Yine tık yok ya!!!

Adaçayının da düzenleyici etkisi olduğu söyleniyor. Benimde düzensizleşir zaman zaman.

Aynı dertten bende de var Glikofen kullanıyorum hem kilo aldırmıyor hemde iyi geliyor
Çok iyi bir dr ye git hangi şehirdesin?

doğum kontrol hapları kanser yapmaz
düzenli kullanımda over ca riskini azaltır hatta
kısırlık filan da yapmaz
sadece ailesinde kanser olanların ve ailesinde emboli öyküsü olanların dikkatli olması lazım

ayrıca pcosun tedavisi yok maalesef
çocuk istenmiyorsa oral kontraseptifler verilir
isteniyorsa ona uygun tedavi uygulanır.
ayrıca burdan birinin dediği Glikofen de antidiyabetiktir.
anca insülin direnci varsa işe yarayabilir.
hipoglisemiye filan girip bayılır kalırsın sonra.
kafamıza göre ilaç önermeyelim

bende de her iki overde multipl kistler vardı ama umrumdışı kendileri.

Son düzenleme:
Neyse kızlar bugün adet oldum. Dualar ne çabuk tuttu bilemiyorum. Ama fazla sevinemem 60 gün sonra olunan adet pek de sağlıklı sayılmıyor sanırsam

bende de pcos var 2 yıldır adet olamıyorm ilaçsız

13 yaşımdan buyana hep düzensizdi zayıfkende 6 ayda 8 ayda oluyordu kilo aldım aşırı değil ama fazlam var dhaada kötü oldu bekarken doğumkontorl haplarıyla adet oluyordum evlendim söktürücülerle oluyorm ve enkötüsü bebeğim olmuyor
malesef geçmeyen bir rahatsızlık senn durumun yine iiyi sayılır bana göre 2 aydan falan bahsetmişsin 2 ay adet olmamak nedirki 7 8 aya göre şükret haline binlerce poc hastası var ilaçlardan kanser olanıda duymadım fazla büüytme bence illet bir hastalık evet ama bununla yaşamayı öğrenmelisin stres yaptıkça beter olur iyice geçmiş olsun

Bende ayni durumdaim arkadasim
Hayit denemenin tavsiye etmem çünkü prolaktin yani sut hormonunu yukseltiyorki o da regl olmani engeller bence iyi bi kadin dogumcuya git ve evlenmedn tedavini ol bebek dusunmeye basladignda cok zor oluyor simdi bekarken olsada olur olmasada dersinde arkadaslarn bebisleri olunca senin elin bos kalir ayni benim gibi

Neyse allah hepimize kolaylik versin.

Benim kuzenim sağlıkçı bir erkek,bir gün yanında çantamı boşaltıyordum pat bitmiş doğum kontrol hapının kapsülü düştü.Sen napıyorsın bunu dedi neresini anlatsam bilemedim,neyse ki sağlıkçı anladı

Bu ara tebrik ederim senin regl gelmiş.Darısı başımıza

Ben de adet süremin uzamasından dolayı gittim polikistik over dedi. Doğum kontrol hapı yazdı hiç de almadım. Bi karışım var onu kullanıyorum normal 28 günlük döngüye göre bugün olmam gerekiyordu ve hafiften başladı. Geçen aylarda 34-35 güne çıkıyordu arası...

Kayseri canım. Ama ömrüm boyu ilaçla yaşamak istemiyorum ki.

canım tam da yerindeymişsin. ben aksaraydan ordaki bi endokrin uzmanına geldim pcos için. ben de yıllarca hatta 14-15 yaşımdan beri kadın doğum uzmanlarına gidip yıllarca doğum kontrol ilacı kullandım bıraktığım anda herşey eski haline dönüyordu tüylenme de cabası. ama bu doktor gerçekten hayatımı değiştirdi diyebilirim. bana matofin xr 500 diye bi ilaç verdi doğum kontrol hapı falan değil şeker ilacı. ilk başlarda ne alaka dedim ama araştırdıkça pcos da çok etkili olduğunu gördüm.. ben bebek istediğim için gitmiştim ve çok şükür bu ilacı kullanmaya başladıktan 1 ay sonra hamile kaldım. tabi ki doktora mutlaka gitmek gerekiyor herkeste aynı etkiyi yapacak diye birşey yok doktor zaten aklına gelip gelemeyecek o kadar çok test yapıyor ki vücudundaki herşeye baktıktan sonra tedaviye başlıyor. umarım bunun kesin bi çözümü bulunur gerçekten zor..

