• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yogurt

Mayasını çok koy. Ekşi olsun mayası. Sütü çok mu kaynatıyorsunuz? O zaman da tatlı oluyor deneyimlerime göre.

Mayanızı biraz daha fazla koyup sütünüzün ısısını biraz daha sıcak yapın. Kaç saat bekletiyorsunuz? 6-7 saat bu şekilde yaparsanız ve ekşi bir maya bulabilirseniz tamamdır

o zaman niye fırında yapıyoruz:KK53:
mantığı ne ki?
Bak normalde disarda olursa kapak kapatiosun uzerini sarip sarmaliyon lahana gibi:) bunlara gerek kalmiyo firina koyunca.. mayayi koy karistir hop agzi acikken firina koy.. 5-6 saat sonra tutmus oluyo zaten. Ben genelde aksamdan mayalarim sabaha buz dolabina kaldiririm. Daha kolayima gidiyo boyle

Ben yogurt mayaladigim her seferinde yogurdum tatli oluyor en son dun saat 11:00 da mayaladim firina koydum. Firini vir sure 75 derecede calistirdim sonra kapattim. Bugun saat 1 de aldim dolaba koydum. Az once tadina bakayim dedim yine bal gibi tatli. Hic eksilik yok. Esim de eksi yogurt seviyor. Ben bu yogurdu neden eksitemiyorum. 47 derecede mayaladim
Fırında değilde normal üstünü örterek dene ekşi maya kullan

Bak normalde disarda olursa kapak kapatiosun uzerini sarip sarmaliyon lahana gibi:) bunlara gerek kalmiyo firina koyunca.. mayayi koy karistir hop agzi acikken firina koy.. 5-6 saat sonra tutmus oluyo zaten. Ben genelde aksamdan mayalarim sabaha buz dolabina kaldiririm. Daha kolayima gidiyo boyle

pff deneyeyim öyle. ben ne bileyim sarıp sarmalanmadığı için sıcak olsun diye önceden ısıtıyoz sanıyodum:))
fırına geçeli 1 sene falan oluyor zaten önceden hep eski usüldü..

12 saat boyunca üstü ortulumu oluyor sulanmiyor mu 3 saatte mayalaniyor yogurt en erken.
3 saat mi :110: annem mayalıyor geceden sabah acıp dolaba koyuyor hiç dokunmadan akşama sofraya koyuyor ancak mayalandığında ılık oluyor zaten bide sariyoruz onu üstü kapali oluyor yani doğal olarak ;)

bide tencerede mi yapıyorsun böyle?
kavanozlara mı koyuyorsun?

pff deneyeyim öyle. ben ne bileyim sarıp sarmalanmadığı için sıcak olsun diye önceden ısıtıyoz sanıyodum:))
fırına geçeli 1 sene falan oluyor zaten önceden hep eski usüldü..
Soyle solim benim mutfagim sicak o yuzden isi olayi normal her zamanki gibi yapiyorum. Annemin mutfagi daha serin oldugu icin o biraz daha fazla sicakken mayaliyo yogurdunu:) aklinda olsun ona gore ayarlarsin

bide tencerede mi yapıyorsun böyle?
kavanozlara mı koyuyorsun?
Farketmez cnm.. genelde borcamlara yapiyorum ya da kavanoza.. hatta firina verdigimiz borcana bile yapiyorum bazen.. genelde yogurt yapinca tum sulaleye yaparimda ben:) herkesin aile sayisina gore kap kullanirim:)

Soyle solim benim mutfagim sicak o yuzden isi olayi normal her zamanki gibi yapiyorum. Annemin mutfagi daha serin oldugu icin o biraz daha fazla sicakken mayaliyo yogurdunu:) aklinda olsun ona gore ayarlarsin

şimdi yaz geliyor zaten sıcak olur. kışın soğuk oluyor ama mutfak.

Fırında yoğurt mu mayalanir yahu, eski usul mayalayinsana?
Ben şöyle yapıyorum; 2 litre sütü bir kaç taşım kaynatiyorum güzelce karıştırıp havalandırarak. Ilimaya bırakıyorum. Parmağımi batırıp 7 ye kadar sayıyorum 7 den sonra yanma oluyorsa tamamdır ısısı :)
2 kaşık yoğurtla mayalayip sarıyorum. Cok fazla sarmıyorum ama.. Gece 12 de felan yapmışsam sabaha kadar duruyor, gündüz yapmışsam 5 saat sonra açıp dolaba kaldırıyorum. Üzerine de 2 kat peçete kapatıp suyunu çekmesini sağlıyorum. 12 saat sonra hazır.. Mayalama süresi uzun olursa eksimsi olur yoğurt..

Farketmez cnm.. genelde borcamlara yapiyorum ya da kavanoza.. hatta firina verdigimiz borcana bile yapiyorum bazen.. genelde yogurt yapinca tum sulaleye yaparimda ben:) herkesin aile sayisina gore kap kullanirim:)

bu arada aklıma geldi:))
zıkkım tefal çizildi:KK70:

Mayalanma süresi ne kadar fazla olurda o kadar ekşi oluyor. Bir de küçük parmağını soktuğunda yakacak ama 10 a kadar sayabileceksin.

Biz bu şekilde yapıyoruz.

Back
X