- 6 Kasım 2025
- 18
- 8
- 1
- 18
- Konu Sahibi pamukseker189
-
Böyle durumlarda aile ile kesin konuşup onların akıl etmesini beklememek lazım. Kazanamazsam mezuna kalırım ve daha çok zorlanırım demeniz lazım. Açık olun. Unutmayın kendini en çok paralayan evlat en az önemsenen evlattırKızlar merhaba.
Bu sene YKS’ye gireceğim ve temelim hiç yok, bu yüzden gerçekten zorlanıyorum. Günlük 4 saat ders alıyorum, eve gelince de yaklaşık 6 saat ders çalışıyorum. Masada uzun süre oturmaktan belim ağrıyor ama annem yine de ev işi yapmam için ısrar ediyor.
Ablamın YKS senesi olduğunda ona bir bardak su bile taşıtmadık ve bu durum 3 sene sürdü. Tüm evin sorumluluğu bendeydi çünkü ablam okul okuyordu. Ben YKS’ye başlamadan önce birçok ağır işi tek başıma yaptım ki eğitim başladığında anneme yardım edemeyeceğimi düşündüm ve annem tek başına zorlanmasın diye.
10’a yakın halı yıkadım, bir poşet sarımsak ayıkladım, konserve domates yaptım ve daha sayamadığım onlarca işi tek başıma yaptım.
Ama bugün sanki hiç bir şey yapmamışım gibi davranılıyor. Annem sürekli “YKS’ye girecek diye ev işi yapmıyor” diyor. Sanki sınava giren herkes ev işinden kaçıyormuş gibi konuşuyor. Üstüne ablamı örnek gösteriyor. günlük en basit işlerde bile bana bir bardak su vermiyordu.
Ağır iş olduğunda yine yapıyorum, bir haftadır da onlara yardım ediyorum ama buna rağmen bütün planlarım altüst oldu. Derslerde gerid
e kaldım.
Sizce ben mi abartıyor muyum yoksa haklımıyım
Sadece bir sene idare edecekler ve bir çok hakaret söylüyorlar inanin davranışları da çok değişti bana karşı....
Zaten söylüyorum anlamıyorlar açık konuşuyorum hiç anlamıyorlar ev işi yaparak çalış diyorlarBöyle durumlarda aile ile kesin konuşup onların akıl etmesini beklememek lazım. Kazanamazsam mezuna kalırım ve daha çok zorlanırım demeniz lazım. Açık olun. Unutmayın kendini en çok paralayan evlat en az önemsenen evlattır
İnanın saçımı kaşiyacak zamanım yokSınav senelerinde elimi hiçbir işe sürmedim. Sürecek vaktim de yoktu zaten çünkü o zamanlar dershaneler böyle baya hapishane gibi bi girer sonra gece çıkardın
Bu sene olmazsa bir dünya dershane parası bilmem ne diye iyice oturun konuşun. Arada bel ağrısı vs icin mesela camasir isi bende olsun diyin. Bi makineye atın bi de bitince asın yalandan is yapmış olursun. Biraz da hareket olmus olur.
Bu kadar emek sonucu ablanız nereyi kazandı merak ettim. Size yaptığı eziyetlere değmiş mi? Yakınlarda Kütüphane var mı?Zaten söylüyorum anlamıyorlar açık konuşuyorum hiç anlamıyorlar ev işi yaparak çalış diyorlar
Ablam bir bardak su vermezdi
Beddua okurdu onlara
Durmadan onu bana övüyor bana
Yapmayın oturum ders çalışın. Gelecek sizin. Yarın sınav kötü geçse iyi calissaydin der geçerler. Kütüphane varsa oraya gidip çalışın evde huzur vermiyorlarsaKızlar merhaba.
Bu sene YKS’ye gireceğim ve temelim hiç yok, bu yüzden gerçekten zorlanıyorum. Günlük 4 saat ders alıyorum, eve gelince de yaklaşık 6 saat ders çalışıyorum. Masada uzun süre oturmaktan belim ağrıyor ama annem yine de ev işi yapmam için ısrar ediyor.
Ablamın YKS senesi olduğunda ona bir bardak su bile taşıtmadık ve bu durum 3 sene sürdü. Tüm evin sorumluluğu bendeydi çünkü ablam okul okuyordu. Ben YKS’ye başlamadan önce birçok ağır işi tek başıma yaptım ki eğitim başladığında anneme yardım edemeyeceğimi düşündüm ve annem tek başına zorlanmasın diye.
10’a yakın halı yıkadım, bir poşet sarımsak ayıkladım, konserve domates yaptım ve daha sayamadığım onlarca işi tek başıma yaptım.
Ama bugün sanki hiç bir şey yapmamışım gibi davranılıyor. Annem sürekli “YKS’ye girecek diye ev işi yapmıyor” diyor. Sanki sınava giren herkes ev işinden kaçıyormuş gibi konuşuyor. Üstüne ablamı örnek gösteriyor. günlük en basit işlerde bile bana bir bardak su vermiyordu.
Ağır iş olduğunda yine yapıyorum, bir haftadır da onlara yardım ediyorum ama buna rağmen bütün planlarım altüst oldu. Derslerde gerid
e kaldım.
Sadece bir sene idare edecekler ve bir çok hakaret söylüyorlar inanin davranışları da çok değişti bana karşı....
İzin almayın gidin . Yapacak birşey yok ayak uydururlar. Vaziyete göre ne yapsanız yaranamazsiniz zaten onlara. En iyisi başınıza buyruk olun biraz , bencillik lazimİnanın saçımı kaşiyacak zamanım yok
Ve dershaneye gitmiyorum
Dersler 4 saat sürdüğünü biliyorlar
Ve kütüphane veya etüt salonlarına izin vermiyorlar
Bu kadar emek sonucu ablanız nereyi kazandı merak ettim. Size yaptığı eziyetlere değmiş
Tıp okuyacağım dedi 3 sene sonra yks 2 ay kala eşit ağırlığa geçti ailecek haberimiz yoktumi? Yakınlarda Kütüphane var mı?
imza kaşe mühürUnutmayın kendini en çok paralayan evlat en az önemsenen evlattır
Bak sen kendini düşünmeyince kimse düşünmüyor. Oturun dersinizi çalışın kimseye de pas vermeyin.Kızlar merhaba.
e kaldım.
Mesleği söyleyem net anlaşılmamak içinAblanız ne okuyor şimdi?
Anneniz le burada yazdığınız gibi açık açık konuşun. Halıyı, sarımsağı, domatesi hatırlatın,acıtasyon yapın beni sevmiyormuşsun, hiç kıymetim yokmuş diye ağlayın.Ağlamayan çocuğa meme vermezler misali, hakkınızı arayın...Kızlar merhaba.
e kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?