Yıprattım ,yıpratıldım

Sanırım Kayserilisin bağ vs olayları olunca..Çok yakın bir arkadaşım eşiyle boşanmanın eşiğine geldi tamamen sizinle aynı sebepten
defalarca konuştum falan ama iki tarafta kendinden taviz vermiyor.Eşin ailesiyle olmaktan çok mutlu ise bu görüşme olayını her hafta değil de
belli zamanlarda yapın.Yani hem evliliğinize ve kendinize hem de ailelere zaman ayırın ikinizin de isteği olsun.Tamamen gitmemek
eşinizi üzer bencilce olur,devamlı gitmek de evliliği ve sizi yıpratır özeliniz kalmaz.

evet Kayseriliyım :) biz zaten aralıklı haftada 2-3 kez gidiyoruz eşim ve ailesi bunun fazlasını istiyor... :(

evet Kayseriliyım :) biz zaten aralıklı haftada 2-3 kez gidiyoruz eşim ve ailesi bunun fazlasını istiyor... :(

tatlım merhabalar
sizin ilk önce Evlilik terapistine gitmeniz gerekli bence.
psikolağa gitmişiniz adam sende hata varmış gibi doktoru beğenmemiş ilaç kullanmanı tavsiye ediyor sorunu tek taraflı düşünmemeli onun da terapiste gitmesi gerektiğininin bilincine varmalı ilk önce.

Ha birde bebek düşünmeyi aklından çıkar bence evliliğini oturtmadan bebek düşünme akıllı ol.

Son düzenleme:
eşim reddetmıyor psikologa gitmeyi fakat zamanında annesi ilaç kullanmış o dönem düzelmiş eşimdede önyargı var ilaçla gececek gibi. evlılık danışmanına gitmemiz gerektiğini söylesemde konuşacaksın dinliyecek arkadaşınada konusursun ne değişecek diyor !!

Bu insanları anlamak gerçekten zor,bizde de 2 sene önce yaklaşık ben bağa göçmüştüm
sırf yavrum için;doğal ortam serin vs diyerek.Onlar hiç istemedi :)Bir kavga gürültü eltiler kaynana filan hepsiyle
ilişkiyi kestim bağa adım atmıyorum.Şimdi ölüyor bağa gidelim diye :37:

ben 1 yıl göçeyim elini ver kolunu alamazsın misali kurtulamam içinden çok tuhaf bi aile yapıları var. bağa göçtüklerindede sadece orayla kalmıyorlar erciyese çadır kuruyorlar ben bağa yatmaya gitmiyorum birde çadırda aynı odada yatıcam böyle fikirsizler

Bu insanları anlamak gerçekten zor,bizde de 2 sene önce yaklaşık ben bağa göçmüştüm
sırf yavrum için;doğal ortam serin vs diyerek.Onlar hiç istemedi :)Bir kavga gürültü eltiler kaynana filan hepsiyle
ilişkiyi kestim bağa adım atmıyorum.Şimdi ölüyor bağa gidelim diye :37:

oh ediyosun en azından yaptılar şer sana hayır dönmüş :D:D :1::1::1:

eşim reddetmıyor psikologa gitmeyi fakat zamanında annesi ilaç kullanmış o dönem düzelmiş eşimdede önyargı var ilaçla gececek gibi. evlılık danışmanına gitmemiz gerektiğini söylesemde konuşacaksın dinliyecek arkadaşınada konusursun ne değişecek diyor !!

ikna etsen bi şekilde canım faydası olucağını görüceksiniz.eşinde hatalarını görüp sevgisine sahip çıkıcak ve çok çok mutlu olucak.

İlaçla tedavi yöntemini seçme lütfen canım.Bu iş diğer bütün konular gibi
ters giderek zıtlaşarak olmuyor.Erkeklerde ters tepiyor bu tarz şeyler.Karşı
tarafı daha çok haklı görüyor.Tatlı dille biraz da duygu sömürüsü yaparak
düşüncelerini anlatsan,onun ailesine ve ailesine olan düşkünlüğüne saygı
duyduğunu ama biraz da birbirinize vakit ayırmak istediğini söylesen nebiliim
ikna olmaz mı ki?

ikna etsen bi şekilde canım faydası olucağını görüceksiniz.eşinde hatalarını görüp sevgisine sahip çıkıcak ve çok çok mutlu olucak.

