• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğurt

sütçüden sütü alıp evde yapıyorum geçenlerde ismini hatırlamadığım bi dr.prebiyotik yoğurtlardan bir defa alın yoğurdu onla mayalayın sonra sürekli kendi yoğurdunuzdan mayalayın dedi .çünkü bu yoğurtların sindirim sistemine çok faydası var.

:hooray:jCADIARZUCADIARZUben yoğurtlarımı cam kavanozlara koyup, hiç saklamadan pencerede güneşe koyuyorum, harika oluyorlar,hem güneş ışığıyla içindeki vitaminler artmış oluyor..
kışında yine pencere önüne ama kalorifer peteğine koyuyorum.. sarmaya gerek kalmadan mayalanıyor, birde mutlaka 6 -8 saat bekletiyorum, daha azı sulanıyor, daha çoku ekşiyor tecrübelerim böyle söylüyor..:kahve::icecream::hooray::hooray:

Yoğurtlar camdan gelen soğuktan etkilenmiyor mu? herhalde senin mutfak penceren bayağı bir güneş alıyor.
Ben güveçte yoğurt yapmak istiyorum ama pek bir farkı olmuyormuş galiba.

Biz Danone marka yoğurt alıyoruz.

Birde kaymaklı yogurt nasıl yapılır bilen var mı? :)

En güzeli ev yoğurdu!! :69:
Onun dışında yerli malı olan herhangi bir marka. Sümer ya da Yörükoğlu.

şu bidonlarda olan yoğurtlardan alırız biz onlar katkısız hem dolapta bikaç gün durunca bozuluyo diğerlerinde koruyucu madde olduğu için dolapta fazla durunca bile bozulmuyo

şu bidonlarda olan yoğurtlardan alırız biz onlar katkısız hem dolapta bikaç gün durunca bozuluyo diğerlerinde koruyucu madde olduğu için dolapta fazla durunca bile bozulmuyo

bende kendim yapiyorum ,acil durumlarda hazir aliyorum sadece ama ev yapiminin lezzeti bambaska:40:

Bende kendim yapıyorum. Hazırlardan çok daha lezzetli ve kendim yaprığım için içim rahat:34:

Bende evde yogurt yapmak istiyorum ama pastorize sutle olmuyo.dogal sutude burda nerden bulacagimi bilmiyorum.bizim evde hep tikvesli altin kaymak yogurt olur.birtek bunu seviyoruz. Gecenler migrosta aksal marka yogurdu kesfettim super ev yogurdundan hicbir farki yok.aksal kesan tipi yogurt siddetle tavsiye ederim.hic yogurt yemeyen ben simdi hergun yiyorum:34:

Sağolsun benimde yoğurdumu annem yapıyor, mis gibi oluyor, ev yoğuduna alışınca hazırların hiçbiri güzel gelmiyor ama mecburi kalırsam bidon şeklindeki yoğurtlardan alıyorum genelde eker marka. ev yoğurduna daha bir benziyor hafif sulu ve kıvamı tadı yumuşak oluyor.
Ben o taş gibi olupta ben süttozuyum, üzerimdekide margarin köpüğü diye bağıran yoğurtları hayatta yiyemiyorum

kızım ek gıdalara başladığından beri yani yaklaşık 3 yıldır her hafta apartmana yıllardır satan sütçüden alıyorum. yıllardır sorun yaşamadıkları içinde içim rahat. şimdiye kadar hiç yoğurt mayalamada sorun yaşamadım. üstelik bu işlerden daha önce kesinlikle alkası olmayan birisi olarak ben yapıyosam herkes yapabilir. :46: 2-3 kiloluk süte 3 kaşık yoğurdu önce bir kasede çırpıp ortasına boşaltıyorum, sonrada birkez yavaşça kaşıkla karıştırıyorum,mis gibi yoğurdum hazır. hepsi bu. yalnız şunu söyleyeyim bir sağlıkçı olarak kendinizde yemeyin hele bebeklerinize hiç vermeyin hazır yoğurtları. içinde o kadar çok katkı maddesi varki. herşey bir tarafa kapları plastik ve plastik evinizde ne varsa atın. yada bunları sıcak yada soğuk malzemelerle birlikte kullanmayın. direk kanserojen.ben elimden geldiği kadar çelik ve cam kullanıyorum. teflonları bile zorda kalmadıkça kullanmıyorum. sadece eternity marka, oda kalitesi bence diğerlerinden çok daha iyi.

Back
X