yok yahu hala konusmuyor :)

Aslında sadece rivayet evet.
Çünkü tanıdığım erken konuşan 2 erkek çocuğu var. Biri oğlumdan 2 ay falan küçük..

Gorumcemin çocuğu önümüzdeki kasım 5 yaşına girecek , yaklaşık 6 aydır konuşuyor.
Ne doktorlara gitti görümcem ,kendisi de çocuk gelişimci üstelik.
Sıpa bi konuşmaya başladı birden bire şimdi susmuyor sürekli ama sürekli bişeyler anlatıyor.
Önceden de derdini anlatırdı işaretlerle ve kendi anlamlandirdigi kelimelerle.

Bi sorun yokmuş bence anın tadını cikarin, konusunca hic susmuyolar cunku

Dört yaşına kadar su diyemeyen çocuk tanıdım ben. Su diyemiyordu. Ama betona eğip bükmeden, elini incitmeden çekiçle çivi çakabiliyordu. Diğer motor becerileri çok gelişmişti. Çcuğunuz konuşma konusunda geri kaldıysa başka bir yeteneği geliştiğindendir. Çocuğunuzu çok iyi gözlemleyin. Standartlara göre sınırlamayın. Hangi yönü kuvvetleniyorsa o konuda onu besleyin. Benim yukarıda bahsettiğim çocuk bütün okullarını birincilikle bitirdi. Üniversiteye de derece alarak girdi. Çok müthiş bir zeka ve beceriye sahip bir genç. Çocuğunuzu, diğer çcuklarla kıyaslamayın. O kendine özel gelişecek.

Kuzenim 4 yasina kadar anne baba abla disinda hicbir kelime konuşmamış. Ama suan masallahi var birden açıldı.
Bunun disinda benim kizim 16 aylik olana kadar herkese dede dedi ben dahil. Babasina baba onundisindaki herkese dede diyordu. 2 yasina yaklastiginda dediginiz gibi tek tek kelimelerle konusuyordu. Ama 23 24 aylik gibi birden bire acildi ve her gun evde ayri bir sok yasamaya basladik kurdugu cumlelerle. Yani suan sizinki de kayit asamasinda her seyi kaydediyor beynine sinra birden baslayacak

Ben de sürekli böyle anlatıyorum oğluma, inanın bazen kendi sesimden bıkıyorum bik bik bik sürekli.
Neymiş bakayım o diyorum ııııhhh diyor karşılığında

Benim oğlum da 29 aylık ve hala adam akıllı bir dialog geçmedi daha aramızda. Bir çok kelimeyi biliyor, söylüyor, eliyle işaret ederek (ve bağırarak) birşeyleri istemeyi biliyor ama tam anlamıyla konuşmuyor. Ama ağzı laf dolu, çok geveze, mesela "kapıyı aç" demek istediğinde ağzından çıkan "anne çam ililalala aç çam klilahbska kamikami la aç çam anne çami açiiii" yani sanki uzun cümle kurmak istiyor da uzatmak için araları zart zurt ile dolduruyor. :') Endişe etmiyorum çünkü göz teması bize yanıt vermesi söylediklerimizi yapması fln herşey yerinde ama işte derdini anlatamıyor mesela "ben" ya da "sen" demiyor ya da evet hayır vs bunlar yok daha. Napalım beklicez.

Benim oğlumda 2.5 3 yaşına doğru konuşmaya başladı şu an 10 yaşında susması için yalvarıyoruz o zaman endişeliydik ne zaman konulacak diye.

Bende etrafımdan sürekli duyduğumu söyleyim erkek çocukları daha geç konuşmaya başlarmış. Hatta ailede bir kaç örnek vardı her duyan normal erkek çocuğu geç konuşur diyorlardı ve doğruymuş şimdi bebeler susmuyor

Benim oğlum da geç konuştu. Sizinkiyle aynı sayılır. Daha geri de olabilir. Ne zaman tam hatırlamıyorum ama sonra bir konuştu pir konuştu. Bizimkinin şansı ikiziydi. Sürekli o konuştu onunla. Siz de bolca yaşıtlarıyla vakit geçirtebilirsiniz. Olmadı kreşe gönderebilirsiniz. Bunlar geldi aklıma. Şimdi ikisinin de konuşmaları aynı. Başlayınca yaşıtlarını çaçabuk yakalıyo merak etmeyin. Sadece kayıt süresi biraz uzun :)

Hiç unutmam kızım 36 aylıktı, diğer kızımda o ay doğacaktı, ama hala konuşmuyordu.

Birgün baktım babam kızımı kucagina almış zorla konusturmaya çalışıyor..

Taksi, taksi... Haydi söyle kızım.
Teyze, teyze...haydi söyle kızım.

Bir de baktım kızım konuşuyor..

Ablam 4 yaşında konuşmuş anne baba bile diyemeyen çocuk anneannem ile dedem geldiiii diye bağırmış

Benim kızımda geç konuştu.Sonra da susmak bilmiyorlarKonuşmaya başladığında da aslında nasıl bu kadar çok kelimeyi bildiğine inanamıyor insan.Takır takır başlıyorlar yani.

Ben de sürekli böyle anlatıyorum oğluma, inanın bazen kendi sesimden bıkıyorum bik bik bik sürekli.
Neymiş bakayım o diyorum ııııhhh diyor karşılığında

Hahah çok şekersiniz :) Çocuklar çok sabır istiyor :) hiç bozuntuya vermeden devam bence.

Benim oğlum da 18 aylıkken o söylediğiniz tek kelimeleri söylüyordu. Sonra git gide çok geveze bişi oldu çıktı.
Şimdi her anı gevezelik.
Parka bile götürüyoruz konuşmaktan sohbet etmekten oyun oynayamıyor :/

Her çocuk farkli canim eğer 27 kelime soyleyeboliyosa sorun yok ayina gore o kadar kelime bilmesi gerekiyoms cunku benim gorumcemin kizi cok gec konustu o yuzden arastrfm baya oglum dogdugundan beri bende biraz sussun istiyorum inan cenesi hic susmuyo durmadan biseyler anlatiyo hic bi sekilde cumle kurmuyo mu mesela benimki suan 30 aylik anne parka gidelim uyanir babam ise gitti gelcek sonra bana mama.alcak felan filan konusuyo tesvik et bisey istiyo ya mesela eliyle gosteriyo adini soyleyene kadar vermiyorum adini biliyo çünkü bunu doktor gorumceme soylems eliyle gosterdiginde adini sorun bu ne ne istiyosn diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…