yoğurt neden tutmaz?

bende hiç sevmem,evet bozunca hemen sulanıyo öyle yapmak lazım...

1 gün bekletiyosunuz demek,ben vala 2 saat geçmeden acaba tutmuşmudur diye açmak istiyorum şekerle tuzu ekleyince ne oluyo?

2 saatte yogurt mayalanmazki 6 saatte yeterli aslında gece yatmadan yapıp sabah açarsanız tamamdır,şeker ve tuz bazı insanlar nötr bir tat istemiyor o yuzden dedim

2 saatte yogurt mayalanmazki 6 saatte yeterli aslında gece yatmadan yapıp sabah açarsanız tamamdır,şeker ve tuz bazı insanlar nötr bir tat istemiyor o yuzden dedim

açmıyorum da zor sabrediyorum 4 saat sonra açıyorum evet gündüz yapıyorum zaman geçmio ondan

en garanti yöntem bu. bende tutturamıyordum önceden, parmağımı süte soka soka mundar ettim sütü, yine de olmadı

şimdi çok güzel, kaymak gibi oluyor yoğurdum.

Bir de mayaladıktan sonra çok sıkı sarman lazım. o da önemli. ben hem çocuk battaniyesiyle hem de sofraltıyla sarıyorum. gerçi dışarıdaki havanın sıcaklığına da bağlı ama, ben henüz yaz sıcağında yapmadığım için bilemiyorum.

aman üşütmesin yoğurdum diye ağzını burnunu sarıyorum

eczanelere de sorabilirsiniz ama buradaki eczaneler ne olduğunu bile bilmiyorlar. Gerçi 81'de 1 ihtimal ama bulunduğunuz yer muğlaysa yer adı verebilirim

aynen kaymak tutuyo üstü parmak soka soka bozuyorum hep
ben bi havluyla birde büyü battaniyeyle sarıyordum ama üşütmesin diye :2:
malesef samsundayım ben,ama burda bulamazsam eşim mutlaka bi yerlerden bulur yoğurt güzel olacak dedimmi olay bitmiştirr

Sana nasil tesekkur etsem azzz...bende azonce yogrt mayaladimmm..ucsat sonra bakarim dedim.unuttum.gezinirken netten senin yazini gorunce merdivenlerden kosusumu gormeni isterdimmmm...tsk...
Sorununada yardimci oliyim.yazin ve kisinfarkli mayLanir yogrt..sicak havalarda simdiden itibaren ben sutu kaynamaya basliyinca on dak.kaynatiyorum.sonra iyice iliniyor..elimi dahi isirmiyor.beskilo sute dort yemk.kasigi maya atiom.ve once sofrabezine sonra polar battaniyeye sariom.uc saat sonra bakiom tutmusmu tutmamismi....ara ara bakarak eger tutmussa agzini aciom...tuttugunu uzerinde n anlarsin.bakinca.egersulanmis ise yogurdu ya sicak mayaladin yada etrafini gecactin ki sicaktan eksidi......etrafinida aciommm ...oylece aksama kadar beklio..ve aksamda agziacik sekilde dolaba koyuyom.sabah agzini kapat....bumayalama yazin bole yapma.sadecesofrabezinesar.cunkuhavalarcok sicak.sutucok sicakkenmayayikoyarsansutun sulanmis bir sekilde yogrt olur...tam arasini bulacak sekildeyap.icebilecegin sicaklikta olsun.ilikkkkkkkkkk.ba
Bak ne yP bilionmukaynattigin sutu uc kavanoza koy.hepsinifarkli sekilde mYala.o zmn dogruyu bulursun...birini gayetilik birini birazdaha ilik birini sicak.o zmn elinalisir....kolaygelsinnn.

alkış bana istemeden ne yapmışımm rica ederim canımm evet sıcak havada daha az sermek lazım...son yazdığını denemek lazım yani sütü bölüp bölüp yapmak. hiç aklıma gelmemişti vala teşekkürler

o zaman yandım desene parmağı az yaktı benim ama tutmadı yinede

Aynen biz de regl zamanı denediğimizde hiç tutmaz:)

Dedigim gibi anneannem mümkün değil izin vermezdi.
Hatta ben çocukken bana baktirirdi annem, ısırdı mı diye sorardi.
Vardır belki bir bildikleri

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

vardır canımm vardırr.. sen küçüklükten parmak olayında varsın yaa, çok geriden geliyorum çok

Canim sutunu biraz sogutuyorsun
Bak Benim sutum soguyunca sicak su dolu olan Bir kaba oturtup tekrar üstünü Kat Kat ortuyorum.yogurdumu kesin tutturuyorum

Canim sutunu biraz sogutuyorsun
Bak Benim sutum soguyunca sicak su dolu olan Bir kaba oturtup tekrar üstünü Kat Kat ortuyorum.yogurdumu kesin tutturuyorum

su dolu suya oturttum canım bende üstünü örtmedim ama az bi katılaşma oluyo yenilecek gibi değil.

Kızlar peki pastörize süt ile deneyip güzel tutturan var mı?

canım annem şişe günlük sütten alıp yapıyo.2buçuk liste süte bi kahve fincanı kadar maya yapıyo.
sütü kaynatıyo önce.sonra yoğurt yapacağı kaba alıyo.ılınana kadar bekliyo.ılındıktan sonra mayalıyo.3 saat hiç dokunmuyo.sonra dolaba koyuyo.çok da tatlı oluyo öyle sulu sulu kalmıyo.

zaten böyle olmazsa günlük süt alıp yapcam,birde öyle deneyeyim bakalım.şöyle taş gibi bi yoğurt olsada yesek yaa

Ya ben mayalıyorum sütü aslında. Evde tencerede çok güzel alıyor. Ama biraz daha katı olur belki diye tefalin yoğurt yapma makinelerinden aldım. Onu bir türlü tutturamadım hiç ekşi bir yoğurt tadı gelmiyor. Katılaşıyor. Ama hala aynı süt tadı..

tefal'in "yogurtcum" diye bir urunu var bende onu kullanıyorum.. benim gibi mayalama özürlüler için harika bi secim tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…