bu aksam konusacağız dün görümcemlerdeydik dönerken yine tartıştık 3 gündür iyiydik halbuki :( bu aksam eve gitmeden bi yerde konusuruz sanırım denerim ama bu kadar yıpranmışlıkla sevgiyi toparlayabilirmiyiz bilmiyorum :18:

allahım sana çok şükürki...

eşimin gidecek bi ana evı yok bu iyimi kötümü karar verdım artık...

ya adama memleketıne gidelim diye yalvarıyom yıne gitmiyor...

ne kaa şanslıyım yahu!!!:52::52::52:

arkadaşım bence sizin aranızdakı en buyuk sorun başkaları yüzünden kendı hayatınızı mahvettiğinizin farkına varmamak...

bence eşin bunu idrak etmelı anası babası bacızı halası emısı falan fişmanı yüzünden

aynı yatağa girdiği karısını/kocasını üzmemelı ınsan...

bunun farketmelı....

Son düzenleme:
Merhaba
Ben 1 yıllık evliyim görücü usulü evlendik birbirimizide çok sevdik. Fakat o dönem bekar olan görümcem ve kayınvalidem yüzünden nişanlılıkta çok sorunlar yaşadık. :95: Çok saçma sorunlardı ama benim için her kadın gibi sorun oldu 4 ay kadar nişanlılık ardından evlendik fakat düğün esnasında yaşananlar hem düğünümüzün berbat geçmesine hemde ilk günlerimizi mahvetmeye yetti. Toparlanmak için düğünden 3 gün sonra plansız şekilde balayına çıktık. Balayında eşime birkez daha aşık oldum. Fakat döndüğümüzde her şey aynı bıraktığımız yerden başladı. Eşimin ailesi çok düşüncesiz davranan insanlar yeni evli demezler,(ben çalışıyorum) çalışıyo demezler,uygunmu müsaitmi demezler kendileri ne istiyo yapman için diretirler. Evlendiğimden beri hiçbir özel günüm (bayramlarım,dogum günüm,evlilik yıldönümüm) güzel geçmedi geçirtmediler. Eşimin annesi ve kızkardeşi (olmaz olasıcalar) çok sivri dilliler. Birçok düğün masraflarını bizim üzerimize atacak kadarda kuruşcular saolsunlar. Bariz şekilde kızını ve gelinini ayıran insanlar. İyilikleride yok deil eşimin babasını ve erkek kardeşini çok severim. Bir şey istesem alırlar bağları var oradaki mahsulden sürekli getirirler kayınvalıdem salçamı reçelimi yapar. Kısacası annesi ile anlaşamıyoruz başından beri bende sivri dilliyim haksızlığa ve yapılanlara tahammülsüzüm ve çok fevri davranıyorum. Eşimle paylasıyorum paylaşım kavgaya dönüşüyor ilk 6 ay eşim fevriliğime şaşırmakla birlikte hep alttan aldı iki tarafıda idare etti beni onlara iyi onları bana iyi gösterdi fakat hiçbir zaman benim kırgınlıklarımda haklılıklarımda eşim gidipte ailesine siz bunu yaptınız bunda hatalısınız demedi üzülmemeleri için elinden geleni yaptı. Eşim ailesine çok düşkün kardeşlerinede ne zaman boş kalsak ailesi ile olmak istiyor bağa gitmek istiyor her Pazar gidilirmi her Pazar kavga etmezsem gidiyoruz.(çalıştığım için sadece Pazar tatilim var!) Yüzlerini görmeye tahammülüm yok fakat görmek zorunda kalıyorum. 1 yılımız zehir gibi geçti bu yüzden zaten bekarken yaşadığım ailevi sorunlar sebebiyle ağır bi hayattan cıktım fevriliğim tahammülsüzlüğüm hep bundandı. Şimdi ben daha yumuşak olsamda eşim dolmuş şekilde gık desem 10 cümleyi ard arda kuruyor. Eşim aılesiyle samimi olmamı kardeleriyle içli dışlı olmayı istiyor tüm yaz bağa ailesiyle birlikte taşınmamı istiyor ve bu konuda her şeyde beni suçlayarak baskı kurmaya çalışıyor. Geçen haftalarda psikologa gittik kadın “kısaca anlatırmısınız sorunu” dedi bende “birbirimizin beklentilerine cevap veremiyoruz ve fedakarlık sınılarımız birbirimize yakın değil. Ben çok fevriyim ufacık şeyler büyük sorunlarmış gibi davranıyorum”dedim örnek istedi bende “ben çalışıyorum ve sadece Pazar tatilim var ve her hafta eşim gitmek istiyor bununla yetınmiyor hafta içi 3 gün ard arda gitsek yeter bugün duralım demeyecek kadar bu konuda doyumsuz” dedim. kadın eşime dönüp “eee haklı” dedi kadın ilaç yazdı ilacı almak istemedim bebek düşündüğümüz için şimdi duyuyorum “sorunluysan neden bebek” dediğinizi. Bilmiyorum istiyorum neyse eşim kadın beni haklı buluncamı nedendir doktoru sevmedi bu hafta başka birine gitmek istiyor yıne ilaç tedavisi istiyor benden sanki ilaç içince ben deilde istediği kalıpta birini bulacak gibi davranıyor ona bunu anlattıgımda kişiliğim değişmeyecek sadece sakinlik verecek dediğimde beni kandırıyo gibi olsun gidelim diyor.
Çok yıprandık ve yıpranıyoruz ben eşimi çok seviyorum her şeye ragmen lütfen bana bir akıl verin ne yapayım muhakak buna benzer yaşadıklarınız vardır eşimin sevgisini ve kendi sevgimi kaybetmek istemiyorum:44::50:
:95::95::95:

