• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yks stresi

honeymoon0

born to die but still alive
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2022
20
14
3
Merhaba, umarım iyisinizdir. Kimisi için belki de çok önemli bir sorun değildir ama ben stresten delireceğim sanırım. Üniversite sınavına gireceğim ve istediğim bölümün puanı yüksek, neredeyse 450. Ondan başka bir bölüm okumak istemiyorum ama kazanabileceğime dair de bi umut yok içimde. Sınav oldukça zor, başarabilir miyim bilmiyorum. Gelecek kaygısı yaşamaktan saçlarım dökülmeye başladı, normalde bebek gibi cildim var ama sivilcelerim çıkıyor. Ne kadar çalışırsam çalışayım kendimi yetersiz hissediyorum ve bu da çalışma motivasyonumu düşürüyor. Kasım ayının sonuna geldik neredeyse, az kaldı sınava. Bu her aklıma geldiğinde midem bulanıyor. Maddi durumumuz o kadar iyi değil, dershaneye gitmiyorum. Evde kendim çalışmaya uğraşıyorum... Her neyse sadece içimi dökmek istedim... ama gençliğimin ellerimden kayıp gitmesini engellemeyecek... Kendinize iyi bakın lütfen... <3

Neden yapamayasın? Yapamayacağını düşünmekten daha zararlı hiçbir şey yok inan ki. Dersaneye ben de gitmemiştim. Zaman kaybı gibi geliyordu. Üstelik o zamanlar ders videoları belli sitelerde makul ücretlerle satılırdı, böyle profesyonel videolar yoktu :D hangi kanallardan izliyorsun?

Yapamayacağınızı düşünmeyin,elinizden geleni yapın. Daha en başında olumsuz düşüncelere kapılmayın, kendinizi üzmeyin. Allah yardımcınız olsun 🙏

B planın da olsun, yani illa o bölüm diye kalkıp ücradaki saçma bi üniversiteye de gitme. Neymiş bu istediğin bölüm

Neden yapamayasın? Yapamayacağını düşünmekten daha zararlı hiçbir şey yok inan ki. Dersaneye ben de gitmemiştim. Zaman kaybı gibi geliyordu. Üstelik o zamanlar ders videoları belli sitelerde makul ücretlerle satılırdı, böyle profesyonel videolar yoktu :KK70: hangi kanallardan izliyorsun?
Motivasyonunuz için teşekkür ederim♡ yabancı dil bölümü olduğum için takip ettiğim belirli bir kanal yok, çalıştığım konuya göre farklı farklı kanalları takip ediyorum ama en çok Çilem Akar'ı takip ediyorum.

Şayet yapamayacak olsan o bölümü bu kadar çok istemezdin. İstiyorsun yapabilirsin bence🌸🥰 her gün daha çok çalış ama herşeyden önce stres seviyeni azalt. Düzenli , planlı bir çalışma ile hem stresin azalır hem de başarın artar. Kendine güven. Gözlerini kapat kendini orada hayal et🥰

Ülkede eğitim diye bir şey kalmadı ne yazık ki
Senin yaşlarındayken ben de sınavı kazanamazsam hayatım biter diye düşünüyordum ancak öyle olmadığını zaman acımasız bir şekilde gösterdi.

Çalış , elinden geleni yap
Ama karamsarlığa kapılma
Ve tüm hayatını bu sınava odaklama

sınav haziran gibi yapılmıyor mu yanlış mı biliyorum acaba?

Şayet yapamayacak olsan o bölümü bu kadar çok istemezdin. İstiyorsun yapabilirsin bence🌸🥰 her gün daha çok çalış ama herşeyden önce stres seviyeni azalt. Düzenli , planlı bir çalışma ile hem stresin azalır hem de başarın artar. Kendine güven. Gözlerini kapat kendini orada hayal et🥰
Teşekkür ederim yazdıklarınızı okumak çok iyi geldi bana♡♡💘🌸

Ülkede eğitim diye bir şey kalmadı ne yazık ki
Senin yaşlarındayken ben de sınavı kazanamazsam hayatım biter diye düşünüyordum ancak öyle olmadığını zaman acımasız bir şekilde gösterdi.

Çalış , elinden geleni yap
Ama karamsarlığa kapılma
Ve tüm hayatını bu sınava odaklama
Çok haklısınız, çok kötü bir sistem ve sınav düzeni... Teşekkür ederim motivasyonunuz için💘

Evet evet haziranda olacak ama zaman su gibi akıp gidiyor..
daha 7 ay var yahu. sokma kendini strese şimdiden zaman az kaldı diye. seviyeni, netlerini bilmiyorum ama bir sürü sınava hazırlanmış biri olarak diyebileceğim şey şey, bu sınavların önündeki en büyük engel zihnimiz. yapamayacağımıza o kadar odaklanıyoruz ki ders çalışmak için motivasyonumuz bile kalmıyor. seni motive etmek için söylemiyorum ama adam akıllı çalışırsan yaparsın.

