yiyecek alışverişini beceremiyorum

Pazar alışverişimi haftalık yapmaya çalışıyorum. Bazen iki hafta yettiği de oluyor. O hafta aklımda ne pişirmek varsa ona göre iki çeşit sebze alıyorum. Çalıştığım için bir çeşit dahi fazla alsam çürüyor malesef. Meyveyi bolca alıyorum ama o da yetecek kadar. 10-15 gün gidiyor meyve. Pazarcılara yarım kilo ver demekten bıktım ama israf da edemem nimetleri. Baktım bozulacak gibiyse eğer pişirip ya da ön aşamadan geçirip dondurucuya atıyorum, sonradan çıkarıp yiyoruz.

Market alışverişini de 15 günde bir ya da bittikçe yapıyoruz. Elimin altında her daim et ürünleri, süt ürünleri ve baklagil var. Akşamdan hazırlıyorum ertesi gün ne pişireceksem. Dondurucuda biraz stokum oluyor her zaman. Acil durumda çıkarıyorum. Dondurucuya koyacağım şeyleri bir pişirim olacak şekilde ayarlayıp dondurucunun üstünde magnetle tutulu olan notluğa not ediyorum ki zamanı geçmesin.

Sık sık dolabı kontrol ederim ne var ne bitmiş, ne bozuluyor diye. Alışveriş listesi yapmadan markete gitmem. Hem lüzumsuz şeyler almamış oluyorum hem de ihtiyaçlarımı unutmuyorum

Ben bu işi haftalık yapıyorum. Sebzeyi sadece ama taze kalması açısından. O hafta aşağı yukarı kafamda bellidir gün olarak neler yapacağım ya da alış veriş esnasında belirlerim . ona göre alırım sebzelerimi. Ama bakliyat vs bunlar zaten uzan vadede saklandığı için genelde stok tutulur. Et de en çok 15 günlük işimi görecek şekilde alırım. Çok fazla yemek yapmıyor musun sen? Elin alışır zamanla.

hergün yapıyorum, et olduğunda tek çeşit, baklagil olduğunda sebze , yanına pilav vs.

aynı bende sizin gıbıyım..mesala pazarda oluyoruz,karsımda bır ton sebze var ama elım gıtmıyor dıyorum kesın bozulur almayım dıyorum..sonra 2 gun sonra keske alsaydım şimdi ne yemek yapacagım dıyorum:/

buradaki arkadaşların tavsiye ettiği gibi, kafamda haftalık menü tasarlayıp öyle yapmayı deneyeceğim sebze alışverişini.

haftalık pazara çıkarım genelde mevsim sebzeleri alırım
ıspanak karnıbahar pırasa vs
aldıysam öncelik ıspanağı pişiririm o daha çabuk bozulur çünki
ben liste filan yapmıyorum o anda ne varsa alırım çok fazlada almam en az 3-4 çeşit alırım
çöpe atmayı sevmiyorum pişireceğim kadar alırım hafta ortası sebzem bittiyse yazdan buzluğa attıklarımdan yaparım
eti aylık alışverişte alır yemeklik böler buzluğa atarım böylelikle sürekli elimin altında oluyor

merak etme bebiş doğsun ek gıdaya geçince seni her konuda olduğu gibi bu konudada eğiticek :)))
hergün farklı bir sebze yesin diye haftalık alışverişini ona göre yapıcaksın
her daim dolabında sebze bulunucak

Canımm merhaba. Benim burda çok taze getiren bir manavım var. ben ordan hafta içlerinde alıyorum. çünkü ben liste yapıp şu gunler bunu yapıcam diyomıyyorum sebzeler için. Bakliyatlarda pazartesi gunu atıyorum kuru fasulye yapıcam diyorum yapıyroum ama Salı gunu kabak yemeği yapıcam diyorum ama canımız Taze fasulye istiyor. O yüzden sonrada o kabak çürüyor atmak zorunda kalıyorum ki çook kavak patlıcan biber çürrttüm. Otüzden haftalık pazar alışverişimin bir kısmını pazardan harcıyorum , bir kısmınıda hafta içi harcıyorum manavda. bana haftalık yemeklik masrafı 100 tl yetiyor iki kişiyiz etini balıgını sebzesini baklıyatını yapıyorum gayette . :56:

