Yıprattım ,yıpratıldım

ay canım valla diyebileceğim tek şey var sakın çocuk yapma sorunları aşana kadar..insan iyice delleniyo burunlarını herşeye sokuyolar:(((

zaten 7 aydır korunmasakta henüz olmadı belkide olmayacak... üstelik bu insanlar hayatımdan çıkmayacak ve hep böyleler tarzları bu bunlar için anne olmamı ertelemek istemiyorum açıkcası uzağa taşınmak istiyorum bi nebze engeller diye bu şehri bile terketmek istiyorum bunlar yüzünden

evet Kayseriliyım :) biz zaten aralıklı haftada 2-3 kez gidiyoruz eşim ve ailesi bunun fazlasını istiyor... :(

kayserili hemde bağ bahçe sahipli biri olarak nacizane fikirlerimi belirtmeliyim. :)))

bu tamamen eşinin kişiliğiyle alakalı. eşinin ailesi ne kadar baskıcı olsa bile bunu çözecek tek kişi eşin.

4 yıllık evliyim ve ist. yaşıyoruz. her yaz bizde kayseriye gideriz ve bu yaz gitmek istemedim benimde yılda bir tatilim var ve ben gitmek istmiyorum dedim eşime. ama sen gidersen hiç alınmam sen orda vakit geçir bende burda ne zamandır görüşimediğim eş dost akraba hem görüşür hemde dinlenirim dedim. (benim birde 2 yaşında oğlum var) eşim tamam dedi. hem oğlum hem kendi kayseriye gitti. (çocuğu nasıl gönderdin diyen arkadaşlara kısa açıklama benim oğlum olduğu kadar onunda oğlu ve onunda ailesi torununu görmek sevmek ister) ikimizde birer hafta sevdiklerimizle vakit geçirdik. eşlerle bu konuda anlaşarak birbiririnden uzak kalmak kesinlikle evliliğe yarıyor. 1 haftanın sonunda ikimizde birbirimizi çok özlemiştik. vel hasıl dediğim gibi bu eşte bitiyor. ne eşim hayır birlikte gidicez diye diretti. nede eşimin ailesi birkez lafını yaptı.

bu arada yıldırma politikaları yapabilirsin. örneğin ütüleri yapma haftasonu ütü yapıcam de. vs vs ev işi bitmez sonuçta. ondan önce sen pazarları eve sevdiğin misafirleri çağır. birlikte keyifli vakit geçirirseniz ailesinin özlemini hissetmeyecektir.

Son düzenleme:
zaten 7 aydır korunmasakta henüz olmadı belkide olmayacak... üstelik bu insanlar hayatımdan çıkmayacak ve hep böyleler tarzları bu bunlar için anne olmamı ertelemek istemiyorum açıkcası uzağa taşınmak istiyorum bi nebze engeller diye bu şehri bile terketmek istiyorum bunlar yüzünden

uzakta olmak zaten en iyi çözüm olur bence..böyle bi imkanınız varsa kesinlikle başka şehire taşının..Allah kolayylık versin canım..bu arada çocuk konusunda üzme kendini...hayırlısıyla oda olur inşallah..

eşimin önerdiği ir çözüm şehir dışı ama ikimizinde memleketi burası imkanımız yok ama ayrılmamak adına yapılır galıba iş bulunur sanırım blmiyorum en son care bu
teşekkür ederim umarım olur bi parça bahanem olur belki minnoşum annesine destek verir sizler gibi :)

kayserili hemde bağ bahçe sahipli biri olarak nacizane fikirlerimi belirtmeliyim. :)))

bu tamamen eşinin kişiliğiyle alakalı. eşinin ailesi ne kadar baskıcı olsa bile bunu çözecek tek kişi eşin.

4 yıllık evliyim ve ist. yaşıyoruz. her yaz bizde kayseriye gideriz ve bu yaz gitmek istemedim benimde yılda bir tatilim var ve ben gitmek istmiyorum dedim eşime. ama sen gidersen hiç alınmam sen orda vakit geçir bende burda ne zamandır görüşimediğim eş dost akraba hem görüşür hemde dinlenirim dedim. (benim birde 2 yaşında oğlum var) eşim tamam dedi. hem oğlum hem kendi kayseriye gitti. (çocuğu nasıl gönderdin diyen arkadaşlara kısa açıklama benim oğlum olduğu kadar onunda oğlu ve onunda ailesi torununu görmek sevmek ister) ikimizde birer hafta sevdiklerimizle vakit geçirdik. eşlerle bu konuda anlaşarak birbiririnden uzak kalmak kesinlikle evliliğe yarıyor. 1 haftanın sonunda ikimizde birbirimizi çok özlemiştik. vel hasıl dediğim gibi bu eşte bitiyor. ne eşim hayır birlikte gidicez diye diretti. nede eşimin ailesi birkez lafını yaptı.

