Bilemiyorum kime söylediğini ama ben de aynı şeyi söylediğim için kendi payıma düşen açıkmayı yapayım istedim :)
Hayatım, bütün bu his karmaşalarını zaten anlayabiliriz..Hepimiz yaşadık..Fakat burada durum bu değil..O yüzden o kısma hiç girmedim bile.
Kendine neyi reva gördüğüne bir bakar mısın? Bekaret yüzünden hem de?
Dayak yedikten sonra adam için endişelenmiş, "ara verelim" dediğinde üzüntüden titremiş..
Normal mi bunlar?
Sen evliydin..İmzayı atmak kadar kolay olmuyor boşanma süreci..Neticede sildin attın mantığını kullanarak.,
Ama bu arkadaş evli falan değil..Yaşasın acısını dibine kadar, duygularıyla hareket te etsin zarar gelmez..Ama mantık devreden tamamen çıktı mı tablo bu oluyor işte.
ilk şiddet anında ne yapacağını bilememiş olabilir ama bu iki oldu işte dönmemesi onun hayrına olurdu bence de zaten şuanda da nasıl geri çeksek diye düşünüyoruz burada değil miumarım bizi dinler
Ya bazılarınızın yorumumu gerekten çok kötü ve itici, kafasına vurmuş herhalde, geçen gene dayak yiyordum. Bu nedir dalga geçer gibi?
Bende ilk yorumda senin için üzülmüyorum dedim ama neden dedim 1. kere dayak yediğinde terk edecekti o evi o zaman çok üzülmüştüm. Ama 2. yediğinde sinirlendim artık çünkü o dayağa rağmen yanında olmak onun seçimi. Baız kişilerinde bu yüzden iyi olmuş dediğini anlayabiliyorum.
Hemen hemen herkese fake damgası yapıştırıyorsunuz özellikle bu sevgili konularına, anlayamıyorum sizi. İnsanların dertleri eşleri, kayınvalideleri, görümceleri olmuyor sadece. Hayat bunlardan ibaret değil. Artık insanlar buraya yazmaya çekiniyor.
Ben fake olduğunu düşünmüyorum, verdiği tepkiler normal. Zaten psikolojik olarak çökmüş durumda. Buna benzer şeyleri bende yaşadım. Hemen hemen aynı şeyleri hissettim. Şimdi kendime kızıyorum. Hatta konu sahibini de o yüzden kızdım. Sana üzülmüyorum diye, ben kendime bile üzülmüyorum yaşadıklarım için, neden güçlü olmadın, senin onurun, gururun yokmuydu akılsız kadın diyorum kendime.
Konu sahibi onunla ilk birlikteliğini yaşamış, bu yüzden kendini ona bağlı, bağımlı hissediyor. Ayrıca sevgilisi onu tehdit ediyormuş ailene anlatırım diye. İnsanlara kolay geliyor ama bir aile bir baba için " senin kızın benimle yattı" kelimesi ne kadar ağır olabilir farkında mısınız? Belki bunları yaşatmak istemiyor. Belki annesi veya babası hasta, belki sağlık sorunları var. Belki başka şeyler var. Ben öğretim görevlisi olup, eşinden şiddet gören ama aile ve çevre baskısından korkup boşanmayan insan tanıyorum. Bazı insanlar ne kadar eğitim görse de görsün yeterince güçlü hissetmiyor kendini. Burada kıza yol göstermek yerine dalga geçmek neden?
İnsallah..Ama ozguvenini ve iradesini gelistirip kendine deger vermeyi ogrenmedigi surece benzer seyleri devamlı yasar..
Bu anlamda terapi alması sart.
Yeni ceza sistemi çok iyi bu anlamda Mune acımadan banlıyor valla ben de yedim geçen banı ama çok memnunum bu sistemden.
En azından linç girişimleri duracak diye düşünüyorum artık demek ki birinin kontrol altında tutmasına ihtiyacı var bazı insanların.
Bende uyarı aldım bugün :) ama hakkettim konu dışı yorum yazdım ve bunu bildiğim halde yazdım. Bence de en temizi bu, @Mune 'nin elleri dert görmesin, çünkü bazı insanlar burada bunu huy edinmiş. Amaç ne bilmiyorum, dışarda kimseye laf edemiyorlar, sinirlerini buradan mı çıkarıyorlar, egolarınımı tatmin ediyorlar bilmiyorum. Zaten ruh hali bozuk bir insan, bu çok belli, burada ki yorumlar yüzünden daha çok bozulmazsa iyidir.