oyüznden kasmaa kendini etrafında yakın manav varsa , pazar alışverişini az az yap geri kalan parayıda hafta içi manavda harca derim. Ki et konusunda ben hayatta buzlukta bekleyen et yiyemiyorum onuda hep yiceğim gun alıyorum:34::12::12:

merak etme bebiş doğsun ek gıdaya geçince seni her konuda olduğu gibi bu konudada eğiticek :)))
hergün farklı bir sebze yesin diye haftalık alışverişini ona göre yapıcaksın
her daim dolabında sebze bulunucak

o zaman daha çok sıkıntı çekicem gibi geliyor. :18:

Canımm merhaba. Benim burda çok taze getiren bir manavım var. ben ordan hafta içlerinde alıyorum. çünkü ben liste yapıp şu gunler bunu yapıcam diyomıyyorum sebzeler için. Bakliyatlarda pazartesi gunu atıyorum kuru fasulye yapıcam diyorum yapıyroum ama Salı gunu kabak yemeği yapıcam diyorum ama canımız Taze fasulye istiyor. O yüzden sonrada o kabak çürüyor atmak zorunda kalıyorum ki çook kavak patlıcan biber çürrttüm. Otüzden haftalık pazar alışverişimin bir kısmını pazardan harcıyorum , bir kısmınıda hafta içi harcıyorum manavda. bana haftalık yemeklik masrafı 100 tl yetiyor iki kişiyiz etini balıgını sebzesini baklıyatını yapıyorum gayette . :56:

oyüznden kasmaa kendini etrafında yakın manav varsa , pazar alışverişini az az yap geri kalan parayıda hafta içi manavda harca derim. Ki et konusunda ben hayatta buzlukta bekleyen et yiyemiyorum onuda hep yiceğim gun alıyorum:34::12::12:

işte sık sık çıkmak istemiyorum, haftada 1 kere gidiyim bitsin istiyorum :50:

Menü hazırlayıp ona göre liste oluşturabilrsin.
Ben perşembe günleri pazara çıkarım.
Haftalık yemeklik eksiklerimi alırım.
Ayda bi kere de market akışverişimi yaparım toptan.
Unutmamak için de liste yaparım

Semt pazaarına gıdebılrısın gıtmeden once bır lıste yap yap bır haftada ne sekılde neler yapacagını

Mesela benım dolabımda her sey pısmıstır hazırdır fasulye bezelye dolma Kavurma . .......Balık harıc onu pısırmıyorum cunku kızartma hemen oluyo Herseyı dolduryorum pısırıyorum olakı yemek yapamadım dondurucudan cıkarım mıkrodalgada halledıyorum hemen

Bence dondurucunu doldur olakı evde olamadın da kurtarıcın olur

Ben semt pazarını tercıhnedıorm. Taze oluyo bıde marketten.
He tabı bıde ekeonomık hanı bı maydonoz 600 kurus pazarda 3 tane 1 tl :)

Duzene gırerde tutturunsan alısırsınsende

Semt pazaarına gıdebılrısın gıtmeden once bır lıste yap yap bır haftada ne sekılde neler yapacagını

Mesela benım dolabımda her sey pısmıstır hazırdır fasulye bezelye dolma Kavurma . .......Balık harıc onu pısırmıyorum cunku kızartma hemen oluyo Herseyı dolduryorum pısırıyorum olakı yemek yapamadım dondurucudan cıkarım mıkrodalgada halledıyorum hemen

Bence dondurucunu doldur olakı evde olamadın da kurtarıcın olur

Ben semt pazarını tercıhnedıorm. Taze oluyo bıde marketten.
He tabı bıde ekeonomık hanı bı maydonoz 600 kurus pazarda 3 tane 1 tl :)

Duzene gırerde tutturunsan alısırsınsende

pazar yok malesef burda :50:

sebzeler de markette aşırı pahalı.

