Yok ben sanırım beceremiyorum

KahvemVeBen

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
143
Puanlar
23
Selam hanımlar, o kadar çok doldum ki hatta sinirden demin omzumu incittim birdenbire oldu. Daha önce aynı başlığı açmıştım ve bir süre her şey yoluna girdi diye düşünürken yine arkadaşımla tartıştım daha doğrusu açık açık rahatsız eden durumu söyledim. Daha önce de bahsettipim üzere bir süredir iletişim tek taraflı olmaya başladı. Ne zaman arasak veya buluşsak sohbet o ve onun hayatı üzerğnden akıyor. Hani sanki aramasının sebebi konuşmak ve rahatlamak. Uyardım, anlamasını sapladım geçmişte ama yok biraz dikkat ediyor sonra sil baştan. Özellikle de ben mutluysam, o aralar keyfim yerindeyse yapıyor bunu. Gece benimle konuşmak istiyor iş yerinde olan problemleri anlatmak için. Ama bundan önce sesini duymak istedim vs giriş yapıyor. Uyardım kibarca açıkçası, hissettiklerimi anlattım dikkat edeceğini söyledi ama ben soğudum artık inanın artık telefonu açmaya korkuyorum çünkü ben sınır koymasam hiç düşünemiyor bu kızn zamanı var mıdır, sıkılıyor mu diye eh yeter yahu çok sinirlendim gece gece içimi dökmek istedim. Şimdi beni kötü biri gibi görenler olabilir, olsun ama ne demek istediğimi anlayanlar da eminim olacaktır. Sizce ben mi bencilim karşı taraf mı anlamadım.

Yo bencil degilsin. Ben sürekli biri bana israrla hayatini anlatsa bana firsat ve alan vermese onu kendi hayatiyla basbasa birakirdim.

O içini sana döksün sen de bize dök

Haklısınız bence. Birkaç kez başıma geldi sıkıldığımı ve konudan koptuğumu belli ettim. Hatta hiç hoşlanmam aslında ama muhabbetin ortasında defalarca kez lafını kesip başka şeylerden konuştum. Zamanla düzeldi

Bencil olan sen değilsin. Seni duygusal çöp kutusu gibi kullanıyor olabilir.
Zaten daha önce rahatsız olduğunu belli etmişsin, daha fazla zorlamaya gerek yok bence.
Ben olsam ya bu arkadaşlığa net bir sınır çizerdim ya da son verirdim.

Eeee açma telefonlarını görüşme…

Bakın günümüzde sosyal gibi gözüken insanlar ya devamlı kendini anlatan, ya 2 yaşında cocugunun hayatını anlatan ya da bilinçsiz insanlar.

Benim gibi sürüsüne bereket kadın…. aydınlanmış kendini bulmuş sınırlarını bilen insanlarda bunlara tahammül edemeyip tek tabanca takılıyoruz.

Maalesef başka bi yol yok. Kimi duysam aynı şey heryer her insan topluluğu bu şekilde.

Ya bu insanlarla takılacaksınız ya da tek başınıza.

He çok iyi insanlar var mı var ama çok az. E sosyal medya oldugu icinde kimse arayış içinde değil.

Bana kalkıp çocuğuma şurdan şu kıyafeti aldık, okulu şurası, işte ay şöyle böyle, şu kadar puan aldı, işte ben böyle mükemmelim böyle muhteşemim, devamlı kendi sorunlarını, bekarsa iş ve erkek arkadaş sorunlarını anlatan bir kadın ne katabilir. İlgi alanın ne ise o kadar zaman ayırıp kitabı geçtim video izlesen dünyaya bakış açın değişir.

Açma, iletişimi min. tut, ne gerek var ki böyle gerksiz sinirlere

Senin yine arkadaşınmış benim ablam öyle. hamileyim önce bebek nasıl diye başlıyor. sonra görcem seni doğunca eşin suratına bakmıcak, yok dışarı çıktığınızda burnundan getircek yok eve elini sürmicek bilmem ne saçma sapan hayatındaki tüm negatifleri bana aktarıyor yıldım artık. önceden de öyleydi. isteksiz dinliyorum hm hm diye konuşuyorum anlıyor sanada içimi boşalttım vs. diyor sinirleniyorum ama elimden bişey de gelmiyor. iki üç gün aramalarına dönmiyim hemen annemlere şikayet ediyor hayırsız bencil iki dert dinler diye ölüyor falan diye.

Yo bencil degilsin. Ben sürekli biri bana israrla hayatini anlatsa bana firsat ve alan vermese onu kendi hayatiyla basbasa birakirdim.
Yakın arkadaşım kendisi ve kaç kere ima ettim, mesafe koydum anlaması gerekmez mi allah aşkına? İnsan der bu kızın da kendine göre dertleri var bir de ben kafasını şilirmeyim. Bakın annem bile dikkat ediyor beni arayacağı saatlere artık beni düşünüyor kadın. Araya mesafe koyunca anlıyor tabi bu sefer neden onsan uzaklaştım onu araştırıyor.