bu arada yıldırma politikaları yapabilirsin. örneğin ütüleri yapma haftasonu ütü yapıcam de. vs vs ev işi bitmez sonuçta. ondan önce sen pazarları eve sevdiğin misafirleri çağır. birlikte keyifli vakit geçirirseniz ailesinin özlemini hissetmeyecektir.
siz maşallah oturtmuşsunuz ve uzaksınız artılarınz var bizden
kayseride neredensiniz bilmiyorum benim eşim hacılarlı ben kayseriliyım :) bu tamda ütü mevzusu eşimin artık dalgasına sebep oldu zaten çalıştığımdan ütü hafta sonuna birikiyor eşim "ütümü yapcan " dıyodu gıdelim dediğimde kayınvalidemse sanki bi gün benim evimde bi bez sıkmış gibi "iş bitmez aman nasılsa yapılır" dıyo kim yapacaksa sanki gelip kendi yapıyo gibi

siz maşallah oturtmuşsunuz ve uzaksınız artılarınz var bizden
kayseride neredensiniz bilmiyorum benim eşim hacılarlı ben kayseriliyım :) bu tamda ütü mevzusu eşimin artık dalgasına sebep oldu zaten çalıştığımdan ütü hafta sonuna birikiyor eşim "ütümü yapcan " dıyodu gıdelim dediğimde kayınvalidemse sanki bi gün benim evimde bi bez sıkmış gibi "iş bitmez aman nasılsa yapılır" dıyo kim yapacaksa sanki gelip kendi yapıyo gibi

yahyalılıyız bizde. belki dediğin gibi zamanla alakalı bu. biz balayından döndük ertesi günü eşimin abisi size gelelim bazlama yaparız demiş. :) ben kudurdum yeni gelinim gelenimiz gidenimiz olur ev kokacak istemem ben diye. ilk böyle kavga etmiştik sanırım. :)) hala gülerim ama ozamandan tavrımı koymasaydım böyle olmazdı sanırım. eşinin biraz pişmesi gerekecek. aranızda sevgi varsa aşılmayacak şeyler değil.

Son düzenleme:
yahyalılıyız bizde. belki dediğin gibi zamanla alakalı bu. biz balayından döndük ertesi günü eşimin abisi size gelelim bazlama yaparız demiş. :) ben kudurdum yeni gelinim gelenimiz gidenimiz olur ev kokacak istemem ben diye. ilk böyle kavga etmiştik sanırım. :)) hala gülerim ama ozamandan tavrımı koymasaydım böyle olmazdı sanırım. eşinin biraz pişmesi gerekecek. aranızda sevgi varsa aşılmayacak şeyler değil.

keşke bazlama olsa 15 günlük evliydim görümcem yatıya geldi evleri ile aramızda 5 -10 bina var. gece 11 12 demezler zırrr kapı gorumcemle kaynım kapıdalar. 1 ay olmadı evleneli aşmakarna kesmeye çağırdılar gitmesen bi ton laf. daha o kadar luzumsuz kavga sebebimiz varki be abla umarım bi gün bende gülerim sen gibi :)

keşke bazlama olsa 15 günlük evliydim görümcem yatıya geldi evleri ile aramızda 5 -10 bina var. gece 11 12 demezler zırrr kapı gorumcemle kaynım kapıdalar. 1 ay olmadı evleneli aşmakarna kesmeye çağırdılar gitmesen bi ton laf. daha o kadar luzumsuz kavga sebebimiz varki be abla umarım bi gün bende gülerim sen gibi :)

aaaa oda geçti bizim başımızdan. 2 aylık felan evliyim k.kaynım kayseriden ist.çalışmaya geldi. istanbulda bir biz bi b.kaynım birde görümcem var.
eşim bizde kalır dedi. hönk oldum. yok daha neler biz yeni evliyiz dedim kaldıki kırk yıllık evli olsam da aynı tepkiyi verirdim. birkaç kez geç geldi kaynım bende vede sabahlıkla dolaşıyorum. kusura bakma dedim eşime ben ev hayatımdan vaz geçemem takım elbiseyle gezecek ahlim yok dedim tabi geceliğimlede çıkıcam ortalığa pijamaylada dedim. ozaman anladı ne demek istediğimi. ama senin durumun farklı dediğin gibi. yinede bu şekilde tepki verebilirsin. görümcene sende laf sok. sen evlendiğinde görümcen aranızda yatar inş. diye laf sok. yada onlar geldiğinde eşine süslen püslen sizi duyacakları şekilde cilveleşin onlar utansın gitsin sen utanma. senin evin orası ayıp edenler onlar.

