• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğurt

benimde daha önceleri olmuyordu hep sulu oluyordu yoğurdum şimdi yapa yapa alıştım çok güzel oluyor kk da bir bölümde okumuştum içine 1 çay kaşığı şeker atarsanız ve tahta kaşıkla mayalarsanız katı olur diye birkaç seferdir yapıyorum çok güzel oluyor hatta bugünde aldım 5 kg mayaladım taş gibi tutmuş,,,,,,,,,,,,

ben sakıpağa alıyorum.. bazen onu kese yoğurduyla karıştırıyorum(mantı ya da cacık yaparken) çok lezzetli oluyor..

bu arada tabi ki ben de evde yapılan yoğurdu onaylıyorum.. daha lezzetli oluyor.. bi de evde yoğurt için size ipucu: üstünü süzgeç gibi bir şeyle kapattıktan sonra örtüyle sarın yoğurdu. böylece sulanmasını engellersiniz...

ev yogurdunu daha cok sevıyorum ama mecbur alıyoruz hazır yogurt oyle kullandıgım belırlı markada yoktur alıyorum kafama gore

kızlar artık hiç hazır yoğurt yiyemiyorum midyata özel bir yoğurt varki sormayın gitsin süper bişey izmire ailemin yanına gittiğimde uzun bir süre yoğurt yemeden geri dönüyorum burada köylüler yoğurdu bakraça mayalayıp satıyorlar üzerinin kaymağı iki parmak neredeyse :içelim:

cnm eniştem doktor ve hazır yoğurdu kesinlikle önermiyor. süt alıp yoğurdumuzu kendimiz yapıyoruz, yapımı çok kolay. yoğur yapma makineleri bile var, meyveli yoğutta yapıyormuş. kendin yapmayı dene,olmazsa makinesini alırsın.

biz de danone yoğurt alırız her zaman. çok seviyoruz özellikle ben. doyamıyorum onun tadına harika.

bende hep bim in dost yoğurdunu alıyorum evet hazır yoğurtlar hiç bozulmuyor ve buda yoğurtların hiçte doğal olmadığının kanıtı ama sütü nerden temin edicez bende köy yoğurdunu öyle özledimki.

selam arkadaslar vallahi bende kendim yapiyorum hazir gibi oluyor hemde daha saglikliymis kendi yaptigin yogurt fakat damizli degistirmiceksin yani eskimeden yiycek bitmeden damizlini ayirip calcaksin..a.s NOT:yogurdu aksam üzei calin ve ertesi gün bozmayin sakin ertesi gün acilmassa yogurt cok daha sert ve güzel oluyorsüprizzzzz

ev yapımı olanı tercıhım.......yada sehrımızdekı mandıralardan veya sut urunlerı marketlerınden vakumsuz ve katkısızları tercıh edıyorum:icecream:

Ben kendi ÿogurdumu yapiyorum. Daha ucuza mal oluyor ve daha lezzetli. Sütün 38% yagli olma sartiyla , koyun yogurdu gibi oluyor mubarekkkkcokacimcoook

:hooray:jCADIARZUCADIARZUben yoğurtlarımı cam kavanozlara koyup, hiç saklamadan pencerede güneşe koyuyorum, harika oluyorlar,hem güneş ışığıyla içindeki vitaminler artmış oluyor..
kışında yine pencere önüne ama kalorifer peteğine koyuyorum.. sarmaya gerek kalmadan mayalanıyor, birde mutlaka 6 -8 saat bekletiyorum, daha azı sulanıyor, daha çoku ekşiyor tecrübelerim böyle söylüyor..:kahve::icecream::hooray::hooray:

Son düzenleme:
Back
X