Valla nasıl olduğu konusunda hiç bir fikrim yok ama pek güzel tutuyor. Ben öyle sulu sulu yoğurdu sevmem, fırında yapınca kıvamı da iyi oluyor. Ve diğer arkadaşın da dediği gibi olduktan sonra hiç ellemeden buzdolabında tut. Ben 1 gün kadar tutuyorum dolapta.
1 gün bekletiyosunuz demek,ben vala 2 saat geçmeden acaba tutmuşmudur diye açmak istiyorumşekerle tuzu ekleyince ne oluyo?
2 saatte yogurt mayalanmazki6 saatte yeterli aslında gece yatmadan yapıp sabah açarsanız tamamdır,şeker ve tuz bazı insanlar nötr bir tat istemiyor o yuzden dedim
evet bende nette okumuştum ölçüp öyle yapılır diye.alkollü sıvı derecesinede bakacağım.onu alırsak hem ne kadar ısıtacağımı hem mayalama zamanını da ayarlamış olacağım,çok sağolunn..
en garanti yöntem bu. bende tutturamıyordum önceden, parmağımı süte soka soka mundar ettim sütü, yine de olmadı
şimdi çok güzel, kaymak gibi oluyor yoğurdum.
Bir de mayaladıktan sonra çok sıkı sarman lazım. o da önemli. ben hem çocuk battaniyesiyle hem de sofraltıyla sarıyorum. gerçi dışarıdaki havanın sıcaklığına da bağlı ama, ben henüz yaz sıcağında yapmadığım için bilemiyorum.
aman üşütmesin yoğurdum diye ağzını burnunu sarıyorum
eczanelere de sorabilirsiniz ama buradaki eczaneler ne olduğunu bile bilmiyorlar. Gerçi 81'de 1 ihtimal ama bulunduğunuz yer muğlaysa yer adı verebilirim
Sana nasil tesekkur etsem azzz...bende azonce yogrt mayaladimmm..ucsat sonra bakarim dedim.unuttum.gezinirken netten senin yazini gorunce merdivenlerden kosusumu gormeni isterdimmmm...tsk...
Sorununada yardimci oliyim.yazin ve kisinfarkli mayLanir yogrt..sicak havalarda simdiden itibaren ben sutu kaynamaya basliyinca on dak.kaynatiyorum.sonra iyice iliniyor..elimi dahi isirmiyor.beskilo sute dort yemk.kasigi maya atiom.ve once sofrabezine sonra polar battaniyeye sariom.uc saat sonra bakiom tutmusmu tutmamismi....ara ara bakarak eger tutmussa agzini aciom...tuttugunu uzerinde n anlarsin.bakinca.egersulanmis ise yogurdu ya sicak mayaladin yada etrafini gecactin ki sicaktan eksidi......etrafinida aciommm ...oylece aksama kadar beklio..ve aksamda agziacik sekilde dolaba koyuyom.sabah agzini kapat....bumayalama yazin bole yapma.sadecesofrabezinesar.cunkuhavalarcok sicak.sutucok sicakkenmayayikoyarsansutun sulanmis bir sekilde yogrt olur...tam arasini bulacak sekildeyap.icebilecegin sicaklikta olsun.ilikkkkkkkkkk.ba
Bak ne yP bilionmukaynattigin sutu uc kavanoza koy.hepsinifarkli sekilde mYala.o zmn dogruyu bulursun...birini gayetilik birini birazdaha ilik birini sicak.o zmn elinalisir....kolaygelsinnn.
o zaman yandım deseneparmağı az yaktı benim ama tutmadı yinede
Aynen biz de regl zamanı denediğimizde hiç tutmaz:)
Dedigim gibi anneannem mümkün değil izin vermezdi.
Hatta ben çocukken bana baktirirdi annem, ısırdı mı diye sorardi.
Vardır belki bir bildikleri
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim sutunu biraz sogutuyorsun
Bak Benim sutum soguyunca sicak su dolu olan Bir kaba oturtup tekrar üstünü Kat Kat ortuyorum.yogurdumu kesin tutturuyorum
kavanozda çok guzel oluyormus
teyzem öyle dıyordu geçenlerde
evet, denemelısın. netten de arastırmalısın bencegüzel oluyorsa denemek lazım
evet, denemelısın. netten de arastırmalısın bence
merhaba kızlar,anneler,benim gibi anne adayları yardımınıza ihtiyacım var.hamile olduğum için sağlıklı beslenmek istiyorum pazardan süt aldım 2 defadır mayalıyorum ama yoğurt tutmuyo soğuduğunda bile sıvı halde nerdeyse. çok sinirleniyorum yaa bunun püf noktası basit yapımı yok mudur hiç ?
canım annem şişe günlük sütten alıp yapıyo.2buçuk liste süte bi kahve fincanı kadar maya yapıyo.
sütü kaynatıyo önce.sonra yoğurt yapacağı kaba alıyo.ılınana kadar bekliyo.ılındıktan sonra mayalıyo.3 saat hiç dokunmuyo.sonra dolaba koyuyo.çok da tatlı oluyo öyle sulu sulu kalmıyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?