Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ya dedikleri gibi yapmama ve defalarca denememe rağmen olmuyo olmuyo sinirlerim bozulduuu uff.parmağın dayanacak kadar sıcak diyo yoksa dahamı ılık olmalı nerde yanlış yapıyorummm
Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığıdır.Süte parmağınızı sokup yediye kadar sayın, eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.
Küçük bir kasede bir çay kaşığı yoğurdu ılık süt ile iyice ezerek hazırlamış olduğunuz bir litre ılık süte katın ve karıştırın. Etrafını sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayacak kalın bir örtü ile sarın, bir sofra bezine sarıp üzerine bir mont gibi bir şeylerde örtebilirsiniz. Beş altı saat sonra açın ve buzdolabına koyun. Açtıktan sonra yoğurdu fazla sarsmadan buzdolabına koyun ve bir süre buzdolabında tutun. :79::79:
günlük pastörize sütle dene..sütü yinede 5 dk kaynat..maya olarakda ew yapımı yoğurtla mayala..daha iyi tutacağını düşünüyorum..
bende çok denedim olmadı hazır yoğurt veriyorum hep
süpersin canım deniycem buda olmazsa bakacaz artık epey bi sıcak yaptım mayayıda fazla koydummarkadaşlar dan ve bazı büyük firmalar yoğurtlarının tadının çalınmamamsı için sütte üreyen yoğurt olmasını sağlayan mayanın ikinciye üremesini engelliyorlar.o yüzden 1 kere tutturdunuzmu elinizdeki yoğurdu mayalık olarak ayırın.(bu arada ukala demeyin mesleğim bu benim)gelelim mayalama işine yoğurtta problem yapan sıcak değil soğukluktur.yani fazla sıcak olması en fazla ekşi yapar fakat yoğurt tutar.soğuksa mayalanma gecikir.herkesin dediği gibi en uygun sıcaklık elinizi ısıran hatta biraz yakan süte yeterli maya konulması.1 ltlik cam kavanoza 1.5 tatlı kaşığı mayalık yoğurdu önceden sütle sıvılaştırıp dökün PÜF:FAZLA KARIŞTIRMAYIN!!ağzını kapattıktan sonra sıcak duracak ısısını kaybetmeyecek yere koyun havlu ile sarıp petek üstü mükemmmel oluyor.ortalama 4-7 saat bekletin cama baktığınızda mayalandığı yol yol yeşili beyaz çizgileri dikkatli bakarsanız görürsünüz.hemen ağzını açın (çok kötü görünebilir önemsemeyin tutmamış gibi gelebilir önemsemeyin)içine kesinlikle öetal kaşık vs. sokmadan hatta bozmadan hemen buz dolabına koyun ve mümkünse 3-4 saat ellemeyin.afiyet olsun:)
sütü kaynat, sonra ilinmasini bekle, parmaginla bak eger parmagin yanmiyorsa, bir kasede hazir yogurdu çirpma teliyle çirp ve tencereye ekle, tekrar çirpma teliyle çirp, bu i$lemi gece yatmadan önce yap, tencereyi sofra beziyle sar, ve sabah buzdolabina koy, ve yogurdun olmu$ olacak!! %100 garanti veriyorum.
Pûf nokta :
1) kullandigin hazir yogurt süzme olmayacak ve mutlaka suyundanda koymalisin! sakin unutma suyu olmazsa tutmaz zaten.
2) eger bol kaymakli köy yogurdu gibi lezettli bir yogurt istiyorsan süt ilindiktan sonra içerisini bir paket (200gr) krema kat,( diger i$lemler ayni olacak) hem tadi güzel oluyor, hemde sari kaymagi oluyor
süpersin olmazsa artık sen yaparsın duru nun yoğurtlarını sağol canımm
vallahi canım bende tutturamadım bir türlü. sonunda arzum yoğurt makinesi siparişi verdim. bugün geldi. daha denemedim. umarım bu sefer olur.
bu tarifime uyarsan benim yapmama gerek kalmayacak emin olabilirsin :)
Allah anali babali büyütsün![]()