Pazartesi gunleri pazar alisverisi yapariz.Ayda bir market alisverisi yapariz.Markette evde ne eksikse aliyoruz.Fiyati uygunsa fazla aliyoruz. :-)

Arkadaşım biz annemle şöyle yaparız haftada bir gün pazara çıkarız oradan haftalık,sebze ve meyvelerimizi,yeşilliklerimizi alıyoruz ailede kaç kişiysek ona göre zaten bazen fazlada alırız eger misafir gelecek olursa eger ıspanak alırsak onu öncelikle pişiririz aldıgımız yeşillikleri temizleyip koyuyoruz daha iyi dayansın diye eger ıslakla kurutuyoruz market alışverişi konusuna gelince kahvaltılık ürünler hariç gerisini aylık yaparız kahvaltılık ürünleri ise haftalık alıyoruz et türlerini ise kasabımız çok yakın oldugu için yüre mesefesinde 5 dk lazım olacagı zaman alıyoruz sitemizin kasabı oturdugumuz site yapılırken siteyi yapan müteahhit sitenin çevresini hem koruma duvarı olarak hemde site kalabalık oldugu için dükkanlar yapmış sitemizin çarşısı var ordan alırız eti kasap güvendiktir siz yurtdışında yaşıyormussuzun türk market yada türk kasap yokmu

Ben sebze hariç diğer bütün malzemelerimi aylık alırım. Her ay maaş aldığım hafta gider aylık alışveriş yaparım, deterjanlar, temizlik malzemeleri, etler, kuru baklagiller, kahvaltılıklar vs. (ve evde sürekli yedeklerim vardır, atıyorum hiç açılmamış 2 litrelik yağ, hiç açılmamış 6 kilo ariel gibi, bitmeden yedeğini açmadan yeniden alırım, yedeği açar, yeni aldığımıda yedek yerine kaldırırım)

Sebzeleri de haftalık alırım.

Mesela tavuk etlerini kuşbaşı doğrar dondurucu poşetlerine koyar, dondurucuya atarım. Hatta sucukları bile dilimler dondurucuya atarım. :1:

pazar yok malesef burda :50:

sebzeler de markette aşırı pahalı.

Pahalı olmasına katlan o zaman cokca al pısırmmıkrodalgan varsa at buzluga

Haftalık gunluk ıyı yemek hadı uc yemek yapsan corba salata katı yemek 8 tane sebzelık al yenecek kadar hazırla yanı. Bole hem yorulmazsın

ben 2 ayda bir market alışverişinde yağ tuz şeker çay un k.tozu vanilya şehriye pirinç makarna şampuan wc kağıt peçete mutlaka alırım, et ve kıymayı kurban eti bittiyse et balık kurumundan alırım, hafta başıda ya markete ya manava ya pazara giderim o haftaki yapacağım malzemeleri alırım şöyle olur oda; bu hafta için ıspanak patlıcan salata malz.alırım malzemesi diğer günlerdede k.fasulye bezelye makarna yerim yani bigün sebze bigün baklagil diye ayarlarım

pazar günleri semt pazarımız var eşimle beraber çıkıp sebze meyve alışverişimizi yaparız
kurubaklagiller ve diğer ihtiyaçlar içinde ayda bir toplu alışveriş
peynir vs çabuk tükenen ürünler içinde haftada bir tekrar markete gideriz düzenimizi bu şekilde kurduk sorun yaşamıyoruz
:34:

Ben sebze hariç diğer bütün malzemelerimi aylık alırım. Her ay maaş aldığım hafta gider aylık alışveriş yaparım, deterjanlar, temizlik malzemeleri, etler, kuru baklagiller, kahvaltılıklar vs. (ve evde sürekli yedeklerim vardır, atıyorum hiç açılmamış 2 litrelik yağ, hiç açılmamış 6 kilo ariel gibi, bitmeden yedeğini açmadan yeniden alırım, yedeği açar, yeni aldığımıda yedek yerine kaldırırım)

Sebzeleri de haftalık alırım.

