Ya ben mayalıyorum sütü aslında. Evde tencerede çok güzel alıyor. Ama biraz daha katı olur belki diye tefalin yoğurt yapma makinelerinden aldım. Onu bir türlü tutturamadımhiç ekşi bir yoğurt tadı gelmiyor. Katılaşıyor. Ama hala aynı süt tadı..
tefal'in "yogurtcum" diye bir urunu var bende onu kullanıyorum.. benim gibi mayalama özürlüler için harika bi secim tavsiye ederim
hadi yaa ciddi misin canım... o daha kötü makine alıp yoğurdun olmaması.o süt tadı olunca da yenmiyo yaa
tefal'in "yogurtcum" diye bir urunu var bende onu kullanıyorum.. benim gibi mayalama özürlüler için harika bi secim tavsiye ederim
Evet tefalle yaptığım yoğurttan ayran yapıyorum bildiğin süt içiyorum :) Kaç kere servise gönderdim. Kıvamı tutuyo diye bir şey yapmıyorlar. Gerçekten çok katı ama ekşimiyor.
Arkadaşlar bayağı tarif etmiş halledersin bence. Bir de küçük cam kaplarda yaparsan tek kullanımlık, kullanmadıkların sulanmaz :)
Ben beceremiyorum bu aleti!!!
Yoğurt çok katı oluyor. Çok güzel tutmuş gibi gözüküyor. Tadını sevemedim. Kendi yaptıklarım daha güzel oluyor. Boşuna para verdim
almadan öncede burdan okumustum aynı şikayetleri ama benim tercih sebebim öncelikle dogal, ne yedigimi biliyorum.. kendim yapamayınca, bu makinenin yaptıgı marketten alınandan daha cazip geldi
merhaba kızlar,anneler,benim gibi anne adayları yardımınıza ihtiyacım var.hamile olduğum için sağlıklı beslenmek istiyorum pazardan süt aldım 2 defadır mayalıyorum ama yoğurt tutmuyo soğuduğunda bile sıvı halde nerdeyse. çok sinirleniyorum yaa bunun püf noktası basit yapımı yok mudur hiç ?
Pazardan aldığın sütün içerisinde %90 ihtimalle inhibitör maddeler vardır. yani bakteri üremesini engelleyen çeşitli kimyasallar, dolayısıyla yoğurt bakterileri de üreyemeyeceğinden maya tutmaz, ki bunların en safı soda.. sağlıklı besleneyim derken hayatının hatasını yapmayasın.. pazardan süt almak ne derece mantıklı zaten ya, bütün gün plastik şişelerde o sıcakta ağızları kapalı süper bir bakteri yuvası.. iyi araştır başka bir yerden temin etmeye çalış.. bende hep evde yapıyorum yoğurt, peynir.. ama tanıdık birinin çiftliği var o getiriyor sütü, adamın sağım sistemi var zaten getirdiğinde bile buz gibi oluyor süt, hemen ocağa koyuyorum sonra.
ne güzel yaa, aynen netten baktım soda falan koyuyolarmış içlerine, öyle yapmaya çalışayım en iyisi güvenilir birinden gerektiğinde demin etmeli,sağol canım
insan kendinden şüphe ediyor değil mi?yoğurt niye tutmaz ki niye neyi yapamıyorum diye.. çok matah bi iş değil yoğurt mayalamak, eskiden pazara gelen köylülerden filan doğal diye alınırdı her şey, şimdi onlar da hilenin en alasını yapıyolar, devir kötü iyi ki olmamış yoğurtlar da yememişsin, aldığın yere de git sor, söyle bence, kıvırırlar ama tedirgin de olurlar.. hamilesin ya çocuk oyuncağı sanki sağlık kazanacakları fazla iki kuruşun yanında..
zaten böyle olmazsa günlük süt alıp yapcam,birde öyle deneyeyim bakalım.şöyle taş gibi bi yoğurt olsada yesek yaa
bi kaç kez yapınca tutturursun canım.annem diyordu eğer dışarda fazla tutarsan sulanıyo diye ona dikkat et.
ben de bi kaç defa yapınca tam oldu ama annem tam kıvamını gösterdi tabi ondan yapabildim yoksa yapamam bende
benim tencereye yaptığım yoğurtlar olmuyodu sonra kavanoza yapmaya başladım şimdi çok güzel oluyo maşallah4 saatte açıyorum
yoğurt tutmamışsa kaynamış suyun içinde bekletebilirsin bi süre daha o zaman tutuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?