Bebek Beslenmesi yoğurt mayalayamıyorum deli olcammmmmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eylul_le

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
116
1
96
İstanbul
ya dedikleri gibi yapmama ve defalarca denememe rağmen olmuyo olmuyo sinirlerim bozulduuu uff.parmağın dayanacak kadar sıcak diyo yoksa dahamı ılık olmalı nerde yanlış yapıyorummm

ya dedikleri gibi yapmama ve defalarca denememe rağmen olmuyo olmuyo sinirlerim bozulduuu uff.parmağın dayanacak kadar sıcak diyo yoksa dahamı ılık olmalı nerde yanlış yapıyorummm

Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığıdır.Süte parmağınızı sokup yediye kadar sayın, eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.
Küçük bir kasede bir çay kaşığı yoğurdu ılık süt ile iyice ezerek hazırlamış olduğunuz bir litre ılık süte katın ve karıştırın. Etrafını sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayacak kalın bir örtü ile sarın, bir sofra bezine sarıp üzerine bir mont gibi bir şeylerde örtebilirsiniz. Beş altı saat sonra açın ve buzdolabına koyun. Açtıktan sonra yoğurdu fazla sarsmadan buzdolabına koyun ve bir süre buzdolabında tutun. :79::79:

Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığıdır.Süte parmağınızı sokup yediye kadar sayın, eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.
Küçük bir kasede bir çay kaşığı yoğurdu ılık süt ile iyice ezerek hazırlamış olduğunuz bir litre ılık süte katın ve karıştırın. Etrafını sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayacak kalın bir örtü ile sarın, bir sofra bezine sarıp üzerine bir mont gibi bir şeylerde örtebilirsiniz. Beş altı saat sonra açın ve buzdolabına koyun. Açtıktan sonra yoğurdu fazla sarsmadan buzdolabına koyun ve bir süre buzdolabında tutun. :79::79:

bunuda yaptım olmuyo yaa ben anlamadımki sorun nee

günlük pastörize sütle dene..sütü yinede 5 dk kaynat..maya olarakda ew yapımı yoğurtla mayala..daha iyi tutacağını düşünüyorum..

benim arkadaşım denedi ve sonunda buldu formülünü.. onun tarifi ile denedim.. ilkten başlayarak 2aydır tam olarak tutuyor..

350ml (küçük sarelle kavanozu) pastörize sütü kaynatın.. ılınmasını bekleyin,elinizi koyup 10.a kadar sayın ama 10da yansın eliniz.. çok ılık yada çok sıcak olmayacak.. (sıcağa yakın ılık diyelim) ayrı bir yerde bi çay kaşığı yoğurdu (ben hazır kullanıyorum) ılınmış süt ile inceltin..
sarelle kavanozu en ideal mayalama yeri.. (2-3gün yetiyor taze taze yemiş oluyor..) kavanoza sütünüzü sonra yoğurdu karıştıra karıştıra ekleyin.. (kaşık kavanozun dibine değmesin ama) kapağını kapatıp 2havluya sarın.. 30derecede yanan peteğin üzerinde (daha sıcak yanıyorsa koruyucu koyun arasına) 8saat beklesin.. sonra dolaba koyun dinlensin birkaç saat.. afiyetle yesin kuzular inş:)

sütü kaynat, sonra ilinmasini bekle, parmaginla bak eger parmagin yanmiyorsa, bir kasede hazir yogurdu çirpma teliyle çirp ve tencereye ekle, tekrar çirpma teliyle çirp, bu i$lemi gece yatmadan önce yap, tencereyi sofra beziyle sar, ve sabah buzdolabina koy, ve yogurdun olmu$ olacak!! %100 garanti veriyorum.
Pûf nokta :
1) kullandigin hazir yogurt süzme olmayacak ve mutlaka suyundanda koymalisin! sakin unutma suyu olmazsa tutmaz zaten.
2) eger bol kaymakli köy yogurdu gibi lezettli bir yogurt istiyorsan süt ilindiktan sonra içerisini bir paket (200gr) krema kat,( diger i$lemler ayni olacak) hem tadi güzel oluyor, hemde sari kaymagi oluyor

bende çok denedim olmadı hazır yoğurt veriyorum hep

arkadaşlar dan ve bazı büyük firmalar yoğurtlarının tadının çalınmamamsı için sütte üreyen yoğurt olmasını sağlayan mayanın ikinciye üremesini engelliyorlar.o yüzden 1 kere tutturdunuzmu elinizdeki yoğurdu mayalık olarak ayırın.(bu arada ukala demeyin mesleğim bu benim)gelelim mayalama işine yoğurtta problem yapan sıcak değil soğukluktur.yani fazla sıcak olması en fazla ekşi yapar fakat yoğurt tutar.soğuksa mayalanma gecikir.herkesin dediği gibi en uygun sıcaklık elinizi ısıran hatta biraz yakan süte yeterli maya konulması.1 ltlik cam kavanoza 1.5 tatlı kaşığı mayalık yoğurdu önceden sütle sıvılaştırıp dökün PÜF:FAZLA KARIŞTIRMAYIN!!ağzını kapattıktan sonra sıcak duracak ısısını kaybetmeyecek yere koyun havlu ile sarıp petek üstü mükemmmel oluyor.ortalama 4-7 saat bekletin cama baktığınızda mayalandığı yol yol yeşili beyaz çizgileri dikkatli bakarsanız görürsünüz.hemen ağzını açın (çok kötü görünebilir önemsemeyin tutmamış gibi gelebilir önemsemeyin)içine kesinlikle öetal kaşık vs. sokmadan hatta bozmadan hemen buz dolabına koyun ve mümkünse 3-4 saat ellemeyin.afiyet olsun:)