napılıyo ki bu bağda, sürekl sürekli ne bu canım, işi bayılır insanın
eşinin psikologa gelmesi çok şaşırtıcı, genede burda okuduğumuz konularda rastlanmayan bişey, ama uzlaşılabileceğinede bi işaret bence
sanırım eşin, sende psikolojik bi sorun olduğunu düşünüyo, ya da sana böyle bişey yapıştırmak hoşuna gidecek bilemiyorum, işine gelecek
genelde kadınların bu durum gıcık olduğunu öğretecek örnekler bulmalı, sanki sadece sen anormalmişsin gibi davranıyor sanırım

ya erkekleri anlamakta mümkün değil, napacaksınız her hafta her hafta, bu kadar vazgeçilmez olan ne

bence mümkünde başka şehre taşının, ne bağ derdi kalsın ne bahçe

napılıyo ki bu bağda, sürekl sürekli ne bu canım, işi bayılır insanın
eşinin psikologa gelmesi çok şaşırtıcı, genede burda okuduğumuz konularda rastlanmayan bişey, ama uzlaşılabileceğinede bi işaret bence
sanırım eşin, sende psikolojik bi sorun olduğunu düşünüyo, ya da sana böyle bişey yapıştırmak hoşuna gidecek bilemiyorum, işine gelecek
genelde kadınların bu durum gıcık olduğunu öğretecek örnekler bulmalı, sanki sadece sen anormalmişsin gibi davranıyor sanırım

ya erkekleri anlamakta mümkün değil, napacaksınız her hafta her hafta, bu kadar vazgeçilmez olan ne

bence mümkünde başka şehre taşının, ne bağ derdi kalsın ne bahçe

bağ yüksek bir yerde bahceli ev işte birşeyde yapılmıyo agaç suluyo geziyo damda çay içiyo ama ben gelinim sürekli hizmet ediyorum banada napıyosunkı bi bulaşık yıkıyosun diyor rahat bile oturamıyorum bekar kaynım var görümcemın kocası var giyinemıyorum bıle ıstedıgımı önüne kim getiriyo çayı kahveyı diyincede bozuluyo ...
psikolok içinse evet beni sorunlu görüyo çok sakındı eşim hatalar hep hayatlarında üzeri örtülerek geçiştirilmis ben böyle yappmadım kızdım tepkimi koydum sınırlarımı çektim şaşırdı baskınsın dedi kabullenemedi (bekarken erkeksi sorumluluklarım vardı erkek görevli çok sertleştim ) geçmişten gelen psikolojın bozuk dedi ilk gunden beri bunun üzerine gitti hep halada gidiyo. eşim ılımlıdır yınede gelir ilaç bile kullanırım bende ıyı deılım dıyo zaman zaman bana
başka sehre gitmekse o teklif ettı ben istemedim :59:

İlişiklerdeki sorunlarda kimin haklı kimin haksız olduğunun önemi yoktur. Önemli olan ilişkiyi daha iyi bir hale sokmaktır.

