Bebek Beslenmesi Yoğurdu tutturamıyorum :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben kendimize sütçüden açık sütle hep mayalıyorum ama bebeğe günlük sütle mayaladığımda hiç tutmuyor. yani kendimize 4 litreden tutturuyorum da çocuğun azcık sütünü tutturamıyorum. anlamadım gitti. kaloriferler de yanmöıyor artık yazın nereye koymak lazım? kavanoz maması aldım içini boşalttım onda mayalamak için bugün. ama 6 saat oldu hala cıvık.........

yoğurdu mayalarken sütün sicaklığı, mayanın ev yoğurdundan olucak. Ve kavonozların iyice üstünü örtüyoruz.

kızlar şu milüpanın tanıtım dergisinde yoğurt tarifi verirken, "devam sütü ya da kendi sütünüzü kullanabilirsiniz" demiş. ben 3tür kendi sütümle deniyorum, kesiliyor...hiç deneyen oldu mu?

sütünüzü ısıtıyormusunuz:53: bence yazık..bebişinize içirin..madem bu kadar çok en kötü elini yüzünü silin bebişinizin ilerde pürüssüz bir cildi olur..devam sütleri de ısındığı anda kimyasal reaksiyona giriyormuş..günlük süt alın ondan mayalayın..

sütünüzü ısıtıyormusunuz:53: bence yazık..bebişinize içirin..madem bu kadar çok en kötü elini yüzünü silin bebişinizin ilerde pürüssüz bir cildi olur..devam sütleri de ısındığı anda kimyasal reaksiyona giriyormuş..günlük süt alın ondan mayalayın..

ısınmaması mı gerekiyor???????????????????

ya Allah razı olsun. ben bilmiyordum...zaten köydeyim. günlük sütten bol ne var...çok sağol. ben muhallebiyi falan da kendi sütümle yapıyordum.

bu arada süt için günde 3 fincan rezene ve en az 2,5 lt su içiyorum.

500 ml. süte 2 kaşık yoğurt ekledim, havluya sarıp 5 saat filan beklettim, sonuç mükemmeldi :) bir de kağıt havlu ile deniycem bakalım nasıl olacak?
bir de benim mayaladığım yoğurtlar böyle muhallebi gibi uzuyo, akışkan oluyo neden acaba? senin de öyle oluyor mu? ama tadı çok güzel.

akışkanlığın nedeni, hazır yoğurtla yapmış olmanız. endüstride kullanılan mayalar, tekrar üretim olmaması nedeniyle, belli bir miktar çoğaldıktan sonra dururlar. bu da yoğurdunuzun kıvamını salyalı yapar...

mrb arkadaşlar bende oğlum için yoğurt yapıyorum çay bardaklarına mayalıyorum ağzınısa sırteçfilmle kapatırorum bişey olmuyo 6 7 bardak yapıyorum.yalnız sütü ben gerçek yeni sağlmş inek sütünden yapıyorum.piyasadaki tüm sütler uht li we bu şey çok zararlı çocuğuma o sütü wermeyi içim almıyo.eğer bulabiliyosanız kendiniz temn edin sütün hazrlarla yapmayın.

sütler "uht"li olmaz! uht bir süt işleme metodulur. ultra high temperature; yani çok yüksek ısı. fabrikalarda süt 140-150 derecelere 2-3 saniye içinde çıkartılır ve anında soğutulur.

uht süt zararlı değildir! sadece çok yüksek ısıda işlem gördüğü için, içinde zararlı organizmalarla birlikte yararlı organizmalar da ölmüştür. yani yararı azalmıştır.

ben kendimize sütçüden açık sütle hep mayalıyorum ama bebeğe günlük sütle mayaladığımda hiç tutmuyor. yani kendimize 4 litreden tutturuyorum da çocuğun azcık sütünü tutturamıyorum. anlamadım gitti. kaloriferler de yanmöıyor artık yazın nereye koymak lazım? kavanoz maması aldım içini boşalttım onda mayalamak için bugün. ama 6 saat oldu hala cıvık.........

tercih ettiğiniz süt markasını değiştirin, çünkü normal koşullarda günlük sütten mayalanması lazım. günlük süt diye tabir ettiğimiz pastörize süt, fabrikalarda 72 derecede 15 saniye tutularak yapılır, yani evdeki gibi kaynatılmaz bile. eğer aldığınız açık süte güveniyorsanız, yani sağlıklı hayvanlardan hijyenik ortamlarda sağılıyorsa, bebeğinize de ondan mayalayabilirsiniz.

ısınmaması mı gerekiyor???????????????????

ya Allah razı olsun. ben bilmiyordum...zaten köydeyim. günlük sütten bol ne var...çok sağol. ben muhallebiyi falan da kendi sütümle yapıyordum.

bu arada süt için günde 3 fincan rezene ve en az 2,5 lt su içiyorum.

canım annesütü sağıldıktan sonra bile biraz sallansa içindekiler birbirine çarpıyor ve tüm içeriği yok oluyormuş..ısınınca düşün artık:) bizim arayıpta bulamadığımız seceresi bilinen ineğin günlük sütü ne mutlu sende varmış:)) yoğurdu ondan yap yedir bebişine..ooh mis :)) 1 yaşından sonrada doğal doğal içiririsin bebişine :)

canm tutmams yogurdu kaynams suya oturtursan kendılıgnden tekrrdan tutar

evet yogurdu mayaladigin kabi, kaynar su icerisine koyarsan
ve 1 saat oyle beklersen tutar
eger 1 saat icinde tam katilasmamissa, en fazla 1 saat daha bekleyip hemen buzdolabina kaldirman lazim:34:

tabi en gzueli bastan tutmasi onda da serce parmak metodu cok iyi
serce parmagini batirip 8 e kadar say bakalim
tam 8e kadar sayabiliyorsan hazir, ve hemen mayalayabilirsin, ama daha da ilimamasi lazim
8 sayisi bunda onemli guven bana, benim yogurtlarim kalip gibi olur:34:

