Çok teşekkür ederimbayıldım buna tek kelime..
ben bu kadar uğraşamam ama gerçekten şahane görünüyor.
eline sağlık.
Teşekkür ederimEllerinize sağlık harika görünüyor.
Çok teşekkür ederimOyum EFSER'e idi ama tebrik ederim.
emegınıze sağlıyakkk afıyet olsun ne kadar guzel ayrınlytılı gosterılmıs en kısa zamanda yapacam cok ta sık mumlar falannYöresel bir lezzet olan "Kesme Çorbası" Aslında çocukluğumun kıt kıtlı çorbası..
Anneannem kadar güzel yapamamış olsam da, gideri vardır herhalde :)
Verdiğiniz emeğe değen, inanılmaz bir lezzet olan bu çorbayı, gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 Kase Un
2 yumurta
1 Kase Yoğurt
1 Kaşık Tere Yağ
Zeytin yağı
Tuz
Nane
Pul biber
2 Litre kaynamış su (Et Suyu-Tavuk Suyu)
Yuvarlak Ekmek (Sunum İçin)
Yapılışı;
Un, 1 yumurta,tuz ve yarım çay bardağı kadar suyu, karıştırarak hamuru yoğuruyoruz. (Hamur sert olacak)
Tek beze halindeki hamuru, oklava yardımı ile açıyoruz. 1 cm inceliğe eriştiğinde, Yufkayı unlayarak oklavaya sarıp, ortadan bıçak yardımıyla kesiyoruz.
Yufkayı eşit uzunluklarla keserek, erişte elde ediyoruz, sona yaklaştığınızda, 2 sırayı küp küp doğruyoruz.
Tavada tereyağını eritip, küp küp doğradığımız hamurları, kızartıyoruz.
Tenceredeki kaynamış suyun içine, kıt kıtlarımızı atıyoruz, 3 dakika sonra, erişteleri de suyun içerisine ekliyoruz.
1 kase Yoğurt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un, biraz tuzu Blender yardımı ile karıştırıyoruz.
Kaynamakta olan tencerenin içine karıştırarak yoğurtlu sosumuzu döküyoruz, kısık ateşte pişene kadar karıştırıyoruz.
Ayrı biz tavada, zeytin yağın, nane ve pul biberi bir süre pişirip, pişen çorbamızın üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun
Sevilmeyecek gibi değil demien sevdiğim çorba, annem de çok yapar ben de çok severim.
elllerine sağlık datluum...aaa birde ekmek içine koymuş çorbayı...kız o ekmek yumuşayıp çorba dökülmüyormu?Yöresel bir lezzet olan "Kesme Çorbası" Aslında çocukluğumun kıt kıtlı çorbası..
Anneannem kadar güzel yapamamış olsam da, gideri vardır herhalde :)
Verdiğiniz emeğe değen, inanılmaz bir lezzet olan bu çorbayı, gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 Kase Un
2 yumurta
1 Kase Yoğurt
1 Kaşık Tere Yağ
Zeytin yağı
Tuz
Nane
Pul biber
2 Litre kaynamış su (Et Suyu-Tavuk Suyu)
Yuvarlak Ekmek (Sunum İçin)
Yapılışı;
Un, 1 yumurta,tuz ve yarım çay bardağı kadar suyu, karıştırarak hamuru yoğuruyoruz. (Hamur sert olacak)
Tek beze halindeki hamuru, oklava yardımı ile açıyoruz. 1 cm inceliğe eriştiğinde, Yufkayı unlayarak oklavaya sarıp, ortadan bıçak yardımıyla kesiyoruz.
Yufkayı eşit uzunluklarla keserek, erişte elde ediyoruz, sona yaklaştığınızda, 2 sırayı küp küp doğruyoruz.
Tavada tereyağını eritip, küp küp doğradığımız hamurları, kızartıyoruz.
Tenceredeki kaynamış suyun içine, kıt kıtlarımızı atıyoruz, 3 dakika sonra, erişteleri de suyun içerisine ekliyoruz.
1 kase Yoğurt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un, biraz tuzu Blender yardımı ile karıştırıyoruz.
Kaynamakta olan tencerenin içine karıştırarak yoğurtlu sosumuzu döküyoruz, kısık ateşte pişene kadar karıştırıyoruz.
Ayrı biz tavada, zeytin yağın, nane ve pul biberi bir süre pişirip, pişen çorbamızın üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun
Teşekkür ederimelllerine sağlık datluum...aaa birde ekmek içine koymuş çorbayı...kız o ekmek yumuşayıp çorba dökülmüyormu?
Teşekkür ederimElinize sağlık, biz hamurların kızartılmadan pişirilmişinden (haşlama usulü) yaparız.
Soğuk olarak hele müthiştir.
Teşekkür ederimTadını bilmiyorum ama sunumunuza bayıldım..Ellerinize sağlık
Amin Allah razı olsunTeşekkür ederimHamileymişsin tadını övmeyeyim
Allah hayırlı evlat, acısız doğum nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?