ay sinir oldum görümcene ya....

aaaa oda geçti bizim başımızdan. 2 aylık felan evliyim k.kaynım kayseriden ist.çalışmaya geldi. istanbulda bir biz bi b.kaynım birde görümcem var.
eşim bizde kalır dedi. hönk oldum. yok daha neler biz yeni evliyiz dedim kaldıki kırk yıllık evli olsam da aynı tepkiyi verirdim. birkaç kez geç geldi kaynım bende vede sabahlıkla dolaşıyorum. kusura bakma dedim eşime ben ev hayatımdan vaz geçemem takım elbiseyle gezecek ahlim yok dedim tabi geceliğimlede çıkıcam ortalığa pijamaylada dedim. ozaman anladı ne demek istediğimi. ama senin durumun farklı dediğin gibi. yinede bu şekilde tepki verebilirsin. görümcene sende laf sok. sen evlendiğinde görümcen aranızda yatar inş. diye laf sok. yada onlar geldiğinde eşine süslen püslen sizi duyacakları şekilde cilveleşin onlar utansın gitsin sen utanma. senin evin orası ayıp edenler onlar.

ay sinir oldum görümcene ya....

ay ablacım laf soka soka bunlar bu kadar oldu yoksa yapmadıkları kaldı neler yaşandı susman eşimede deıl annesıne babasına şak diye söylerim söyleyecegimi 1 ay oldu görümcem evlendi sordu neden sık sık gelmıyorsunuz dedi bende dedim "yeni evli sık sık rahatsız edilmez " dedim :D:D çok laf sokarım baştada demiştim dilim sivri eşim var yok üzülür demem
bende bornozla cıkınca kapıya bi kac kez bir daha gelemedıler :D:D ama hala fikirsizler işte azarlaya azarlaya adam olanlardan
görümcem öyle gavurkii sorma sorma etmedigi kıskançlık kalmadı benden buyuk 1 yas yeni evlendi kendı görümcsiyle yaşıt ona abla diyo benide bi gün aramışkı "yenge naaptın" diye bende "o nerden cıktı" dedim "kardeşim yenge diyoya sana" dedi o küçük dedim "ama sen görümcene abla diyorsun ha zoruna gidiyoda imada bulunuyosan bende sana abla diyeyim" dedim hönkkk oldu :52::52::52: sustu yuttu dana

ay ablacım laf soka soka bunlar bu kadar oldu yoksa yapmadıkları kaldı neler yaşandı susman eşimede deıl annesıne babasına şak diye söylerim söyleyecegimi 1 ay oldu görümcem evlendi sordu neden sık sık gelmıyorsunuz dedi bende dedim "yeni evli sık sık rahatsız edilmez " dedim :D:D çok laf sokarım baştada demiştim dilim sivri eşim var yok üzülür demem
bende bornozla cıkınca kapıya bi kac kez bir daha gelemedıler :D:D ama hala fikirsizler işte azarlaya azarlaya adam olanlardan
görümcem öyle gavurkii sorma sorma etmedigi kıskançlık kalmadı benden buyuk 1 yas yeni evlendi kendı görümcsiyle yaşıt ona abla diyo benide bi gün aramışkı "yenge naaptın" diye bende "o nerden cıktı" dedim "kardeşim yenge diyoya sana" dedi o küçük dedim "ama sen görümcene abla diyorsun ha zoruna gidiyoda imada bulunuyosan bende sana abla diyeyim" dedim hönkkk oldu :52::52::52: sustu yuttu dana

görümcende her haftasonu ailesinin yanına geliyor mu peki.

