yok mu mesafe koymanın yolu

Eger böyle yapamıyorsan aynı bina değil de en azından iki sokak olsun evlerinizin arasında benim kv falan da sever karışmayı ister ki yapışık anne kız gibi olalım ama ben istemiyorum ve öyle olsa ben eşimle ilgilenememem evimizde baş başa vakit geçiremeyiz.

Hep gel dediğinde bahanem eşim yorgun evde işlerim var eşim şunu istedi dışarıya çıkacağız bilmem kim çağırdı gibi bahaneler sıralıyorum gitmiyorum sonra bunu eşime anlatıyorum böyle dedim annene ama ben seni çok özlüyorum başbaşa kalmak istiyorum ilerde çocuğumuz olursa onun ev düzeni olmaz tabi ki gideriz ama herseyin zamanı var diyorum eşimi yaglayip ballayip yumusatiyorum haklı görüyor sağolsun o da....

Siz de bahaneler üretin kimse kırılmasın benim kv de çok hassas hemen yüzü falan düşer üzülür ama napim yoksa ben üzülüyorum siz de önce kendinizi ve eşinizi düşünerek hareket edin önceliğiniz hep kendi aileniz olsun Allah korusun yarın bigün size birsey olsa hemen oğullarını evlendirme derdine düşerler :63:
aynen canım hemen yeni gelin arama derdine girerler olan bizlere oluyor çoğu zaman bencede benim de hayır deme huyum olmadığından üzülen sadece ben oluyorum malesef onların kalbi kırılmasın surat asmasınlar diye kendi hayatımdan ödün veriyoum çocuğumla geçireceğim zamanı çalıyorum resmen çocuk zaten hafta içi biz çok az görüyor biz işe o kreşe.hafta sonu da beraber olmayı istiyor yavrum bende dediğin gibi yapacağım inşallah öncelik kendim ve ailem olacak umarım yapabillirim

Bende kauinvalidemlerle iç iceyim,eltim yok allahtan bir gorumcem var,onunla da aslında aram iyi en ufak bir tartisma kavga gibi bir polemik yasamadik ama aramizda yinede bir mesafe vvar ben onun evine çok gidip gelmem oda öyle kayinvalidemle hep bir aradayiz bende her zaman onlara karsi mesafeliyimdir asla yüz göz olmadik ama yinede uzakda olmak gibide değil ister istemez problemler yasaniyor özellikle sessiz uyumlu biriysen hayatina haddinden fazla karisiliyor...inan bana senin yasadigin problemleri yakin mesafede/ayni apartmanda yasayan bütün gelinler yasiyor.bunu en aza indirgemenin bir yolu var bastan dişini göstermek,biraz deyim yerindeyse cazgir olmak gerek o zaman erkek aileleri kendini geri cekebiliyor ama sessiz sakin alttan alan bir karakterin varsa sonuna kadar sabrin zorlaniyor belirli bir zaman geçince mesafe koymak istesende hayirrrr olmuyor:KK12::KK12::KK43:

Bende kauinvalidemlerle iç iceyim,eltim yok allahtan bir gorumcem var,onunla da aslında aram iyi en ufak bir tartisma kavga gibi bir polemik yasamadik ama aramizda yinede bir mesafe vvar ben onun evine çok gidip gelmem oda öyle kayinvalidemle hep bir aradayiz bende her zaman onlara karsi mesafeliyimdir asla yüz göz olmadik ama yinede uzakda olmak gibide değil ister istemez problemler yasaniyor özellikle sessiz uyumlu biriysen hayatina haddinden fazla karisiliyor...inan bana senin yasadigin problemleri yakin mesafede/ayni apartmanda yasayan bütün gelinler yasiyor.bunu en aza indirgemenin bir yolu var bastan dişini göstermek,biraz deyim yerindeyse cazgir olmak gerek o zaman erkek aileleri kendini geri cekebiliyor ama sessiz sakin alttan alan bir karakterin varsa sonuna kadar sabrin zorlaniyor belirli bir zaman geçince mesafe koymak istesende hayirrrr olmuyor:KK12::KK12::KK43:
ah canım keşke baştan yapabilseydim dediğini her istediklerini yaptım zamanında istemediğim şeyleri giydim istemediğim davranışları yaptım sırf onlar istiyor diye giyim kuşamıma bile karışıldı.şimdi o kadar yok ama yinede olmuyor değil ve ben eskileri unutamıyorum malesef inşallah bundan sonra herşeyde önce kendimi dşüneceğim ve aileimi

ah canım keşke baştan yapabilseydim dediğini her istediklerini yaptım zamanında istemediğim şeyleri giydim istemediğim davranışları yaptım sırf onlar istiyor diye giyim kuşamıma bile karışıldı.şimdi o kadar yok ama yinede olmuyor değil ve ben eskileri unutamıyorum malesef inşallah bundan sonra herşeyde önce kendimi dşüneceğim ve aileimi
Bende senin gibiydim zaten evlendigimde çocuk yastaydim cahillik toyluk ne dersen de iste ne istedilerse yaptim yaranabildimmi hayir bende senin gibi kalbimde o kadar kirginliklar varki hic birini unutamiyorum...unutmayalimda zaten ayni şeyleri yaşamamak için hep hatirlayalim umarim herşey dediğin gibi olur kendin ve ailenin için yasarsin umarim bundan sonraki hayatimizda onlar adina keskelerimiz olmaz

Taşının diyeceğim
Kayınvalide sütünü helal etmediği için kocan taşınmanızı istemiyordur kesin?