Neden yapilamasin, Sen elinden geleni yap yks için en az günde 2 3 saat ayir ve her konu ardından en az o dersle ilgili 200-250 soru çöz. Haftalık soru sayın 750nin altına düşmesin hadi sorun yok diyelim ama kesinlikle 70 üstü soru yapmaya calis ve günde en az 2 kapasiten var ise 3 ve 4 dersin konusunu bitir ama bitirmek için bitirme anla ve hemen ardından o konu ile ilgili bolca sorucoz bu devirde sorucozmeden yapamazsın, ben dershaneye gitmiştim ama nisandan sonra konular epey bir bittiği iicn bir sure sonra zaman kaybiydi gitmeyip evde soru Cozuyrdum düzenli ve istikrarlı bir çalışma ile yks konuları 4 5 ayda biter 450 de alırsın inan bana, ben sadece günde 2 saat çalışarak ve sadece 250 civarı soru çözerek haftalık 700ustu soruydu 350 ye yakın puan almıştım yks nin uygulanışinin ilk senesiydi mezundum oda düzenli çalışmadım sonlara doğru salmistim günde 50 soru bile belki zor Cozuyrdum ama başta attığım temel çok yardımcı oldu, temelini güzel at Şubat Mart civarı konularının %80 ini biter uyku sosyal medya arkadaş herşeyden feragat et o dönem bütün sosyal medyalarimu kapat gezme tozmama ara vermiştim tabiri caizse ilk 4 ay köpek gibi çalışmıştım, biyolojik olarak kendine iyi bak belki klişe olacak ama sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, Vel hasılı kelam soru çözerek kazanabilirsin, son aylar çıkmış sorulara muhakkak bak, hatta her konu ardından o konuyla ilgili bulabilirsen baksan daha faydalı olur, bol soru çözümü tekrar deneme püf nokta bu, kolaylıklar dilerim 🌸

Ha birde terim vs ile ilgili şeylerde gerek şık gerek sorularda ok çek o terimin manasını yaz bu sana tekrar olur, o terim belki 15 kere geçti o günku sorularda 15 kerede anlamını yanına yaz, yapamadığın sorularda ilk asamalarda aç kitap deftere bak kopya çek yani neydi diye böyle böyle zihinde daha kalıcı oluyor, sonraları zaten bakma gereği duymuyorsun ve bir süre sonra bakma da zaten, sadece düzenli çalış bugün 5saat yarın hiç olmaz planlı olmalısın o günün konusu bitmeden üstüne soruları çözmeden uyuma ve stres yapma inan bu anlattıklarım çok basit şeyler belki buradan okuyunca yok ya zor diyebilirsin ama uygulayinca inan hiç öyle olmuyor şuan YouTube de muhteşem hocalar var dershaneden daha kaliteli tonlarca para dokemene gerek yok :) çok uzun oldu biliyrum umarım yardımcı olabilmişimdir

daha 7 ay var yahu. sokma kendini strese şimdiden zaman az kaldı diye. seviyeni, netlerini bilmiyorum ama bir sürü sınava hazırlanmış biri olarak diyebileceğim şey şey, bu sınavların önündeki en büyük engel zihnimiz. yapamayacağımıza o kadar odaklanıyoruz ki ders çalışmak için motivasyonumuz bile kalmıyor. seni motive etmek için söylemiyorum ama adam akıllı çalışırsan yaparsın.
Haklısınız fakat zaman gerçekten hızlı geçiyor... teşekkür ederim yazdıklarınız için💘

Neden yapilamasin, Sen elinden geleni yap yks için en az günde 2 3 saat ayir ve her konu ardından en az o dersle ilgili 200-250 soru çöz. Haftalık soru sayın 750nin altına düşmesin hadi sorun yok diyelim ama kesinlikle 70 üstü soru yapmaya calis ve günde en az 2 kapasiten var ise 3 ve 4 dersin konusunu bitir ama bitirmek için bitirme anla ve hemen ardından o konu ile ilgili bolca sorucoz bu devirde sorucozmeden yapamazsın, ben dershaneye gitmiştim ama nisandan sonra konular epey bir bittiği iicn bir sure sonra zaman kaybiydi gitmeyip evde soru Cozuyrdum düzenli ve istikrarlı bir çalışma ile yks konuları 4 5 ayda biter 450 de alırsın inan bana, ben sadece günde 2 saat çalışarak ve sadece 250 civarı soru çözerek haftalık 700ustu soruydu 350 ye yakın puan almıştım yks nin uygulanışinin ilk senesiydi mezundum oda düzenli çalışmadım sonlara doğru salmistim günde 50 soru bile belki zor Cozuyrdum ama başta attığım temel çok yardımcı oldu, temelini güzel at Şubat Mart civarı konularının %80 ini biter uyku sosyal medya arkadaş herşeyden feragat et o dönem bütün sosyal medyalarimu kapat gezme tozmama ara vermiştim tabiri caizse ilk 4 ay köpek gibi çalışmıştım, biyolojik olarak kendine iyi bak belki klişe olacak ama sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, Vel hasılı kelam soru çözerek kazanabilirsin, son aylar çıkmış sorulara muhakkak bak, hatta her konu ardından o konuyla ilgili bulabilirsen baksan daha faydalı olur, bol soru çözümü tekrar deneme püf nokta bu, kolaylıklar dilerim 🌸
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için, tekrardan çalışma isteğim geldi
Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim, cidden çalışma isteğim geldi ve motivasyonum arttı. Aslında pek sosyal bir insan değilim, o yüzden gezme işim olmuyor. Evden sadece kitap falan almak için çıkıyorum fazla dolanmadan dönüyorum. Sosyal medyayla da öyle fazla aram yok, günde toplasan yarım saat falan anca giriyorumdur. Haklısın, bitirmiş olamk için değil, anlamak için çabalıyorum ve dediğin gibi bilmediğim şeyleri sürekli yazıyorum. Yabancı dil öğrencisiyim, bu yüzünden ister istemez sürekli not tutmam gerek soru çözerken. Yazdığın her şey için çok teşekkür ederimmm, motivasyonum yerine geldi♡♡♡♡ Güzel bir gün geçirmeni dilerim💘

Back
X