Mesela tavuk etlerini kuşbaşı doğrar dondurucu poşetlerine koyar, dondurucuya atarım. Hatta sucukları bile dilimler dondurucuya atarım. :1:
maşalah çok temkinlisin :31:

Arkadaşım biz annemle şöyle yaparız haftada bir gün pazara çıkarız oradan haftalık,sebze ve meyvelerimizi,yeşilliklerimizi alıyoruz ailede kaç kişiysek ona göre zaten bazen fazlada alırız eger misafir gelecek olursa eger ıspanak alırsak onu öncelikle pişiririz aldıgımız yeşillikleri temizleyip koyuyoruz daha iyi dayansın diye eger ıslakla kurutuyoruz market alışverişi konusuna gelince kahvaltılık ürünler hariç gerisini aylık yaparız kahvaltılık ürünleri ise haftalık alıyoruz et türlerini ise kasabımız çok yakın oldugu için yüre mesefesinde 5 dk lazım olacagı zaman alıyoruz sitemizin kasabı oturdugumuz site yapılırken siteyi yapan müteahhit sitenin çevresini hem koruma duvarı olarak hemde site kalabalık oldugu için dükkanlar yapmış sitemizin çarşısı var ordan alırız eti kasap güvendiktir siz yurtdışında yaşıyormussuzun türk market yada türk kasap yokmu

kasap var, uzak biraz.

Dün markete gittim, yine beceremedim arkadaşlar, sebze reyonunda kalakaldım. ya bozulur vs diye biraz taze fasulye biraz da pırasa aldım başka bişey alamadım :ssz:

Bugün pırasalı barbunya pişireceğim yarına Allah kerim :5:

yedekleme gerçekten çok işe yarıyor bende yağ,deterjan,makarna vs. hep depolarım :34:

maşalah çok temkinlisin :31:

kasap var, uzak biraz.

Dün markete gittim, yine beceremedim arkadaşlar, sebze reyonunda kalakaldım. ya bozulur vs diye biraz taze fasulye biraz da pırasa aldım başka bişey alamadım :ssz:

Bugün pırasalı barbunya pişireceğim yarına Allah kerim :5:

Niye bozulsunki arkadaşım yıkamadan koy sebzeleri hiç birşey olmaz hem bizim dolabımız derin dondurucu degil eski dolaplardan tek kapılı olanlardan sebzeler hiç bozulmuyor 2 hafta bile dayanıyor ayrıca pırasalı barbunya nasıl oluyor ikisini karıştırıyormusun

şu an karnı bahar ve ıspanak var bence ıspanağı yıka dilimle , buzluğa at. kışın genelde kurufasülye , çorba çeşitleri yap ,meyhane pilavı yap yaNINDA cacık, fırında patetesli tavuk , kıyma ile kıymalı makarna veya mantı aç bunu buzluğa at, yoğur çorbası yap çeşit çok ben hiç zorluk çekmem hemen yaparım hiç birşeyin yokse domatesli menemen yap , yaratıcılık şart yaptıklarında doğAL OLSUN
hazır gıdadan uzak dur , tavugun içini doldur ,tavuk dolması yap ,cevizli çok lezzetli oluyor , ayda bir evinde pizza yap bunlar basit şeyler , fellah köftesi yap bunun için bulgur ,irmik ,salça gerek biraz maydonoz sen yemek çeşitlerini çogalt o vakit ne yapacağınıda
bilirsin , yemek çeşitin az olursa bocalarsın

eti tavuğu aylık alışverişimde alıyorum bir ayda ne kadar yiyeceğimizi bildiğim için her ay aynı mikatar alıyorum birer yemeklik ayırıp poşetleyip buzluğa atıyorum gerektiğinde çıkartıp kullanıyorum.sebze meyve için de her hafta pazara gidiyorum evimde neyi ne kadar yediğimizi bildiğim için sadece gerekenleri alıyorum bende de arada bozulan sebze oluyor ama çok fazla değil öyle her gün yemek yapmak için alışverişe çıkamam canım bu çok yorucu olur :26:sende ne gerekiyorsa ve ne kadar tüketiyorsan o kadar al zamanla düzenini oturtabilirsin:31:

Back
X