Valla bu yastan sonra kimseyi egitmek anlamasini beklemek,bu tarz anlasin diye taktikler yapmak zorunda degiliz. Yeri geliyor insan ailesiyle arasina mesafe koymasi gerekiyor.

Aynı ben inanın. Mesela aramalarımız benimle ilgili oluyor. Hadi diyor anlat naptın bakım max 10 dk sonra kendine çeviriyor. Tabii ki o da anlatcak ben onu kasdetmiyorum ama içinde biriktirdipi her şeyi eper birine kızdıysa aon zamanlarda birden boşaltıyor, anlatıyor. Ben mi ben o sırada yokum. Araya bazen benle ilgili bir şeyler sıkıştırıyorum ilgisizce dinliyor, cevap 1-2 kelime veriyot aman boşver diyor vs vs. Asıl ben kendini değersi hissediyotum böyle.

Son verditmiyor. Her seferinde dikkat edeceğini söylüyor ama sil baştan. Beni çok sevdiğini vs dile getiryor. Ama insan anlamalı, düşünmeli. Söylemeye gerek yok ki sürwkli

Açma, iletişimi min. tut, ne gerek var ki böyle gerksiz sinirlere
Bu sefer sonraki ilk görüşmede ama 2 saat neden böylr yaptığımı, onu çok üzdüğümü, değersiz hissettiğini, ona açık açık beni sıkanın ne oldupunu söylemem gerektiğini vs vs söyliycrk. Sanırım bundan kaçıuorum. Kendşmi hesap vermek zorunda gibi hissediyotum. Mesela arkadaşımla buluştum demem ına yetmrz hangi arkadaşım vs sorar. Ona göre yakın arkadaşlıkta her şey bilinmeli

Hayır en çok da gücüme giden önce sesini duymak istedim diye giriş yapıp sonra sana bir şey anlatmak istiyorum demesi. Ben ona huzur veriyotmuşum. Kendini iyi hissediyor uş benle konuştuktan sonra. Resmen psikolog gibi görmüyot mu beni sizce?

benim de böyle bir arkadaşım vardı ve sürekli de buluşmak isterdi. buluşmaya gitmeden önce psikolojik olarak kendimi hazırlamam gerekirdi resmen sürekli dinleyip yorum yapmam gerekeceği için. sonra ben uzaklaştım hiç açıklama da yapmadım açıkçası buluşmaları bahane bulup reddettim. sonra tekrar görüştüm ama atıyorum 2-3 ayda bir. başlarda trip atıyordu araya bu kadar zaman giriyor diye ama baktı ki ben böyle devam edeceğim o da kabullendi ve arkadaşlığımız buna evrildi. şimdi 1-2 ayda bir falan görüşüyoruz bana da eskisi gibi batmıyor çok konuşması eskisi kadar sık maruz kalmadığım için. bu değişecek bir şey değil bence bazı insanların da yapısı böyle. sana olan etkisini azaltmak için mesafe koyabilirsin

Açmayın sizde telefonu artık anlasın artık yada dinlemiyormuş gibi yapın kendisi sıkılır zaten

Mantıklı buldum. Mesela siz diyorsunuz ya öesafe koydum sebep vermeden. O işte bunu anlamıyor bana sebebini söyle daha az kırılırım diyor. Söyleyince de kırılıyor ama :))

Mantıklı buldum. Mesela siz diyorsunuz ya öesafe koydum sebep vermeden. O işte bunu anlamıyor bana sebebini söyle daha az kırılırım diyor. Söyleyince de kırılıyor ama :))
valla daha önce söylemişsiniz bir işe yaramamış zaten. şimdi mesafe koyduğunuzda salak değilse anlar anlamıyorsa da kendi bilir diyip geçin. hiçbir şey sizin mental sağlığınızdan önemli değil arkadaş dediğin insana yoldaş olur yük değil

Son verditmiyor. Her seferinde dikkat edeceğini söylüyor ama sil baştan. Beni çok sevdiğini vs dile getiryor. Ama insan anlamalı, düşünmeli. Söylemeye gerek yok ki sürwkli
Bence sen onu daha çok seviyorsun. Yoksa bu duruma katlanamazdın.
Gece gece beni sinir eden uykularımı kaçıran biriyle ısrarla arkadaş olmaya devam etmezdim ben.

Bence sen onu daha çok seviyorsun. Yoksa bu duruma katlanamazdın.
Gece gece beni sinir eden uykularımı kaçıran biriyle ısrarla arkadaş olmaya devam etmezdim ben.
Hayır bu zamana kadar hep açtım konuştum ne saman ihtiyqcı olsa ama ona zaren zor uyuduğumu söylemiştşm. Bana diyo ki ama zaten zor uyuyorum demiştin. Yani anlamıyor cidden beni. Hani bunu kullanıyor zaten zor uykuya dalıyorum uyanıpım o nedenle konuşabilir durumdayım

`