yok yahu hala konusmuyor :)

Ya top a bile bop diyor kopek gorduginde av av kedi gordugunu miiaa diyoo anne diyo efendim diyorum addaa diyo. Bak a bap diyo bazen de baaaaa diye uzatiyor. Isyerinde cocuklar goruyorim bildigin sohbet halindeler :)

:) "Evet oğlum,top." "evet, o bir kedi ve miyavv diye bağırıyor. Hadi çağıralım gelsin. gel kedii!" " Aa köpek mi varmış burada?" "Bakıyorum oğlum, gezmeye mi gitmek istiyorsun sen?" Gibi sohbetlerle kelimelerin doğrusunu sürekli tekrar ederseniz duya duya öğrenecek bence :) Hem çok benzer kelimeler seçiyor bence asıllarına :)

bol bol uyaran..
çocukla bol bol sohbet, birlikte oyun, kaliteli zaman geçirme.. söylemeye çalıştığı şeyleri hemen anlayıp da yapmayın, ne diyorsun tam olarak anlayamadım veya " kırmızı renkli oyuncağı mı istiyorsun?" şeklinde tanımlayıcı, kelime haznesini genişletecek karşılıklar.
mümkünse kreş ya da oyun grubu, yaşıtlarla bir araya geldiği ortamlara girmeli.
tv-telefon-tablet vs gibi teknolojik aletlerden de mümkün mertebe uzak olmalı.(ki zaten bunu uyguluyormuşsunuz)
bunları uygularsanız üzerinize düşen şeyi fazlasıyla yapmış olursunuz.

Her çocuğun gelişimi farklıdır, zaten psikolog gerekli testleri yapmış, hatta ileri bile çıkmış sonuçlar.. Bence hiç moralinizi bozmayın. Yine de benim aklıma acaba fiziksel bir sebebi olabilir mi diye geldi. İsterseniz onun için de bir uzmana danışın, küçük bir ihtimal ama her şeyi değerlendirirseniz rahatlarsınız.

Oğlum bu ay 2.5 oldu ne cumlesi kelime bile yok adam akıllı yani kendince geveliyor
Geçenlerde ham bitti dedi şok oldum ama gerisi gelmedi

benim kızım 22 aylık ve konuşuyor
ama kızların erkeklerden daha hızlı konuştuğu yönünde rivayetler var
çevremde sizinki gibi hatta o kadarını bile söyleyemen erkek çocuklar gördüm
hepsi sonradan bülbül gibi şakıdı
doktor da herşey normal demiş
evham yapmayın, oğlunuz da konuşur yakında.

Ben 11 aylikken anlamli cümle kurabiliyormusum. Evet imkansiz gibi ama öyle. Babannem bahçedeki yaprakları süpürürken "biktim bu yarpaklardan" diyormus. Ben de "babanne onlar yarpak degil yaprak yaprak"diyormusum.. gelgelelim 3bucuk yasina kadar yürümemisim. Birakin yürümeyi kipirdamaya dahi tenezzül etmiyormuşum. Sonra yürümüşüm de yani. Her cocugun gelisimi farkli oluyor. Caninizi sıkmayin annesi

Benim 4uzlerim var hepsi ayna anda dogdu ayno şeyi yediler ayni seyi ictiler ama hepsi birbirinden farkli 28 ayliklar bi tanesi hikaye anlatiyo bir zamanlar bir fare varmis kediden korkmus die başlıyor 3u kiz 1i oglan oglan da konusuyor ama kelimeleri daha yuvarlak annecim su verir msiin annecim elimi yikar misin bunlar cok net degil sonunu yuvarliyor :)kizlar gibi degil diger kizim noluyo burda ne oldu anne ne oldu diyor onun da konusmasi iyi digeri de iyi ama farklılar birbirlerinden
2 yas oncesi bende tv izlemedim kitap aldim onalra bol bol zeka gelistirici oyunlar kalem verdim ellerine bir de kalabalik olunca birbirlerine bakip konuştular eminim kizlr olmasa oglum daha gec konusurdu
Tv simdilerde aksamlari 1 saat o da inyernetten niloya acip izletiyorim egitici die bu yasa kadar evde tv yasakti

