ya burda biraz daha ayrintili anlattim cunku karar vermem lazim.benim icin onemli bir konuNiye iki tane başlık açtınız aynı konu zaten anlayamadım da
sadfevmakyozluk kursuna mi gitsem ona da karar veremiyorum..diger egitimleride almama lazim sonucta ilerde dukkan acarsam....bir kuaforun makyozu olmak cok isterdim cokkkkkBirde burdan yorum yazayımeğer isim yapabilirseniz sadece bi yere bağlı kalmadan tercih edilen bir makyöz olabilirsiniz tabikide.bi kaç kuaförle anlaşırsınız makyajlar için randevulu sizi çagırabilir.Yada siz belgenizi alın biraz maddi imkanınız varsa kendinize ufak bi dukkan açın.Kendi çalışma saatlerinizi kendiniz belirlemiş olursunuz.Yada bebeginiz büyüyene kadar bi bakıcı yada kreş tercih edeceksiniz.İnsanın hayallerinden vazgeçmesi gerçekten zor oluyor.allah yardımcınız olsun
kendi dukkanimi acmam icin 15 sene falan kalfa lik yapmam lazim. canim tas catlasa 10 sene....yasim zaten 30 a yakin...gec kaldim ben galiba....kuaförlük de daha fazla para vardır sanırım. kendi dükkanınızı açarsanız çalışma saatlerini kendiniz ayarlayabilirsiniz. pazar mecbur çalışırsınız kendi işiniz bile olsa ama mesela gün içinde eve gelip işinizi yapıp tekrar dükkana gidebilirsiniz. bizim burdaki kuaför öyle yapıyordu. çırağına bırakıyordu o süre içinde.
galiba bende vazgeciyorumSabah 7 aksam 9 hic bir isi bu saatleri calisacK kadar sevemezdim sanirim.
Ve evet eger calisma saatlerim bunlar olacaksa, BEN vazgecerdim. Ama herkes farkli
kendi dukkanimi acmam icin 15 sene falan kalfa lik yapmam lazim. canim tas catlasa 10 sene....yasim zaten 30 a yakin...gec kaldim ben galiba....
suan hala kuafor mu canim ..dukkan acma zamanina gelsem bende oyle yaparim tabiki de daha pek girisimim yok once calismaliyim yillar yili ..kafam cok karisik cokannem kuafördü benim. ama biz büyüdükten sonra yaptı işi. kesinlikle hiç girişmeyin derim.
eve hiç enerjinizin kalmayacağı bir iş. hafta birgün yanına giderdim annemin bir hafta yatardım yazları. şayet kendi dükkanınızı açabilme imkanınız olsa yapın derim. en azından çocuğa bir oda yapıp yanınızda bile götürüp gelirdiniz. yani benim dükkanım olsa öyle yapardım.
bilmiyorum canim bunu da beceremem ben site de oturuyorum aslinda haber salsam nebilim yaa esim istemez bunu dabu arada bir de evde bu işi yapanlar varmış
dükkan vergi vs olmadığı için daha ucuz yapıyor insanlar da gidiyor
kalfa ciraktan daha mi gec geliyor canim bilmiyordum bunu..ben daha iyi sartlarda calismak icin cirak olmamak icin belgeyi alip halk egitimfen kalf olarak baslamak istiyordum bunu. iciniki ayrı kuaförüm vardı
biri tek çalışırdı bebeğini yanında getirirdi mesela dükkana
yerine göre değişir her yer akşam 9 a kadar çalışmaz
mahalle arasında kışın dokuz geç olur
neyse
şimdiki kuaförün de ilkokula giden çocuğu var mesela
sonuçta çıraklar açıyor sabah en fazla yıkayıp fönlüyor
sonra 9 gibi kalfa geliyor kesim vs
kadın da işte başlarında durup hatırlı müşterilere bakıyor
akşam kaçta kapanırlar bilmiyorum ama merkezde pazar çalışmıyorlar özel düğün vs varsa da fazla mesai yapıp o kişiler gidince kapatıyorlar
hadi yaa cok ozendim o makyoze simdi..sadesce makyaj icin mi cagiriliyordu ve belgesi varmiyfi canim ..nasil bukadar adini duyurabilirdi acabaBelgeyi almaktan vazgeçmeyin öncelikle..
İleride saatler uyar uymaz kuaför yanı olur özel çalışırsiniz vs ayrı.. belgenizi alın kursu tamamlayın.. gelin makyajimi yaptidigim kisi yetenekli biri idi tavsiye ile çalışıyordu cagirilan kuaföre eve gidiyordu.. çok iyi kazaniyordu gelin makyajı sabah olur zaten.. haftasonu bile olsa sabah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?