yok yahu hala konusmuyor :)

Etrafımda örnekleri olduğundan söylüyorum kreşe verin bir kaç aya sonuç alırsınız . Benim oğlumun sınıfında bir arkadaşı bu yüzden 2.5 yaşında doktor yönlendirmesiyle başlamış kreşe sadece bir kaç aya konuşmaya başlamış daha sonra benim çok yakın bir arkadaşımın çocuğu böyleydi nerdeyse 4 yaşında ve hiç bir sorun yok aksine zehir gibi zekaya sahip onu da kreşe verdiler ve gerçekten o kadar hızlı ilerleme gösteriyor ki şaşarsınız. Bence kreşe verin tabi eğer maddi olanaklar müsaade ediyorsa yarım gün de olsa gitsin.

bence sizle ilgisi yok. kimi çocuk tembel oluyor. benim oğlan senin oğlana göre ultra tembelmiş. ki 30 aylık anne-baba dedi.
ama komutları algılıyordu. şimdi 4,5 yaşında Rabbim bağışlar inş hiç susmuyor oğlum 2 dakika susalım da yemek yiyelim diyorum. tamam ama bir dakika afiyet olsun o zaman deyip yemek bitene kadar afiyet olsuna bağlıyor

Ay herseyi soyluyorum herseyi anlatiyorum cocuk tamami bile kisaltarak soyluyor yagiz sunusoyle yapalim tamam mi diyorum MAM diyor ta' si yok
Benim çocuğum yok ama iyi bir gözlemci olduğumu düşünürüm kreşe gönderin bir süre faydası olacaktır ve bu mesajınızdan bence sizin çoçuğunuz zeki bir çocuk tamam değil mam diyor bu da onu bence pratik yapar bırakın takmayı kafanıza yakında susturamayacaksınız

Hadi insallah :) kizlar icimi rahatlattiniz ya saolun. Merak icerisindeyim krese vermeyi dusunuyorum ama 3 ay sonra felan.

Ay cok guldurdun beni

Bir kbb ye de götürün isterseniz . Bir tanıdığımızın cocuğuda anne baba dışında pek konuşamıyordu kulaklarından biri duymuyormuş. Kulaklık takıldığında düzeldi konuşması.

Çocuğum yok ama kuzenimin oğlu 3 yaşında anne baba dışında hiçbir kelimeyi düzgün söyleyemezdi. Abla diyecek mesela aba derdi. Diğer uzun kelimeler hep kısa kısaydı. Mesela o da tamam değil mam derdi. 3 yaşından sonra cümleler başladı ama harfler eksikti. R ler yoktu ç-c yerine d diyordu. Çişim geldı değil dişim geldi mesela.:)) Daha hatirlayamadigim birkaç harf daha. Ne zaman ilkokula başladı okumayı söktü çocuğun harfler de yerine geldi şimdi liseye başlayacak maşallah bir sorun yok. Sizinki maşallah daha ileride :))

Kızım 3,5 yaşında 1 senedir krese gidiyor ama henüz cümle yok. Toplasan 20 kadar kelimesi var. Doktora götürdük gelişim testi yapıldı herhangi bir sorun yok. Şuan yüzme öğreniyor. İngilizce şarkılar eşliğinde dans ediyor ve İngilizce renk ve sayıları biliyor. Her şeyi anlıyor. Ben de kızımın konuşacağı günü dört gözle bekliyorum

Benim ufaklık 26 aylık. 2 ay öncesine kadar basit kelimeler söylüyordu. Abimlere yakın oturuyorum. Yeğenlerimin okulu tatil olduğundan beri sürekli görüşüyoruz. Bu 2 ay da bayağı konuşması ilerledi. İmkanınız varsa bol bol çocuklu ortama girmesini sağlayın.

Benim kuzum 18 aylık her denileni tekrar ediyor, her kelimeyi tam telafuz edemiyor tabiki kabağa(kaplumbağa), uuböceği(uğur böceği) gibi; pizza bitti, anne gitti gibi kısa cümleler kuruyor. Her gün kitap okumanın faydasını görüyoruz. Kelime dağarcığı gelişiyor.