Taşının diyeceğim
Kayınvalide sütünü helal etmediği için kocan taşınmanızı istemiyordur kesin?
sütünü helal edip etmemek olur mu bilmem canım ama ev kira değil aile apartmanı yani biz kiraya gitsek durum yok ev alsak durum yok birde ben düşman gibi olmak değil de mesafeli olmak ve hiç birşeyime karıştırmamak istiyorum bende de suç çok hayır demesini bilmiyorum ve ne kadar kızsamda hala çoğu şeyi onlara danışıyorum sonra da kendime kızıyorum bunlar zamanında yaşadıklarımın bilinçaltına yerleşmesi gibi birşey oldu resmen

Bende senin gibiydim zaten evlendigimde çocuk yastaydim cahillik toyluk ne dersen de iste ne istedilerse yaptim yaranabildimmi hayir bende senin gibi kalbimde o kadar kirginliklar varki hic birini unutamiyorum...unutmayalimda zaten ayni şeyleri yaşamamak için hep hatirlayalim umarim herşey dediğin gibi olur kendin ve ailenin için yasarsin umarim bundan sonraki hayatimizda onlar adina keskelerimiz olmaz
canım aynen bende cahildim evlendiğimde sevdim evlendim ama böyle olacağını hiç düşünmedim ben sanki eşimle değilde eltim ve kayınvalide ile evlenmiş gibitydim eşimin değil onların dediğini yaptım yok bu kıyafet almayı bilmez sen de git anne doğru düzgün birşeyler alsınlar demeler benim istemediğim tarzda kıyafetler almalar ay aklıma geldikçe deli oluyorum ve bunları nasıl yaptığıma inanamıyorum resmen şimdi ki aklım olsa deyip duruyorum hep.inşalalh bundan sonra demeyiz.zaten her dediğini yapan değil herşeyine cevap veren yaranıyor

sütünü helal edip etmemek olur mu bilmem canım ama ev kira değil aile apartmanı yani biz kiraya gitsek durum yok ev alsak durum yok birde ben düşman gibi olmak değil de mesafeli olmak ve hiç birşeyime karıştırmamak istiyorum bende de suç çok hayır demesini bilmiyorum ve ne kadar kızsamda hala çoğu şeyi onlara danışıyorum sonra da kendime kızıyorum bunlar zamanında yaşadıklarımın bilinçaltına yerleşmesi gibi birşey oldu resmen
Bilmem burada çok konu okudum
Taşının dedim
Kayınvalide sütünü helal etmiyo kocam da istemiyo bu yüzden taşınmayı dendi de sizinki de öyle sandım
Bizim annelerimizde süt verdi ama evlenip başka semte gittik diye haram ediyo mu :KK53: neyse
Ordan çıkayım şimdi

En büyük hata senin
İstemediğin şeylere tamam diyerek onlara yüz vermişsin
Hemde koca 7 yıl boyunca
İnsanoğlu yüz bulunca astar ister
Net olman lazım, sen ha deyince yapamazsın belli
Ufak ufak başa bari
Biraz rahatlama geldiğinde zaten ilerlersin

Çocuk uyuyo de, duştayım de, markete gideceğim de, arkadaş veya ailene git biraz kafanı dağıt
Aynı binadasınız diye hergün görüşmenize gerek yok ki

İstersen örnekler ver
Günde kaç kez kapın çalınır
Ne için
Hani tuz istemek için mi
Ay çay yapta içelim gibi mi
Ona göre yazalım şurda şunu yapmalıydın burda bunu yapsaydın gibi
Staja başlamış olursun :KK53: bi dahakine ona göre davranırsın

Yapı çok önemli
Ben soğuk bi tipim
Ama bazı insanlardan bu yüzden kurtulabiliyorum, güzel oluyo

Bilmem burada çok konu okudum
Taşının dedim
Kayınvalide sütünü helal etmiyo kocam da istemiyo bu yüzden taşınmayı dendi de sizinki de öyle sandım
Bizim annelerimizde süt verdi ama evlenip başka semte gittik diye haram ediyo mu :KK53: neyse
Ordan çıkayım şimdi