teşekkür ederim yazdıklarında eşiminde bana savunduğu bir kaç cümleye rastladım evet o ailesini önemsediğimi değerli olduklarını hissettirmemi istiyor rol yap o günü geçiştir ama yap diyor ben polyana olamıyorum işte kapıdan girince tamamı olmasada en azından son vurdugu laf son yaptıgı yanlış gelliyor aklıma çitikleyip kadını savurasım geliyor bir kenara... sevgi konusunda hep diyorum saygılımıyım evet bişey dedimmi onlar dedimi hayır normal bi günmüydü gayet normaldi daha ne yapabilirim hemen canım canım olmaz zaman ver diyorum tamam verecem dıyo ama her gidişimizde ve dönüşümüzde kavga ediyoruz. çok sıkıldım ugraşmaktanda yoruldum dön dur ayn sorun etrafında 1 yıldır aynı şeyler ben samimi bi insanım fakat mesafeliyimdir herkesle eşim ailesine karşı bi mesafe istemiyo işte hoşlanmıyorum aramadan gelmelerinden emrivaki yapmalarından bir dönem evimin katına asansör gelse tetikte oluyordum acaba onlarmı dıye bu kadar abartmmışlardı.yaşamak zorundayım ama sevmek zorunda deılım sevmiyorum diyede çelme takmıyorum neden rahat bırakılmıyorum. eşim sürekli onlarında sana kırgınlıkları var diyor detay vermıyor onlara kin tutmamam için ama neler söylüyorlarkimbilir yada neleri hata görüyorlar.
en basiti bak pazar gece 11 e kadar bağdaydık, salı günü yine hep birlikte görümcemdeydik,bugün yine bağa gideceğiz, pazar yine gideceğiz 4 gün etti bak daha bunun fazlasını nasıl yapabılırım Allah aşkına:45:...
benim bunları yaşamaktan bıktığımı eşim çok iyi biliyor ve dahada bıktırarak pes ettiriyor galiba ...
ben aileme sunu yap babamla söyle ol ablama şunu de anneme bunu de demem bile banane annemle eşimin ilişkisinden haa sorunlu mevzu olur dedıgıne kırılır uyarmak gerekir girerim ama sevgi boyutlarına neden gireyimki eşimde hep güleryüzlüdür hakkını yiyemem ama haftada belki 1 ancak 2 3 saat görür çünkü ben ailemi kendiim görürüm onada git demem evimiz cok yakın ugrarım ararım bunları anlatınca "ben erkegim senin ailenle diyalogumla senin benim ailemle olan bir olmaz" diyor sen gelinsin diyor ....
offff ben evliliği böyle bilseydim hiç evlenmezdim tarifi anlatım şekli yok evliliğin yaşamak gerek...:59:

asıl eşinin senin ailene minnet etmesi lazım senin değil.kızlrını almış kafasına göre istediğini yaptırmaya çalışıyor ne ala memleket!
gelinsen gelinsin de sen gelin olmak için değil kocana eş olmak içi evlendin, bir eşin olsun diye evlendin.evet eş olmak önemli bir roldür ama gelin olmak değildir bence ve zoraki sorumluluklar da getirmemeli
.
:45:

görümcende her haftasonu ailesinin yanına geliyor mu peki.

görümcem kayınpeder yanına gelin gitti onuda alıyor 2 gunde bir gelıyorlar bağa salı bız oradaydık cuma onlar bagda pazar bagda sık sık gelıyorlar ve adamı nasıl poh pohluyorlar anlatamam benim aıleme olmadı o taltıf

asıl eşinin senin ailene minnet etmesi lazım senin değil.kızlrını almış kafasına göre istediğini yaptırmaya çalışıyor ne ala memleket!
gelinsen gelinsin de sen gelin olmak için değil kocana eş olmak içi evlendin, bir eşin olsun diye evlendin.evet eş olmak önemli bir roldür ama gelin olmak değildir bence ve zoraki sorumluluklar da getirmemeli
.
:45:

hayır neden beni aldın demi anlattım tanıştıgımızda konustuk yapımı az çok biliyorsun çok sıkıldım eşim bunu anlamıyor 2 gün sonra yaşlanıncada benden bekleyecekler çok yapmışlar gibi ...

bide aynı durumdayız işte sürekli ailesi ailesi ailesi ama benim görümcemde kaynımda kaynanamda çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk iyi allah razı olsun onlar diyo sinemaya gidin gezin.ilk kawgamızda ablası birdaha buraya gelmeyin arada gelin hergün işiniz yok dedi ama benmki uzaklar die her haftasonu oradayız we ben çalışıorum bi pazarım war onuda eşimle geçirmek istiyorum.bende napcamı bilmiyorum.