Sizin ilişkinizde anladığım kadarıyla siz eşinizi kontrol etmek istiyorsunuz. Şu an bir çıkmazdasınız. Kayınvalidenizin yanına gitmek istemiyorsunuz ama bunu dile getirmeniz de eşiniz açısında yeterince ikna edici olmuyor. Bu yüzden siz de eşinizin davranışlarını kontrol etmeyte çalışıyorsunuz. Fakat unutmayın ki bu bir kaybetme stratejisidir. Kimse kontrol edilmekten hoşlanmaz ve uzun vadede bu sevgiyi de bitirir...

Sorunu çözmek için şunu öneririm;

-Bağa gitmeninin bunu her hafta yapmanın size nasıl göründüğünü, ne hissettirdiğini anlatın. Glecekte de böyle olmanın sizde dolayısıyla ilişkinizde yaratacağı kayıpları anlatın ve düzeltmek için ne istediğinizi söyleyin. Hislerinizi daha ok ifade edin, kızgınlığı ise geride bırakın. Sorunu çözmek için eşinizle, sevdiğinizle insanla konuştuğunuzu unutmayın. Suçlayıcı, tahrik edici yanıtlara girmeden isteğinizi daha açıkça belirtin..

Herşey rağmen isteğiniz karşılanmazsa ya alternatifleri kabullenin ya da ihtiyacınızın ne kadar önemli olduğunu belirterek mücadeleye devam edin. Bazen isteğinizi almak için karşı trafı sarsmak gerekebilir. Yalnız buna değip değmeyeceğine siz karar verirsiniz...

Canım kitap okuyormusun bilmiyorum.Ama bir çok kişinin evliligini kurtarmış bir kitap sana tavsiye edecegim.Adı:Beş Sevgi dili.Yazarı:Gary Chapman.Eşinle birlikte oku kitabı.Sorunları daha kolay çözeceksinizdir.Bence objektif olmadan kara veren bir psikologa bir daha gitme.pisikolog senin ruhsal durumunla ilgilenmeli.Yorum yapmamalı.

İlişiklerdeki sorunlarda kimin haklı kimin haksız olduğunun önemi yoktur. Önemli olan ilişkiyi daha iyi bir hale sokmaktır.

Sizin ilişkinizde anladığım kadarıyla siz eşinizi kontrol etmek istiyorsunuz. Şu an bir çıkmazdasınız. Kayınvalidenizin yanına gitmek istemiyorsunuz ama bunu dile getirmeniz de eşiniz açısında yeterince ikna edici olmuyor. Bu yüzden siz de eşinizin davranışlarını kontrol etmeyte çalışıyorsunuz. Fakat unutmayın ki bu bir kaybetme stratejisidir. Kimse kontrol edilmekten hoşlanmaz ve uzun vadede bu sevgiyi de bitirir...

Sorunu çözmek için şunu öneririm;

-Bağa gitmeninin bunu her hafta yapmanın size nasıl göründüğünü, ne hissettirdiğini anlatın. Glecekte de böyle olmanın sizde dolayısıyla ilişkinizde yaratacağı kayıpları anlatın ve düzeltmek için ne istediğinizi söyleyin. Hislerinizi daha ok ifade edin, kızgınlığı ise geride bırakın. Sorunu çözmek için eşinizle, sevdiğinizle insanla konuştuğunuzu unutmayın. Suçlayıcı, tahrik edici yanıtlara girmeden isteğinizi daha açıkça belirtin..