En büyük hata senin
İstemediğin şeylere tamam diyerek onlara yüz vermişsin
Hemde koca 7 yıl boyunca
İnsanoğlu yüz bulunca astar ister
Net olman lazım, sen ha deyince yapamazsın belli
Ufak ufak başa bari
Biraz rahatlama geldiğinde zaten ilerlersin

Çocuk uyuyo de, duştayım de, markete gideceğim de, arkadaş veya ailene git biraz kafanı dağıt
Aynı binadasınız diye hergün görüşmenize gerek yok ki
aynene canım ya görüşmekten ziyade hafta sonu günleri oluyor yok bilmem kim gelecek evi süpürelim diyor bizide çağırıyor ben zaten çalışıyorum ve elimden gelenin en fazlasını yaptım her zaman.ama benimde bir ailem var oğlum hafta sonu bari bizimle geçirmek istiyor havalarda ısındı çocuk hafta sonları keşke bir yere gitsek hava çok güzel deyip duruyor ben kendi evimi temizlemeden kv evini temizlemeye gidiyorum.haklısın birden yapamam sanırım ama yavaş yavaş başlamalıyım yoksa bu iş bana kafayı yedirtecek.geçmişi de unutabilsem çok iyi olacak ama

aynene canım ya görüşmekten ziyade hafta sonu günleri oluyor yok bilmem kim gelecek evi süpürelim diyor bizide çağırıyor ben zaten çalışıyorum ve elimden gelenin en fazlasını yaptım her zaman.ama benimde bir ailem var oğlum hafta sonu bari bizimle geçirmek istiyor havalarda ısındı çocuk hafta sonları keşke bir yere gitsek hava çok güzel deyip duruyor ben kendi evimi temizlemeden kv evini temizlemeye gidiyorum.haklısın birden yapamam sanırım ama yavaş yavaş başlamalıyım yoksa bu iş bana kafayı yedirtecek.geçmişi de unutabilsem çok iyi olacak ama
Aaa nasıl yetişiyosun
Ben çalışmıyosun sandım
Bende çalışıyorum kızım var insan kendi temizliğine yetişemiyo
Yarım gün birini tutsun 2 oğlu annesinin temizliğine, eltinde çalışıyo mu
Çocuğuna kim bakıyo sen işteyken

Geçmiş için uzman yardımı gerekir
Ama bundan sonrası için sen hayır demeyi öğrendikçe rahat edebilirsin

İstersen örnekler ver
Günde kaç kez kapın çalınır
Ne için
Hani tuz istemek için mi
Ay çay yapta içelim gibi mi
Ona göre yazalım şurda şunu yapmalıydın burda bunu yapsaydın gibi
Staja başlamış olursun :KK53: bi dahakine ona göre davranırsın

Yapı çok önemli
Ben soğuk bi tipim
Ama bazı insanlardan bu yüzden kurtulabiliyorum, güzel oluyo
vereyim tabi canım ya bazen öyle anlar oluyor ki çok yorgun oluyorum ya da çok hasta oluyorum çat kapı bir bakıyorum eltim çocukları kayınvalide eeee napıyorsunuz diye geldik ben napayım şimdi diyorum tam planımı yapıyorum yatarım gibi mesela.sonra onların gönüllerini hoş ediyoruz tabi benim gönlümün ne önemi var.çocukları her tarafı alt üst ediyor çekip gidiyorlar evlerine.benim oğlum eltime gittiğinde bir oyuncak alsa dağıtsa hemen kızıyor ö

vereyim tabi canım ya bazen öyle anlar oluyor ki çok yorgun oluyorum ya da çok hasta oluyorum çat kapı bir bakıyorum eltim çocukları kayınvalide eeee napıyorsunuz diye geldik ben napayım şimdi diyorum tam planımı yapıyorum yatarım gibi mesela.sonra onların gönüllerini hoş ediyoruz tabi benim gönlümün ne önemi var.çocukları her tarafı alt üst ediyor çekip gidiyorlar evlerine.benim oğlum eltime gittiğinde bir oyuncak alsa dağıtsa hemen kızıyor ö
Eşine deki gel bu evi kiraya verelim
Başka yerde kira ödeyelim
Yoksa ben artık dayanamayacağım
Hem çalışıyorum, çocuğuma vakit ayıramıyorken, annenin temizliğine ve çat kapı oturmalara maruz kalıyorum

Eltin kayınvalide olduğunu bilip açmasan kapıyı ne olur
Birine açma demiştim
Açana kadar yumruklarlar kapıyı diyodu
Bunlar ne yapar mesela ?