Son düzenleme:
evet yogurdu mayaladigin kabi, kaynar su icerisine koyarsan
ve 1 saat oyle beklersen tutar
eger 1 saat icinde tam katilasmamissa, en fazla 1 saat daha bekleyip hemen buzdolabina kaldirman lazim:34:

tabi en gzueli bastan tutmasi onda da serce parmak metodu cok iyi
serce parmagini batirip 8 e kadar say bakalim
tam 8e kadar sayabiliyorsan hazir, ve hemen mayalayabilirsin, ama daha da ilimamasi lazim
8 sayisi bunda onemli guven bana, benim yogurtlarim kalip gibi olur:34:

ya benim ev sobalı ve havalar iyi diye soba yakmıyorum ama serin yani..
mayalanması için kalorifer peteği gibi bir ortam yaratamıyorum. mayaladığım yoğurt tadı harika fakat koyu kıvamlı ayran gibi oldu..ne yapabiliirm?

ya benim ev sobalı ve havalar iyi diye soba yakmıyorum ama serin yani..
mayalanması için kalorifer peteği gibi bir ortam yaratamıyorum. mayaladığım yoğurt tadı harika fakat koyu kıvamlı ayran gibi oldu..ne yapabiliirm?

evet yogurdun asla usumemesi gerekiyor, ustune bir suru kalin sey koyup sarabilirsin, ya da cok cok kalin battaniyeyle.
eger olmuyorsa mesela gun icinde mutfakta yemek yapiyorsun, firina yakin bir yerlerde mayalasan, zaten yemek sirasinda, bir de firinda birseyler yaptigini dusunursen mutfak yeterince sicak olur ve sutun mayalanmasi icin iyi bir ortam olusturmus olabilirsin belki.

evet yogurdun asla usumemesi gerekiyor, ustune bir suru kalin sey koyup sarabilirsin, ya da cok cok kalin battaniyeyle.
eger olmuyorsa mesela gun icinde mutfakta yemek yapiyorsun, firina yakin bir yerlerde mayalasan, zaten yemek sirasinda, bir de firinda birseyler yaptigini dusunursen mutfak yeterince sicak olur ve sutun mayalanmasi icin iyi bir ortam olusturmus olabilirsin belki.

mantıklı:34::34::34::34:
sağol canım...ben kışın buralar -35 dereceyken, mutfakta düdüklüyü içinde boş suyla ocağa koyardım. o buhar bile ben mutfakta çalışırken beni ısıtırdı.laz mıyım neyim:37:

Merhaba arkadaşlar, evde yoğurt yapmaya karar verdikten sonra wewell marka bir yoğurt makinesi aldım, şu anda 60-70 tl civarı bir fiyatı var galiba, çok memnunum,içinde küçük kavanozları var kapaklı ayrı ayrı mayalayabilidğiniz gibi 1-1,5 lt civarı bir sütü içindeki tek kaptada mayalayabiliyorsunuz, benim gözlemim kaymaklı yoğurdu maya olarak kullandığızda daha koyu kıvamlı bir yoğurt elde ettiğiniz,birde buzdolabında dinlendirdikten sonra tabiki ,birgün evde manda yoğurdu muhabbeti yapılırken benim yoğurtlarımın nesi eksik diye küçük bir yoğurt kavanozunu korka korka ters çevirmişliğim ve alnımın akı ile sınavdan çıkmışlığım bile var :) ben tavsiye ediyorum özetle :)

yoğurt tutmayıp su gibiolduysa bir kaba sıcak su koyup tenceeyi ya da kavanozu(ben küçük kavanozladayapıyorum)bu kaba koyun içine su kaçırmayın. su soğudukça sıcak su ilave edin. 1 saat arayla kontrol edin. olmadıysa devam ben böyle yapıyorum tutmayan yoğurtları sonuç süperrrrrrrrrrr

Ben de birçok denemeden sonra artık dereceyle yapmaya başladım.Çünkü her gün sütü dökmekten ve oğluma yoğurt verememekten bıkmıştım .En güzeli sütü kaynatıyorum dereceyi içine koyuyorum ve 40-42 derece gibi mayalıyorum ,kapağını kapatmıyorum üzerini örtüyorum ve 4-5 saat kadar bekletiyorum olduktan sonra kapağını kapatıp dolapta bekletiyorum.Umarım işinize yarar.BU arada cam kavanoza mayalıyorum.

Bunu nette okumuştum o zamandan beri yapıyorum ve her zaman tutuyor. Yoğurdu mayalama evresi bildik usulle yani sütü kaynat serçe parmağının dayandığı ısıda mayala vs. sadece sarmıyoruz.Küçük kavanozda mayaladığım sütü kapağını kapatmadan fırına koyuyorum ve 4-5 saat sonra yoğurdum taş gibi oluyor bir gün dolapta bekletip ertesi gün veriyorum oğluma sarma derdi yok çok pratik.:1:

Son düzenleme:
Back
X