teşekkürler herkeze bugün daha sıcak yaptım yoğurtuda bol koydum sabah bakacağızzz hayırlısı buda olmazsaa kendi bilir bende hazır alırımm :)

arkadaşlar dan ve bazı büyük firmalar yoğurtlarının tadının çalınmamamsı için sütte üreyen yoğurt olmasını sağlayan mayanın ikinciye üremesini engelliyorlar.o yüzden 1 kere tutturdunuzmu elinizdeki yoğurdu mayalık olarak ayırın.(bu arada ukala demeyin mesleğim bu benim)gelelim mayalama işine yoğurtta problem yapan sıcak değil soğukluktur.yani fazla sıcak olması en fazla ekşi yapar fakat yoğurt tutar.soğuksa mayalanma gecikir.herkesin dediği gibi en uygun sıcaklık elinizi ısıran hatta biraz yakan süte yeterli maya konulması.1 ltlik cam kavanoza 1.5 tatlı kaşığı mayalık yoğurdu önceden sütle sıvılaştırıp dökün PÜF:FAZLA KARIŞTIRMAYIN!!ağzını kapattıktan sonra sıcak duracak ısısını kaybetmeyecek yere koyun havlu ile sarıp petek üstü mükemmmel oluyor.ortalama 4-7 saat bekletin cama baktığınızda mayalandığı yol yol yeşili beyaz çizgileri dikkatli bakarsanız görürsünüz.hemen ağzını açın (çok kötü görünebilir önemsemeyin tutmamış gibi gelebilir önemsemeyin)içine kesinlikle öetal kaşık vs. sokmadan hatta bozmadan hemen buz dolabına koyun ve mümkünse 3-4 saat ellemeyin.afiyet olsun:)
süpersin canım deniycem buda olmazsa bakacaz artık epey bi sıcak yaptım mayayıda fazla koydumm

sütü kaynat, sonra ilinmasini bekle, parmaginla bak eger parmagin yanmiyorsa, bir kasede hazir yogurdu çirpma teliyle çirp ve tencereye ekle, tekrar çirpma teliyle çirp, bu i$lemi gece yatmadan önce yap, tencereyi sofra beziyle sar, ve sabah buzdolabina koy, ve yogurdun olmu$ olacak!! %100 garanti veriyorum.
Pûf nokta :
1) kullandigin hazir yogurt süzme olmayacak ve mutlaka suyundanda koymalisin! sakin unutma suyu olmazsa tutmaz zaten.
2) eger bol kaymakli köy yogurdu gibi lezettli bir yogurt istiyorsan süt ilindiktan sonra içerisini bir paket (200gr) krema kat,( diger i$lemler ayni olacak) hem tadi güzel oluyor, hemde sari kaymagi oluyor

süpersin olmazsa artık sen yaparsın duru nun yoğurtlarını sağol canımm

vallahi canım bende tutturamadım bir türlü. sonunda arzum yoğurt makinesi siparişi verdim. bugün geldi. daha denemedim. umarım bu sefer olur.

ben günlük yapıyorum 200 ml sütü ısıtıyorum parmağımı sokup 10 a kadar saydığımda dayanabliyorsam o sıcaklığa 1 çay kaşığı maya koyuyorum sarıyorum beze 2 saat sonra yoğurdum hazır.hele 2 3 saat bekledikten sonra dolaba koyarsam bıçakla kes ye yoğurdu çokgüzel oluyor.

1) sicakligin 40 derece olmasi gerekiyor. bu sanirim benim icin elimin dayanabilecegi sicakliktan biraz daha soguk bir derece. cunku elimi yakmayacak kadar sicak sute ne zaman mayaladiysam tutturamadim, peynir gibi oldu, eksi oldu. o yuzden ilik sute yapiyorum artik. ama sicakligi ayarlayamiyorsaniz termometre ile olcun derim.

2) sutun UHT olmamasi gerek. gunluk pastorize sutlerle cok iyi oluyor

3) sutu mutlaka kaynatin- ilininca yogurdu ekleyin

4) yogurdu ekleyince cok karistirmayin, kapaklayip sarip petek ustune koyun. ve kesinlikle dokunmayin 3-4 saat boyunca. kontrol ederken de sallandigi icin tutmayabiliyor. yazin ilik suyun icine koyuyorum ya da gunese cikariyorum sicak kalmasi icin. ama yazin daha uzun suruyor mayalanmasi.

5) petek ustunde 3-4 saatte oluyor benimki. genelde 3 saat sonrasinda hemen buzdolabina kaldiriyorum. dinlenince daha iyi tutuyor.

6) mayaladiginiz yogurdun eksi olmamasina dikkat edin. ben pastorize olmayan koy tipi yogurtlardan daha memnun kaldim tat acisindan ama ckinceniz varsa pastorize yogurtlar da oluyor.

Back
X