Aaa nasıl yetişiyosun
Ben çalışmıyosun sandım
Bende çalışıyorum kızım var insan kendi temizliğine yetişemiyo
Yarım gün birini tutsun 2 oğlu annesinin temizliğine, eltinde çalışıyo mu
Çocuğuna kim bakıyo sen işteyken

Geçmiş için uzman yardımı gerekir
Ama bundan sonrası için sen hayır demeyi öğrendikçe rahat edebilirsin
çalışıyorum canım oğlum kreşe gidiyor kv ben bakamam dediği için.zamanında baktı birkay ay o da parayla.hiç almam etmem de demedi.pazarını biel yaptım çocuğa bakarken bunlarda hiç gözüm yok ama ben onlara bu kadar destek olurken eşim işsiz kaldığı zamanlarda bile ben 600 lira kreş parası verdim hiç demedi bir süre ben bakayım idare edeyim diye.hatta en başında evlendiğimizde bile eltime yapılan çoğu şey bana yapılmadı.evlat ayırdı yani.ben bunları düşündükçe deli divane oluyorum.hele de bir konu varki ömrüm boyunca affetmeyeceğim derecede.istersen özelden yazarım

ben şöyle başardım ,
onların yanındayken hep kötü şeyleri düşündüm bana söylediklerini arkamdan konuştuklarını , bana davranışlarını , böylede olunca yüzüm hiç gülmüyor kimseyle konuşmuyorum bana soru sorarlarsa en kısa cevabı veriyorum . ve ben asla konu açmıyorum, espriye bile gülmüyordum düşün artık ,böyle böyle onlarda benle az konuşmaya başladılar ,

Mesela gelecekler dimi? Kapiya geldiler seslen icerden banyodayim musait degilim de. Bikez daha mi geldiler acma, sorarlarsa uyuyakalmisim icim gecmis duymadim dersin, annenler yakinsa onlara git kafani dinle, sonra bisey icin gel derlerse utum var de ya da evi supircem de. Hep biseyler yapiyormus gibi gorun yapmasan bile. Ama hic gitmemek tabiki olmaz haftada 1 ya da en fazla 2 ye indir gelip gitmeleri oldu bitti. Sorarlarsa zaten gorusuyoruz diyebilirsin, sizinde ozeliniz olacak en nihayetinde

Eltin kayınvalide olduğunu bilip açmasan kapıyı ne olur
Birine açma demiştim
Açana kadar yumruklarlar kapıyı diyodu
Bunlar ne yapar mesela ?
açmasan birşey yapmazlar çalar çalar giderler herhalde bazen gerçekten duymadığım zaman oluyor ya da yattığım zaman falan geliyor kv açmayınca telefonla arıyor uyudun mu diye ölür müsün öldürür müsün :)

çalışıyorum canım oğlum kreşe gidiyor kv ben bakamam dediği için.zamanında baktı birkay ay o da parayla.hiç almam etmem de demedi.pazarını biel yaptım çocuğa bakarken bunlarda hiç gözüm yok ama ben onlara bu kadar destek olurken eşim işsiz kaldığı zamanlarda bile ben 600 lira kreş parası verdim hiç demedi bir süre ben bakayım idare edeyim diye.hatta en başında evlendiğimizde bile eltime yapılan çoğu şey bana yapılmadı.evlat ayırdı yani.ben bunları düşündükçe deli divane oluyorum.hele de bir konu varki ömrüm boyunca affetmeyeceğim derecede.istersen özelden yazarım
Olur yaz, rahatlarsın

Geçmişi boşver bence
Oğlun büyümüş artık zaten
Kimseye de muhtaç değilsiniz
Tek sorun eşine kabullendirmen, taşınmayı başarırsan mesafe otomatikman konur aslında
Ama çok zor gibi sanırım sizin için

En azından hayır de
Hergün görüşüyosan haftada3 e sonra haftada 1 e düşür
Çalışıyosun çocuğuna vakit ayırman lazım
Kayınvalideye haftada1 temizlik için birini tutsanız, eltiyle ortaklı ?

Mesela gelecekler dimi? Kapiya geldiler seslen icerden banyodayim musait degilim de. Bikez daha mi geldiler acma, sorarlarsa uyuyakalmisim icim gecmis duymadim dersin, annenler yakinsa onlara git kafani dinle, sonra bisey icin gel derlerse utum var de ya da evi supircem de. Hep biseyler yapiyormus gibi gorun yapmasan bile. Ama hic gitmemek tabiki olmaz haftada 1 ya da en fazla 2 ye indir gelip gitmeleri oldu bitti. Sorarlarsa zaten gorusuyoruz diyebilirsin, sizinde ozeliniz olacak en nihayetinde
aynen canım böyle böyle başlamak lazım sanırım birde ben başka bir yere gelin geldim ailem çok uzak değil ama başka ilçede.her zaman gidemiyorum arkadaşlarım yok.çalıştığım içinde çok insanlarla görüşemiyorum.başkaları olsa arkadaş ortamım olsa bu kadar olmaz bence en azından hafta sonu evde durmam

Back
X