ya bu yapı meselesi kızlar emınım ıçı rahat etmıyodur yoksa neden yapsınki:))) ben bunları bölümlere ayırıp yapıyorum canım.sana da tavsiyem o. hem cok yorulmazsın bı de esten yardım ıste yada mevsımsel temızlık ıçın kadın tutmalısın.1 senelik evliyim buarada. daha yenıyım ama annemın evındeykende calıstığım halde ben yapardım temızlığı.program yaptım kafamda mayıs ayı bahar temızlığı ayı olsn dıye.
2 hafta onca halılarım makınada yıkanan cınsınden bılerek oyle aldım onları yıkadım bı güzel.
bır sonrakı haftasonu pazar esımden yardım aldım perdelerı tüllerı yıkadım o astı bıttı.
ertesı hafta mutfak dolabı elbıse dolabı dolapların ıçı buzdolabı onları hallettım ısten gelınce.
bu hafta pazartesı rahatsızdım raporluydum ıse gıdemedım ama dururmuyum kendımı bıraz ıyı hıssetım dıpkose dolap arkaları baza altını felan düzenleyıp cam sıldım,süpürdüm sıldım.bıttı bahar temızlığı.
ama mısafır olunca ben de yaparım yanı arkadasım gıbı ama bırden yüklenme kendıne canım.
kolay gelsin bu gidisle yazi sen sadece temizlik yapmakla gecireceksin gibi
bugün bahar temizliğimi yaptım sonunda
geçen hafta sonu yazlık-kışlık kıyafet değişimi,yıkama,ütüleme gibi işlerle uğraştım.
dün halılarımın tamamını yıkamaya verdim.
bugün sabah kızımı babannesne yolladım,temizliğe bir bayan aldım.o camları ,koltukları sildi.dip köşe süpürdü,sildi,toz aldı.balkonları yıkadı.
bu sırada ben mutfak dolaplarımı,portmantomu,banyo dolabımı temizledim.tuvaleti ben yıkadım,banyoyu bayan yıkadı sözdeama beğenmediğim için sonra ben tkrr yıkadım.
perdeleri de ben astım.
yani en az temizlikçi kadar yoruldum,ama içime sindi.sonuç sabah 9 da başladık,öğlen 3.30 gibi ev missss.
hepsini kndim yapsam 1 ayda ancak bitirirdim,hiiiiiç gerilemem.
gittikten sonra arkamdan oflayan bir evsahibi ne misafir olmak nasip olmaz inşaallah
demmekki seviyorlarki geliyorlar..
istemiyorsanız kabul etmeyin..
cam kapıya bencede ne gerek var..bahar temizliği dediğin nedir ki..
her halukarda evler batmaya hazırdır zaten..
misafir duvarda yatmıyor camda yemek yemiyorsa ne bu titizlikşaka bi yana canım madem ard arda geliyorlar hepsini aradan çıkarıp yapmak lazım ama bu kadar misafir bize gelse camdan atar aşağı iner tutardım heralde iyi kafayı yemiyorsun
İyi güzel, ama eğer duvarlarınız duvar kağıdı ile kaplıysa benden size tavsiye kimseye sigara içirtmeyin evinizde, veya farklı bir oda ayarlayın böyle bir imkan varsa.
Çünkü temizlikte bir yere kadar, duvar kağıtlarınız bu kadar hasara çabuk dayanmaz daha çok sizi masrafa sokar.
Öte yandan, titizliğin fazlası kendinize zarar. Elbetteki temizlik önemli, ama kendinizi hırpalayana kadar da temizlik yapmamalısınız.
Gereğinden fazlasi vücudunuza zarar, sonra sağlıklı günlerinizi çok ararsınız.
Eğer çamaşır, ütü, duvar, cam, yer, şu bu derken bir ton işiniz varsa, bir kadın tutun günlük.
Kendinizi o kadar hırpalamaktansa yerinizde olsam öyle yapardım, kapı, cam, duvar silme işlerini ona verirsiniz, aynı zamanda sizde çamaşır vs. halleder.
2 Günde anlamadan işlerinizi bitirirsiniz, hemde kendinize o kadar eziyet etmemiş olursunuz.
Nacizane fikrim...
Bende sigara kullanan biriyim, fakat evin içinde sigara içirtmeyi düşünmüyorum.
Nişanlımın ailesinde bütün kuzenleri sigara kullanıyor ama hiç birinin evinde sigara içilmiyor mesela.
Zaten hepsi çocuklu oldukları için, özellikle çocuk sebebiyle sigara kullanılmıyor ev içinde.
Bence de mantıklı, niye milletin keyfi olacak diye ben perdelerimin duvarlarımın hatta tavanlarımın bile mahvolmasına göz yumayım ki?
Aynı zamanda kendim de kullandığım halde, bunu asla düşünmüyorum, balkonlu evim olursa balkonda içerler, ekstra bir odam olursa da sadece o oda da içilir mecburen.
Sizde böyle bir uygulamaya geçerseniz zamanla insanlar alışıyor bu görüşe...
Şimdiden size kolay gelsin..
ah şu temizlikçi olayına bi ben alışşam daha önce gelenler annem yaşında diye ben çay yapıyodum onlara otur abla sen diyodum kıyamıyodum ne bileyim işte eşim çok gülüyo bana sonra annem sağolsun genç birini buldu hatta bende de bi kaç yaş küçük ama onada kıyamadım benim yaşımda şimdi morali bozulacak dedim bana hizmet eder gibi olucak onunlada bütün gün oturduk öyle boş boş bilgisayarı verdim kıza otur sen güzelim dedim :))) yani anlıycağın ben bu temizlikçi alma işini beceremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?