Son düzenleme:
:26: Canim senin icin ne derece teselli olur bilemem ama inan o kadar cok bayan var ki seninle bu durumu paylasan.. Normal degil'sin' belki ama yalnizda degilsin bunu unutma.. Tedavi ile ilgili yardimci olamiycam ben malesef bilgim dahilinde degil.. Ama umitsizligine biraz olsun işik tutmak icin yazmak istedim.. İhmal etme ne kadar yorucu yipratici olursa olsun tedavi yontemlerini arastir doktorlari arastir.. İlerde insaAllah anne olmak istedigin zaman bu durum belki seni zorlayabilir.. Ama yilma.. Hersey gonlunce olsun.. 'normal' de goreceli bir kavram canim hangimiz gercekten normaliz ki uzulme sinirlenme

merhaba canım öncelikle çokkkkkkk geçmiş olsun diyorum

Polikistikover hastalığından bende de mevcut ve bendeki ileri derece 17 yaşından beri çekiyorum. 11 yıldır uğraşıyrum. Aşırı tüylenmem ( tüm vücut olmak üzere yüzde dahik epilasyon yaptırıyorum 1 yıldır )sırtda ve yüzde sivilcelenmem ayrıca saç dökülmelerim çok fazla bu hastalığın malesef çaresi yok kadın doğum doktoruma sormuştum bunun başka çözümü yokmudur diye o da malesef yok dedi

hastalığın düşmanı tabikide kilo alımı sana şunu belirteyim canım ben 49 kiloydum. bu hastalığa yakalandığımda sonra gizli şekerim çıktı Allaha şükür bir şekilde şekerimi düzenledim ancak halen bu hastalık yapışıp kalmış vaziyette uzun yıllardır kullandığım doğum kontrol ilaçlrından dolayı midem artık kabullenmiyor bende senin gibi ilaçsız adet göremem. kullanmadığım bitki kürüde kalmadı hiçbiri çare olmadı hayatımın baharında 17 yaşında ilk doktor muayenesindeyken doktor yüzüme sen ilerde evlendiğinde kendiliğinden çocuk sahibi olamazsın demişdi ve nitekimde 6 yıllık evliyim 1 pozitif aşılama 1 pozitif tüp bebek ile 2 kere hamile kaldım ama meleklerimi kaybettim %lerle pco hastalığına rahim ağzı yetmezliğine ve enfeksiyona bağlı olduğunu söylediler şuan yeniden aşılama yaptırdım 14 aralıkda kanda hamilelik testi yaptırıcam ve sonucu öğrenecğiz

Ben bu hastalığın sıkıntısını çok çektim ve halende çekiyorum ancak RABBİM büyük dert vermesin boynumuz kıldan ince içinde ben olmak üzere herkese şifa nasip etsin mevlam

:) Ya oldu da sevinemiyorum ki bacım. 2-3 sonra yine deliriyor olacağım... Amaaaannn neyim normalki bu normal olacak yahu...

Amin canım inşallah bebeğin olur
Ben şu an bekarım ama adet düzensizliği bilmem nesi yüzünden ben de sıkıntı çekeceğim ilerde büyük ihtimalle.
Erkek arkadaşım biliyordu geçmişte. Ne bileyim pek hoş olmamıştı. Evlenmeden önce benim çocuğum zor olur demek tuhaf hani...Bİlemiyorum...

Canım bir kere 3-4 ay adet olamıştım. Yine doktora gittim. Bekleme salonunda herkes hamile, yine ben bekar. Ama karnım nasıl şiş adet olamadığımdan şişmiştim çok garip ama... Neyse teyzenin birisi laf attı kızım kaç aylık dedi.
Ben de hiç bozmadım 3 aylık teyze demiştim. Komikti ama, muayeneden sonra wcde ağladım, moralim bozuluyordu.

soğan kürünü dene kesinlikle sonuç veriyor. burda bir komşum seninle aynı durumdaydı adet görmüyordu böyle olduğu için gebede kalamıyordu. soğan suyunu içerek adetleri düzene girdi. şimdi hamile
bende bunu yazacaktım siz yazmışsınız
Bencede araştır ve dene komşuma doktor tavsiye etmiş ve şikayeti tamamiyle bitmiş

bu hastalıkta kilo yapıp kıllandıran senin hormonların.
doğum kontrol hapı bunların düzelmesine yardımcı oluyor progesteron yani kadınlık hormonları veriyor sana.
bence tedavini ol.

ömrü boyunca insülin kullanan
tiroid hapı kullanan insanları düşün.
onların iyileşme ihtimali yok.
ama sen ilaçlar ile sağlıklı şekilde regl olabilir bunu atlatabilirsin.

doğum kontrol haplarının kanser yaptığını nerede okudun?

Ya forumlarda falan görmüştüm canım...
Çok sık kullanınca kısırlığa yol açıyormuş falan filan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…