• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğurt

süt olarak pastorize sütlerden mi yapıyorsunuz yoğurdu ve hangi marka sütten daha güzel oluyor yoğurt.........................

Tikveşli ya da Yörsan kullanıyorum. Mümkün olsa evde yapmak isterdim. Ne kadar doğal olduğu söylense de doğal değil hazır yoğurtlar. Üstelik tadlarını da beğenmiyorum çoğunun.

bende sütaşın yoğurdunu seviyorum ama mutlaka taze olacak daha tatlı oluyo .. bakın şimdi canım çekti işte..şöle makarnanımn üzerinde çok güzel giderdi ..
yemekfa3.gif

evet diğerleri sanki tuzluymuş gibi geliyo banada sütaş ev yoğurdu gibi ben çok hassasım tat konusunda

bes saat ne yapıyon kız yogurt suya keser iyi yogurt yapabilem icin sütün katkısız yani su katılmamıs olması lazım güzelce kaynatın sonra sogumaya bırakın hazır mayalarla yaparsanız bamya gibi süner onun icin ev yogurdu bulun bir yerden bebgin icecegi sütten biraz daha sıcak olacak kus parmagınızı soktugunuzda hafif yakacak derecede sonra bes kiloluk yogurda 3 kasık filan yeter cok koyarsanız eksi olur eger kıs mevsimiyse iyice sarıp 3 saat eger yaz mevsimiyse kapagı hafif aralık cok ince örterek üc saat sonra agzını acıp buzdolaba bir gün hic kasık deymeyecek eger bozacak olursanız suyu cok olur yogurdunuz eger kesik kesik olmussa sütün sıcaktır bir dahakinde azıcık daha soguk eger sünüyor ve cok sıvı bir yogurtsa sütü soguktur ama kararınca yaparsanız bir günün sonunda ters dönderseniz bile akmaz ve catalla yersiniz

Kaymaklı yoğurdun sırrı

“Bu haberi özellikle kaymaklı yoğurt yemeyi sevenler iyi okumalı. Çünkü kaymak diye yoğurtların üzerinde bulunan o insanı cezbeden tabaka aslında margarin karışımı. Nasıl mı?, gelin, yoğurt dünyasında yaşananlara birlikte bakalım. Türkiye’de pastörize süt satıcıları, aynı zamanda yoğurt pazarına da hakim durumdalar. Sokak sütçüleri ile birlikte, mahalle yoğurçuları da hızla ortadan kalktı. Pastörize sütçülerin yoğurt sektöründe yaptıkları ise çok daha vahim. Kaymaklı yoğurtların kaymağının nasıl yapıldığı çok tartışılacak bir noktada. Sütün içindeki yağın tamamını alıp tereyağı olarak değerlendiren firmalar, son yıllarda kaymaklı yoğurda olan talep artınca yeni bir yöntem geliştirdiler. Unilever’in hazır yemek sektörü için pazara sunduğu Dorina markalı margarin yağı, yoğurt üreticilerinin can simidi oldu. Tereyağı aroması bulunan Dorina margarin, bir miktar sütle birlikte eritilip yoğurdun üzerine kaymak diye dökülüyor. Buyurun size kaymaklı yoğurt. Unilever’in en büyük bayilerinden biri Rotahaber’e bu konuda şu bilgileri paylaştı: “Son zamanlarda bizim Dorina margarin satışımızda hızlı bir artış kaydettik. Müşteri kitlesinde bir zenginleşme gördük. Müşterilerimiz arasında yoğurt üreticilerinin önemli bir yeri olduğunu tesbit ettik. Bunların hangileri olduğunu paylaşmamız elbette mümkün değil. Ama, çok farklı markalar olduğunu söyleyebilirim.”

Prof. Dr. Ahmed Aydın​

hazır yoğurtları seviyorum,sağlıklı da bulmuyorum :1closedeyes:en güzeli ev usulüyle yapılan yoğurta.syoğurdun mayası da sütü de doğal olmalı sengözlerimebaksanab

ama yediğim en lezzetli yoğurt; İVRİNDİ 'de keçi sütüyle yapılan yoğurt idi...offf canım çekti olsa da yesek:bbo:

balıkesirde sen simdi hosmerimde yemisindir ne güzel degilmi gece gece canım istedi simdi

balıkesirde sen simdi hosmerimde yemisindir ne güzel degilmi gece gece canım istedi simdi

höşmerim de güzel ama onu burada bulabiliyoruz...ama o neffffiiiss keçi yoğurdu aaahhhh:çok üzgünüm:

acaba İvrindiden KK üyesi var mı gönderebilir mi bize:uhm:

Son düzenleme:
soruma cevap alamadım. evde yoğurt yapanlar süt olarak ne kullanıyorsunuz. bir de maya olarak...