fevri biriyim diyorsun daha yeni evlisin ılımlı bir şekilde eşinle konuşursan yavaş yavaş bu gitmeleri azaltabilirsin ama sinirle kavgayla değil birdenbire de olmaz :50:biraz sabırlı olman gerek.eğer eşini iyilikle yola getiremezsen bilki diğer şekilde hiç yola getiremezsin
sana bol sabır diliyorum canım:31:

fevri biriyim diyorsun daha yeni evlisin ılımlı bir şekilde eşinle konuşursan yavaş yavaş bu gitmeleri azaltabilirsin ama sinirle kavgayla değil birdenbire de olmaz :50:biraz sabırlı olman gerek.eğer eşini iyilikle yola getiremezsen bilki diğer şekilde hiç yola getiremezsin
sana bol sabır diliyorum canım:31:

yeni gördüm cevapladığını mihriban kusura bakma
fevrı olmakla yeni evlılığin ne alakası var anlamadım ben bekarkende fevriydim o hep beni böyle tanıdı ...
sakin şekildede anlattım bu gectıgımız hafta (konuyu açtıktan sonrakı hafta) yatıyada gittim bağğa çayada yemeğede 4 gun gittim hala gözü bağda demiyoki yeter gittin demiyo. ha şu var ayağı kıçına değmiyo mutluluktan
biraz daha bu aralar rahatız psikolok olayını daha aştık gitmeyecegim daha az kavga ediyoruz hatta hiç etmiyoruz (sabrediyorum:84:) ama hala sık sık gidiyoruz bağa ailesiyle daha iyiyyim annesi hala laf soksada cevap vermiyorum.eşimde " annem cümle nasıl kurulur bilmıyo" dıye savunuyo "senle konusmaya çekindiğinden yanlış laflar secıyo" dıyo nedense hepside dürtücü laflar nasıl cümle kurmayı bilmemekse ... sabrediyorum o kadar
bu gidişle o belkıde yola getirecek beni kendi yoluna :47:

Psikologa gitmenize de gerek yokmuş aslında, eşiniz teşhisi koymuş.
Siz hastasınız ve sorunlarınız bu yüzden.
İlaç kullanıp ruhsal sorunlarınızı giderirseniz, eşiniz de zaten pür-i pak dört dörtlük bir varlık olduğundan evliliğiniz yoluna giriverecek.

Kendinize bu saygısızlığı yaptırmayın. Eşiniz istemiyorsa da siz kendiniz gidin terapiste. Gerekirse medikal tedavi önerir zaten doktor. Eşinize mi kalmış buna karar vermek..?

''rol yapmak'' inanki çoğumuz için aynı durum geçerli.

taki canım burnuna gelene kadar....

sabır evet sabır ama bizdende fazla anlayış beklemiyorlar mı??

bizde ailemiz için yeri gelir anlayış bekleriz ama eşlerde cevap hazır ''BEN BUYUM''

herkezin başında aynı dert, aile maalesef evlilikleri yıpratan ve hatta bitimine sebep olan en büyük faktörlerden, bende eşimin ailesine her hafta sonu giderim, hep onlardayız fırsat buluncada onlar geliyo, ama artık bende bıktım. bu soruna bir çözüm bulunmuyor, iyiliklede söylesen aynı, kayınvalidem geliceksiniz deyince Allah tan vahi gelmiş gibi gitmek zorundayız. ben bişey demiyorum. kavga tartışma falan olmuyor ama, sırf bu sebepten boşanmayı kafaya koydum

Psikologa gitmenize de gerek yokmuş aslında, eşiniz teşhisi koymuş.
Siz hastasınız ve sorunlarınız bu yüzden.
İlaç kullanıp ruhsal sorunlarınızı giderirseniz, eşiniz de zaten pür-i pak dört dörtlük bir varlık olduğundan evliliğiniz yoluna giriverecek.

Kendinize bu saygısızlığı yaptırmayın. Eşiniz istemiyorsa da siz kendiniz gidin terapiste. Gerekirse medikal tedavi önerir zaten doktor. Eşinize mi kalmış buna karar vermek..?

bende bunu anlattım dr gitsemde herşey yoluna girmeyecekki hayırlar evete dönmeyecek...
bende gitsem söylemek istemem eşime neden söyleyeyim "kozz "
hayırda ben değişmedimki hep buydum yani biliyodun ....

Back
X