Bebek Beslenmesi yogurtla basimiz dertte lutfen yardim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EstrellaMorente

Evrimdışı.
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
1.237
993
Merhabalar.
Kizimin 6. ayi bitti. Yogurt bir turlu yediremiyorum. Evde yapiyorum ona ama soguk seyler yemeyi sevmiyor corbasi sutu bile soguyunca icmiyor. Mecburen bende yogurdu isitiyorum ama isitinca eksiyor bu seferde hic yemiyor. Mikrodalgaya koymakta istemiyorum. Doktorumuz icine pekmez atma atarsan pekmezin hic bir faydasi kalmaz dedi. Bende meyve ya da biskuvi karistirip vermeyi dusundum. Oyle de sevmiyor. Bu yogurdu ona eksi tat almadan nasil ilik sekilde yedirebilirim tavsiyesi olan var midir?

canim benim kizimda 10.5 aylik yogurtu dolaptan ciktigi gibi bende vermiyorum yogurtu kaseye koyup petegin ustunde 15-20 dk bekletiyorum. iliyo oyle yediriyorum bi de oyle dene.

Merhabalar.
Kizimin 6. ayi bitti. Yogurt bir turlu yediremiyorum. Evde yapiyorum ona ama soguk seyler yemeyi sevmiyor corbasi sutu bile soguyunca icmiyor. Mecburen bende yogurdu isitiyorum ama isitinca eksiyor bu seferde hic yemiyor. Mikrodalgaya koymakta istemiyorum. Doktorumuz icine pekmez atma atarsan pekmezin hic bir faydasi kalmaz dedi. Bende meyve ya da biskuvi karistirip vermeyi dusundum. Oyle de sevmiyor. Bu yogurdu ona eksi tat almadan nasil ilik sekilde yedirebilirim tavsiyesi olan var midir?
süper ya şimdiden bu kadar seçici. böyle çocuklar hep hoşuma gitmişti. büyük oğlum da bebekliğinden bu yanayediklerine dikkat eder.

yoğurt kasesini biraz sıcak suda bekletseniz ya da günlük yaptığınız yoğurdu daha ılıkken yedirseniz nasıl olur

Merhabalar.
bence hiç üzülme çünkü damak tadı sonradan çok değişiyor. benim kızım da baştan sade yoğurt sevmedi. doktorum seninkinin tersine pekmezli başla dedi. amaç pekmez değil yoğurdu sevdirmek sonuçta. bi 15-20 günpekmezli verdim. şimdi 7,5 aylık ve en sevdiği şey sade yoğurt çok şükür. pekmezli beğenmiyor şu an :) hiç takma kafana yani alışır canım

Ya cok sagolun tesekkur ederim cevaplar icin :) petegin uzerine koymayi denedim hemen hafif burukluk oldu hanimagamiz hic istemiyor buruk :) kaseye yogurdu koyup suda isitmistim ama sadece kaseyi isitip yogurdu koymayi denememistim. Onu denerim tesekkurler tekrar hepinize :)

Sabah yapın yoğurdu, hazır olduğunda dolaba kaldırmadan yedirin. Hem tatlı olur hemde ılık olur.
Ben uzun süre öyle hazırlayıp yedirmiştim kızıma.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

X