• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoğurt ve süt kilo yapar mı?

huzurlu_evim

OğlumEşimCanlarım...
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
853
485
358
Oğlum 2.5 yaşında 12 kilo ve bana çok zayıf geliyor balık yağı vitamin hepsini denedim ama yok olmuyor çok hareketli eşime kilo yüzünden baskı yapıp doktora götüremiyorum çocuğun kilosu iyi diyor üzülme sadece bu kadar.Ama ben üzülüyorum tabi ve sorum şu;yoğurt ve süt kilo yapar mı? En son bu öneriyi aldım sizede sormak istiyorum.Teşekkür ederim :)

Oğlum 2.5 yaşında 12 kilo ve bana çok zayıf geliyor balık yağı vitamin hepsini denedim ama yok olmuyor çok hareketli eşime kilo yüzünden baskı yapıp doktora götüremiyorum çocuğun kilosu iyi diyor üzülme sadece bu kadar.Ama ben üzülüyorum tabi ve sorum şu;yoğurt ve süt kilo yapar mı? En son bu öneriyi aldım sizede sormak istiyorum.Teşekkür ederim :)
canım pediatride çocuğun kilo alma eğrisine bakıyorlar. o çocuk için normal gidiyorsa zaten kafanıza takmamanız lazım. muhtemelen de normal ki eşiniz farkederdi yoksa :) çocuk için sağlıklı beslensin kilo demek sağlık demek değil zaten . normal eğrisinde gitsin yeterli. takma kafana :)

Süt istah kesiyor. Yoğurt yedirin tabiki faydali ama kilo aldırmaz. Diyette bile yağ yaktığı ve tok tuttuğu için öneriliyor.
Uygun olan yemeklerine tereyaği ekleyin hem faydali hemde kalorisini arttırmış olursunuz.

Yoğurt ve süt kilo yapacagını sanmam ama büyümesinde kalsıyum acısından cok faydalıdır benımde 3.5 yasında oğlum var 15 kılo ve cok zayıf gelıyor banada com hareketli bır cocuk doktora götürdüm kılosu boyu normal dedı hiç bişey vermeden yolladı be de balık yağı aldım verdım bıraz ıstahı açıldı sankı ama bu kadar haraketli olursa kilo aşmaz tabi dıyor esimde

kilo yapmaz . balık yağıda kilo yapmaz zaten boşuna denemişsiniz. hepside faydalıdır o kadar

canım şimdi farkettim yaşı zaten 9.5 kilo olur minimum 2.5 yaş. 12 kilo gayet sağlıklı.

Katı yağlı besinler deneyin (poğaça, su böreği vs) yoğurt zayıflatır çünkü metabolizmayı hızlandırır.

Kilosu masallah normal,sana az geliyor.her anne gibi sende tombik tombik olsun istiyorsun ama bu yaslarda boya verdikleri icin kilolari az gibi duruyor.
Sutle yogurda gelince,kilo aldirmaz.kilo alsin diye sute pekmez bal katip cocuga dayamamayi hic dusunme..
Muz olabilir,findik fistik,badem turu kuruyemisler olabilir.hem faydali hem bol kalorili.sutle yogurduda ihmal etme kalsiyum icin.

ben aksamlari ogluma muzlu muhallebi yedirip yatiriyorum,yasitlarina gore daha tombik:KK68: deneyebilirsiniz sizde.

sisman demek saglikli demek degildir.. boyunu bilmiyorum ama normal bence kilosu.. kalsiyum açisindan iyidir sut filan.. sismanlamasi olmasin hedef..

kilosu gayet normal. neden ille de kilo aldırmak istiyorsunuz anlamadım. onun yerine daha sağlıklı ne yedirebilirim diye düşünün. alışmasın çocuk doyduktan sonra yemeye.

Benim kizim 3 yasinda 12 kilo bile degil ve ben gayet memnunum bu durumdan hic abur cubur sekerli basit karbonhidratli gidalar yedirmiyorum
amcasi pediatrist ve gelisimini cok iyi buluyor. Unutmayin cocugunuzun kilosu saglikli aralikta oldugu surece zayiflik bir hastalik degildir ama obezite ciddi bir hastaliktir.

çocuğun kemik gelişimi için süt ve yoğurt faydalı olur.ama kilo aldırırmı onu bilemem.bence kilosuna fazla takma zayıf olsun sağlıklı olsun önemli olan bu.

hiç ama hiç iyi bişey yapmadıgının umarım bir gün farkına varırsın.

sisman degil ki oglum,akranlarina gore daha diri ve enerjik..sut icmeyen 1,5 yasindaki cocuga yatmadan mercimek corbasi mi vermek gerek yani bilmeden etmeden yorum yapmasaniz daha iyi..

Back
X