Birlikte çalıştığım arkadaşım çocuğu vardı 2,5 yaşına kadar sadece anne diyordu sonra kreşe verdiler kreşe gittikten sonra konuşmaya başladı

Kizim 27 aylik ve tam bi geveze buyuklerin bile aklina gelemeyecek cumleler kuruyor.hic konusmadigimiz cumleleri bile ilk defa ondan duyuyoruz.ben televizyona karsi degilim cok abartmamak sartiyla trt cocuk tarzi cizgi filmler izlettirilebilir.onlarin sayesinde kizim gorgu kurallarini falan cok rahat sekilde ogrendi.yani tv ye bu kadar dusman olmayin bence.veee en onemlisi bebeklikten baslayarak cocukla surekli konusmaliyiz babaannesi konusmuyor olabilir.dogdugundan beri kizimla surekli konusuyorum ve bebek diliyle degil bir yetiskin gibi konusuyorum.ayrica dert etmeyin erkekler kizlara gore daha gec konusur ve halasi gec konustuysa sebebi kalitim da olabilir

3 yaşini bekleyin .Kitap okuyun .Bıkmadan sevdigi seyleri tekrar tekrar okuyun .Al sen oku deyip verin .
Kısa kisa cumleler le okuyun .Kısa değilse siz uydurun .
3 yaşinda konusan oglum 6 yasinda okuyordu.

Ya top a bile bop diyor kopek gorduginde av av kedi gordugunu miiaa diyoo anne diyo efendim diyorum addaa diyo. Bak a bap diyo bazen de baaaaa diye uzatiyor. Isyerinde cocuklar goruyorim bildigin sohbet halindeler :)

Çok normal bunlar. Daha bebek o..
Çevreye bakıp çok beklenti içine giriyoruz bazen.

Oğlum bu hafta oyuna çağırınca otuu (otur) demeyi öğrenmiş. Öncesinde sadece parmağıyla işaret ederdi oturmamı.
Bana çok sevimli geliyor. Hafızama kaydediyorum resmen. İleride çok özleyeceğim bu hallerini..

Kedi köpek oğlum da sever ama hiç isimleriyle ilgilenmiyor. Bambaşka şeyler söylüyor.
Ama renklerin isimlerini söylemeye uğraşıyor mesela..

bu konuşma olayı genetik ailenizde illa geç konuşan birileri vardır

benım yiğenım 3 yaşından sonra konuşmaya başladı dayımda 4 yaşından sonra konuşmuş ,

bence telaş etmeyin

Benim yeğenimde böyleydi ağız dolu ama anlaşılır cümle yok :) her dediğimizi yapar, kendi isteklerini de bizi götürerek göstererek bir şekilde yaptırırdı. Ailecek karar aldık söylemeden konuşmadan yapmayalım kendini zorlasın biraz diye. Faydası oldu mu bilmem ama 3 yaşını doldurunca gayet güzel konuşmaya başladı. Doktora fln da gitmişsiniz çok şükür sorun çıkmamış. Konuşması açılır açılmaz en yakın zamanda

Benim kardeşim de 2 buçuk yaşına kadar tam anlamıyla konuşamıyordu.. Bazı kelimeleri -amma,abla,anne gibi- onları çıkarabiliyordu ancak. Biz önce garipsedik ama sonradan telaşlanmayıp konuşma zamanının gelmesini bekledik. Kendi kendine konuşmaya başladı. Tabi bu süreçte ona bu konuda epey yardımcı olmaya çalıştık.

Yani kısacası, çok da panik yapmayın. Elbet bir gün sökülecek o da. Her çocuğun yapısı bir değil

Oğlum bu ay 2.5 oldu ne cumlesi kelime bile yok adam akıllı yani kendince geveliyor
Geçenlerde ham bitti dedi şok oldum ama gerisi gelmedi

Ama seninki direk 2 kelimeye geçmiş cümle kurmuş. Bence bir anda çözülecek o..

Sanki bu konuşma işi de yürüme gibi bir anda cesaret geliyor bebeklere..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…