suclu ilan ediyoruz? asıl suclu olan, bizi öfkelendiren o ezen kisi degil miydi? aynı dili kullanınca onlardan ne farkımız kalıyor?
çaresizlik veya ne yapacagını bilememeye karsılık olarak uygulanacak yaptırım dayak mıdır?

ustelik konuyu, ister istemez haksızlık karsısında hissettigimiz ofkeden dolayı kızmaktan cıkarıp cumlelerimizle darp uygulama gerekliligine getirirsek -her ne kadar aksini iddia etsek de- şiddeti de normallestirmiş oluyoruz.
itirazım bu noktada ikiye katlanıyor; çünkü hangi gerekceyle olursa olsun burada yazılan "bir tane de ben vurayım/ seni iyice dövmek lazım" ya da " hakediyorsun / senin gibi akılsıza mustehak" vb cumlelerin aslında uzuntuden ileri geldigini farketsem de ne işe yarayacagını düşünüyorum ne de kadına şiddete hayır derken, bunu savunurken, ogretirken kurulan cumlelenin dogru oldugunu.

çocuga acıma kısmını gayet kendi uzerime de alabilirim cunku her ne kadar bundan uzak oldugumuzu iddia etsek de hayatın her alanında siddetle o kadar iç içe yaşıyoruz ki ister istemez söylem olarak dahi tepkilerimizi verme biçimimizin bir parcası haline getiriyoruz ya da birilerini caydırmak icin ikna edecek argumanlar sunarken korkutmayı secmekle kalmıyor, bunu yine siddet temelinde yapıyoruz.
fakat bu davranıs, dogrulugunu savunabilecegim birsey degil; hele sinirlenince agızdan cıkan küfürler gibi ezberledigimiz siddet icerikli cumleleri yazıya dökmek hic degil.

biliyorum ki; öfkemi dogru yere yonlendirmez, kisilerin hatalarını ayırmaksızın sucu paylastırırcasına hedef seçersem hem duygularımın kaynagı olan orantısızlıgın ve haksızlıgın bir parçası olmuş, hem de eşin bireysel hatalarını sürekli kv.ye yukleyen insanların yaptıgı gibi yasanılan sorunları çözümsüzlüge itmiş olurum.

Hala ders diyosun kusura bakma ama kendini kurtardigiba baksana sen bole adama ders versen akillanirmi sence adam olsa yasadiklarinizi kullanarak bole davranamaz sana

Türkiye'de 38-40 tane falan havaalanı var. Nasıl her yerde havaalanı var? Güvenlikten geçirmiş eşyalarını tekrarmı geçirsin. Neden yanında taşısın? Bende direk eşyalarımı veriyorum check-in yaptırıyorum sonra bekliyorum. Kız sabiha gökçen demiyor zaten van diyor kaç kere gittiniz van havalanına? her havalanı sabiha gökçenmi? belki ilk seferinde söylemek istemedi nerede oturduğunu. İlk mesajında aktarmalı gidiyorum demiş. Doğru zaten uçaktan inip otobüse binince aktarma oluyor zaten direk uçak yok demek istemiş işte. yok 23 saat dedin yok 20 dedin. Van ile ankara arası 18 saatmiş kışın daha çok uzayabilir dedi özellikle sorum arkadaşım var orada askerlik yapmıştı. Eee oradanda kırşehire geçmek derken 23 saat sürebilir. Biz ona evi terk et dedik oda şu an edemem biletimi aldım etsem bile 23 saat yol gidicem demişti. tek tezatlık ilk konuda ist demesi başkada yok oda belki söylemek istemedi.

Duzgun oku ben sana demedim sevgiline dedim buraya bu konu yu yazarken her turlu yorumu alcagini biliyodun simdi sizlanma o sana hakaret edenlere gore benim li hakaret bile sayilmaz dayak yiyen bi insan icin

Ya güzelim sen bence psikolojik destek al. Burada söylenen ACIMASIZCA yorumlara takılma.
Şiddet nedir çok iyi biliyorum ablamdan. Defalarca dayak yemiş saklamış benim akılsız ablam.
Babam üzülür annem hasta falan diye. dayak yiyen kadınların çoğu utanıyor ve bunu saklıyormuş. En yakınlarına bile anlatmıyormuş. Ama sakladıkça daha çok şiddete maruz kalıyorlar. Eğer seni ailene söylemekle tehdit ederse sen ondan önce davranıp annene anlat. Belki üzülür kızar ama durumu kabullenir.

konu sahibi sevgilisinden gerçekten ayrılmak istiyor mu acaba?
bence daha çokca istediği adamın pişman olması,kendisine yalvarması affet diye ve sonra da ilişkiye devam etmek.
yanlışssam düzeltebilirsin u3838 .
gerçek niyetin ayrılmaksa ona göre adımlar atacaksın.
yok değil se sendeki bu gitgeller o psikopat adama dah çok cesaret verecek.
bir de anlamadığım bu adamın ailesi ile nasıl samimi oldun bu kadar sık görüşüyorsun.
sen kendin ailenle yaşamıyormusun?

Ailene söylemekle tehdit ediyorsa darp raporu aldığını söyleyip (ki alman iyi olur) sen de onu tehdit edeceksin. Pusup sinmek yok.

Adam ol.malliknyapma o rezil sensin terbiyesiz.git kocanla ilgilen artik sabredemiyorum.kimse yorum yapmaya mecbur degil.sen de degilsin.sinirin bozulduysa okuma zorlamı yorum yap dedim.
alıntıdaki lafa kızmışsınızz ama yanlış kişiye yazılmış gibi olmuş. eflatuna dediniz onu ama alıntıdan farklı göründü.

Ayrılmak için mezara girmeyi mi bekliyorsun, kendine olan saygını kendin ayaklar altına aldırıyorsun, yazık günah değil mi gençliğine

Adam ol.malliknyapma o rezil sensin terbiyesiz.git kocanla ilgilen artik sabredemiyorum.kimse yorum yapmaya mecbur degil.sen de degilsin.sinirin bozulduysa okuma zorlamı yorum yap dedim.
Bu atarlarınızı yorum yapanlara değil de seni dövene yapsaydın ya...
Özellikle adam ol, mallık yapma kısmını sevgiline söylemen gerekirdi.
Buradakilere değil.

alıntıdaki lafa kızmışsınızz ama yanlış kişiye yazılmış gibi olmuş. eflatuna dediniz onu ama alıntıdan farklı göründü.
Kime yazdığı önemli değil bu yorumda hakaret var ben kibledim konu sahibini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…