Büyük kızım 27 aylikken pedagog tavsiyesiyle krese başladı dili ondan sonra cozuldu. Oyun grupları ciddi anlamda çocuğun dil gelisimini etkiliyor.Gelisim acisindan zeka acisindan hiç sorun yoktu ama konusmazdi zaten sessiz bir çocuk hala da konuşmayı çok sevmez.

Çocuğunuzu bir uzmana götürdüğünüze ve bir problem olmadığını söylediğine göre içinizi rahat tutun.Her çocuğun gelişimi farklıdır. Fizyolojik olarak yarık dudak yarık damak gibi sorunları yoksa,verdiğiniz komutlara beden diliyle tepki veriyorsa,göz teması kuruyorsa,gülümsüyorsa ve anlamadığınız bebekçe kelimelerle de olsa sizinle iletişime geçiyorsa çocuğunuz sadece geç konuşan bir çocuk olacak demektir.(erkek çocuklar kız çocuklara göre biraz daha geç konuşur,kaldı ki çocuğunuz bazı kelimeleri söylüyormuş.)

Okulöncesi öğretmenliği bölümünde öğrenciyim şu anda.Çocuğun bebekçe konuşmasını sempatik buluyorsanız,beden dilinden anladığınız ihtiyaçlarını konuşmasına henüz fırsat vermeden karşılıyorsanız da böyle şeyler olabiliyor. Örneğin çocuğunuz oyuncak arabasına uzandı ve istediğini belli eden sesler çıkardı. Yağız arabanı mı istiyorsun? Al bakalım,bu bir araba.Kırmızı bir araba. Diye çocuğunuzla konuşun. Yaptığınız her eylemi anlatın onu kucağınıza oturtup resimlerine bakarak kitap okuyun. Bazen ona sorular sorun. Yanlış telafuz ettiği kelimeleri "Evet" dedikten sonra doğrusunu söyleyerek tekrar edin.

Bazen büyükanneyle ya da yaşı ileri olan bir bakıcıyla kalan çocuklarda da bu olabiliyor.Tüm ihtiyaçları karşılanıyor ancak çocukla oyun oynama,sohbet etme gibi eylemler yerine çocuğun önüne oyuncak döküp,tv açıp bırakma gibi aktivitelerle günleri geçiyor.

Özetle çocuğunuzla herşeyi uzun uzun konuşun,anlatın,onu konuşmak için yüreklendirin ve takdir edin. Her çocuk birbirinden farklı :) Sağlıkla büyüsün inşallah...

Son düzenleme:
kafanıza takmayın geç konuşacak demek ki. erkek yeğenim 3 yaşındayken konuştu.şimdi susmak bilmiyor.şuan ablamın oğlu var 22 aylık. konuştuğu tek bir kelime var o da baba... duyuyorsa ufak da olsa ses çıkarıyorsa konuşacaktır. sadece geç konuşacaktır.stres yapmayın.

Ya top a bile bop diyor kopek gorduginde av av kedi gordugunu miiaa diyoo anne diyo efendim diyorum addaa diyo. Bak a bap diyo bazen de baaaaa diye uzatiyor. Isyerinde cocuklar goruyorim bildigin sohbet halindeler :)

Kızım 25 aylık, her türlü cümleyi kurup konuşuyor. Bence normal. Kuzenimin çocuğu 3 yaşına yaklaştı. Anlamlı bi cümlesi ve kelimesi yok. Bence oda normal.

Konuşma zamanı her çocukta farklı ve genetik bi durum değil bence. Komut alıyor ve veriyorsa sorun yok. 4 yaşa kadar zamanı var.

Bu arada kızım 1 ay içinde birden bütün kelimeleri söylemeye başlamıştı. Sizinde öyle olur belki.

Dilsiz olmadığı kesin=) benim oğlum üç yasında başladı konuşmaya hatta bi kaç ay geçti şimdi durduramıyoruz ve gerçekten çok mantıklı cümleler kuruyor. Bazen ağzım açık kalıyor tv tablet vs geciktiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…