Ya sen ne gerizekalı rezil bi insansın ya okurken sinir krizine girdim bu kadar gurursuz olamaz bi insan. Senin gbi dayak yiyip yiyip aşıgım diye peşinden koşan grursuz kadından tabikide çocuk daralırda bunalırda istemezde. Kocam bana bi tane bırak vurmayı itse bile polis çağarıp şikayetçi olur bütün abilerimi toplarım sen ezik ezik yapışmışsın çocuga bide burdaki okuyanları gıcık ediyosun defol salak
athenenoctua, "eğer sen bunları kendine layık görüyorsan başına gelenleri hakediyorsun demektir" diyenlerden biri de benim.
Hiç bir şey, hiç bir koşulda dayağı ya da şiddeti haklı ya da gerekli kılamaz ve masumlaştıramaz. Lakin dayak yediği halde, üstelik bir defa da değil, birden fazla dayak yediği halde hala "ara verelim dediğinde her tarafım titredi" diyen , dayak yedikten sonra sevgilisinin başına bişey gelip gelmediği konusunda endişelenen ve hatta şu an dayak yediği için değil de bildiğin aşk acısı çeken biri, yaşadıklarını kendine reva görüyor ve bu yaşadıklarını tercih ediyor demektir. Ben bu ruh haline, bu psikolojiye kızıyorum ve bir kadın olarak kabullenemiyorum..Çünkü yarın öbür gün başkasından da dayak yiyebilir.
Ve bu anlamda ben hala kendisinin edip kendisinin bulduğunu düşünüyorum.
Bir kadın kendine bu muameleyi layık göremez. Benim aklım bunu almaz.
Apartmanımıza bir çift taşındı. Adam gün aşırı kadını dövüyor ama öyle böyle bir dövmek değil. Kaç kere polis geldi, artık onlar da bıktı..Kadının dediği şu; "eşler arasında olur böyle şeyler, bizim bir sorunumuz yok, halimden memnunum"
Ne diyeceksin ya da ne yapacaksın bu kadın için?
Kaldı ki o kadıncağız hissediyorum ki çok zor şartlarda, yüksek ihtimal adam onu farklı yerlerde çalıştırıyor..Yani belki kurtulmak istese de kurtalamaz canından olacağı düşüncesiyle..
Peki konu sahibesinin derdi ne? Evli değil bişey değil..Yürü git işine deyip tekmeyi bastı mı o iş orada biter.
Dayak yemiş, psikolojik şiddet görmüş, dönmüş yine..Peki kimin tercihi şimdi bu?
Bekaret konusu işin içine girdi mi daha çok deliriyorum..Ne münasebet yahu? Ne münasebet cinsel ilişki yaşadı diye o ayıya mecbur hissetmek? İşte bu da bir tercih.
Biz de genç olduk. Bunun gençlikle alakası yok, bu bir zaaf, özgüven eksikliği..
İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. İnsanın kendisine yaptığını "eğer müsade etmezse" kimse ona yapamaz.
Çocuklarınıza acıyorum kısmına ise hiç girmeyeceğim..
Herkes gurursuz dedi alınmadın bu lafa mı takıldın?Umarim akillanir sanmiyorum yazmisin sana mi dustu akillanacagim bu bi hakarettir illa kufur ucerigi mi sart hakaret icin
Artık her yerde havaalanı var ve ne aktarması ki? Bi de havalanının otobüsleri var bilet gerekmiyor. Bi de sebatiyenin aşşağıda belirttiği ayrıntı var... Bana hiç inandırıcı gelmedi..
Evet o da var. Bi de eşyaları emanete vermişler neden? Kendinizle gezdirince sorun mu oluyormuş ki? Bi de öyle havaalanının içine girip de hemen gidip arabaya binmek nasıl oluyor? Bu araba nerde? Sabiha Gökçen ve Atatürk havaalanını herkes bilir. Kapıya araba koyamazsın. Otoparka park edersin. Biz bi kere 2 saat arabayı aramıştık...
alıntıdaki lafa kızmışsınızz ama yanlış kişiye yazılmış gibi olmuş. eflatuna dediniz onu ama alıntıdan farklı göründü.Adam ol.malliknyapma o rezil sensin terbiyesiz.git kocanla ilgilen artik sabredemiyorum.kimse yorum yapmaya mecbur degil.sen de degilsin.sinirin bozulduysa okuma zorlamı yorum yap dedim.