Herşey rağmen isteğiniz karşılanmazsa ya alternatifleri kabullenin ya da ihtiyacınızın ne kadar önemli olduğunu belirterek mücadeleye devam edin. Bazen isteğinizi almak için karşı trafı sarsmak gerekebilir. Yalnız buna değip değmeyeceğine siz karar verirsiniz...
galiba haklısınız kontrol konusunda
fakat eşimle çok kez konustum bağ günlerı belırledık haftada 3 gunleri bile söyledik haklısın dedi kırıldığına yeniden sıcak olmaz zor dedı ama yıne olmuyo
benım eşim bağa gitsem bu kezde aileme neden sıcak olmuyorsun dıye suçluyor beni ailesine tapınmamı mı istiyo anlamadımkı

Canım kitap okuyormusun bilmiyorum.Ama bir çok kişinin evliligini kurtarmış bir kitap sana tavsiye edecegim.Adı:Beş Sevgi dili.Yazarı:Gary Chapman.Eşinle birlikte oku kitabı.Sorunları daha kolay çözeceksinizdir.Bence objektif olmadan kara veren bir psikologa bir daha gitme.pisikolog senin ruhsal durumunla ilgilenmeli.Yorum yapmamalı.

evet okuyorum hemen temin etmeye calışacağim teşekkür ederim :) galiba evlilik terapisti daha mantıklı

galiba haklısınız kontrol konusunda
fakat eşimle çok kez konustum bağ günlerı belırledık haftada 3 gunleri bile söyledik haklısın dedi kırıldığına yeniden sıcak olmaz zor dedı ama yıne olmuyo
benım eşim bağa gitsem bu kezde aileme neden sıcak olmuyorsun dıye suçluyor beni ailesine tapınmamı mı istiyo anlamadımkı

kardeş,

sizi kızdıran konuları ya kabul edin ya da hakkınızı arayın. Zamana bırakıp geçip gitmesini ve kendiliğinden çözülmesini beklerseniz yanılırsınız, sahte uzlaşma hissine kapılmayın. İsteğiniz neyse ya alternatiflere bakın bunları kabul edip edemeyeceğinize bakın ya da kalkın ve kendinizi karşı tarafı sarsacak şekilde ifade edin.

Ayrıca eşinizin ailesini sevme konusunda size baskı yapması da yine bir kontrol isteğidir. Bunu engellemek için psikolojik sınırlarınızı koruyun ve kendinizi açıkça ifade edin. Sizin üzerinizde bu şekilde baskı kurmasına izin vermeyin.

Ha bu demek değildir ki eşinizin isteklerini önemsemeyin, aksine ona şefkatle daha fazla sahip çıkıp isteklerinin fazlasını da verin ama kişiliğinizden ödün vermeyin. Kendinizi açıkça ifade edin, bu yaptıklarının size nasıl göründüğünü, ne hissettirdiğini anlatıp olayın daha derinlere inmesini engelleyin.

kardeş,

sizi kızdıran konuları ya kabul edin ya da hakkınızı arayın. Zamana bırakıp geçip gitmesini ve kendiliğinden çözülmesini beklerseniz yanılırsınız, sahte uzlaşma hissine kapılmayın. İsteğiniz neyse ya alternatiflere bakın bunları kabul edip edemeyeceğinize bakın ya da kalkın ve kendinizi karşı tarafı sarsacak şekilde ifade edin.

Ayrıca eşinizin ailesini sevme konusunda size baskı yapması da yine bir kontrol isteğidir. Bunu engellemek için psikolojik sınırlarınızı koruyun ve kendinizi açıkça ifade edin. Sizin üzerinizde bu şekilde baskı kurmasına izin vermeyin.

Ha bu demek değildir ki eşinizin isteklerini önemsemeyin, aksine ona şefkatle daha fazla sahip çıkıp isteklerinin fazlasını da verin ama kişiliğinizden ödün vermeyin. Kendinizi açıkça ifade edin, bu yaptıklarının size nasıl göründüğünü, ne hissettirdiğini anlatıp olayın daha derinlere inmesini engelleyin.
simurg cuğum zaten başkaldırdığımdan fevri olduğumdan ve kabul etmediğimden oluyor ezik büzük olayı kabul ediyo olsam gitsem yapsam her dediğini eşime benden ıyı kımse olmaz eşim bana benden erkeksin senmı kadınsın benmı anlamadım bi ... etmediğin kalıyor der bazen şakayla karışık. fedakarliği yapıyorum o abartıyo sorunum bu zaten bu kadın benim için gidiyo görüyo konusuyo demiyo daha istiyo daha istiyo daha sıcak olmuyosun dıye suçluyo ve bunlar karsısında her lafa cevap alınca psikolojiden sarıyo galiba ordan vuruyo. :5:

Back
X