canım hazır sütten pek iyi olmuyor eger bulabilirsen normal süt alıp kaynamaya başladıktan sonra 5-7dk iyice kaynat sonra soğumaya bırak serçe parmağını batırınca hafif ısıracak kadar derlerya sıcakken ben pastörize yogurt kullanıyorum mayalamak için 4-5 yemek kaşığı kadar koyuyorum sonra iyice sarıp ertesi gün açıyorum gayet güzel oluyor cocuklarım için evde yapmayı daha dogru buluyorum tabi

canım hazır sütten pek iyi olmuyor eger bulabilirsen normal süt alıp kaynamaya başladıktan sonra 5-7dk iyice kaynat sonra soğumaya bırak serçe parmağını batırınca hafif ısıracak kadar derlerya sıcakken ben pastörize yogurt kullanıyorum mayalamak için 4-5 yemek kaşığı kadar koyuyorum sonra iyice sarıp ertesi gün açıyorum gayet güzel oluyor cocuklarım için evde yapmayı daha dogru buluyorum tabi

aynen bende bu şekilde yapıyorum içime siniyor valla burada bi köyden getiriyor eşim sütü tadı bile başkaa oluyo

arkadaşlarım,hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarıım çok yardımcı oldunuz ama ben şu hazır sütlerle yogurt yapmayı denemek istiyorum yalnız olmaz diyede çekiniyorum

pamukçuk, çok teşekkür ederim..ben burada pastorize süt dışında süt bulamıyorum.ela gözlü arkadaşın dediği gibi pastorize sütten denemek zorundayım. bir deneyeyim bakalım. nasıl olacak.......

Ben yoğurt olmadan asla sofraya oturmam. Her akşam mutlaka en az bir kase yerim. Ben bir yoğurt canavarıyım yani. Bu nedenlede hepsini denedim. Tabiki evde yapılanlar çok daha sağlıklı ama her zaman yapamayabiliyoruz. Hazır yoğurtların içinde en iyisi Tikveşli bana göre. Ama bizim buralarda bu mevsimde çoooook güzel koyun yoğurdu olur. Köylerden getiriyorlar. Bu günlerde sadece koyun yoğurdu tüketiyoruz. Harika bişey. Bütün gün ayran içip duruyorum. Mevsim bitince tikveşliye devam (kaymaksız olan) Tavsiye ederim.

soruma cevap alamadım. evde yoğurt yapanlar süt olarak ne kullanıyorsunuz. bir de maya olarak...

sut olarak dogal sut olucak pastorıze kutu sutlerle tam olmuyor..
yakınınızda gunluk sut bulabılecegınız temız oldugundan emın oldugunuz bırı varsa gunluk sut alın..:kahve:
parmagınızı yakmayacak ısıya gelınce sut her 1 kılo ıcın 1 kasıga yakın yogurt ılave edıceksınız sutunuze..
ama hemen yogurdu sıcak sutun ıcınde dokersenız kesılır..
sutten kasıkla alıp yogurtla karıstırın ısıları esıtlensın ..yasakkelime
yogurdun ıcıne ılave ettıgınız sutle ayran kıvamına getırın ve sute ekleyın..
tuz seker vs eklemeyın yogurdunuza..
sıkaca kapatıp bekletın daha sonra bır gece dolapta bekletın..
ben yogurdumu sureklı kendım yapıyorum ..:1closedeyes:
takıldıgınız bır yer olursa yardımcı olabılırımyerimseniben

bende açıkta satılan süt ve evde yapılan yoğurdu sağlıklı buluyorum.
ama açık süt bulamadığım için yoğurtta yapamıyorum.genellikle içim ya da aynes alıyorum.

Ben organik sut kullaniyorum ama sana tavsiyem bulamazsan pastorize yerine--pastorize ile guzel olmuyor, tutmuyor maya-- dolapta satilan sise gunluk sut kullan, kaynat 5 dakikadan fazla kaynarsa sutun yararli maddeleri oluyor,,, sonra maya icin komsundan yada tanidiklarindan sor kendi yaptiklari mutlaka yogurt olan birileri vardir, malesef hazir yogurtla yaptiklarin suner lastik gibi,, iilittigin sute --kucuk parmagini sok azicik parmagini isirmasi gerek--cok sicak olursa yogurt eksi, soguk olusada tutmaz mayasi,,, her 1 litre icin ben 1 yemek kasigi kullanirim, kac litre sut ise o kadar yogurt koy tel cirpicin ile iyice sute yedir---cam kapta coook guzel oluyor--- kapagini kapa uzerini ort sicak olsunki mayalanma baslasin,, ben aksam yaparim sabah dolaba koyarim 5 ila 7 saat arasi yeterli oluyor,,, ama yazin dikkat et cok mayalarsan havanin sicak olmasindan dolayi eksitir yogurdunu,,, afiyet olsun mis gibi olur ev yogurdu!

Back
X