Ayrılmak için mezara girmeyi mi bekliyorsun, kendine olan saygını kendin ayaklar altına aldırıyorsun, yazık günah değil mi gençliğine1 hafta oonce anlatmistim derdimi sizlere.sevgilimi ziyarete gitmistim beni dovmustu.ondan sonra ki 3 gunumde dogru duzgun yuzune bakmadim onun arkadasinin esine anlatmistim durumu destek oldu bana kafami dagitmam icin dışarı ciktik falan.c tesi gunu zaten donecektim cuma gunu de bahsettigim arkadasinin esi yemeğe davet etti ordaydik hep beraber.eve dondugumuzd3 surekli soylendi senin evin yok mu niye gec geldik 2 3 gundur cok gezdin niye bana haber vermedin gidrrken diye. Gittigimz evde arkadasi saz falanncaldi. Tabiki erkrk arkadssim muzigi sevmedigi icin diger odaya gidip tv izledi.eve gelince bana yanima gelmedin orda muzik dinledin falan dedi.Sonra tartismaya basladik ben kalkip giderken kolumu sıkıp kaneye atti ben sinirden aglamaya basladim yeter diye bagirinca herkese rezil mi edeceksin diye kalkti tekme tokat dovdu banyoya attim kendimi eelimi yuzumu yikadim diger odaya girmis kapinin arkasina oturmus korktum kendine bisey yapacak diye kapiyi zorladim kapiya vurdum cikti beni odaya götürüp yine dovdu yuzum morardi karnima attigi tekmeden nefes alamadim yere dustum gitti yatti uyudu.sabah oldugunda gozlerim sismis berbat bi haldeydim.havaalanina gittik.bana aldigi yuzugu hediyelerini biraktim zorla vermeye calisti bitti dedim istemiyorum.gizlice valizime atmis.ucak rotar yaptigi icin 2 saat gecikmeli kalkti.o arada emanete verdik esyalri.arabada oturalim dedi arabaya gittik konustuk falan derken.bana bakti bi sure ara verelim ben cok sıkıldım ssen beni bogdun bunaldim ben ozgur olmak istiyorum artik mutlu degilim dedi ben sok oldum gozlerim doldu elim ayagim titremeye basladi kapiyi actim gitme diye kolumdan tuttu birak dedim bitti dedim kapat kapiyi konusalim oyle demek istemedim dedi zorla ciktim havaalanina gidip esyalarimi aldim siraya girdim o arada arkamdan geldi ben askimiz bitmesin diye bi sure gorusmeyelim dedim ayrilalim demedim ki ozleyelim birbirimizi sevgimizi tukettik ben cok tükendim bunaldim senden once boyle degildim s3nden sonra bunaldim boyle ciddi iliskim olmadi dedi bende ayni sey ara verelim bitirelim demenin kibaridir dedim.sarildi seni seviyorum dedi.ucaga bindiğimde mesaj atmis bindinmi seni seviyorum affet beni ozur dilerim hersey iicin seni simdiden ozledim demis.ankaraya geldim havaalanina geldigimde servise bindgimde aradi eve gidrrken dusundum seni cok üzmüşüm vurmamaliydim sana dedi.kapattik telefonu .otogara geldim zar zor bilet buldum 12 de evde oldum ve beni hic aramadi o gece eve gittin mi sag salim diye.sabahinda mesaj atmis gunaydin askim diye pazar aksami aradi cevap vermdim dun aradi 1 kez cevap vermedim.baska da aramadi.simdi asil mesele ona cok buyuk ders vermek istiyorum vurdugu yerler hala aciyor.kendime gelemiyorum hem onu unutmak hemde ona buyuk bi ders vermek istiyorum.ne yapmaliyim?ailesi ariyor konusmayayim demi ailesi ile de ve ona ayrilik mesaji mi atmaliyim nasil cani yanacak zaman gectikce aklim basima geliyor diyorum salakmisim ben kendimi bi iliski yasadim diye ona mahkum gordum ve oda bunu bildigi icin beni cok guzel kullandi.
Bu atarlarınızı yorum yapanlara değil de seni dövene yapsaydın ya...Adam ol.malliknyapma o rezil sensin terbiyesiz.git kocanla ilgilen artik sabredemiyorum.kimse yorum yapmaya mecbur degil.sen de degilsin.sinirin bozulduysa okuma zorlamı yorum yap dedim.
Kime yazdığı önemli değil bu yorumda hakaret var ben kibledim konu sahibini.alıntıdaki lafa kızmışsınızz ama yanlış kişiye yazılmış gibi olmuş. eflatuna dediniz onu ama alıntıdan farklı göründü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?